Fiv in Ungaria 84

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

dia_na, legat de AMH eu am o nedumerire: se lucreaza oare bine in Romania? Eu nu as fi asa sigura, avand in vedere ca nu se face de mult timp la noi...
Ok, eu l-am facut si la Synevo, care trimite analiza in Germania, dar fiind o analiza sensibila, ma tem ca transportul sangelui ar putea afecta rezultatul.
De exemplu, nu am nici o emotie cand Synevo trimite analizele ce tin de mutatiile trombofilice in Germania, ca alea se lucreaza pe ADN, dar cand trimite sangele pt AMH, nu stiu ce sa zic...

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus26 spune:

Buna!
Legat de AMH... Si eu am facut tot la Synevo si mi-a iesit valoare forte mica. Am avut indoieli la fel de mari ca si tine, gandindu-ma ta transport...etc. Asa ca am repetat-o la Centrul Medical Matei Basarab. Aici, AMH se lucreaza la ei in laborator. Rezultatul a fost acelasi: fertilitate scazuta.
Se pare ca trebuie sa acceptam rezultatele. Dar nu trebuie sa disperam, asta e sigur. Sanse de avea bebei sunt!
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

samira ai grija de tine! bea si tu un vinisor fiert la munte sa vezi cum te dregi rapid! n-o asculta pe mire, nu de la bautura ti se trage! sau poate ca da, de la prea putina! Distractie placuta!

dia_na mersi de articol! super interesant! l-am salvat si eu!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ildi74 spune:

Buna Violeta 70! Ba da mergem si pt procedura de stimulare .eu l-am intrebat pe Dr.Zadori ce nota imi da pt. reusita ,si el a raspuns nota 8 .A mai spus ca reusita din prima imi estimeaza la 80% deoarece avem cele trei lucruri esentiale de partea noastra: varsta , analizele hormonale sint bu ne ,si uter bine dezvoltat fara probleme .Acestea au fost spusele medicului care ne-au bucurat enorm.Sper sa reusim ceea ce va doresc tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galliciana spune:

va doresc
un 2010 mai bun decat 2009,
plin de sanatate,fericire
si realizari pe toate planurile!!!

astept inca o minune in viata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_na spune:

balanta_tm, exact asa gindesc si eu

tot la synevo am facut si tot in germania au trimis; zice pe net ca daca nu e la temp constanta (nu stiu de cit), atunci poate fi compromisa proba; nu stiu insa daca in cluj se mai face si altundeva

tie cit ti-a iesit?

mie mi-a iesit 0.5 microgr/L, nu e cel mai drastic posibil, dar nici chiar bine ; eu m-am impacat cu ideea ca se poate sa fie rezerva ovariana cu probleme si vreau sa cer un protocol pentru potential low responder (asa mi-a si dat de inteles dr K pe email)

nu m-am hotarit inca daca sa repet acolo aceasta analiza, vedem ce zice Dr. K

oricum, sper sa fie okay - am incredere ca anul care vine ne va aduce implinerea dorintei de a fi mamici

va pup pe toate

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

dia_na, legat de AMH eu am o nedumerire: se lucreaza oare bine in Romania? Eu nu as fi asa sigura, avand in vedere ca nu se face de mult timp la noi...
Ok, eu l-am facut si la Synevo, care trimite analiza in Germania, dar fiind o analiza sensibila, ma tem ca transportul sangelui ar putea afecta rezultatul.
De exemplu, nu am nici o emotie cand Synevo trimite analizele ce tin de mutatiile trombofilice in Germania, ca alea se lucreaza pe ADN, dar cand trimite sangele pt AMH, nu stiu ce sa zic...

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

elenus26 vezi ca sunt 2 scale de evaluare pt AMH una in microg/L si una in pmol/L si se transforma prima in a doua inmultind cu un coeficient care nu imi aduc exact aminte cit e dar stiu ca cei 0.5 microG/L ai mei deveneau 3.47 pmol/L parca; scalele de evaluare erau cam la fel pe intervale

eu eram undeva in jumatatea superioada din low ovarian reserve; la valoarea mea nu era corelatie intre succesul la fiv si amh (era zona gri cum s-ar spune)

asta e, lucram cu armele din dotare si speram for the best

Citat:
citat din mesajul lui elenus26

Buna!
Legat de AMH... Si eu am facut tot la Synevo si mi-a iesit valoare forte mica. Am avut indoieli la fel de mari ca si tine, gandind0u-ma ta transport...etc. Asa ca am repetat-o la Centrul Medical Matei Basarab. Aici, AMH se lucreaza la ei in laborator. Rezultatul a fost acelasi: fertilitate scazuta.
Se pare ca trebuie sa acceptam rezultatele. Dar nu trebuie sa disperam, asta e sigur. Sanse de avea bebei sunt!
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui dia_na

balanta_tm, exact asa gindesc si eu
tot la synevo am facut si tot in germania au trimis; zice pe net ca daca nu e la temp constanta (nu stiu de cit), atunci poate fi compromisa proba; nu stiu insa daca in cluj se mai face si altundeva

tie cit ti-a iesit?

mie mi-a iesit 0.5 microgr/L, nu e cel mai drastic posibil, dar nici chiar bine ; eu m-am impacat cu ideea ca se poate sa fie rezerva ovariana cu probleme si vreau sa cer un protocol pentru potential low responder (asa mi-a si dat de inteles dr K pe email)
nu m-am hotarit inca daca sa repet acolo aceasta analiza, vedem ce zice Dr. K
oricum, sper sa fie okay - am incredere ca anul care vine ne va aduce implinerea dorintei de a fi mamici
va pup pe toate

La mine a iesit 1.1 µg/L, deci in conformitate cu limitele de referinta Synevo, sunt la limita inferioara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus26 spune:

La Synevo mi-a iesit pentru AMH: 0.29 microg/L si la CM Matei Basarab: 4.53 pmol/L. Cand am vazut rezultatul de la Synevo am inebunit. Mi-am facut programare la medic si i-am arat analiza. M-a linistit. A zis ca atata timp cat ovulez (si ovulez in fiecare luna) a zis sa ma linistesc, dar ca intradevar trebuie sa ne grabim. Asa ca mi-a propus o IA. N-a iesit, dar mai incercam.
Am incredere ca o sa iasa pana la urma :)

Mergi la inceput

balanta_tm e super okay, macar de amh nu te mai stresezi
cum te mai simti cu euthyrox? eu acum am o luna (4 sapt) de cind iau si ma simt mai bine, mi s-a parut ca a reglat un pic si ovulatia, din z 7-8-9 cind era inainte de euthyrox acum a fost la ziua 14; apoi am luat duphaston 10 zile (dupa ovulatie si dupa prima zi cind a crescut temp de la sine); din pacate nu pare sa fi avut efectul cautat de mine , dar macar a dus ciclul la 26 de zile ceea ce e o realizare ; si nici nu m-am simtit rau ca am luat doar seara 2 tablete (asa mi-a dat endocrinoloaga mea, am zis ca incerc 2 luni pina merg la consult la kaali - sunt insa atenta sa fi fost ovul inainte de duphaston)

elenus28, amh nu zice ca nu ai sanse sa ramii insarcinata, doar ca poti raspunde mai prost la anume scheme de stimulare folosite la Fiv; dar sunt protocoale de tratament speciale pt asemenea cazuri; din cite stiu peter kovacs e specializat pe asemenea cazuri; da-i o intrebare pe email sa vezi ce zice; la ce doctor mergi tu?

Mergi la inceput