*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (257)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

nuuuuu, alexandrina, nu utile. cadourile tb sa fie frumoase, sa fie lucruri pe care nu ti le-ai cumpara daca ai fi in toate mintile in mod obisnuit. adica sa fie mici nebunii - va spun marti daca mi-a adus mosul agenda moleskine pe care mi-o doresc ;)

a... eu sunt pe dinafara cu spiritul competitiv , pe mine m-a distrat sa fac satul si-atat. macar e solid, ca ai mei se joaca si acum cu el :) numai capul lui andrei a cazut in batalie, dar am aplicat o lipitura locala.
eu o sa particip la orice daca e rost de distractie.

si studiu sociologic legat de spirit competitiv, am observat ca sare peste o generatie :) am o gramada de exemple, intotdeauna (ma rog, eu cunosc si o exceptie) din parinti competitivi ies copii vai-de-mama-lor (eu), si invers . De asemenea, persoanele non-competitive sunt mai multumite de viata lor in general (probabil si mai fericite, dar fericirea nu are unitate de masura, din punctul meu de vedere).
Daca nu mai apuc sa intru, va urez un craciun fericit si sa va umple mosul ghetutele, sub-bradul si debaralele :)

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

LA MULTI ANI, CRISTIAN! MARIA, SA-TI TRAIASCA BAIATUL SCUMP SI ENERGIC, imi cer iertare ca ieri m-am luat cu vorba etc si am uitat.

LA MULTI ANI, DAVID, la multe plimbari cu metrou, tren, autobuz, avion etc!

corap, mi se lipise si mie o moleskine de mana alaltaieri la Carturesti, dar parca sunt prea clasico-sobre pt stilul meu. plus ca de acum 2 ani, de cand am primit de la un coleg, o agenda A5 "emisa" de Biserica Ortodoxa Rusa, din piele bej si cu foi aurite pe lateral, toate restul agendelor mi se par meschine:) Dar cum alta de la rusi se pare ca nu mai primesc, o sa raman cu vise de agenda aurita si impielata in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

La multi ani David! sa cresti mare si sanatos

Noki , cum a fost drumul la Bistrita?

Lavi , drum bun maine si revedere placuta cu fetele

Corap , mi-au placut mult fursecurile facute de copiasii tai

pun si eu poze cu munca mea de astazi....fursecuri

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

La multi ani, Victor de Ilenutza! Sa cresti mare, sanatos si norocos!

La multi ani, David! Sa ai parte de zile frumoase, pline de plimbari!

Catutza, super fursecurile! Se vede cine-i gospodina...

Azi am prestat si eu un mega-cozonac, mi-au luat ochii o tava enoooorma (asa-i daca pleci la cumparaturi flamand ), in care am pus o bucata cat doua-trei obisnuite . De afara arata super cozonacul urias, sper sa fie la fel si dupa ce l-om taia.
Mare minune masina asta de paine, fara ea nu m-as fi incumetat eu veci si pururi la cozonaci.

Chiar ma gandeam si eu ca se sare peste cate o generatie cam cu toate insusirile, vad ca m-am apucat de chestii pe care le faceau bunicile mai degraba, si deloc mamele noastre. Idem cu stilul de crescut copiii si cu multe altele.

Sanatate bolnaviorilor !
Si drum bun si zile cat mai placute de Craciun celor care pleaca zilele astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

La multi ani, David, sa fii sanatos si fericit si sa nu te paraseasca niciodata intensitatea cu care simti hobby-urile!

Corap, total de acord cu tine, si cu ideea de cadopu egal o nebunie pe care nu ti-ai face-o in mod normal, si cu trasaturile de caracter care joaca sotronul peste generatii, si cu ambitia scazuta care aduce mai multa fericire!

Anda, initial am citit ca ai agenda impielitata . Foarte cool BO Rusa.

Noki, drum bun sa aveti si sa ajungeti cu bine!

Madau, reparare rapida!

Maria, imi ploua in gura de cand am citit de cozonac. De cozonac n-o sa ma apuc...am facut ieri sarmale, am muncit o gramada, mi-am facut norma :)

Lavi, drum bun si voua maine!

Soanso, spor la reparatii!

