Alaptatul - Help Line (12)

Raspunsuri - Pagina 43

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Marina,

Am reluat ultimele doua pagini ca sa gasesc firul povestii tale.
Nu am inteles prea bine, cand zici ca are reflux, are mai mult decat cailalti nou-nascuti?
Pana pe la 4 luni, e normal sa dea lapte afara, cat timp nu e in jet, adica vomit spectaculos.

Toate monitorizarile, ecografiile, notarile astea va zapacesc imi inchipui pe amandoi, iar din cate spui copilul a crescut ca un Fat-Frumos, tu chiar crezi ca e nevoie sa-l plimbi pe la ecografisti care n-au ce sa-ti spuna caci e normal sa aiba reflux un lactant in primele saptamani de viata, sistemul digestiv se termina de inchis dupa nastere, e ca si cum valvula superioara nu e inca inchisa la inceput.

Nu stiu ce sa-ti zic, in locul tau as schimba pediatra, ba, asta vad ca ai facut, as sta cateva zile sa-mi ascult copilul, daca el mananca bine, e vesel, hidratat, nu da semne ca s-ar simti bolnav, poate nu e nici o problema, refluxul asta fiziologic trece de la sine in cateva saptamani.

Si ma scuzi ca-ti spun, presiunea sa creasca 1 kg in a doua luna e o aberatie, nimeni nu poate decide CAT trebuie sa creasca copilul tau, el mananca atat cat are nevoie, dupa cum bine iti dai seama si tu cand zici ca se satura de la un san, mai mult, uneori mananca de-i sar capacele alea inca neinchise.

Sincer, cred ca nu ai nevoie de nici o masura speciala, un san la o masa e perfect, nu e nevoie sa manance din amandoi, oricat l-ai indopa el nu mai poate manca, si LP AR o sa manance la fel ca de la tine si l-ai intarca degeaba.

Poate ai avea nevoie de mai multa incredere in tine, nu-i nevoie sa te mulgi, sa scrii atata in tabele, cu ce va ajuta pe TINE si pe copilul tau daca pediatra va sti (ea) dupa o sapt la ce ore si cat timp a mancat copilul tau. Culmea e ca si pe ea, cu ce-o ajuta lectura aia peste care o sa-si arunce ochii o fractiune de secunda, daca ti-a dat deja sentinta inainte de termen: LP AR il paste pe-ala micu. Tu o sa stai o saptamana sa notezi in tabele, dumnezeule, cat stres. Ma abtin sa spun ce-as face eu in locul tau cu tabelele alea care te apasa.

Alaptatul e la cerere, nu exista orar, nici timp de stat la san corect, nou-nascutii sug prin somn, uneori dormi tu, alteori suge 5 secunde si se satura, astea toate care se intampla de nenumarate ori pe zi cand o sa le mai notezi si la ce folosesc odata notate? Doar ca sa te streseze pe tine si pe el, lasa-te de prostii si asculta-ti intinctul, lasa tabelele si uita-te la bebe, tu il vezi chinuit cand regurgiteaza, e in jet puternic de n ori pe zi?

Ce medicamente ii dai?

Nu sunt nimeni sa dau sfaturi on-line, dar in locul tau mi-as face ordine in prioritati, documentele pediatrei si vizitele la ecografist si la ala cu monitorizarea ph-ului esofagian sunt de vitala importanta in saptamanile astea fiindca copilul tau a pierdut in greutate in fiecare zi si are o stare ingrijoratoare? Cred ca din ce-ai spus se intelege invers: a crescut normal, chiar imbucurator, e bine sanatos, regurgiteaza ca mai toti nou-nascutii.

Pediatra ce a zis despre reflux? Ca e iesit din comun, ca nu e normal? Sau ti-a zis ca trebuie sa ia in greutate?

Daca am omis vreo informatie pe care ai dat-o imi cer scuze.

