Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(43)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmelly spune:

Multumesc de primire. Fetelor, trebuie sa ma apuc de bagaj pentru spital? Saptamana asta termin 24 s, dar eu am programat varuitul ap in febr/mart si abia dupa cumparatul mobilei si ce mai treb. Sincer nu am nimik luat pt bebei, doar cate o pereche de pantofiori cumparati in timpul FiV-ului, cate un set de lucrusoare de 20 piese primite de la mos Nicolae, ciorapei si cam atat.
Eu nu am facut cerclaj, dr. a spus ca nu am nevoie colul meu pare ok, ultima oara era de 3,68 sau in jurul cifrei. Tuseu nu mi s-a facut. Pe baiat il simt jos, si cand se intoarce il simt direct pe vezica. Sincer sa va spun, nici cu cine nasc nu stiu, pentru ca nu am programat. Aici echipa care a facut FIV tot aceea imi urmareste sarcina. Peste 10 zile am control si sper sa ma luminez si eu privind dr. cu care voi naste. Eu as alege cezariana, am si o ditamai taietura pe burta de la o extrauterina si sa nu imi faca probleme.
Am facut la 21 s si 1 z doppler si baiatul avea 456 g iar fata 494 g.
De kg ce sa mai zic, am pornit de la 56 si am sarit peste 71. De la saptamana 22 nici nu m-am mai cantarit de frica cantarului.
Si o intrebare, cum ati culcat gemenii? Impreuna/paturi separate. Ce fel de patuturi folositi?



 23+  si
Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza21 spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsurile legate de nastere.
Eu as vrea sa ma recuperez cat mai repede dupa nastere pentru a putea sa ma ocup personal de copiii mei.
Cred ca am sa ignor sfatul oftalmologului si voi naste natural, mai ales ca vin de la control si bebeii mei sunt ambii asezati in pozitie craniana. Partea proasta este ca baietelul sta pozitionat pe colul meu gata de iesire, iar colul este destul de scurt. La urmatorul control doctorita mea va decide daca va fi necesara internarea. Pana una alta stau in casa ca in , la pat cu perna sub fund.

Lachi: M-a impresionat povestea ta legata de nastere. Esti o adevarata eroina. Bine ai facut ca i-ai spus doctorului de dulce!

Carmelly: Bine ai venit! Sarcina usoara!

Si pentru ca tot vorbim despre bagaj de spital si maternitati, a nascut cineva la Polizu?


30 + : Dragos & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Carmelly, nu cred ca e nicio regula cu bagajul, insa majoritatea articolelor de profil recomanda ca in luna a saptea sa ne ocupam si de treaba asta, ca sa nu fim luate cumva pe nepregatite. Nu cred ca e vorba propriu-zis de bagaj in sine, cat de faptul ca ar fi bine sa avem cumparate cateva lucruri esentiale, de care am putea avea nevoie in maternitate: cateva hainute, prosoape, produse de igiena etc.

Eu personal prefer sa-l pregatesc din timp si sa-l las undeva intr-un dulap, la indemana... sperand sa am nevoie de el cat mai tarziu.



Carla 24+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

elenada, imi place cum gandeste pediatrul tau despre diversificare.. f bine faci ca ii asculti sfaturile. carnita eu le-am introdus-o pe la 7 luni, dar depinde si de cand ai inceput diversificarea, noi am inceput la 5 luni si o luna de zile au fost doar pe cereale. abia de la 6 luni legume, treptat fructe si branzica si apoi carnita.
e timp ptr toate, asa cum bine spui.
f fain clipul!

kiki, ma bucur ca ai scris si ca sunteti bine. am vazut si pozele sunteti niste frumosi!

carla, bagajul de spital depinde, cum au spus si fetele, de spital... cate un rand de haine, servetele umede, pampersi, unguent ptr fundulet, ulei si sampon ptr baita sa ai la tine din start. poate nu va fi nevoie de toate, iar daca e nevoie de ceva in plus, poate sa ti le aduca cineva ulterior. noi biberoane am avut asigurate de la maternitate, si sapun/sampon ptr baita si ulei de corp. restul, am adus eu. de asemenea, poti sa aduci suzeta, daca vrei si cercelusii, daca vrei si se poate sa le dea gauri in spital. pentru tine camasa de noapte, halat de zi, lenjerie si cele utile pentru igiena, tampoane/vata, GARMASTAN pentru sani sau BEPANTHEN, pompa de muls, ceai pentru lactatie. atat imi vine acum in minte, daca imi mai amintesc, iti spun.

blue_karina, sanatate multa tuturor!

carmelly, bine ai venit, sarcina usoara si la termen! iti suntem alaturi cu raspunsuri si incurajari!
bagajul de spital e bine sa-l ai facut, cat de devreme, macar strictul necesar, parerea mea. cat despre restul lucrurilor, te vei descurca, desi va fi greu daca nu ai cum sa cumperi ceva inainte. noi am cumparat totul dupa, de fapt sotul, timp de 3 zile cat am stat in spital. a fost un adevarat maraton pentru el, dar s-a descurcat. la urmatorul bebe nu as vrea insa sa procedez la fel, dar sotul e f superstitios si eu am ales sa-i respect piticii.
noi pe huni i-am culcat la inceput in acelasi pat, erau asa de mititei, ca incapeau de-a latul. cam o luna a durat toata treaba, apoi au inceput sa misune si sa se deranjeze unul pe altul si au si crescut f mult in lungime si nu mai aveau loc de-a latul. apoi in 2 patuturi separate, tot ca sa doarma bine si sa nu se deranjeze reciproc. patuturile sunt din cele mai simple, din cele pliante, nu am vrut din lemn de teama sa nu se loveasca mai tarziu. sunt multumita de ele.

madutza, curajoasa decizie sa nasti natural! sper din tot sufletul ca asa sa fie si ai tot respectul din partea mea!
intre timp, stai cumintica, trebuie sa fie bine! bafta!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor,

Madutza, eu am nascut la Polizu in 2007. La momentul respectiv am avut nevoie cam de urmatoarele :
- pentru copii : cate un rand de haine pe zi (desi dupa ce le facea baie ii infasa ca pe sarmalute insa dupa ce incepeam sa le schimb pampersul nu mai nimeream sa le fac la fel si atunci le schimbam in hainute), paturici daca este frig, Bephanten pentru fundulet, servetele umede, pampers, biberoane (4 la numar sa poti da la schimb) si daca vroiai mai mult lapte pentru copii decat scria neonatologul pe fisa trebuia sa aduci si lapte praf de acasa (Nan 1 HN stiu ca aveau atunci), pentru baie nu trebuia nimic (unde am stat eu camera avea doua bai una pentru mamici si una unde ii spala pe bebei si aveau sampon- sapun acolo).caciulitele sa fie din cele gen fes pentru ca cele care se leaga sunt periculoase. Cred ca atat.
- pentru mine : haine (camasa de noapte cu nasturi sau din cea speciala pentru alaptat, sosete, papuci, pentru toaleta, vata neaparat pentru prima zi sau chiar mai multe zile daca nasti natural si tampoane externe, ceai pentru lactatie, Garmastan si ce au mai scris si celelalte fete.
Si in cazul in care nasti cu cezariana cel mai bine ar fi sa ai si un ajutor chiar si in spital pentru ca este destul de greu sa te descurci cu doi copii proaspat operata. Eu am avut-o pe mama pe care o aducea sotul dimineata si o lua seara.
Daca mai ai intrebari iti raspund cu mare placere.

Carmelly, bine ai venit si sarcina usoara in continuare!

De culcat si noi le-am culcat cam vre o luna in acelasi patut de-a latul, apoi le-am pus una la un capat si una la celalalt capat insa pe la vreo doua luni le-am mutat in patuturi separate pentru ca se rostogoleau si se loveau cu picioarele. Ca si Luminita am avut patuturi din cele pliabile si au fost OK. Insa vara sunt cam incomode pentru ca se creeaza efectul de sera in interior si este foarte cald. Din acest motiv am renuntat la ele si ne-a facut tataie unele din lemn insa la inceput au mai dat cu capul de gratarele puse sa nu cada din pat. Insa este mult mai bine. Sunt mai aerisite si mult mai mari (0.70 x 1.60).

Despre noi : tocmai am terminat un episod de rosu in gat la Ana. Normal trebuia sa facem o pauza cu cresa pentru ca mersesera 2 saptamani deja fara pauza . Asta este. Am terminat prima transa de Bronhovaxom. Acum facem pauza si la primavara urmeaza transa a doua. Oricum este mult mai bine.

Va pupam cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Buna fetelor

Carmelly bine ai venit.
Si eu mi-am facut bagajul din timp. Si pentru pitici am cumparat totul din timp. Eu am cam stat la pat asa ca atunci cand am primit unda verde ca ma pot deplasa am inceput sa pregatesc tot. Am facut bine ca de la 32 de saptamani iar am servit numai pat pana am nascut.

Luminita noi am inceput diversificarea la 6 luni fara o saptamana. Acum papa supica facuta din morcov patrunjel pastarnac telina si cartof. maine mai introducem o leguma.

Mananca bine si ma bucur. Azi matei a fost mai neastamparat la masa. Unde a vazut el ca sunt singura a considerat ca trebuie sa ma chinuie putin. Mi-a prins vreo doua palme peste lingurita de a zburat pireul peste tot. Noroc ca Ana a fost tare cumintica si a papat frumos. Au papat tot apoi au papat si laptic. Ana doarme iar Matei sta si maraie. Se invarte ca un titirez pe burta se rostogoleste si pedaleaza prin tot patul. Nu vrea sa doarme. Asteapta sa se trezeasca Ana sa doarma si el. Cred ca nu se indura sa ma lase singura ca nu cumva sa imi fie urat.

Va pupam dulce si aveti grija de voi



elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009

Piticii mei iubiti


Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza21 spune:

Mady Multumesc pentru raspuns.
Pentru cate persoane era camera in care ai stat? Au toate camerele baie proprie? Te intreb pt ca eu stiam ca baia este la comun pe holul maternitatii.
Am inteles ca exista si cateva rezerve private. Ai idee despre asta?

30 + : Dragos & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Madutza,in acest spital (dar cred ca peste tot) conteaza foarte mult la ce medic esti. In functie de asta esti tratat mai frumos sau mai putin frumos si ti se da o anumita camera. Eu am stat la inceput in "rezerva" asta insemnand ca era o camera care dadea in salonul in care erau cca. 10 persoane, in aceasta camera fiind doar 3 - 4 paturi, cu chiuveta in camera, insa baia era pe hol. Aici am stat foarte putin ca apoi m-au mutat la ATI fiind nu scadea tensiunea. Era insa foarte curat. Aici stateai pana nasteai. Dupa aceea erai mutat in saloane speciale unde din cate am inteles toate erau asa. Am fost doar doua mamici in camera, insa paturi erau vreo patru cu patuturile acelea speciale pentru bebei.
Eu m-am internat lunea dimineata, la pranz m-au mutat la ATI si marti dimineata m-au operat.Miercuri la pranz eram in salon. Apoi le-au adus pe fete si vineri la pranz am plecat acasa. Eu am piedut mult sange la cezariana si fetele au avut ceva probleme si a trebuit sa le tina la incubator o zi si ceva.

Va pupam dulce,




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy_Clt spune:

Ce frumos e sa citesc ce scrietii voi despre piticii vostri deja maricei, asa treptat treptat, mamai dumiresc si eu cu una alta.

Noi mai avem ceva drum de parcurs, am facut ecografia morfofetala doppler si triplu test, au iesit bine.Azi am fost la dr. la control si la interpretarea analizelor....analize ok.
Colul e inchis si are cam 3,8 cm, a zis ca e cam micut pt 2 bbei, si cu inaltimea mea de 1,60 m, si ca urmare luni ma interneaza pt serclaj preventiv, iar dupa in medical vreo 21 zile.
Ce sa zic, m-a luat prin surprindere...

oricum stam cumintei, bebeii sa fie sanatosi.
gasca

17+

crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza21 spune:

Multumesc Mady , m-ai ajutat sa-mi fac o idee despre ceea ce ma asteapta.

30 + : Dragos & Denisa

Mergi la inceput