Alaptatul - Help Line (12)

Raspunsuri - Pagina 48

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns si_monna spune:

si incearca sa nu ii mai dai supliment. in mod normal sanul produce atata lapte cat i se cere. daca face diaree de la laptele tau s-ar putea sa fie prea gras pt burtica lui. ei nu au flora intestinala dezvoltata si sunt fff sensibili. medicul de fam sau pediatrul ce a zis? daca nu ai fost, du-te! cred ca e de mai mare ajutor un specialist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

buna fetelor.

revin cu amanunte.am fost f obosita si bulversata de situatie si n-am mai intrat pe forum.

bebe s-a nascut la 35 sapt, eu am stat 2 luni in spital pe perfuzii k sa l nasc. s a nascut fara prb, 2700g, 48 cm, normal.
eu acum nu iau niciun tratament. am insa o hipertiroidie autoimuna, care in sarcina a fost ok, fara prb. de obicei dupa nastere se activeaza, dar la cateva luni. akm sunt ok.

eu i-am dat supliment, pt ca eu am luat un derivat de morfina cat am stat in spital si am facut un fel de sevraj dupa ce am nascut, nu dormeam deloc, eram intr-o stare maxima de epuizare si nu reuseam sa alaptez la cerere, mai ales ca voia si la o ora si noaptea efectiv innebuneam, ca atare initial imi scazuse laptele sau nu prea aveam, oricum nu reuseam sa alaptez la cerere, aveam nevoie de mkr 4-5 ore de somn legate, motiv pt care de pe la 3 sapt a primit un biberon de noapte. apoi mama m-a tot batut la cap ca nu se satura, pt ca nu avea program de 2-3 ore intre supturi si tot a insistat sa i dam supliment. e adev ca dupa supliment, dormea 3 ore.

si evident ca asa cum se intampla mereu, i-am tot dat supliment. adica avea san la toate mesele si dc era agitat sau cerea prea des, ii facea mama un supliment.

apoi m-am simtit eu rau de cateva ori si am tot avut diaree si s-a stricat si el la burta, adica a fost si mai agitat in perioada aia, se tot scremea si mama tot m-a innebunit ca nu e laptele meu bun si ca mai bine il intarc. de la diareea aia a facut o leziune la fund, pe care i-am tratat=o ff greu, acum slava domnului s-a remis.

in ultima vreme nu prea i-am dat san, decat asa cand si cand si de consolare, mai mult LP, e adev ca e mai linistit de cand e pe LP. nu mai urla asa de colici si noaptea doarme mai bine.

mie imi pare rau ca mi-as fi dorit sa l alaptez cum trebuie...nu stiu cum sa fac. e clar ca din san acum NU se mai satura. maxim dc rezista 1.30-2 ore si nu la fiecare masa, ci mai ales dimineata dc ii dau. desi am obs ca dc l pun des la san, parca mi revine lactatia...

dar in zilele in care are mult san, este f agitat, se screme mult, parca se strica la burta.


legat de pediatre, am doua: una e obsedata de san, alta e pro Lp. m-au bulversat fiecare de m-au innebunit.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

babyblue, da-o in pisici de treaba, parca n-ai fi medic, zau! ce-ti tb tie sfaturile binevoitoare ale mamei tale????????? cum sa crezi ca laptele tau nu este bun????

ma iau de tine, ca mi-esti draga, dar zau ca nu ma asteptam la asa ceva din partea ta! peste zi numai san, iar seara, ultima masa san si completare LP. tot asa, pana veti ajunge exclusiv pe lapte de mama. da-ti un termen: 2 saptamani, dupa care arunci complet LP din casa (basca mai faci si economii :))) si daca sotul te ajuta, cheama-ti mama doar la gatit si curatenie, nu si la sfaturi. ca nu sunt bune, cel putin pe partea asta de alaptare.

da-mi buzz oricand, stiu ce vb (am alaptat 11 luni, 7 exclusiv, iar 2 luni Dragos a primit lapte de-al meu muls). cand s-a intarcat am facut o adevarata depresie. pacientele mele si acuma isi alapteaza copiii la 12 luni , chiar un bb a fost nascut prematur la 34 saptamani si crede-ma ca este alaptat in continuare. deci se poate. tot ce-ti tb este sa iti pui in cap ca poti, ca nu-i aliment mai bun si mai miraculos pt mica minune decat laptele tau.

si faza cu somnul... nu se va regla nicicand. cel putin la noi. Dragos si acum la 2.7 ani se scoala in miezul noptii strigand mamaaa, tataaa si asta este: ne mutam la el in camera, il tinem in brate, il linistim pana adoarme. si sunt nopti cand ne plimbam si de 10 ori. am trecut prin colici (5 luni), dinti, incisivi (de credeam ca o iau pe campii), de refuzul de-a manca, de furii, crize de personalitate, de perioada NU, de perioada in care nu vorbea mai nimic la aproape 2 ani de credeam ca-i autist.

dar, te rog, rabdare multa si nu renunta pt nimic in lume la alaptat! mai ales ca ai lapte, ca bble tau trage (si ce daca mananca la 1.5-2 ore? ia-l langa tine in pat, cand se trezeste pac sanul si va suge direct de la sursa, fara sa te mai obosesti tu cu scoala-te, du-te la el, alapteaza etc. etc).

curaj! succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

si pt colici sab simplex cate 15 pic x3/zi inainte de mese cu 30 minute. sau reteta unei alte prietene proaspata mamica: cate-o pipeta de infacol inainte de fiecare alaptare.