Incearca sa te relaxezi, sa lasi balta proba mulsului, sanii tari sau moi nu inseamna ca ai respectiv nu ai lapte, uita obsesia pentru greutatea lui. Important in primele saptamani de viata e sa va adaptati unul cu celalalt, sa va luati ritmul impreuna, bebelusii au nevoie de contact continuu cu mama, e normal sa maraie dupa tine noaptea si sa fie lipicioasa si mofturoasa daca nu esti aproape ziua.

TU cum te vezi, in comparatie cu prima experienta? Nu ti se pare ca faci infinit mai bine, ca reusesti sa il alaptezi si te incurci in idei ale altora care nu va ajuta la relatia ta cu pruncul tau? Daca instinctul tau iti spune ca LP AR nu e ceea ce vrei, daca bebe al tau bea laptele tau fara sa se planga de ceea ce toti vad un inconvenient (refluxul), unde e problema? Cu chilotel sau fara chilotel care sa-l tina legat de pat, daca nu vomita in jet si doarme langa tine, instinctul matern te trezeste la fiecare icnet al lui. Ca te simti mai bine ca are chilotel din ala, inteleg perfect, dar te asigur ca factorul cel mai inalt de siguranta e insasi prezenta ta langa el.

Dinspre mine, ti-as spune doar: felicitari, sunteti pe drumul cel bun! Ai incredere in tine, ca de data asta o sa reusiti!


asa a fost

blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu sunt deloc specialist, deci parerea mea nu este una competenta. Dar sunt total de acord cu paulush. Mi se apre foarte logic si de bun simt ce spune ea.
Zic si eu , tot asa, logic luand-o. Laptele praf este un produs artificial, laptele de mama este natural, este ceea ce natura a proiectat sa fie hrana pt bebe. Cum sa fie mai bun, mai usor de digerat, mai sanatos si mai potrivit pt bebe laptele praf decat laptele matern!??! Daca tu ai lapte cat are nevoie copilul si nu trage de sani in gol, fara sa iasa nimic, daca e hidratat, faca kk si pipi, se manifesta normal pt varsta lui, cum sa fie mai bun si sa ii trebuiasca laptele praf?!
Zic si eu la paulush, da-le la boala de grafice si tabele si de monitorizari si de cantariri de 'tz' ori pe zi. Ia-ti ragaz o luna, 2 saptamani macar si relaxeaza-te. Da-i san cand vrea, fii vesela si calma, nu mai sta cu ochii pe ceas si pe cantar. Daca bebe arata, se simte, se manifesta bine, da-le incolo de kg care trebuie sa fie musai cat zice pediatra. Nu toti copii cresc la fel.

Sanatate, curaj si rabdare iti doresc!



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Zic si eu ca fetele - da-le incolo de grafice. Cu cea mica era sa o iau si eu razna, a mancat putin si des, a crescut in salturi toata glorioasa ei viata de 3 ani e sanatoasa si f bine acum (facem pe plac si la grafice mai nou).
Ana mea a crescut o data la 3-4 luni, pe cuvant, si in burtica avea perioade in care stagna - de ma apuca disperarea in lipsa de ocupatie zic eu acum..

Cand am vazut cum scrii tu - ca papa cam 80-100 de ml - pai asa a mancat si asta mica a mea, si asta foarte mult timp, nici acum nu mananca f mult la o masa dar mananca mai des decat alti copii. Si nici nu mananca in afara orelor ei obisnuite (ale ei, subliniez, eu n-am putut sa-i schimb programul pe care si l-a facut singura de cand era bebel)

Ma gandesc ca dc te stresezi se agita si cea mica - asa ca mai bine lasa graficele.

Inca ceva cu laptele praf: se digera mult mai greu. E posibil sa ai belele si mai mari decat cu laptele de la san.