Felicia, eu acum 20 de ani eram in vizita la bunici. Venisera si 2 perechi de fini, tot in varsta, si stateau toti intr-un dormitor micut, ascultau la radio ce se intampla si plangeau. Bunicul fusese, ca tanar flacau, in garda reginei, imi povestea ca le dadea mereu bomboane. Regretau foarte mult monarhia (si tineretea, cum se intampla) Dupa aia intrase o perioada in Garda de Fier, la inceputurile ei optimiste. Nu stiam ce reactie sa am vazand atatia oameni mari plangand...Cand s-a preluat televiziunea deja ciocneau vin si radeau :) Of, din pacate au cunoscut si urmarea...el a murit in 94, ea in 98.
Nu mi-erau bunici adevarati, erau niste fosti vecini in grija carora mama ma lasa cand eram micuta. S-au nimerit in apartamentul de sub noi dupa ce regimul le-a daramat casa, imi povesteau mereu de gradina si de catelul lor care a fugit speriat. I-am iubit foarte mult. Si ei pe mine si mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu am spalat pe jos in juma' de casa, mai am cealalta jumate dar iau o pauza.

Groaznic ce urat mi-e fara fete! Iar Virgil vine tarziu... singura ma apuca buhu.

In astea 10 zile de stat singura acasa mi-am propus sa fac curat si sa ma plimb prin oras. Planurile cu plimbatul mi-au fost reduse la minim din cauza vremii, asa ca am facut curat de mi-a iesit pe nas.

Catutza criminal albumul ala al tau cu poze de mancare. Ce sa mai zic ca pozele cu gratarul mi-au facut pofta instant de iarba verde, gratareala & co.

Maria bravo pt cozonac!
In ceea ce priveste educatia copiilor cred ca se revine la un stil traditional-arhaic-natural-instinctual care pana la urma e cel mai bun, nu de alta dar e verificat de mii de ani.

Imi povestea tata ca in copilaria lui, in anii 35-40 erau la moda niste carti foarte "spartane" de cresterea copiilor dupa care bunica mea incerca sa se tina cu strictete. Noroc ca pana la urma i-a crescut mai mult strabunica .

La familia mea nu se prea aplica saltul peste o generatie: strabunica din partea tatalui si-a crescut si fiica (pe bunica) si pe cei 3 nepoti, bunica n-a prea crescut pe nimeni , mama mea a fost foarte ambitioasa pana la 39 de ani cand brusc a schimbat macazul, ne-a facut pe noi si a ramas 12 ani acasa sa ne creasca. Pot sa zic ca a fost o mama destul de AP. Eu vad ca ii cam urmez tiparul, am fost f ambitioasa pana sa am copii si apoi m-am "inmuiat".

Pe bunica din partea mamei nu am introdus-o in "studiu" pt ca nu stiu prea multe despre ea, a murit cand copiii ii erau mici, dar banuiesc ca a fost o mama taranca traditionala.

Cadouri de acord si cu Corap si cu Alexandrina - trebuie sa fie un moft, ceva ce nu ti-ai lua in mod obisnuit, dar ceva util, adica sa-l folosesti, nu sa te impiedici de el pana iei hotararea de a-l arunca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

:) heeei sa nu intelegeti ca-s fan lumanarele - betisoare parfumate - etcuri de care nu stii cum sa te debarasezi. le urasc, anul asta am primit la serv "de mosh" un mosh-glob, un mosh-lumanarica si un mosh-chestie-in-care -se-pune-lumanarica
io le-am dus biscuiti facuti de copii, d-aia de-aseara. macar erau comestibili si nu ocupau loc
fug, ca copiii mei picteaza

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA

Mergi la inceput

Maria , multumesc pentru aprecieri vreau poze sa vad cozonacul tau mare si aratos
P.S. ai rezolvat problema aceea?

Lavi , si eu as face un gratar, mai ales acum in perioada asta Bianca chiar ma intreba cand mai mergem la munte sau la padure sa facem un gratar...

apropo de educatie si principii, bunica mea are 80 si ceva de ani, cand am fost prima oara cu Bianca la tara mi-a zis cand eram singure sa nu ii mestec niciodata mancarea Biancai la mine in gura, ca a vazut ea ca o vecina asa face cand da mancare la fetele ei si ca nu i se pare igienic. Sincer am ramas ca la dentist ca nu ma asteptam ca mamaie care a trait toata viata la tara si care nu a citit o care despre educatia si cresterea copiilor sa aiba asa principii

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Catutza bravo lui mamaie a ta!

Corapina "misto" cadouri primisi!

Mergi la inceput

Lavi , chiar sunt mandra de mamaie a mea iar azi ma gandeam ca Bianca isi va aminti de mamaie- strabunica ei mai mult decat de tata- bunicul ei iar ma apuca depresia...mai e o luna si ii vom face pomenirea de un an si inca nu-mi vine sa cred ca nu mai este ...

Bucatareala

Mergi la inceput