Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *125*
Raspunsuri - Pagina 13
georgyiuly spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Daca nu mai ai graficul (este pe BLOG) pe care i l-am dat la Mihalea, voi cauta sa iti dau, sa compari. Voi continua cu dezvoltarea psiho-motrica a bebelusului pe nr de luni... VA ROG SA CITITI! www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story ![]() www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009) and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks) My baby, my joy, my heart, my gift from God Light a candle for Alma |
In graficul pediatrei fata mea la inaltime e la 90% si greutate 50-60%, nu mai tin minte!Dar eu mama nebuna ma tot stresam( in trecut) ca fata mea luase foarte mult in greutate in primele 4,5 luni dupa care putin ( si eu , ma repet μ, mama nebuna, o luasem pe aratura).Intre timp m-am calmat si respect ritmul fetei de crestere...si modul ei de a "a face cunostinta" cu mancarea solida!
Si mai stiu ( asta din popor) ca cata vreme o alaptez( haotic cum fac eu, cam fara program..mai ales ca sanul e si somnifer la noi)n u va avea un program de masa.De aceia zic ca pe masura ce va creste ii voi intelege nevoile mai bine!
Citesc, citesc..astept luna a9a!

Georgiana
mami de
Giulia (12.03.2009)9 luni
Ayla21 spune:
Opt luni
Mersul de-a busilea si statul in picioare
La opt luni, bebelusul dumneavoastra sta probabil fara probleme in sezut, fara sa fie nevoie sa il sustineti.
Probabil ca merge deja de-a busilea sau incearca sa se ridice din sezut, folosindu-se de o mana si de un picior pentru a-si indrepta spatele.
Mersul de-a busilea va va ajuta copilul sa isi fortifice muschii indeajuns incat, in cele din urma, sa poata merge.
Majoritatea copiilor merg de-a busilea intre varsta de sase si sapte luni.
Totusi, unii copii nu merg niciodata de-a busilea si abia daca incearca sa se ridice din sezut, dar stau direct in picioare sau merg.
Nu va ξngrijorati. Cel mai important este ca bebelusul dumneavoastra sa aiba mobilitate.
Probabil ca acum se poate ridica in picioare, tinandu-se de mobila.
Aceasta evolutie indica si faptul ca bebelusul dumneavoastra va cadea mai des.
Trebuie, desigur, sa faceti din casa dumneavoastra un loc sigur pentru copil, ascunzand cablurile din calea lui, asigurand mobila si inlaturand ornamentele care ar putea cadea.
Incercati sa nu exagerati cu protejarea copilului; trebuie sa stabiliti un echilibru intre dezvoltarea copilului prin cunoasterea mediului in care traieste, si siguranta lui.
Mainile si degetele
Bebelusul dumneavoastra incepe acum sa invete sa-si coordoneze mai bine miscarile mainilor si ale degetelor.
Probabil ca deja putea apuca lucruri mici intre degetul mare si primele doua degete.
Probabil ca acum este capabil si sa isi tina pumnul strans in jurul unui obiect sau sa aleaga sa-l scape sau sa-l arunce, deschizandu-si palma si degetele la momentul potrivit.
Probabil ca acum arata lucrurile folosindu-si degetul aratator.
Schimbari emotionale
I se formeaza sentimentele si incepe sa fie empatic cu sentimentele altora.
De exemplu, daca simte ca a facut ceva bine, e posibil sa repete actiunea.
Daca vede pe cineva plangand, probabil va plange si el.
Intelegerea legaturii dintre obiecte
Copilul dumneavoastra incepe sa interactioneze mult mai mult cu obiectele din jurul lui.
Acum intelege ca poate actiona asupra unui obiect. Asadar, cerceteaza ce se intampla cand scapa, arunca, impinge, strange sau deschide anumite lucruri.
In aceasta faza, va baga tot felul de lucruri in gura; asadar, fiti constienta de faptul ca nu stie daca este sau nu in siguranta atunci cand mesteca un lucru sau altul; doreste doar sa descopere cat mai multe.
De asemenea, ii place sa va vada construind un castel de obiecte, pe care sa il darame si apoi sa il vada construindu-se din nou. Este extrem de fascinant pentru el.
Acum intelege mult mai bine cum interactioneaza obiectele. Isi da seama ca obiectele mai mici incap in cele mari.
Incepe sa inteleaga numele obiectelor si faptul ca nu toate obiectele sunt la fel si fiecare are anumite functii.
Va incepe sa imite modul in care folositi dumneavoastra lucruri precum telefoane, perii sau cesti.
Dezvoltarea vederii
Copilul poate vedea inca de la nastere, dar in ceata si nu distinge foarte bine lucrurile.
Pana la varsta de opt luni, vederea va fi aproximativ de 20/40.
Totusi, dupa opt luni, va vedea aproape la fel de clar si va percepe lucrurile la fel de bine ca un adult si va putea recunoaste persoanele din celalalt capat al camerei.
Este important sa duce#355;i copilul in mod regulat la un consult oftalmologic, pentru a va asigura ca medicul sau asistenta ii verifica vederea in cadrul unor consultatii programate.
Informati-va asistenta daca bebelusul dumneavoastra are probleme cu miscarea unuia sau a ambilor ochi, daca se uita crucis in cea mai mare parte a timpului sau daca tinde sa aiba o privire deviata cu unul sau ambii ochi.
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story 
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
Raaluca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nikoleta20 monica,avem cereale cu gris de la humana,am avut si de la topfer,insa nu le mananca,pur si simplu,l-am filmat sa vedeti cum scuipa mancarea,inca nu am postat,caci e in aparatul cumnatului meu filmarea. probleme nu are,cel putin pediatra care ii urmareste evolutia a spus ca este in regula,nu are probleme,a spus ca este normal sa aibe aceste perioade,mai ales in perioada eruptiei dentare. pana acum nu am descoperit nici o alergie la alimente,in afara de cea la carnea de vita,ca vroiam sa le spun si fetelor ce sugerau sa ii dau vita. el ia foarte bine in greutate,nu am motive sa imi fac probleme din punctula asta de vedere,nu este gras ca alti ghemotoci,dar este voinic,nu este anemic,insa a avut perioade in care manca foarte mult,si orice ii dadeam,il puneam pe scaunel,si ce ii dadeam,deschidea constiincois gurita...acum ,poate era atunci un puseu de crestere,si asa putin mananca el in rest...nu mai stiu,cert este ca incerc sa am cat mai bine grija de el,ajung la disperare cand ceva nu este in regula,si poate de aceea fac aceste greseli ![]() Nikoleta 20 mamica de Mario Andrei A sosit minunea din viata noastra!!!![]() http://b1.lilypie.com/mY71p2.png poze picasa: niko_bruneta2000@yahoo.com parola:26022009 |
NICO, din ce scrii tu imi dau seama ca daca inainte "era constiincios si manca mult" acum nu mai este. Singura ai dat o explicatie pentru schimbare. Da, poate a fost un puseu de crestere, poate ca acum a devenit mai "independent", poate ca pur si simplu acum nu mai are nevoie de atata mancare.
Mario arata, cel putin in poze, ca un copil normal si sanatos. Pare mai degraba a fi nevoia ta de a-i dat tot atata mancare ca si pana acum. Iar el nu este de acord!
Poate ar fi mai bine sa ii faci niste analize, ca sa te linistesti, iar daca ies bine, sa-l lasi pe flacau sa te ghideze in privinta mancarii.

mihaelacg spune:
LA MULTI ANI SILVI 8
SA FII SANATOASA sI FERICITA SI IUBITA ALATURI DE CEI PE CARE-I IUBESTI.
mai da si tu un semn.
la fel si silvia4.
LA MULTI ANI si pt bb
Rares-Codrut,bebe de Miruna22
Cezar Constantin, bebe de Koko1
SA FITI SANATOSI SI SA CRESTETI MARI.
DAU COPY-PASTE la ce-a scris cuscra ca-i de citit, si va zic nopate buna.
tocmai am primit o invitatie care ma "pastea" de mult la o emisiune despre bb privind alaptarea pt joi. am mari emotii. sa-mi tineti pumnii.
nopate buna.
din 10 martie 2009, mami fericita de 
POZE cu 2 ochi albastri
http://picasaweb.google.ro/mart.apr09/Mihaelacg?locked=true#5398704858586885698
Monnvas spune:
Monica,
credeam ca-s singura pe-aici.
Am citit ce ai scris despre dezvoltarea motrica, da' stii cum e, cand nu se potriveste... Cristi n-a vrut deloc sa stea pe burta pana la 6 luni, in 4 labe n-a stat niciodata, iar mers de-a busilea ioc. Toate presupun statul pe burta ca punct de plecare si dumnealui n-a vrut. No, amu' ce sa-i fac, sa-l pun in lesa?
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Ayla21 spune:
Noua luni
Inca putin pana sa mearga in picioare
Pe masura ce se apropie momentul in care vor merge in picioare, unii bebelusi de noua luni vor incerca probabil sa faca primii pasi, cu sprijinul dumneavoastra.
La acest moment, copilul dumneavoastra este probabil foarte mobil, poate urca scari si se poate misca prin casa tinandu-se de mobila.
Este pe cale sa invete si cum sa-si indoaie genunchii si sa se aseze dupa ce a stat in picioare, ceea ce nu este tocmai usor.
Bebelusul meu are nevoie de pantofiori?
Daca nu iese afara, cel mai bine pentru copilul dumneavoastra este sa stea descult.
Il ajuta la fortificarea arcurilor picioarelor si a muschilor gambelor.
Ii este si mai usor sa isi tina echilibrul pe propriile talpi.
Invatarea prin joaca
Bebelusul dumneavoastra poate invata multe jucandu-se cu diverse jucarii.
Se va bucura de actiuni simple precum scoaterea si punerea la loc intr-o cutie sau galeata a unor obiecte.
De asemenea, se va bucura de jucariile cu usite sau alte componente mobile.
Incercati sa ii dati copilului, indiferent de sex, o masinuta de plastic care se poate misca prin casa, pe podea. Miscarea este interesanta si stimulativa.
Cand copilul incepe sa se joace cu dumneavoastra, luati-va timp sa va jucati cu el. Este distractiv pentru amandoi si il puteti provoca sa atinga anumite teluri in timp ce va jucati.
Veti ξncepe sa observati ca bebelusul dumneavoastra are o atitudine pozitiva; daca ii luati acum o jucarie, este mult mai probabil sa obiecteze.
Nelinistea cauzata de despartire
Aceasta neliniste atinge cote maxime la varsta de noua luni si este destul de normal.
Sentimentul de frica fata de alte persoane poate deveni foarte puternic, ceea ce poate fi dificil pentru rude sau alti adulti.
Ameliorati problema lasandu-va copilul sa isi suga degetul sau suzeta, daca asta il calmeaza.
Avertizati pe oricine se apropie de copil ca este indicat sa se miste incet si sa va lase copilul sa se obisnuiasca cu prezenta persoanei respective inainte de a face orice miscare.
Probleme cu calatoriile
Este posibil ca bebelusului dumneavoastra sa nu ii placa deloc sa calatoreasca la aceasta varsta, sa fie deosebit de mofturos si sa se agate in permanenta de dumneavoastra.
Aceasta se intampla din cauza ca i se dau peste cap ritualul si asteptarile. Luati intotdeauna cu dumneavoastra multe obiecte care sa il distraga, cum ar fi carti cu poze si jucarii.
Folosirea limbajului
Probabil ca gangureste foarte mult si scoate sunete pe care le-ati putea confunda cu adevarate cuvinte.
In aceasta faza, intelege mai mult din tonul dumneavoastra decat din cuvintele propriu-zise; totusi, este important sa continuati sa vorbiti cu copilul dumneavoastra cat de mult posibil.
Facand asta, va ajutati copilul sa isi formeze limbajul care va constitui o baza solida pentru viitor.
Aceasta este faza in care copilul incepe sa inteleaga cuvantul nu. Totusi, s-ar putea sa nu asculte inca de el.
Acum raspunde cand este strigat pe nume si se uita in jur sa vada cine l-a strigat. Il puteti ajuta in acest sens, rostindu-i foarte des numele.
Cum sa va ajutati copilul
In aceasta etapa, in care copilul dumneavoastra face progrese, invatand sa mearga, il puteti ajuta stand in picioare sau in genunchi in fata lui si intinzand mainile catre el.
Ii oferiti astfel un loc sigur catre care sa se indrepte atunci cand incepe sa faca acei primi pasi ezitanti.