Nu ai un wrap sau asa ceva? Sa o tii lipita de tine dupa mese fara sa fii imobilizata (Adica sa poti sa te ridici si sa umbli, mai te plimbi, relaxezi etc timp in care cea mica sa fie lipita de tine si ridicata in acelasi timp).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

am recitit si vad ca ai wrap na ca am uitat cu neuronii mei cu tot...

Inca ceva cu crescutul (n-am avut nici un fel de reflux, nu a vomat niciodata) - Ana mea a stagnat vreo 3 sapt dupa nastere, apoi a pus vreo 800 de gr intr-o luna, apoi mai putin (nu-mi amintesc) dar a mers constant cu o medie pe luna mai mica decat in grafice. La lungime a fost mereu pe alta curba decat greutatea (adica lunga binisor). Dar la varsta la care alti copii nu mai cresc spectaculos, ea avea cate un salt de 300-400 de gr sau mai mult - in care recupera cate putin. Acum e chiar f ok.

Ma gandesc ca suptul des si cantitati mici e solutia dc are asa reflux, sa nu-i incarce burtica... dar no, nu-s doctor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anali80 spune:

Fetelor acuma am o alta problema cu sanii. Dupa ce am trecut de o mastita, o gastrita si o intindere de muschi din cauza pompatului la san, am acum o durere foarte intensa in sani parca de jur imprejur pana la trunchi. Asta nu stiu ce mai poate fi si pe Dr. meu nu am cum sa-l contactez pentru ca de vineri e in concediu in strainatate fara rooming . Asa ca va rog pe voi sa-mi spuneti ce poate fi,poate v-ati confruntat si voi cu o astfel de durere.
Bebe mananca mixt si din sticluta laptic muls de mine cu pompita si LP in completare pt ca nu am laptic pentru toate mesele lui.
Precizez ca m-a muls ca de obicei am mancat ca de obicei am baut ca de obicei deci nimik iesit din comun,deci nu vad de unde durerea asta asa intensa de sani pt ca ma doare si cand ma misc si cand imi ridic bratele ma doare pana la axila.
N-am idee ce poate fi dar doare tare rau.
Voi v-ati confruntat vreodata cu asa ceva?

Mamica fericita de bebe Luca de 7 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Anali,la mine o durere asemanatoare a fost cand mi-a venit laptele si anume in a treia zi de la nastere, dupa cateva zile a trecut....



Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anali80 spune:

Multumesc sunshine pt raspuns.
Din fericire astazi m-am simtit mai bine.
Multa sanatate tuturor!

Mama lui Luca, cu sanii problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toader_ce spune:

buna!!! este prima oara cand intru pe acest forum si am o problema destul de urgenta si nu am avut rabdare sa citesc tot ce a-ti scris voi aici. sper sa gasesc la voi raspunsurile care sa ma ajute pentru ca nici un doctor nu si-a dat silinta macar sa-mi asculte problema, toti spun: "baga-ti mintile in cap, trebuie sa alaptezi!!!". ca sa nu o mai lungesc povestea mea e asta: am nascut(natural) o fetita sanatoasa acum 6 saptamani, laptele mi-a venit dupa 4 zile. in aceste 4 zile(in care nu am avut lapte) am pus bb la san si mi-a facut niste rani de mai mare frumusetea, ii curgea sange pe langa gurita...am crezut ca asta din cauza ca nu am lapte si am incercat sa suport durerea care ma cotea din minti(plangeam in hohote), si o hraneam cu lapte praf, am uitat sa zic...cand a venit laptele am crezut ca o sa fie totul ok, dar nu a fost nici o schimbare, eu tipam de durere, iar ea de foame pentru ca nu se satura deloc, oricat ar fi stat(a stat si 2 ore si tot degeaba). m-am gandit sa incerc orice numai sa nu renunt la lapte(mi-am dorit foarte mult sa alaptez), asa ca am folosit tetine pentru sfarcuri, m-am dat cu glicerina boraxata(sa-mi treaca ranile), mi-am luat pompa, m-am dat cu garmastan care am inteles ca e fff bun si tot nu reusesc sa o alaptez....ma doare f tare cand suge, ca dupa ce ii scot sanul din gura nu suport nici o pala de aer sa ma atinga, nu mai vorbesc de haine, asa ca am zis ca nu suptul in sine e cel mai important, ci anticorpii din laptele mamei si m-am apucat de muls cu pompa...ma mulg de vreo 4-5 ori pe zi si tot laptele pe care il scot il adun si il mananca pe tot odata(cam 180-190 ml) si dupa 2 ore ii e foame din nou, iar restul meselor dintr-o zi sunt 120-150 ml lapte praf care ii tin de foame intre 3 si 6 ore... eu as folosi pompa si un an de zile dc ar fi nevoie, desi imi ia foarte mult timp sa fac asta si intr-o zi reusesc sa ma odihnesc cam 6-7 ore(in 24 ore), dar dc stiu ca laptele pe care il fac o ajuta cu ceva... oare nu e bun laptele? nu e hranitor? nu stiu eu sa-i dau sa suga corect si de-asta ma doare? am uitat sa mentionez ca am incercat chiar acum o saptamana(la indicatia unui pediatru) sa ii dau doar san, ori de cate ori cere, si daca nu se satura sa ii dau apa si vreau sa zic ca a iesit un scandal monstru!!!! eu plangeam de durere, ea nu se satura deloc, plangea si se enerva ca nu mai curge lapte din san, ii dadeam apa si nu-i placea... a plans toata ziua si dupa aia a durat vreo 2 zile sa-si revina la normal... ar mai fi multe de spus, dar deja m-am intins prea mult, sper ca v-am dat toate datele necesare pantru a ma ajuta cu un raspuns.... va multumesc mult de tot!!! faceti un lucru minunat pentru mamicile care nu au gasit raspunsuri nicaieri. am uitat sa zic ca de luni ma duc la plafar sa-mi iau chimen, fenicul si anason, am auzit ca ceaiul facut din ele stimuleaza lactatia....sper sa ma ajute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Daca dupa 6 saptamani inca te doare cand suge, inseamna in nod sigur ca nu o pozitionezi bine la san. Poti incerca diferite pozitii (cauta pe google pozitii de alaptat si incearca football hold -- cu picioarele pe sub bratul tau, tinand copilul cu mana de pe partea sanului din care suge -- aceasta pozitie pe mine m-a ajutat foarte mult cand ma dureau sanii in timpul suptului).

Despre nesaturat -- dupa parerea mea asa ceva nu exista. DAca nu ai lapte destul acum, asta este pentru ca ai folosit pompa si nu cpilul si pentru ca ai dat supliment de lapte praf. Sfatul meu este, daca vrei sa alaptezi, sa iei vreo 2-3 zile in care sa nu faci altceva decat sa stai cu copilul la san. Daca te doare cumplit, poti sa iei vreo 2 zile ceva pastile, nu vor afecta copilul iar tu vei avea timp sa te vindeci, astfel incat, cu o pozitionare corecta, sa nu maai doara alaptatul.

Succes!

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

si eu zic ca nu o pozitionezi corect la san, de persista ranile. Cauta pe youtube dupa proper latch, correct latch, first latch, gasesti multe filmulete cu instructiuni f bune. Le-as selecta eu dar n-am sonor acum.
pentru rani incearca si lanolina http://laptematern.ro/cms/front_content.php?idcat=6&idart=106&lang=1
in rest, cum zice Delia, daca vrei si poti, strangi din dinti cateva zile, renunti la pompa, ca e foarte obositor si nici nu stimuleaza atat de bine precum bebe. fara apa, ceai. LP doar daca nu mai poti si in completarea sanului.
Poate chiar traversati un puseu de crestere http://laptematern.ro/cms/front_content.php?idcat=6&idart=20

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput