Alaptatul - Help Line (12)

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Va multumesc mult pt sfaturi si ajutor!!

O sa las cantarul deoparte..si o sa-l cantaresc saptamanal..,macar sa vad la o saptamana cat ia in greutate...si apoi la o luna...

Am gasit aici intelegere cand intrasem in panica si va multumesc din suflet!!

Mami de David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Buna mamici! Ma bucur ca am dat de acest subiect. Sunt la al 2-lea bebe si se pare ca intampin probleme de alaptare, sincer nu ma asteptam avand in vedere ca la primul copil care are acum 2 ani a fost foarte ok.
- pana acum am avut de 2 ori mastita cu febra. dupa primul episod am remarcat ca a scazut foarte mult laptele la sanul cu probleme si nu produce prea mult lapte
- bebele are 2 luni si am tinut mult sa-l alaptez dar facand bilantul a pus destul de putin ingreutate asa ca pediatra m-a sfatuit sa-l trec pe completare. In prima luna a pus cam 600 gr iar in luna 2-a cam 400 gr
- de la nastere a avut scaun foarte rar, nu parea a fi constipat deorece era foarte moale cand in avea (cam la 5 zile cu ajutor).
- e evident faptul ca nu se satura deorece dupa ce mananca din ambii sani e nesatisfacut, plange iar daca primeste completare nu mai scoate nici un sunte(cred ca mi-am infomentat copilul...). Il pun la san foarte des, la ora, maxim 2 dar desi nu mai are ce trage din ei simt in mijlocul sanului un fel de minge mica, cred ca ceva canale nu sunt chiar ok...am facut masaj, pus bebe des la san dar sanul e tare in mijloc, sub sfarc...De ieri i-am dat cam 2 mese completare si copilul e foarte linistit, dar eu mi-as dori tare mult sa reusesc sa-l alaptez exclusiv. Beau in jur de 2l de lichide, iau galafor dar cu odihna mai greu din cauza ca sunt acasa cu amandoi. Cred ca odata trecut pe completare va scadea incet si lactatia dar nu vreau nici sa-l vad slabut si nesatul....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Incerc sa-ti raspund cate ceva, poate te mai ajuta si alte fete:

- cand e mastita, cel mai util pentru sanul respectiv este sa fie utilizat, dispare mai repede durerea, produce lapte mult. nu te gandi cata cantitate e, cat timp copilul suge, face lapte. Bineinteles ca daca nu dai din el caci te doare, produce mai putin, de aceea dupa episodul de mastita e important sa il pui la acelasi nivel cu celalat san, in scurt timp se reechilibreaza.

-600 gr si 400 e excelent pentru primele doua luni, recomandarea de completare e aberanta.

- bebelusii alaptati exclusiv NU SUNT CONSTIPATI, e normal sa faca caca mai rar (nu toti), uneori pot sta si cinci zile fara sa faca. Sunt mentionate in carti de specialitate cazuri de pana la 18-23 de zile, e normal. Dovada ca nu e constipatie o dai tu insati: cand in sfarsit fac, e moale, normal, ca de obicei, exceptand cantitatea: e inundatie de kk. Cat timp face caca moale NU ARE NEVOIE DE NICI UN AJUTOR. De altfel, ce intelegi tu prin ajutor? Bebelusii alaptati nu au nevoie de laxante, de stimulare, de siropuri pentru facut caca, e nu doar inutil, ci NOCIV. Tie ti se pare ca sufera ca nu face caca? Sau ca sufera atunci cand face? Daca nu, considera ca e fiziologic. In primele zile dupa nastere e important sa faca, meconiul se elimina din corp caci tine de viata intrauterina, dar tot ce vine dupa aceea, repet, doar daca e alaptat EXCLUSIV la san, e perfect normal. Un nou-nascut care mananca doar lapte matern nu poate avea constipatie. Altceva e atunci cand primeste lapte maternizat (lapte praf), apa, ceiucuri, siropele. Laptele praf provoaca printre altele scaune mai dure, de o consistenta mai solida, inca nu s-a reusit sa se rezolve acest inconvenient de catre specialistii in lapte praf. Nu stiu cine ti-a recomandat "ajutorul", in locul tau as fi foarte zgarcita cu administrarea oricarui ajutor, un bebelus are nevoie doar de lapte matern in primele sase luni. In lipsa lui (nu e cazul tau), lapte praf. Nu apa, nu ceaiuri, nu supite.