Puteti cumpara si un tarc sau ceva asemanator, in spatele caruia poate merge copilul si pe care sa il poata impinge, pentru a-i dezvolta capacitatea locomotoare si muschii.
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story 
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnvas Monica, credeam ca-s singura pe-aici.Am citit ce ai scris despre dezvoltarea motrica, da' stii cum e, cand nu se potriveste... Cristi n-a vrut deloc sa stea pe burta pana la 6 luni, in 4 labe n-a stat niciodata, iar mers de-a busilea ioc. Toate presupun statul pe burta ca punct de plecare si dumnealui n-a vrut. No, amu' ce sa-i fac, sa-l pun in lesa? Monica mami de cu motoras CRISTIAN (7.03.2009) Asa am venit eu pe lume! |
Am spus eu sa-l pui in lesa?

Scrie clar ca unii copii nu merg niciodata de-a busilea.
Light a candle for Alma
Monnvas spune:
Raalu, multumim pt vizita de pe blog!
Ma bag si eu la
ca maine tre' sa fac si curat si crackersi si bradul si sotzul nu prea e acasa si, chiar daca e, are o stare atat de nasoala din cauza situatiei cu socru-meu ca nu reuseste sa se maimutareasca la pui. Si nici nu l-as lasa prea mult in preajma piticului, sa nu-i transmita starea aia de
.
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Ayla21 spune:
de la 9 la 12 luni
Dezvoltarea generala
La noua luni, bebelusul dumneavoastra va putea sta in sezut fara a avea nevoie de sprijin. Probabil, se va putea ridica deja in picioare si va putea chiar merge, tinandu-se inca de mobila.
Probabil ca ii plac rimele si sa se joace batand din palme, iar, ca parte din joc, va cauta obiecte ascunse. Acum isi poate folosi degetul aratator si degetul mare pentru a apuca obiectele si va intelege deja unele gesturi si indicatii.
Relatiile si sentimentele
La aceasta varsta va cunoaste oamenii cu care s-a obisnuit si va incepe sa evite strainii. Se va nelinisti daca persoana care il ingrijeste in mod normal nu e prin preajma si isi va intinde manutele pentru a obtine o imbratisare de la persoanele cunoscute. Se bucura de orice fel de interactiune, ii place sa vorbeasca si sa se joace cat de mult posibil si imita gesturi precum tusitul sau facutul cu mana.
Actiuni
Se va manifesta aratand cu degetul si aruncand intentionat lucruri prin casa. Acum poate trece cu usurinta obiectele dintr-o mana intr-alta.
Auzul
Daca bebelusul dumneavoastra aude un sunet cat de vag, va incepe sa caute sursa. La varsta de noua luni, se va intoarce in directia din care se aude sunetul. Dupa zece luni, isi va recunoaste numele atunci cand este rostit si se va intoarce inspre locul de unde se aude vocea.
Vorbirea
La varsta de noua luni, copilul dumneavoastra va ganguri tare si va repeta la nesfarsit anumite sunete cu o placere deosebita. Acum va putea da din cap in semn de nu sau va incuviinta anumite lucruri printr-o inclinare a capului. La varsta de 10-12 luni, ii va face placere sa se uite la carti cu poze si va scoate diverse sunete ca reactie la ceea ce vede in poze. E posibil sa poata chiar sa rosteasca cateva cuvinte.
Light a candle for Alma
Raaluca spune:
Monica, multumim mult, mult de tot pentru efortul si rabdarea de a scrie aici toate informatiile astea! 

Monnvas, am vazut filmuletul cu Cristian motoras. 
Nico, stim ca te plangi pentru ca vrei binele lui Mario. De aia suntem aici, sa aflam unele de la altele, sa ne sprijinim.
Si da, pana la urma o sa faca cunostinta cu tot felul de "otravuri/porcarii" gen hamburgeri. Nu poti sa-l tii sub un glob de sticla toata viata dar depinde si de momentul in care se intampla lucrul asta, si de cat de dezvoltat e organismul ca sa faca fata. Una e sa bei o bere la 18 ani si alta la 6 ani, cand organismul nu e suficient dezvoltat...
Sper ca nu te-am suparat prea tare. Am vrut doar sa te atentionez ! 

Mario Andrei
A sosit minunea din viata noastra!!!