***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(112)***
Raspunsuri - Pagina 19

chiquitita spune:
Miniuta, felicitari pentru aniversare! Multi ani fericiti si de acum incolo! Si noi tot 7 am serbat anul asta. Se zice ca la 7 e un prag, noi cred ca l-am gasit in fiecare an
Didi, sa stii ca am inceput sa vreau bebe 2 desi as fi jurat ca numai fac. Ma gandeam pe la vara, tre sa il conving suta la suta si pe sotul speriat de perioada asta grea. Basca sarcina mea nasoala. Da, si bb2 tre sa semene cu mine! Tot o fata as vrea, eu sunt pe principiul ori 2 baieti ori 2 fete.
An@, mama da ce semeni cu sora ta! Ana e campioana la gene lungi. Apropo, laptele il beti din cana sau biberon?
Madaiulia, succes la rezi. Poate daca il veis cula mai devreme o sa doarma iar dupa amiaza. La gradi sta si dupa amiaza?
Betty, cand mai ai timp, sa mai pui poze cu fetele!
Madi, vreau sa vad poze cu Ana.
vali, ce mai faci?
Lavini si mihamora voi ce mai faceti?
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

doxinu spune:
Ckristina felicitari pentru burtica,sa dea DUMNEZEU ca de aceasta data sa fie totul bine
madaiulia succes cu rez. si nu-ti face griji ca bebe vine intoteauna atunci cad nu te astepti.Exerseati,caci procesul tehnologic da rezultate mereu
Pepsi bine ai revenit,spune-ne mai mult despre minunile tale
betty ce veselie trebuie sa fie la tine in casa.........merita tot efortul depus cand iti vezi puii jucandu-se pe covor -un vis

Al_Ma spune:
Ckristina, merci mult, cred ca stiu despre care vorbesti, e la fel ca al meu, dar mie nici prin cap nu-mi trecea ca trebuie sa pun apa la baza Alina si
Mara (27 iunie 2007)

vas spune:
Ceau.
Noi am petrecut frumos...a venit Mosul, o sa pun poze cu el si Eliza, tare mandra si fericita.
Acum suntem bolnavioare amandoua.Eliza face febra de 2 zile intr-una. Mi-a dat sa-i dau Sumetrolim...stiti ceva de el? Nu are febra cat dureaza efectul antitermicului, in rest se incalzeste toata. Nu face febra mai mare de 38,5, dar tot face. Sper sa-i treaca repede. Ii dau Nurofen si supozitoare.
Eu sunt cu paracetamolul dupa mine sa nu ma prinda mai tare. Imi curge nasul.....am urechile infundate....ce nasol.
Cristina, felicitari pentru burtica.
Betty pune poze cu printesele tale.
Ella, Elteka daca nu apareti va bat. Nu stiu cum dar o fac.
Haideti va rog povestiti ce ati facut de Craciun cu puii.
Pepsi, pe tine sa te uitam?????? cum???????? Eu una niciodata.
am pus niste poze noi incepand de aici :http://family.webshots.com/photo/2049892800101876721lLkPwv?vhost=family . Nu se vad foarte clar...nu prea stiu de ce.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

An@ spune:
Vas, sumetrolim este antibiotic (a luat Ana cand a facut infectie urinara pe la 3-4 luni)...voua in ce baza v-a dat antibiotic? consultatie/diagnostic/antibiograma?
Stiu de asta-primavara, cand a fost Ana racita ca mi-au zis 2 pediatre ca febra intre 3-5 zile este in regula doar cu antitermice (daca dr nu constata ceva si atunci se da tratament specific). Ana a facut 6 zile febra, am fost cu ea la urgenta unde a consultat-o si i-a luat si sange si pt ca nu a iesit nicio infectie si nici nimic la plamani nu i-a dat antibiotic. dar dupa 6 zile s-a dus febra. Deci in locul tau, nu m-as grabi cu antibioticul, fara consultatie si analize. Mai ales ca nu e febra f mare 38.5.
Chiqui, asa e, acum io cu sor-mea semanam...dar n-a fost mereu asa. Cand era mmici eram ff diferite: io blonda-pui, ea satena, io slaba, ea burtoasa-copanoasa, eu cuminte, ea baietoi . Am vazut-o pe Livia, ce serioasa sta ea in poze
...si i-a crescut si parul, ca am vazut-o motzata.
AL_Ma si cine s-a mai plimbat pe la ortopezi, recomandati-mi si mie unul bun (Thiery sau altul? care e the best?) ...vrea sor-mea sa mearga cu cupchilu' la un control. Eventual si date de contact (stiu, le-ati mai dat de 100 ori, dar daca atunci nu m-a interesat ). Multumesc
!
mami de Ana (22 mai 2007)

Al_Ma spune:
Alex. Thiery, clinica Recover, http://www.recover.com.ro/
Mi s-a parut, de departe, cel mai bun. Ar mai fi dr. Ciobanu de la Budimex, dar, in ceea ce priveste problema Marei, sfatul lui nu mi s-a parut dintre cele mai bune (trebuia sa o tinem cu atele noaptea; am considerat ca i-ar produce o trauma prea mare si acum sunt multumita ca nu am mers pe mana lui). Otherwise, e bun, din cate stiu. Mai sunt pe la Grig. Alexandrescu, dar nu mai stiu cum ii cheama. Oricum, Thiery opereaza si la Grig. Alexandrescu.
Edit: sa-mi dai si mie feedback daca se duce la Thiery, sunt curioasa cum il gasesc alte persoane. Alina si
Mara (27 iunie 2007)

lilly love spune:
fetili dragili,
An@, am o prietena foarte buna care si-a dus copila la dr Laura Topor, la Gr Alexandrescu si Euroclinic [nu stiu daca e the best in town, o poti lua in calcul ca posibilitate] - e tanara, generatie mai deschisa la nou, cu rezultate pozitive. Fetita e ok acum [multa kinetoterapie, talpi si ghete speciale]. Eu am fost la Jianu Mihai cand Cristian avea 1 an, incepuse sa mearga, mi se parea ca are talpile usor spre interior - mi-a spus sa las copilul in pace - asa am fkt si... copilul calca la fel, in interior. O sa-l duc si eu in ianuarie la control.
ckristina - Felicitari! Sa ai o sarcina usoara! Din ce in ce mai multe mamici de aici au sau vor avea doi! Foarte frumos, incepeti sa ma faceti sa ma gandesc....
Vas, de sumetrolim doar am citit cand tot cautam info pe net despre alergia lui Cristian, si parca mi s-a parut cel mai des incriminat tipul asta de antibiotic. Dar la doar doua zile de febra nu foarte mare eu nu m-as grabi decat daca ar fi confirmata de analize nevoia, ori nu cred ca ati avut cum sa le faceti inca..
Addinel, si eu sunt foarte interesata de siropurile pe care i le-ai dat Mariei; chiar nu stiu daca sa-l mai dau la gradinita din ianuarie, i-a facut extrem de rau prima forma de boala contactata si i-a cam zapacit imunitatea; de-abia am scapat iar dintr-un episod de bronsita - si asta ca rezultat al celor doua sapt de gradinita in octombrie; atunci cand se 'viruseaza' parca face forme foarte dure, cu febra inalta si mult -zile in sir; ma tot gandesc ce sa-i fac, pentru ca are nevoie de prezenta altor copii. De data asta ne-au ajutat mult aerosolii.
Pepsi! tare bine era cand ne scriai mereu! mi-e dor de mesajele tale si e o bucurie sa ne mai dai vesti!
Didi, daca am inteles bine, in sistemul german, educatorul poate decide daca copilul se duce sau nu la scoala mai devreme [la 6 ani]? si sunt mai multi educatori care iau decizia sau e unul singur?
in ce priveste atitudinea educatoarei in ce-l priveste pe cel mic imi tot vine in minte un cuplu, parinti tineri [foarte apropiati mie] de unic copil, fetita, care - desi de la inceput au fost extrem de preocupati ca al lor copil sa creasca intr-un mediu foarte degajat, free spirit, lasa copilul sa creeze, alerge, faca ce vrea cand cum vrea [de altfel o fetita chiar minunata] - acum, cand fetita are 5 ani, merge la gradinita, ia lectii de diverse, parintii au o atitudine vizibil si concret schimbata, de genul: copilul trebuie sa mai stie si de pedeapsa, altfel ti se urca in cap! :)) O atitudine mai mult impusa, decat voita, adica nu-mi place sa-mi pedepsesc copilul [pedepse simple, evident, si nu corporale, doar interziceri de diverse placeri] dar pentru ca deja e o mica fiinta sociala, trebuie sa se adapteze ea mediului si nu mediul la ea..In fine, nu stiu daca e elocvent exemplul, pe mine doar m-a surprins turnura de abordare in educatia parintilor si de-aia si iti povestesc.
Eu una nu le prea inteleg sistemul din ce povestesti tu, ma straduiesc insa :) . Dar pare mai riguros si mai inclinat spre ierarhizari, catalogari...La noi educatorul poate recomanda, nu impune [sau cel putin asa stiu eu].
Una peste alta, pedeapsa a fost dura; important e ce impact a avut asupra lui si daca si-a asumat consecintele.
Vali5, ce mai faci?
v-am pupat
Andreea
Daca nu mai scriu pana diseara, va doresc La Multi Ani, sa aveti un an 2010 plin de surprize frumoase, bucurie si iubire!

Pepsi spune:
dragile mele, merci mult ca nu ne-ati uitat si de cuvintele voastre frumoase care mi-au mers la suflet! am sa va raspund la fiecare, cel putin am sa incerc!
vreau doar sa va dau un link spre un blog al meu ce l-am creeat ptr a ajuta mamici care vor sa alapteze, ca am auzit ca au fost unele intrebari de la noile mamici, sau din nou mamici, cine stie poate ajuta pe cineva, incerc sa-l tin la zi cu ce se poate, sint unele linkuri f utile si ptr alte intrebari despre bebei, cind oi avea timp am sa fac o sectie ptr alergii!
http://pepsi-flaviaworld.blogspot.com/2008/03/alaptat.html
va pup, fug la culcat monstrii, ca al meu sot s-a dus la cinema
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie si aici poze noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

bettyR spune:
Pepsi, foarte utile linkurile mai ales ca-s filmulete. Mie nici nu-mi vine sa cred ca Alexandra a trecut de 6 luni si inca suge. Astept ceva asemanator pentru alergii, te rog sa postezi cand ai timp si-l faci ca imi va fi de ajutor.
Vas, sanatate Elizei!
[red]Va urez un an mai bun, sanatate si toate visele sa vi se implineasca!
LA MULTI ANI![/red]