- ai incercat sa-i dai doar un san la o masa? O recomandare eronata e sa dai din amandoi sanii la o masa, e de preferat un san, si la urmatoarea sesiune celalalt. (se considera doua mese diferite cele care depasesc douzeci de minute de distanta intre sfarsitul primei si momentul in care iti cere iar)

"Il pun la san foarte des, la ora, maxim 2 dar desi nu mai are ce trage din ei simt in mijlocul sanului un fel de minge mica, cred ca ceva canale nu sunt chiar ok...am facut masaj, pus bebe des la san dar sanul e tare in mijloc, sub sfarc..."

Ce descrii tu aici e perfect normal, asa arata un san plin in momentul suptului, ce simti tare sub sfarc sunt canalele pline de lapte, suptul provoaca senzatia asta de minge dura. Ca sa-ti imaginezi vizual, inauntru arata ca o conopida. E perfect normal ce simti la palpare, stai linistita, canalele sunt ok.

Si in ultimul rand, slabut nu inseamna neaparat nesatul. De ce ii vrem grasuti pe bebelusi? (De altfel, sunt sigura ca nu e deloc slabut al tau, la cat a luat in greutate in astea doua luni pun pariu ca arat destul de dolofan.)

Concluzie: daca intr-adevar vrei ce spui, sa-l alaptezi exclusiv, felicitari, esti pe drumul cel bun: a luat excelent in greutate in ultimele doua luni (care coincid cu primele lui doua luni de viata), ai trecut cu succes peste 2 mastite din cate zici, ii dai san la cerere din cate inteleg, copilul pare sa profite la maxim de toate ingredientele din lapte, dovada e ca face caca abia dupa ce a folosit la maxim tot ce era bun din alimentul ideal pentru el, reusesti sa te organizezi ca sa poti da piept avand un copil mare in casa, esti un exemplu! Nu te mai necaji singura gandindu-te la constipatie, la canale in neregula, la copil care nu tace, la kilograme pe care nu le ia (cand, daca are doar doua luni, ce vroia doctorul care ti-a recomandat completare, s afi luat un kg jumate in a doua luna)?

Pe de alta parte, tu ce vrei, un copil ametit de lapte praf, umflat pana la a nu mai putea articula un scancet? Nou-nascutii scancesc, ganguresc si plang. Asa suntem creati, sa ne manifestam ca suntem vii, e in instinctul nostru de autoconservare. Un biberon de 220ml e ca un castron de fasole cu slanina, te lasa K.O vreo jumate de zi. De aia tace malc, ca nu e in stare sa scanceasca de cat a balotat.Nu e un avantaj pentru el.

Sper sa iti fie de folos!

asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

paulush - iti multumesc mult pentru raspuns.
Intre timp am fost si la control la neonatolog care a avut aceasi opinie ca si pediatru, sa-i suplimentez lapte praf. Clar ca nu se alimenta suficient, uda foarte putine scutece pe zi, sub 5, iar de cand ii suplimentez cu lapte praf(de fiecare data dupa alaptare) am alt copil, zambeste incontinuu, gangureste. Nu sta nemiscat, se agita incontinuu doar ca e mult mai satisfacut.
Nu am reusit pana acum sa-i dau doar un san la o masa, ba mai mult sugea si de 4 ori in cadrul unei mese, dupa ce termina cu fiecare ii era foame sii mai dadeam din nou din fiecare in speranta ca ii va goli de tot...dar degeaba. Probabil am gresit eu undeva, nu m-am alimentat corespunzator, nu m-am odihnit suficient...
Eu inca sper sa revin la alaptare exclusiva si sa am suficient lapte pentru a-i ajunge. Sincer 2 luni am insistat sa raman doar pe san dar acum vreau sa-l vad ok, hidratat si alimentat suficient, ulterior sa incerc sa-i scot suplimentul.
Cu teroria stau destul de bine, practica ne omoara :). Un mare neajuns al alaptarii este pozitia la san, nicicum nu reusesc sa-i bag in gurita mare parte din areola, si daca reusesc atat se agita pana cand ramane cu mica parte in gurita si nu ii vine suficicent lapte. Cred ca am inceput prost cu prinsul sfarcului si acum e tot mai greu sa-l corectez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Ai dreptate.


asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Seara buna, fetelor! Am o intrebare care poate parea stupida. Alaptez, bebe are 5 saptamani, iar de 2 zile tot papa cam la o ora/o ora jumatate ziua si 2 ore/2 ore jumatate noaptea.
Cum iti poti da seama ca nu ii mai ajunge laptele? Mentionez ca nu plange la tzitzi insa nu cred ca ma pot baza pe asta pentru ca oricum ii place si ar sta toata ziua la san daca ar fi dupa el. Eu inainte de fiecare alaptat incerc sanul si iese lapte si chiar dupa ce a papat bebele iese laptic la presiune digitala, uneori chiar tasneste laptic.
Ceea ce ma ingrijoreaza este orarul meselor care sunt prea apropiate acum. O fi puseu de crestere? Sau nu-i ajunge lapticul? Poate ma puteti lamuri ca nu vreau sa infometez bebele...
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Multumesc pentru sfaturi si lamuriri tuturor fetelor.
Cred ca a fost puseu de crestere... de atata agitatie si plans a dormit 5 ore azi-noapte iar bodyurile ii vin fixe acum
Multa sanatate la mamici si la bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

De ce crezi ca nu-i mai ajunge laptele? Asta cu alaptarea la 3 ore e cam SF, a mea sugea la o ora-o ora jumate cand avea vreo luna. Abia pe la 3 luni am ajuns la 2ore-2 ore jumate. Daca pare multumit si uda scutecul corespunzator inseamna ca-i totul ok. Oricum secretia lactata se regleaza in functie de cat de des/mult cere bebe. Parca e si un puseu de crestere pe la 6 saptamani



blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isabel79 spune:

"Pe de alta parte, tu ce vrei, un copil ametit de lapte praf, umflat pana la a nu mai putea articula un scancet? Nou-nascutii scancesc, ganguresc si plang. Asa suntem creati, sa ne manifestam ca suntem vii, e in instinctul nostru de autoconservare. Un biberon de 220ml e ca un castron de fasole cu slanina, te lasa K.O vreo jumate de zi. De aia tace malc, ca nu e in stare sa scanceasca de cat a balotat.Nu e un avantaj pentru el"

Scuze,dar chestia asta mi se pare o aberatie!!!!!!!"Un copil ametit de lapte praf"?!!!!O gogomanie mai mare ca asta nu am auzit!Cum poate sa fie un copil "ametit" de lapte praf?Dar "ametit" de foame pentru ca mama are insuficient lapte e mai bine?Nu stiu,zau,judecati voi!Total de acord cu alaptatul,e cea mai frumoasa experienta din viata unei femei,dar daca laptele de mama nu este suficient sau chiar nu mai e deloc(cum a fost si cazul meu) ce fac las copilul sa planga de foame,sa nu doarma linistit,satul,sa nu ia bine in greutate doar pentru ca eu ,mama,ma incapatanez sa-l alaptez chiar daca nu iese mai nimic din san,dar ma chinui,rezist,chinui copilul ca poate ,poate o sa am si eu lapte mai mult ca prietena cutare sau cutare.Eu am 2 copii,un baiat de 3 ani si 8 luni si o fetita de 3 luni.La primul copil 2 saptamani am avut lapte,la fetita 3 saptamani dupa care pur si simplu a disparut oricat am incercat sa stimulez cu pompa de muls,fara sa simt vreo durere la sani.Baiatul chiar n-a fost deloc "ametit" de lapte praf,dimpotriva a fost un copil agitat,plangagios,nu dormea noptile etc.Fetita de la o luna jumate doarme toata noaptea.Nu poti sa spui ca e de la lapte praf ci asa e caracterul copilului,unul e mai bun,altul mai agitat etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Isabel, asta e capitolul 12 din "alaptatul-help line" si precum vezi e deja la pagina 35. Daca ai fi avut rabdare sa citesti macar un capitol cap-coada pe parcursul sarcinii poate altfel ar fi stat treaba si pentru tine acum. Acum e tardiv, desigur, nu-ti mai face sange rau intrand pe aici.
In rest n-am ce sa-ti mai spun decat ca ai o impresie gresita despre ce inseamna "caracter"

Mergi la inceput