Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *31*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Multumesc mult pt raspunsuri . Monica, exact asa descrie Tracy Hogg ca trebuie invatat puiul sa doarma. Mie inca nu-mi reuseste, mai incerc. Cred ca ma simte slaba la plansetele ei .

Diana , ce ma bucur ca ai intrat, tare scumpi sunt baietii, niste frumosi . Am avut in minte poza aia, in care esti tu cu Peter iarna afara si el e fara caciulita, ori de cate ori isi scotea caciula din cap soimita mea si m-am tot incurajat ca nu va pati nimic.

Diamar, si eu cred ca depinde de personalitatea copilului. A mea e o colerica, vorba Nelei, e cu fitil scurt . Merci pt sfaturi . Nu stiu sa te ajut cu secretia la ochisor, sorry
Mary, merci si tie pt sfaturi , dupa cum spuneam voi fi perseverenta, sper sa reusesc. Te simti mai bine?

Claudia, super bradutul facut de Iulia , ca sa nu mai vorbesc de cadouri

Monica, vezi pe mailul comun este cartea lui Monti, plus cateva site-uri f interesante pe acelasi subiect (trimise de Crocos Dana). Eu nu am incercat inca retete Monti, dar ma tenteaza .
Cu circumferinta craniului, a mea avea la nastere 35 cm si la 2 luni 39 cm. Dr a spus ca e in grafic, sincer nu m-am documentat mai in amanunt . De ce te streseaza subiectul?

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

eu bag paracetamol la greu. imi tremura dointii si ma doare carnea pe mine si ma inteapa si ma doare, dar sanul nu e tare. poate are niste granule pe partea anterioara si doare rau la atingere, dar el a mancat bine in 2 reprize din el in seara asta. problema e ca si celalalt ma cam pisca. si ce dureri de carne.
liliacule sti marfa. chiar si asa cum sunt tot in ras.

daciana ai un copil foarte frumos, dulcel si cu un par senzational.
delia ciar azi citeam in doctor spock de culcatul de unii singuri. zicea el ca pe la 3 luni ar trebui sa ii obisnuim sa adoarma singuri ca sa nu ne petrecem urmatorii ani incercand treaba asta.

ca despre somnul ziua, tot el spunea ca unii copii dorm mult, altii dorm putin. asa sunt ei si nu e nimic rau nici la unul nici la celalalt.

fetele, va multumesc pentru gandurile bune si pt complimentele la adresa lui piski.

luci fac tot posibilul sa fiu maine ok.

MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009
Asteptandu-l pe Mos Craciun...

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Monica uite aici www.medcalc.com/growth/" target="_blank">calculator sa vezi unde e Dragos pe grafic.
Am zis candva, eu il alint uneori pe cel mare "capatzanosu' lu' mama". Dintotdeauna a fost pe grafic la 97% la circumferinta capului (adica doar 3% din baietii de varsta lui au capul mai mare), chestia e ca nu pare si nimeni nu mi-a zis vreodata ceva pentru ca si la greutate si inaltime e tot la 97%, deci e dezvoltat proportionat. Am o prietena ce are un baietel care sare din grafic, e peste 100%. La 1 an ii cumpara caciulite de 4-5 ani, isi facea 1 milion de ganduri si ducea baiatul la doctor. La el e vizibil pentru ca e mai firav, dar e bine merci sanatos si istet.
Delia hi, hi , stai ca si Nicholas primeste acelasi tratament. Ori are o caciulita transparenta de subtire ce e, ori nu-i pun deloc, doar ii trag gluga de la costumul de iarna pe cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Manga acum 4 ani ma ajutau dusurile cald-rece-cald-rece-etc, acum doar cele reci alunga durerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_n

Manga acum 4 ani ma ajutau dusurile cald-rece-cald-rece-etc, acum doar cele reci alunga durerea.

