Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(43)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Si inca ceva... tie iti face medicul verificare pe masa la fiecare control? Mie, de cand am ramas insarcinata, niciodata nu mi s-a facut consult... doar ecografie. E normal?! Am batut apropos-uri doctoritei si mi-a zis ca nu e cazul sa ma ingrijoreze ceva. Dar cred ca ar fi normal sa ma si verifice periodic, mai ales data fiind posibilitatea deschiderii colului...





Carla 23+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami


nici mie nu mi-a facut control niciodata, decat la ecografii - pot sa vada cum e colul si la eco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

acum am vazut ca au raspuns o mie de fete inaintea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Eu nu am probleme cu mersul la baie, din fericire... noaptea ma trezesc o singura data, dar asa faceam si inainte de sarcina, din cauza ca incerc sa beau cat mai multe lichide, inclusiv seara. Iar ziua merg o data la 4-5 ore. Pe de alta parte, eu sunt in extrema opusa, de retentie de apa... parca tot ce beau ramane in mine, ma umflu ca o balena pe zi ce trece, desi nu mananc deloc exagerat.

Problema mea este ca, desi nu simt o presiune anume pe vezica, de cate ori stranut sau tusesc am tendinta de a scapa pe mine cateva picaturi... Asa ca de multe saptamani incoace umblu mereu cu absorbant si e foarte neplacut.

M-am ingrasat deja 12 kg, in 24 saptamani. Voi cat ati pus, daca nu e secret? Eram curioasa, n-am termen de comparatie pentru sarcinile gemelare, am vazut pe alte topicuri ca celelalte mamici in aceeasi perioada de sarcina au pus jumatate cat mine. Iar "greul" acum se acumuleaza... Plus ca eu am pornit de la inceput cu un surplus de 15 kg peste greutatea normala... deci am ce cara dupa mine.



Carla 23+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Salut

Vreau sa va intreb, desi am mai lansat problema, daca urmati careva dintre voi o schema de imunizare paralela sau alternativa celui alopat, obligatoriu. Dalina, stiu ca tu acum de ceva timp ai trecut pe hgomeopate, cum evolueaza situatia?
Sotul e f hotarat sa renuntam la vaccinari si sa mergem pe o schema homeopata... e convins, dupa o droaie de lectura pe tema vaccinurilor si a politicii fabricantilor de vaccinuri, ca nu le face bine pe termen lung. Ca, de fapt, sistemul imunitar nu se intareste, ci chiar din contra.
Ma aflu intr-o stramtoare decizionala cumva... Din cate m-am documentat si dupa cum imi dicteaza instinctul parca as inclina catre aceasta varianta homeopata...
Pe de alta parte, fiind mereu conventionala cu ceea ce "trebuie facut" nu as renunta nici la vaccinuri. In paralel nu prea merge, ca se anuleaza reciproc efectele... daca nu iese o combinatie si mai nasoala.
Folositi careva dintre voi homeopatia?

Legat de controlul ginecologic pe masa, nici eu nu am avut "onoarea" decat la sfarsit, adica pe la 32 si 36 saptamani, ca sa vada cum se prezinta colul uterin, pt ca la eco nu se vede decat lungimea si gradul de inchidere.... textura trebuia insa simtita, daca e moale, daca .... nush ce termeni mai au ei despre prezentatia colului. Controlul se facea fara valve, numai cu un deget sau doua.

Greutatea in sarcina: cam 16 pana la 22 saptamani, apoi deloc - o perioada, si restul de 3-4 in ultimele 3 saptamani.
Beam cam 3l de apa, plus lapte sau supa, dar mergeam destul de des la baie.

Va salutam

................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

PENTRU MOSH: SUNTEM CUMINTI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Jocurban, eu am pus 17 kg in 36 de saptamani.




