Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *125*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgyiuly spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nikoleta20

monica,avem cereale cu gris de la humana,am avut si de la topfer,insa nu le mananca,pur si simplu,l-am filmat sa vedeti cum scuipa mancarea,inca nu am postat,caci e in aparatul cumnatului meu filmarea.
probleme nu are,cel putin pediatra care ii urmareste evolutia a spus ca este in regula,nu are probleme,a spus ca este normal sa aibe aceste perioade,mai ales in perioada eruptiei dentare. pana acum nu am descoperit nici o alergie la alimente,in afara de cea la carnea de vita,ca vroiam sa le spun si fetelor ce sugerau sa ii dau vita.
el ia foarte bine in greutate,nu am motive sa imi fac probleme din punctula asta de vedere,nu este gras ca alti ghemotoci,dar este voinic,nu este anemic,insa a avut perioade in care manca foarte mult,si orice ii dadeam,il puneam pe scaunel,si ce ii dadeam,deschidea constiincois gurita...acum ,poate era atunci un puseu de crestere,si asa putin mananca el in rest...nu mai stiu,cert este ca incerc sa am cat mai bine grija de el,ajung la disperare cand ceva nu este in regula,si poate de aceea fac aceste greseli

Nikoleta 20 mamica deMario Andrei
A sosit minunea din viata noastra!!!
http://b1.lilypie.com/mY71p2.png
poze picasa:
niko_bruneta2000@yahoo.com
parola:26022009

Si eu m-am disperat de multe ori ca fiica-mea nu mananca si nici nu ia in greutate cat ar trebui dar am invatat sa nu ma mai stresez atat si nici sa o fortez.
La noi e sanul care ne salveaza, daca nu vrea manacare bagam laptic sau iaurt, ca ii place( stiu ca la voi laptele nu-l vrea Mario).
Vom rezolva noi si problemele cu mancarea cu timpul, pe masura ce cresc si le intelegem nevoile mai bine!

Georgiana

mami de Giulia (12.03.2009)
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Nikoleta eu nu mai spun nimic, pt daca vrei sa citesti, ai unde citit, si daca nu vrei, degaba scriu eu si tu iei in amuzament. Dar gandeste-te la SANATATEA copilul tau.
Vreau doar sa-ti spun ca daca ii place grisul si vrei sa-l dai, exista cereale de gris cu vitamine, noi de-alea papam.
Si eu am un copil mofturos, dar prefer sa pape putin si cat se poate de sanatos, decat sa faca alergii, gastroenterita, toxiinfectie alimentara sau mai stiu eu ce.
Poate are vreo problema daca mananca putin. Niste analize nu ti-a recomandat pediatrul? Desi arata foarte bine. Poate ti se pare tie ca papa putin, poate asa e ritmul lui, mai ales ca aluat foarte bine in greutate. Toate mamicile cred ca al lor copil mananca putin si ca e slab.
Eu iti urez multa bafta!

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma

Nu, nu! Eu nu cred ca al meu copil mananca putin si ca e slaba

Si noi avem zile in care mancam putin = 4-6 lingurite la o masa si gata. Mi-am propus sa nu ma stresez. Daca copilul arata si se simte bine totul e ok.
Ia sa ne gandim noi cam cat de mare e stomacelul lor???
Pai cata mancare sa incapa acolo?
Ei sunt de cel putin 5 ori mai mici decat noi ... (ei au intre 7-10 kg si noi ... ) Respectand proportiile cam cat ar trebui sa manace ???
Nu mai zic ca depinde si de consistenta, satietatea mancarii, de gusturi.
Eu nu cred in teoria "gras, frumos si sanatos".
Ce sa mai zic? Mai e si materialul genetic.
Probabil ca stiti dar simt nevoia sa reamintesc ca la copii mofturosi la mancare se dau portii mici, f mici, mai mici decat ar manca ei tocmai ca sa-i stimulezi sa mai ceara (aici nu vb de bebelusi!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Sapte luni

Sezutul
• La 7 luni, copilul dumneavoastra va fi invatat sa se ridice singur in sezut, stand pe burta si impingand din brate.
• Va putea si sa se rostogoleasca si sa isi tina capul drept.
• Tot aceiasi muschi ai gatului si ai spatelui sunt cei care ii permit sa exploreze aceste noi activitati fizice.
• Statul in sezut ii va oferi copilului dumneavoastra o noua perspectiva vizuala asupra lumii.
• Mainile vor putea, de asemenea, sa exploreze lumea, iar pana in acest moment va fi invatat cum sa se intoarca si sa se intinda dupa lucruri in acelasi timp.

