Fulgusori de nov - dec 2009 (185)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Dankuta si noi dam vigantolul direct in gurita, asa nu se pierde nimic.

Lavinia -multumim frumos

Ionela - si mie mi-a placut povestea.

Monis - multumim mult de urare e minunat Iulian in costumatia asta
Simonette - ma bucur ca sunteti acasa, bine ca s-au mai potolit baietii, al meu si acum mai trece pe langa patut si il impinge macar cu un deget
Astazi a fost medicul de familie la noi si am cantarit bebelusul, a luat 1280 de grame de la iesirea din spital,are 5360g... si eu care imi faceam probleme la inceput si mi se parea ca nu ia in greutate si ca trebuie sa ii dau lapte praf bine ca m-a certat pediatra si nu numai

Michelle cu Tudor Mateo 18.11.2009 si MARIO DOMINIC 15.05.2007

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

elo all!

dupa o perioada de repaus pe forum, insa...dupa un foc continuu acasa....ma rog, nu intru prea mult in detalii..cert e ca eu fac parte din categoria aia de mame care incearca sa prinda momentul propice sa doarma cand doarme si copilul...astfel, sa poata fi apta pentru noapte....plus activitatile de peste zi...si alea detul de putine....insa, care necesita timp. Ca tot se vorbea de organizare.....eu nu stiu ce e aia....parul meu sta mereu intr-o coada impletita, unghiile mi le tai cand imi aduc aminte (de regula le observ cand il schimb, ca mi-au crescut si imi dau seama ca tb taiate, altfel il zgarii)....cumparaturi pt Craciun, nu stiu ce sunt alea....am reusit doar duminica trecuta sa furam cateva ore in BSC...si ne-am cumparat niste ciubote unul altuia....brad....ecologic de anul trecut (adik de plastic)...mancare mai fac si eu in week-end....ne mai fac mamele.....curatenie face hazbandu'...toale spala masina...de calcat, eu printre picaturi.....in timpul liber, oi de cate ori e nevoie, pompez lapticul din titi.....si atata timp cat mai am lapte (stimulat cu pompa, cu ceaiuri si cu galafor)...eu ma declar multumita. Pentru ca stiu ca nu am avut lapte de la inceput, copilul meu nu sugea mai nimic si a fost nevoie de completare, inca din maternitate....ma rog, cu asta vreau sa spun ca inteleg mamicile care spun ca nu mai au asa mult laptic si ca au fost nevoite sa treaca pe lp pt ca le plang puiutii de foame.....si vreau sa le rog sa nu se mai simta vinovate....
eu inteleg foarte bine principiul pusului la san...si l-am experimentat, e tare minunat ..insa, atunci cand nu se mai poa'...n-o sa-mi chinui copilul, doar ca sa ma mint eu singura....repet, atata timp cat inca mai am laptic si il pompez constant, eu cred ca e bine si asa. Si cat va fi, e bine venit

.... in rest, toata ziua Rares e calare pe mine...schimbam scutece la greu, fie si dupa 3 stropi de pisu sau un partz cu stropitei ....mancam uneori si din jumate in jumate de ora...exact stilul "50 ml odata si alti 50 dupa juma' de ora:..si apoi, iar schimbam scutec....sau vrem la mami in brate, ne plimbam prin casa, adormim, si cand sa ne punem in cosuletul de peste zi, reluam povestea cu plansul....
in patul lui doarme fara probleme (de seara pana dimineata).....la noi in pat il luam numai cand ii dau sa pape....nici eu nu reusesc sa dorm cand il stiu cu noi in pat....mai regurgiteaza si el din cnd in cand, mai sughite, se inconvoaie, plange in somn (atunci il iau in brate, il mangai, ii vb usor si se linisteste), se frichineste cand vrea sa fie schimbat, plescaie in somn si parca necheaza cand da semne ca se trezeste si ii este foame....zambeste si in somn si treaz....

eu ii pun toate medicamenetele (vigantol, vitamina c, infant formula si calciu - 10 zile/luna) in putin ceai...insa vad ca fac prost cu vigantolu'....voi incerca cu lingurita.

mare lucru ca multe dintre voi reusiti sa intrati si pe forum...si la ore diverse...si sa mai si scrieti....va pup pe toate si un pup in plus pentru....Miany, Simina, Lumi, Suzyca (sper ca mai intri, macar sporadic), betty, RamoC, lavinia, many_bany, Miramar, Camy, Dana n., monis, Ancutza, ionela, Pirelia. A_driana. stephy, laurairina, LauraG, floricik, simonette si fireste cuscrelu' .....deoarece cu voi am parlit mai mult..de-a lungul timpului....

in alta ordine de idei....sper sa reusesc sa mai descarc niste pozuci...

ah, laura....tine sub observatie bubitele alea..sa nu fie dermatita ...noi o avem deja...pe langa bubitele facute de la..."transpiratie"....mai ales sub barbie...ca a facut un pic de gusa si nu respira pielea cum trebuie..

sper din suflet, sa nu fi suparat pe cineva cu randurile despre alaptat.....eu am scris numai ce mi s-a intamplat mie, in ideea ca cineva se va regasi in ele...

si mai sper ca maine sa reusim sa facem bradul..sa punem toate cadoutele sub el si in centru, CADOUL NOSTRU de la DD...

in concluzie, timp aproape ioc...iar acum s-a trezit....gata minunea...plec la baitza & Co.

sanatate si cat mai mult laptic sa avem!...si bebei cuminti ..ca frumosi sunt toti, dragii nostri!

_
Krelia, mami de printes Rares-Mihai

"Orice copil te face sa vrei sa mai traiesti odata"
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Krelia, multam de sfatu cu bubitele..ma tot uit la ele si nu stiu daca sa sun pediatra sau nu...ca prin telefon daca ii explic sigur imi va spune ca se trec de la sine. Sincer as vrea sa o vada si sa ma asigure ca sunt trecatoare...Acum e si cu sarbatorile si nu stiu cum se mai lucreaza la cabinetele medicale..
Cat despre alaptat, nu trebuie sa te simti vinovata deloc. Si eu ma gandesc uneori ca aici pe forum prea se pune accentul pe alaptat, si uneori cred ca se insista prea mult..E drept ca alaptatul e the best of the best, dar uneori mi se pare ca prea se insista..si unele fete de aici poate se simt prost ca ele nu pot alapta, mai tabaram si noi pe ele si insistam prea mult. Poate in felul asta chiar inceteaza sa mai scrie aici..Poate uneori chiar noi le creem disconfortul asta si senzatia ca ele nu sunt 'mame' cu M mare... Nu stiu..asta e parerea mea..Poate gresesc..
Desi eu sunt din categoria care alaptez exclusiv, nu cred ca ar trebui sa blamam pe nimeni ca nu a reusit pana la urma cu alaptatul. Atata timp cat s-a incercat, s-au folosit enspe metode, s-au ascultat toate sfaturile bine intentionate si nu e ...apoi atunci nu e si gata! Nu??
Hai pupicei mult si la mamicile care hranesc cu formula si la cele care alapteaza!!!

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

MONIS referitor la Craciun cred ca e primul in an in care parca nu simt magia sarbatorilor (probabil evenimentele petrecute in acest in an in viata mea isi spun cuvantul).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui laviniablaga

SA STII CA SUNT DE LA CALDURA! SI EU AM OBSERVAT ACELEASI BUBITE...SI AM REDUS TEMPERATURA IN CAMERA COPILULUI..AM PUS CENTRALA PE 21 DE GRADE SI I S-AU TRECUT...INCEARCA SA O STERGI CU CEAI DE MUSETEL!