Bazar pentru Robi


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Jocurban, eu am pus 5 kg in primele 5 luni, cand am implinit 7 luni aveam deja 10 kg si la 39 sapt si 4 zile am avut un plus de 18 kg.
La 2 luni de la nastere aveam 3 kg in plus, si din pacate si acum ma lupt cu ele. Dar nu ma las.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:




elenada, eu nu stiu cum am facut, dar de mici, din primele luni, ii hraneam in acelasi timp, poate si pentru ca se trezeau unul pe altul si atunci profitam si asa s-a creat o rutina.
astfel ca atunci cand am inceput diversificarea la 5 luni, mi-a fost usor sa ii hranesc pe amandoi o data. eu zic ca asta e cea mai buna solutie, eventual astepti pana se trezeste si al doilea, daca intervalul nu e prea mare, sau le dai la distante din ce in ce mai mici, 30min, 15 min, pana cand ajungi sa le dai in acelasi timp. altfel se vor obisnui asa si tot tie iti va fi greu. succes!

iuca, eu am luat 2 scaune de masa. inainte de a sta bine in fund, ii hraneam in scoici. mi se pare muult mai usor cu 2 scaune, sa stea locului, nu sa alerg dupa ei prin casa. oricum mai tarziu o sa-ti dea batai de cap, ca se vor ridica in picioare in scaun, cu toate centurile de siguranta. dar mai ai pana atunci. pupici.

andrea si multi nazdravanilor tai! ce frumos povestesti de ei!
si ei mei arunca diverse lucruri in chiuveta cand spal vase, deschid sertarele la bucatarie si cara tot din ele, inclusiv sacii de gunoi sau pungile alimentare, le desfac de pe sul si se alearga cu ele prin casa, Edi fura jucariile lui Robi, care tot asa, e mai linistit, dar si cand il apuca, atunci sa te tii. ieri au prins o punga de pufuleti, au spart-o si au imprastiat totul in sufragerie, pe covor, pe parchet, pe jucarii. iar eu tocmai terminasem de dat cu aspiratorul. si cand ma gandesc ca ai mei sunt mai mici... totusi, eu ma amuz de toate aceste momente. o sa le duc lipsa cand voi incepe serviciul.

sabina, nu mai e de gluma, stai cumintica in pat! Doamne ajuta sa fie totul bine pana la capat!

carla, tu intra in prenatal in sapt 28. daca nasti mai devreme de 40s, cu 2 sapt sa zicem, cele 2 saptamani vor deveni postnatale. mai putin de 42 de zile de postnatal nu e voie, mai mult se poate. din cate stiu, nu poti intra mai devreme in prenatal, mai devreme decat scrie la lege, decat in caz de risc maternal, de probleme grave adica, si nush daca e cazul vostru. sau ia-ti concediu medical.
eu am pus 11kg in 8 luni de sarcina, am nascut la 35s. hunisorii au avut 2600gr si 2640gr.

clara, noi inca nu urmam niciun tratament de imunizare. din primavara vreau sa ii dau la cresa, asa incat o sa luam ceva, poate Bronho-Vaxom, mai studiez problema. daca ma decid pe asta, il vom lua din februarie, 3 luni, apoi pauza, apoi iar 3 luni in toamna, apoi pauza, apoi la anul si tot asa.

ref la control in timpul sarcinii, mergeam o data pe luna eco+control pe masa de fiecare data. colul a fost ok pana in luna a 7-a, cand au inceput si contractiile, dese si dureroase, si, desi pe tratament, intr-o luna, burtica a cedat. a fost f bine, totusi, bebeii au fost ok si n-au stat nicio zi la incubator, am plecat acasa dupa 3 zile, cu tot cu cea in care am nascut.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

Jocurban Eu am pus 20 kg si am dat apoi jos 25 kg. Cred ca alaptatul ma ajutat mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Clara.eu le dau oscilo un tub pe sapt..si echinacea +propolis C



Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

luminita iti multumesc mult ptr raspuns

Mergi la inceput