Diana cu Nicholas Tom (3 sep 2009) si Peter (3 oct 2005)

/ multumesc si de asemenea, deliei, ralucai si lui roxy pentru explicatie. mi-am pus niste comprese calde si se simte diferenta. mi-e frica totusi cand merg la culcare. iau 1g de paracetamol o data si sunt mai bine cat isi face efectul, simt doar febra si durerea. dar cand nu mai paracetamol incep frigurile.

MangaGirl, Mami de Aidan Gabriel, bb scump si carliontz - 03.10.2009
Asteptandu-l pe Mos Craciun...

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Micul nostru Foc a venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Pe mine m-au lovit iar insomniile

Delia, fetele noastre seamana Natalie nu doarme mai deloc ziua, are 2-3 reprize de 10-15 mins si atat. Mi-e greu un pic ziua ca tot timpul stau cu ea, dar asta e, nu stiu cum s-o determin sa doarma.
Iar cu adormitul noaptea, avem un fel de programel: la 10 baitza, apoi ma bag cu ea in pat si-i dau sa pape si cam in 30 mins doarme profund.

A mai supt asa mult azi?

de Natalia (03.09.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Servus dragelor!

Ana doarme la ceas de dimineata (iar am agitat-o ieri cu busuri si plimbari prin centru, acum e la recuperari) iar eu imi fac de cap! Presimt ca azi o sa aiba o zi linistita, cu mult somn. Doamne ajuta!

Asa, am citit tot, bineinteles, nu ratez nimic nimicut, chiar daca raspund mai greu.

In primul rand, Maria, imi pare rau sa aud de mastita asta, fir-ar sa fie! Pe mine saptamana asta care a trecut m-a incercat o durere foarte suparatoare la sanul stang, chiar imi era frica sa nu fie mastita. S-a manifestat cam doua zile durerea. Ce am facut eu a fost sa o pun pe Ana mult mai mult la sanul cu pricina, chiar daca ma durea si chiar daca dreptul era mai plin. Tot timpul incepeam suptul su sanul stang. Mi-a trecut in doua trei zile, doamne ajuta! E drept ca nu am avut frisoane sau febra. Sa ne zici cum mai evoluaeza treaba. Sper din tot sufletul sa treaca.

Delia, am vazut bradutul tau, simplu si elegant, mi-a placut ideea cu acele flori albe de plastic, special facute pentru Craciun. Foarte reusit.
Am inteles eu bine, Sofia numai ziua nu doarme, nu? Ca noaptea e ok cu somnul. Eu pe Ana o adorm in brate, merg cu ea prin camera pana obosesc (adoarme relativ repede totusi) si, uneori, pentru a grabi procesul, dau drumul la hota, adora acel sunet constant. L-am rugat pe sotul sa cute white noises pe net, sa download-eze, sa vedem daca tot asa de bine adoarme pe ele sau trebuie neaparat sa o punem la sursa... mai stii, ii place si mirosul acela de gatit, ce stiu eu.
Sau pe zi, daca nu plange, o las in bouncer (i l-am legat si pe Fifi acolo si mai trec din cand in cand si il trag de fundulet... Ana face ochii mari si il studiaza...) Cand incepe sa se agite stiu sigur ca e obosita si vrea sa doarma, asa ca incepem turele prin casa. Studiaza ce studiaza peretii din bratele mele si apoi adoarme.

Si tot vorbind de pom de craciun: Claudia, ti l-am admirat si pe al tau! Foarte frumos, si cate cadouri! Se vede treaba ca ai niste fetite tare cuminti, Mosul a fost generos anul acesta. Bicicleta e pentru tine, mami? Just kidding, sunt invigiosa ca n-am si eu bitziclu...