Mersul de-a busilea
• Bebelusul dumneavoastra va realiza apoi ca se poate avanta din pozitia de sezut, sa isi tina echilibrul sprijinindu-se in brate si genunchi.
• Aceasta este etapa mersului de-a busilea, care poate incepe de la sase sau sapte luni.
• Nu uitati sa va securizati complet casa, pentru siguranta copilului.
• Majoritatea copiilor vor merge foarte bine de-a busilea cand implinesc un an.

Sariturile
• Acum, ca poate sustine putina greutate pe picioare, ii place foarte mult sa sara, cu putin ajutor din partea dumneavoastra.

Tinerea obiectelor
• E foarte probabil ca pana la acest moment copilul dumneavoastra sa apuce lucruri din jurul lui si sa le treaca dintr-o mana intr-alta cu usurinta.
• Cu putin ajutor din partea dumneavoastra, poate si sa ridice si sa soarba dintr-o ceasca cu doua toarte.
• Una dintre noile lui activitati preferate poate consta in lovirea anumitor lucruri una de cealalta, pentru a face zgomot.

Proteste la instructiunile dumneavoastra
• Probabil, copilul dumneavoastra a inceput sa refuze sa urmeze indicatiile dumneavoastra sau sa faca ceea ce i se cere.
• Acest lucru este cauzat de faptul ca, la aceasta varsta, copilul incepe sa fie curios in legatura cu autoritatea dumneavoastra si sa caute o modalitate de a intinde limitele.
• O cauza este si faptul ca bebelusii de aceasta varsta nu au amintiri de lunga durata.
• Este o faza naturala, asadar fiti ferma si repetati cu calm ceea ce ati mai cerut deja.

Nelinistea cauzata de despartire
• La aceasta varsta, copilul dumneavoastra poate deveni foarte agitat atunci cand nu este langa dumneavoastra, poate chiar sa se intristeze si sa planga.
• E posibil sa devina si foarte timid in preajma persoanelor straine.
• Desi este dificil, este important sa il ajutati sa treaca prin experienta departarii de dumneavoastra si sa invete sa se adapteze.
• Va invata treptat ca intotdeauna va veti intoarce.
• Pentru a-l face sa inteleaga ca este in siguranta cu persoanele cu care il lasati, incercati sa il lasati cu un „strain” de incredere, cum ar fi un nou babysitter. Dupa o vreme, intoarceti-va, pentru a-i arata ca poate avea incredere ξn dumneavoastra.
• In timpul zilei, il puteti calma, purtandu-l cu dumneavoastra dintr-o camera in alta, in timp ce faceti diverse lucruri prin casa.
• Poate deveni mult mai agitat in jurul orei de culcare si e posibil sa se trezeasca si sa va strige.
• Puteti sa-l luati din cand in cand in pat cu dumneavoastra, dar incercati sa nu o faceti prea des, pentru ca este important ca bebelusul sa nu se obisnuiasca sa doarma in patul dumneavoastra cand creste.
• Fiecare copil este diferit si are nevoie de o cantitate diferita de afectiune din partea dumneavoastra.

Memoria si capacitatea de recunoastere
• Bebelusul dumneavoastra incepe sa isi aminteasca si sa recunoasca lucrurile pe care le-a mai vazut ξnainte.
• Se va bucura de jocurile de-a v-ati ascunselea si va asculta si isi va aminti diferitele tonalitati ale vocii dumneavoastra, astfel ca va sti cand sunteti suparata sau cand vreti sa il linistiti.

Intelegerea legaturii dintre obiecte
• Daca va uitati impreuna intr-o oglinda, probabil ca acum va intelege ca nu sunteti „in” oglinda si se va uita la dumneavoastra in afara oglinzii.
• Jucatul de-a v-ati ascunselea si ascunderea obiectelor au devenit jocuri foarte fascinante, odata ce bebelusul dumneavoastra a inceput sa inteleaga permanenta obiectelor.
• E posibil ca bebelusul sa recunoasca si asemanarile dintre lucruri si sa inceapa sa le ordoneze dupa culoare si marime.

Cum sa va ajutati copilul sa se dezvolte fizic
• Pentru a-l ajuta sa stea ξn sezut si apoi sa mearga de-a busilea, incurajati-l sa se joace pe podea si apoi sa se uite in sus la dumneavoastra, eventual folosind o jucarie ca incurajare.
• Astfel il ajutati sa isi dezvolte muschii puternici ai capului si ai gatului, de care are nevoie pentru a sta in picioare.
• Ramaneti in apropiere, in caz ca bebelusul cade!
• Cand poate sta bine in picioare, incepeti sa ii luati jucariile din cale.
• Astfel il ajutati si sa invete sa isi tina echilibrul cu ajutorul mainilor si ii stimulati abilitatile motorii de care are nevoie la nivelul mainilor.
• E posibil sa se supere sau sa se simta frustrat daca nu poate lua jucaria, dar lasati-l sa incerce mai departe.
• La un moment dat va putea sa se aplece in fata, sa apuce jucaria si sa stea din nou drept.
• Curand va incepe sa fie mai increzator in propriile puteri.
• Aceasta realizare ii poate da curaj sa inceapa sa se legene, sa mearga de-a busilea sau sa se rostogoleasca prin casa, ceea ce reprezinta un pas important spre momentul in care va sta in picioare si va merge.
• Pentru a-l ajuta sa se miste mai usor, imbracati-l in hainute lejere si confortabile.