Eu am vazut-o mai demult pe dr Culcer la tv care spunea ca temperatura in camera lui bebe trebuie sa fie de 21 de grade (asa cum noua ne prieste la 21 de grade si lor la fel).Dar ma rog poate ca depinde si de fiecare bebe in parte...si fiecare mamica vede ce nu ii prieste puiutzului

Mergi la inceput

LAURA ce dulcica e poza cu galusca si tati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Buna seara .Noi ne pregatim de baita, dar am trecut sa va lasam un mini-filmulet cu www.youtube.com/watch?v=bW2q3pmmbUM" target="_blank">noua noastra descoperire

fericita poze Maya Andreea
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

SIMI ce a crescut MAYA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

laura, nu ma simt vinovata..pentru ca stiu ca am incercat. Poate ca putini inteleg ca nu am avut lapte decat dupa vreo 4 zile....ca nu fost suficient (desi, stiu ca () cu cat il pui mai mult la san, cu atat iese mai mult)...ca Rares a fost puturos de la inceput, din spital, de cand l-am pus prima oara la san (nu s-a puturosit cum a dat de bibe) (am o prietena al carei bb nu a vrut titi saub nici o forma de prima oara de cand i l-a pus la san in maternitate..si ii curgea suvoaie...)

probabil ca dr mea ginecoloaga m-ar bate mar daca ar sti ca folosim bibe ...ea nici macar pro bibe nu e....si ne sfatuia sa ii dam cu seringa surplusul din titi .....insa....repet, atata timp cat deocamdata e....Doamne ajuta! Luna trecuta ziceam "macar pana la 2 luni"...acum o sa zic "macar pana la 3"..si tot asa....

pana la urma si pompa tot o stimulare este....si e asa funny stimularea la 3..la 6 dimineata ....zau ca nu mi-as fi dorit altceva (glumesc, iti dai seama)

of, bine e cu hazbandu' acasa....abia astept sarbatorile....ca sa nu incep sa-mi doresc din ce in ce mai mult si eu wrap din ala...ca uneori nici la buda nu apuc sa merg...

Cuscrel, lui Rares eu ii pun juma' de seringa intr-o nara, juma' in cealalta iar in timpul asta ii tin putin capul pe spate, cu degetul mare ii tin gura inchisa, de barbie si cu restul degetelor il tin de cap, in partea superioara.

camelia, la capitolul DULCE - ai voie prajituri de casa...checuri, placinte cu branza, la alea cu dovleac&mere..daca te risti..papa si vezi cumn reactioneaza (al meu nu are pb la aia cu dovleac...aia de mere nu-mi place )..in rest, supe la greu, evident ...eu am mai mancat si piaf sau un fel de ghiveci facut de mami meu (mai multe legume la un loc, in putin unt, la foc scazut), iar ca fructe...am mancat banane, vreau sa incerc pomelo sa vad cum ii este (am inteles ca am avea voie gref, deci nu cred sa fie vreo pb cu pomelo)....pediatra mi-a spus ca salata de sfecla ar fi buna pt lactatie (si aici chiar m-a nimerit ca imi palce)...am incercat chiar si musaca de cartofi si struguri (ca astia-s moartea mea).....nu mai mult de 1 cana de lapte pe zi, cica (sa nu dezvolte vreo alergie la proteina din laptele de vaca), plus derivatele....iaurt, branzica..etc.

clrp.....tare urat cum se poarta sotul tau....ce mare pacat isi face in fata lu' DD.....ce momente frumoase pierde..of...fir-ar sa fie....sa fii tare, pt Mateiutul!, care are o mami tare frumu!

v-am pupacit fetelor..cu mii de pusi ..sa va ajunga pana voi mai intra eu....mi-a adormit tzutzupidu'...intre timp am mai bagat o sesiune de pompa...acum ma bag si eu la orizontala pana s-o trezi, poate am noroc.....ca la noapte...program...scutec, papa, pompa, ceai (eu)

felicitari sarbatoritilor si tuturor mamicilor si bebeilor care s-au nascut in ultimul timp

e un documentar interesant pe antena 2 despre profetiile mayasilor...da' n-am forta sa ma uit la el...poate maine, daca e in reluare...

Doamne...ce placinta....

Lidia -

_
Krelia, mami de printes Rares-Mihai

"Orice copil te face sa vrei sa mai traiesti odata"
Muhammad Ali

Mergi la inceput

KRELIA si tie multi pupici

Mergi la inceput