De abia astept sa ii vad si pe cei ai Melaniei si al Monicai (pomii de Craciun) si de fapt pe ai tuturor, sunt superbi! Iar cand va aud de troieni si viscol eu sunt in al noualea cer. Va invidiez pentru atata zapada cata aveti acolo. Trebuie sa fie superb!
Desi stiu ca, daca as fi in situatia Aidei, de exemplu, nu mi-ar mai surade ideea... Aida, tinem pumnii sa se intoarca sotiorul cu bine din cursa!
Ca vorbeai de tigari: cred ca v-am mai zis, eu am fumat 13 ani, cu un an inainte de a avea-o pe Ana m-am lasat brusc, dintr-o data, asa mi-a venit. Prima saptamana a fost mai grea, dar m-am tinut tare pe baricade. Dupa aceea, totul a revenit la normal. Nici nu imi vine sa cred acum ca am fumat atata amar de vreme! Si nu eram fumatoare ocazionala, si din aceea cu un pachet jumatate pe zi. Nici acum nu imi vine sa cred cat de simplu si usor este sa te lasi de fumat. Ca eu cu siguranta nu ma mai apuc, chiar daca si mie imi placea, ca si tie, Aida. Hai ca fac deja apologia lasatului de tutun deja...

Santorini . Ce mai face flacaul tau? Cum v-ati petrecut sambata? Ati mai fost la zapada, sau e ci viscole inca in CT?
Am vazut ca ai intrebat de picaturile de viganol, dar eu nu m-am priceput ce sfat sa iti dau, ca nu stiu.

Selen, ce program scurt ai avut ieri la PC... auzi, da' nu ii faci Mosului o aluzie finuta, ca ar fi fain un laptop, sa fii informata si up to date de practicile in analiza finanaciara, in astia doi ani cat stai cu Ebruska, pentru cand te vei intoarce la banca dupa? Eu pe Sorin il aburesc cu chestia ca orice investietie o facem pentru informare, largirea orizontului cunostintelor, dobandirea unei abilitati noi este o investitie buna, in viitorul nostru. Iar forumeala se incardeaza cu brio in toate cele de mai sus... Mare noroc am insa ca avem amandoi laptop de servici.

Uka, mi-a placut faza cu ambasadale inchise ... desi faptul ca aveti problemute nu e placut, dar si noi avem perioade cand se inchid si consulate, si granite si tot! Si intoarcem si misiounile diplomatice inapoi in tara!! Lasa ca rezolvati voi, sunt convinsa! Ce mai face araboaica? Cum sa fac sa schimb poza Anei din colajele noastre, ca parca e un pui de cuc, asa cheliasa... iti timit pe mailul comun, nu?

Asa, ce-am mai cititt zilele astea?
Ah, da, am vazut ca Dana a ajuns cu bine la bunici si ca Ana este in centru atentiei. Exact atmosfera de vis pe care mi-o imaginasem pentru ei.

Iulika, si zici ca mi-o dai pe Tania? Bun asa, ca numai bine, vine perioada cu gatitul mult acuma, pentru Craciun. Ce ajutor de nadejde o sa am... yupiii. Am vazut ca avem cam acelasi programel acum, inainte de sarbatori. Am zis ca luni si marti gatim, miercuri fac curatenie in toata casa si joi sedem, sa ne odihnim, mergem in plimbari sa cumparam ceva tort sau prajiturele. Iar azi ar trebui sa mai completam lista cu cele trebuincioase pentru meniu. Ce frumos imi planific eu, ramane sa vedem daca ma si tin de program!
Am inteles eu bine, ai zis ca nu mai are Brucu bunici? Sper sa fi inteles gresit.

Monica, mi-ai adus aminte sa o masor si eu pe Ana, ca tot a facut ieri trei luni. O sa iti zic maine circumferinta capului. In mod normal trebuia sa mergem la doctor vineri, dar este in concediu pana pe 28, asa ca o sa ne ducem atunci.

Mi-a placut linkul Dianei cu graficele de crestere si articolul Deliei cu somnicul. E interesant site-ul, l-am salvat bine, sa ma uit mai pe indelete mai incolo.

Elle, ti-am vazut pozele de la botez, ce faine sunt, se vede ca sunt facute de un profesionist. Si voi sunteti niste frumosi!! Trompetica are niste ochi de nevinovat, cand se uita ea in sus la aparat!

Daciana, ti-am vazut pletosul! Asa, sa ii taiati din parut un pic, sa nu ii dea in ochi! Eu recunosc ca nu ti-am gasit pozele la semnatura din prima, nu-s perspicace deloc. Drept e ca aleg calea cea mai usoara, tot timpul. Chiar vroiam sa te rog sa le mai pui o data! Ultima poza e preferata mea, cea cu baietii dormind cap la cap.

A, si mai vazusem si pozele Adinusei, cu toaleta completa de la H&M, foarte frumoasa. Eu i-am luat Anei o rochicioara pe violet de acolo, de abia astept sa vad cum ii vine, ne imbracam de Craciun si ne pozam, sa ne vada si bunicii!

Andruska, te-am vazut mai vioaie, ma gandesc ca esti bine acum, fara raceli si alte minuni.

Liliana, rad singura la postarile tale! Ma delecteaza pur si simplu. Iar pozele cu "doamna" sunt de mare efect! Este o frumushata doamna, jos palaria! Acuma, pe bune, ai un barbat bine!

Gata, ca m-am intins pe o pagina, cred!

SARBATORI FERICITE!_
Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Mergi la inceput

Da, si am vazut si emoticonurile noi, Mary, merci, ca nu le remarcam.
Imi place cel mai mult asta cu ... super tare, parca si eructeaza ala micu dupa ce suge! Ce mi-ar place sa fac si Ana tot asa...sa caste gura repejor si burppppp!

Si astea sunt de un mare stil ...

in schimb asta mi se pare de o uratenie crasa! Doamne fereste!

Gata, o duminica frumoasa va doresc!

SARBATORI FERICITE!_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui delia79

si eu pe-aici Luto ........

Soimita e mucoasa si mofturoasa. Of....

Pe mina ma tot macina subiectul somn la bb. Nu pot sa inteleg de ce nu doarme ziua mai mult de 15-20 min, acumuland cu greu 2-3 ore de somn. Am incercat tot felul de metode si o iau in freza regulat . Am gasit www.askdrsears.com/HTML/7/T070200.ASP" target="_blank">articolul asta si m-am gandit ca poate va foloseste si voua sa intelegeti cum functioneaza somnicul la bebelusi.

So, as vrea sa intreb mamicile care mai au cate un puiut mai mare daca somnul se regleaza pe masura ce trece timpul. Adica, cum si cand va invata copilul sa adoarma singur in patut? Ce ar trebui sa fac ca s-o ajut pe fetita sa invete sa adoarma in patut la ea? Merci anticipat

Aida, fain clipul cu bebe care danseaza

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

In primul rand nu te mai stresa

In al doilea rand incearca sa recunosti semnele de oboseala la Sophia inainte sa fie prea agitata. Uite de exemplu va jucati si la un moment dat se plictiseste, nu mai e atenta pare ca nimic nu-i mai convine.
Cu cat o iei mai repede, cu atat mai bine si incearca sa o ajuti tu sa adoarma la inceput (la san, leganata, lipita de corpul tau, etc).
Cu cat e mai obosita si mai agitata cu atat ii va fi mai greu sa intre in pattern-ul de somn.
Daca incepe sa doarma mai mult legat abia apoi vei trece la etapa sa adoarma singura.
Mai sunt multe de spus, eu dupa experienta cu Victor as putea sa scriu o carte, dupa cea cu Sonia as arunca-o la maculatura

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Life's a journey, not a destination"

Mergi la inceput

Asa, deci am masurat-o pe Margelata, cum a crapat ochii sotul cum am luat-o la puricat. Este in grafice, si, conform graficelor de crestere de la Diana, 95% dintre copii au greutatea mai mare decat a ei pentru varsta asta (, ce surpriza!), 50% dintre copii au aceeasi lungime ca si ea pentru varsta ei, in shimb 10% dintre copii au capul mai mare decat ea pentru varsta asta! Cu alte cuvinte am un E.T. in casa!!! ca are ochii mari, pe masura capului.
Ei, dar nu-i bai, noi sa fim sanatosi!

Va las niste "frapucine si crapucine" si ma tot duc de-acuma...

SARBATORI FERICITE!_

Mergi la inceput