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=155635897" target="_blank">The Christmas Story
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

si am uitat sa mentionez,ca i-am facut cereale intr-un castronel,si grisul era pus in altul,ii dau gris,papa,incercam sa trisez...scuipa
asa am patit si cu laptele si ceaiul;asa am patit si cu marul de dimineata,pe care nu il manca fara iaurt...si cum de reuseste intotdeauna sa faca alegerea cea mai proasta????si acum stiu,veti spune ca sunt la varsta la care noi alegem inca pentru ei,dar....eu as fi mancat si marul si cerealele,si as fi baut si lapticul

imi este f greu ,sa stiti,de aceea "ma plang" aici,daca pot spune asa...informatii stiu ca si unde pot gasi,multe lucruri le stiu de dinainte de a se naste mario,dar la noi e exact asa:degeaba am sperat la un bebe care doarme in patut la el in camera si papa tot cuminte,doarme la ore regulate,etc...."socoteala din targ nu se potriveste cu a de-acasa!";asadar,desi nu e bine sa il culc cu mine in pat,nu ii pot vedea ochisorii inlacrimati cand il las in patut...nu il pot forta sa manance ceea ce nu vrea...la fel cum nu il pot lasa nemancat...
probabil ca par destul de reticenta,insa nu stiu cat de grav este ca i-am dat unui copil de 10 luni 2cremwursti si 30gr de carne de porc...nu stiu nici borcanelele magice de la humana ori hipp din ce fructe sunt facute,la fel cum nici cat este de nociv pt el aerul imbacsit de tutun,ori laptele cu nicotina....ca sa nu mai vb de mediul in care traim...oare par prea iresponsabila,daca sper ca pustiul meu de clasa I sa nu faca vre-o enterocolita cand va manca primul hamburger cu colegii de clasa,lucru care va fii inevitabil la un moment dat?
sper sa nu deranjez cu postul meu,dar cu mvb si la odisee,nu ii putem tine numai in mediu steril o viata,pentru ca atunci cand vor iesi din acest mediu,va fi mai rau,cred eu!
ma bag la somn,caci cred ca voi starni niste discutii pe aici,si acum nu vreau sa mai intru in contradictii cu cineva!
va

poze picasa:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

magdy, mama da ce poze profi aveti. sunteti frumosi rau. super modele, super poze.
metoda am aplicat-o sambata, de proba, dar am renuntat pt ca mi se rupea sufletul cum plangea.
am sa o mai incerc, poate nu mai plange.

niko, am rosit la atatea complimente esti tare draguta.te dadusem "disparuta", bine ca ai aparut iara.
referitor la problemele cu papica la mario, ia-o incet. si eu am avut pb cu maria ca-mi refuza mancarea, nu deschidea gurita.
incearca multe combinatii de mancare, si vezi ce-i place exact. ii dai o perioada doar ce-i place, dupa care mai bagi cate ceva.
despre gris....eu i-am luat ca si tine de la topfer. am chiar si acum. is cam aiurea la gust, insa eu mai pun in ele si mar copt de exemplu, si-i schimba gustul si nu ii face rau noaptea.
tb sa-i gasesti manacarurile preferate, ca altfel ii scad bulanasele si falcutele.
o scoatem noi la capat si cu papica cu bb mario

din 10 martie 2009, mami fericita de

POZE cu 2 ochi albastri
http://picasaweb.google.ro/mart.apr09/Mihaelacg?locked=true#5398704858586885698

Mergi la inceput

Apropo de greutatea bebelusilor....eu la pediatru stresata ca fiica-mea nu mananca foarte mult si nici constant si nici nu mai "atarna" asa mult pe cantar: pediatra imi spune ca fata e mai mult lunga decat grasa si ca obezitatea este o problema mare in zilele noastre asa ca mai bine sa nu am grija asta! !

Georgiana

9 luni

Mergi la inceput

Noapte buna!