ce-ti mai tb tie: pompa philips avent manuala (eu asta am avut si cu ea mi-am facut treaba), garmastan pt sani 9poti alapta copilul si fara sa te speli in prealabil pe sani), bepanthen sau sudocrem pt eritemul celui mic (merg si pt tine daca ranile de la san sunt urate, insa necesita spalare inainte de alaptat), galactogil/galafor pt lactatie, ceai de chimen/anason/fenicul cu litrii (in medie 4 litri de ceai pe zi) pt lactatie, vitamine prenatale in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

buna black girl. un mare poop de la mine!
o iau pe rand:

- ragade nu am deloc, suge f finutz si nu am avut si nu am.
- oare mai pot acum sa l intorc exclusiv pe LM atata vreme cat a ajuns sa manance cate 120 ml de LP la o masa? cred ca si dc stau non stop cu el la san, nu va produce sanul atata lapte....zic si eu
- azi, dupa 3 zile de experiment doar pe LP cand a fost f linistit, i-am dat san si ieri de fapt si azi e innebunit de dureri de burta. a urlat iar toata ziua.:(( simt ca innebunesc. e clar ca totusi face o reactie urata la laptele meu. eu oricum sunt permanent stricata la burta, orice as manca.
- ma tot gandesc ca poate faptul ca am durerile astea de rinichi (am sonda cook in rinichiul stg, din sarcina), modifica ceva in lapte. sau poate am hormoni tiroidieni in exces.

nu stiu zau. ador sa l alaptez...insa mi se rupe inima cand vad ce crampe are de la laptele meu si ce linistit e de la LP. ne si omoara de cap, crede ma. si mai nou, oricum il culc cu mine, ca sa ma simta, ca asa i-am dat san, ca i bagam imediat tatica in gura cand miorlaia, prb e sa nu se mai strice la burta.

tot nu stiu ce sa ma fac cu chestia asta...m am sat sa l vad atat de agitat si cu asemenea dureri, nu mai zic de urlete de ore in sir.

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ba da, #259;oti sa il intorci, si e normal dupa o ora sa ceara din nou, tu stii f bine ca laptele matern se digera instant, hai curaj! Si vointa!
ai cam balmajit-o cu LP, dar se poate intoarce roata.
sigur va produce sanul cat trebuie, da, si eu ma mir f tare ca tocmai tu care esti medic te-ai lasat influentata de mama, ooooof, cand exista LLLIgue in Bucuresti,. consultante de lactatie, etc etc etc.


CURAJ si nu mai asculta la sfaturi stupiude!!!
nu are colici dupa laptele tau, pur si simplu i se face foame mai repede! pana la 4, 5 luni e normal sa stea agatat de san nonstop.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

sabina, dar nu se comporta ca si cum i-ar fi foame, ci pur si simplu se screme de durere de burta. isi freaca picioarele, se screme,arunca titi din gura dc incerc sa i dau, sau din contra suge disperat si apoi se mai opreste sa planga....e jale mare.;)

cat despre sfaturile mamei, avand in vedere ca e un fel de hitler in persoana, e greu sa nu le "auzi", ca de ascultat, oricum nu o ascultam cu f mare atentie. dc era dupa mama, nici nu puneam mana pe bebe ca l invat rasfatat si asta la 2 zile dupa ce s-a nascut, sarea ca arsa cand voiam sa ma joc cu el, sa-l alint. nu stiu cum m-a crescut pe mine...dar prb a mai uitat:)))))

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

babyblue, si ce daca mama ta este hitler in persoana? in ceea ce priveste copilul tu esti mama lui si tu stii ce-i mai bine pt copil. mami tau sa se rezume la curatenie/gatit/calcat/cumparaturi, nu si la sfaturi. o fi uitat cum tb crescut un copil sau poate asa era pe vremea ei.

fara suparare, imi pareai o persoana hotarata, decisa care stie ce tb facut si care nu se lasa condusa de nimeni. in fine, o fi si oboseala, si depresia postpartum la tine. insa daca

insa, daca insisti si ai fi la fel de tenace cu alaptatul pe cat esti aici cu sfaturile , vei vedea ca vei reusi sa-ti alaptezi copilul mult timp de-acum inainte.

este bine ca tie iti place sa alaptezi, ca nu percepi asta ca pe-o corvoada suplimentara. insa pune copilul des, frecvent, mai tot timpul la san. la primul scancet deja. si vei vedea ca si corpul tau va secreta mai mult lapte pe masura ce este cerere. este chiar foarte fiziologica alaptarea. io zic sa te apuci tehnic sa recitesti din cursuri, pe mine una m-a motivat si-o explicatie stiintifica ca da dom'le asa este: pe masura ce Dragos sugea mia abitir din san, cu atat aveam mai mult lapte, suficient cat sa ma mulg si sa mai fac si stocuri in congelator (la un moment cca 10 l, zau ca nu mint ).

mananca dulce, va avea si laptele tau gust dulce si il va atragea pe cel mic sa pape. cu cat te gandesti aiurea, cum ca laptele tau nu-i bun, cu atat te vei demotiva sa alaptezi in continuare. si este mare pacat, caci abia are 5/6 saptamani copilul.

problemele voastra nu sunt insurmontabile. cu nitica rabdare si nervi tari veti reusi. eventual, pune-ti sotul sa te maseze pe sani, sa te mulga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Babyblue, tie problemele ti se trag de aici....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=166321&whichpage=2
alaptatul daca ti se pare ca este obositor si inutil mai mult de jumate de ora, atunci ramai mai bine la sticla.
Nu are sens sa mai detaliem nimica.
Mult succes la operatie, iti doresc sa-ti reuseasca si sa te pui rapid pe picioare, sa te poti intoarce cat mai repede la puiutul tau.



Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Din pacate, iarasi un bebel intarcat inainte de termen...

Mergi la inceput