Georgiana

9 luni

Mergi la inceput

Citat:
nu stiu cat de grav este ca i-am dat unui copil de 10 luni 2cremwursti si 30gr de carne de porc...nu stiu nici borcanelele magice de la humana ori hipp din ce fructe sunt facute

Draga mea, uite aici eu vad problema. Nu ca ai copil mofturos, nu ca te zbati sa-i faci ceva pe plac si in disperare ii dai orice, numai sa pape. Ci ca ti se pare ok sa compari fructele, fie ele borcanase, BIO sau nu, pline de chimicale din market sau nu...cu niste alimente pe care se stie SIGUR, CLAR, DOVEDIT, ca organismul unui copil de 9 luni nu le poate digera si ca ii fac rau!
Era mult mai ok sa vi si sa spui ca Mario nu papa mai nimic si cauti solutii, decat sa ii dai crenvursti, sarmale cu carne de porc, apoi sa te superi ca unele din noi nu suntem de acord cu ceea ce ai facut.
Ti-am spus, eu nu am nimic cu tine, ci nu sunt de acord cu ceea ce ai facut, ceea ce este cu totul alt lucru.
Da, asa e, nu-i putem tine intr-un glob de cristal, dar alegem din 2 rele cel mai putin rau...ori tu l-ai ales pe cel mai mare din ele.

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui georgyiuly

Apropo de greutatea bebelusilor....eu la pediatru stresata ca fiica-mea nu mananca foarte mult si nici constant si nici nu mai "atarna" asa mult pe cantar: pediatra imi spune ca fata e mai mult lunga decat grasa si ca obezitatea este o problema mare in zilele noastre asa ca mai bine sa nu am grija asta! !

Daca nu mai ai graficul (este pe BLOG) pe care i l-am dat la Mihalea, voi cauta sa iti dau, sa compari.

Voi continua cu dezvoltarea psiho-motrica a bebelusului pe nr de luni...
VA ROG SA CITITI!

Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:

si am uitat sa mentionez,ca i-am facut cereale intr-un castronel,si grisul era pus in altul,ii dau gris,papa,incercam sa trisez...scuipa
asa am patit si cu laptele si ceaiul;asa am patit si cu marul de dimineata,pe care nu il manca fara iaurt...si cum de reuseste intotdeauna sa faca alegerea cea mai proasta????si acum stiu,veti spune ca sunt la varsta la care noi alegem inca pentru ei,dar....eu as fi mancat si marul si cerealele,si as fi baut si lapticul

imi este f greu ,sa stiti,de aceea "ma plang" aici,daca pot spune asa...informatii stiu ca si unde pot gasi,multe lucruri le stiu de dinainte de a se naste mario,dar la noi e exact asa:degeaba am sperat la un bebe care doarme in patut la el in camera si papa tot cuminte,doarme la ore regulate,etc...."socoteala din targ nu se potriveste cu a de-acasa!";asadar,desi nu e bine sa il culc cu mine in pat,nu ii pot vedea ochisorii inlacrimati cand il las in patut...nu il pot forta sa manance ceea ce nu vrea...la fel cum nu il pot lasa nemancat...
probabil ca par destul de reticenta,insa nu stiu cat de grav este ca i-am dat unui copil de 10 luni 2cremwursti si 30gr de carne de porc...nu stiu nici borcanelele magice de la humana ori hipp din ce fructe sunt facute,la fel cum nici cat este de nociv pt el aerul imbacsit de tutun,ori laptele cu nicotina....ca sa nu mai vb de mediul in care traim...oare par prea iresponsabila,daca sper ca pustiul meu de clasa I sa nu faca vre-o enterocolita cand va manca primul hamburger cu colegii de clasa,lucru care va fii inevitabil la un moment dat?
sper sa nu deranjez cu postul meu,dar cu mvb si la odisee,nu ii putem tine numai in mediu steril o viata,pentru ca atunci cand vor iesi din acest mediu,va fi mai rau,cred eu!
ma bag la somn,caci cred ca voi starni niste discutii pe aici,si acum nu vreau sa mai intru in contradictii cu cineva!
va

poze picasa:

Niko, te iertam pt porc, da' sa nu se mai intample
Sa stii ca si al meu refuza marul; l-am pacalit cu putina scortisoara si acum papa bine.
Cat despre gris, sa stii ca i-am mai dat si eu din cand in cand. Chestia cu anemia cred ca e relativa, depinde si ce mananca in rest. Cum io ii dai broccoli aproape zilnic (sperand la performantele lu' Adelake) nu cred ca e gaura-n cer un gris cu lapte o data la 2 saptamani.
Si inca ceva: te-ai gandit ca poate problemele de papa sunt de fapt probleme de timing? Si noi am avut perioade in care nu manca, pana m-am prins ca domnul nu se oboseste sa bage papa decat la 4-4,5 ore distanta. Cred ca numai laptele de seara i-l dau la aprox. 2-2,5 h de la masa de fructe, la care oricum mananca mai putin decat la legume.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput