***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(112)***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

La multi ani si de la noi!
Sper ca Mosul a fost darnic cu toata lumea!

Chiqui multumesc ca te-ai gandit la noi!

Si mie mi-e tare, tare dor de Elteka!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare,

am recuperat si io cat de cat de ati scris. ar trebui sa revin la obiceiuri mai bune sa citesc tot mesajul..de ex pierdeam ultimul paragraf al An@-ei..pe care l-am citit si recitit. Ma bucur pt voi si iti doresc ca la anul sa vii sa ne povestesti de doua motzate pe covor .

Luni, pe seara am incercat sa scriu un mesaj, ii raspundeam lu Carmen de educatoarea, dar cand am vazut militia romana in zona, mi-am sters mesajul si mi-am adus aminte de un citat mai vechi de-al Ellei: sa nu raspunzi la mesaje..etc etc.. asa ca am revenit abia in seara de Craciun.

S-au schimbat planurile, nu am avut Mos, asa ca am anulat planurile cu gradinitza si am mers la slujba de Craciun, de la Biserica Evanghelica (cred ca parintii mei ar fi foc si par sa citeasca una ca asta) dar a fost asa frumos. La nemtii cel mai important moment din toate sarbatorile de iarna, reprezinta tocmai seara-noaptea de Craciun, cand de fapt e nasterea lu Domnului, a doua zi e liniste si pace. Asa ca in Ajun magazinele si totul se termina la 12 si spre seara e o liniste superba. Slujba a durat 1 ora, timp in care copii nu s-au plictitsit, si apoi ne-am intors acasa cu inca doua motzate si am gasit cadourile lasate de Mosu'..
David a primit o macara de la Siku de metal, dar nu prea stabila, iar Robert a primit un set de Bukagani . A trebuit sa duc munca de lamurire cu mosu, ca asta isi doreste copilul, si nu o jucarie "frumoasa, interesanta" pt Mos . oricum, in asteptarea lu Mos craciun isi dorea un castel, schimbare de plan.

si acu sa vad ce ati mai discutat voi

Carmen, mi-a mers la creier mesajul tau, cu parcarea cumparaturile alea alea..credeam ca numai la mine e teroare ca deh am baietii turbuletzi. in legatura cu educatoarele, sa iti zic nu am putut sa o demontez deloc pe edu lu R. R nu e copt pt scoala pt ca: (acu o sa dau copy-paste dupa un mail)
---------------------------
: competenta sociala, nu poate inca sa faca parte in grup (adika vocifereaza, intreaba nonstop, nu are rabdare, nu sta locului..nu e inca miel de turma..etc),
consecventza: adika il pui sa faca ceva si el face altceva sau se pierde pe drum,
atentie si intelegerea abstractului (adika vede totul in intreg. de ex la povestea lu Bambi nu poate vb doar de Bocanila, el il ia mereu dupa Bambi) si evindent,
constiinta de sine. daca are un coleg de banca agitat ca el e si el si mai agitata, is ca doua masini care se lovesc din sens contra, vitezele se aduna daca sta langa unul linistit e la fel de linistit si el.
la celalate puncte e ok, dar nu e important ca el poate scrie sau numara pan la 100, ca doar asta e treaba scolii.
-----------------------
La ceea ce trebuie noi sa lucram: consecventza si constiinta de sine. Este foarte important sa ma tin de capul lui. Am cateva repere, de ex la Tv, noi avem un calendar, de luni pan joi e kreuz adika X iar vineri si duminica are un zambilici, sambata iar kreuz (acu intelegeti ca azi e duminica si de asta is pe net ) Cred ca calendarul asta l-am facut si pt mine ca numai stau toata ziua sa negociem desenele. cat si cu stransul jucariilor in camera..

Constiintza de sine..eh asta greu. cum sa fac un copil de 5 ani sa inteleaga valori care in definitiv is relative, ca dreptatea si frumosul..Oricum el trebuie sa stie si sa se delimiteze de cei care l-ar indemna sa faca rautati. deh sunt si oameni maturi care fac asta..
Urmatoarea intrunire o avem in februarie.

An, mesajele tale sunt bune de devorat..asa e cu scrisu si stanga.

Carla, io iti remarcasem masina intr-o poza de la mare :).
ai mei au spalat parketul cu periuta electrica

Miniuta, am mi-a mers la suflet mesajul tau. cu toata ca urasc sa scriu: subscriu, ai perfecta dreptate cu vampirii. dar io cred ca nu nu sumtem vampiri doar niste ursi polari si altii cred ca-s pinguini. dar noi stim de ce pinguinii nu-s mancati de ursi?!

Alina24, am vazut si noi pozele cu frumosul brunet cu Antonio, cu Sabina..
cu baietii Mihamorei cu Raluca si Ducu de Lauradi, cu Maya de Mica..

Domnitzelor unde mergeti voi in concediu in 2010?
gata pauza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

tot io azi is de tura..

am culcat copii care vor poveste si la somnul de pranz "Das kleine Gespenst" Micutza Fantoma.
Carmen, la noi la somn e o veselie..si piticul nostru inca doarme in patutz..uneori isi muta pernutza si ajunge langa R.
Parca se vede luminitza de la capatul tunelului

chichi, pt micutza ta telegrama. nici io nu sunt prea inspirata, mai vorbesc si singura pe aici..

sa va zic acu si o , mi s-a parut copilareasca frustarea celor doua fete si lista noastra pt ca io de ex nu-s de muuulta vreme pe aceea lista. Nu tre sa fii pe o lista ca sa te simti ca faci parte dintr-un grup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

merci mult andrada, esti o draguta! asa este cu timpul meu, limitat, servici, seara lectii cu dominic, scrie cuvinte simple, citeste cuvinte scurte........alfabel, cifrele pina la 40......eu una sint super mirata, ptr ca eu am inceput cu linii la 7 ani clasa intiia.....el are 5 ani jumate!(ca e la scoala acuma) deci nu ramine mult timp ptr mine in timpul saptaminii, apoi am mai tot fost bolnava, cred ca am avut imunitatea slabita, sarcinile, alaptatul....m-a prins iarna asta cu sistemul la pamint. sa batem in lemn sintem bine acuma de cind sint in vacanta!david a avut iar probleme cu otita de cind a venit frigul, e bine acuma, am copt 6 cozonaci la craciunul asta.....am pus niste poze noi daca vrei sa-i vezi pe monstrii....sarcina usoare in continuare!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie si aici poze noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Craciun Fericit! cu mica intarziere si de la noi.
Sper ca Mosu' a fost darnic cu voi!La noi a fost destul de incarcat.
Abia am revenit si noi acasa dupa ce am tot umblat incepand cu 24 seara la socrii, apoi pe 25 la sora mea iar de ieri pana mai acum 2 ore am fost la tara la ai mei(unde am stat numai in casa din cauza frigului si a ploii).
David l-a ratat pe Mosu' anul asta din pacate insa Mosu' nu l-a ratat pe el!
Bine ai revenit Pepsi!
Mai vroiam sa zic ceva dar...nu mai stiu ce si cui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarlaV

Craciun Fericit!

Si eu le astept iar pe fetele pe care le citeam cu drag, si ma roade si curiozitatea de a stii carei "categorii sociale aparte" ii apartine Alyna .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Te rog sa ma ierti dar te intreb direct ce ai vrut sa spui ca sa nu interpretez.Nu de alta dar tinand cont la ce s-a ajuns cu cateva pagini in urma.....mai bine sa nu lasam loc de interpretari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alyna24

Citat:
citat din mesajul lui CarlaV

Craciun Fericit!

Si eu le astept iar pe fetele pe care le citeam cu drag, si ma roade si curiozitatea de a stii carei "categorii sociale aparte" ii apartine Alyna .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Te rog sa ma ierti dar te intreb direct ce ai vrut sa spui ca sa nu interpretez.Nu de alta dar tinand cont la ce s-a ajuns cu cateva pagini in urma.....mai bine sa nu lasam loc de interpretari!

Alyna @
DAVID(22 Aprilie 2007)

Daca stie asa bine mult stimata moderatoare, atunci spune-ne si noua la ce s-a referit, sa stie si forumistul de rand .
Daca sunt doar niste vorbe goale aruncate la nervi, atunci ceva nu e in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Didi, ce spirit de observatie ai!
Pepsi, bine ai revenit!

Chiar ma gandeam, fara o samanta de scandal nu mai scriu fetele, nu mai facem trafic, nu mai apar cele care au facut pauza de scris... Alyna, iarta-ma inca o data, n-am intentionat cu niciun chip sa te supar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

CRACIUN FERICIT!! si LA MULTI ANI!!
cu intarziere si de la noi !!
Va pup pe toate si toti capsuneii!

Si cu intarziere - felicitari tuturor noilor mamici si micilor bebelusi!!! Sa fiti toti fericiti, sanatosi si iubiti!

Si felicitari celor care asteapta bebei pentru la anul ;)

am mai intrat si de Craciun dar am ramas un pic mai departe dupa asa discutii...

Intai despre noi : Manu in continuare cu gradinita :) La serbare a zis poezia (ce spatele la lume, dar a zis-o)
Multe multe raceli (aproape fara pauza), si miercuri si ieri am ajuns la doctor. Am scapat in schimb fara antibiotic in afara de prima raceala, dar a facut alergie de la mucosolvan.
Ea e oricum pe tratament homeopat pt dermatita & imunitate. Speram ca la anul o sa fie mai bine!
Pana acum Mihnea a luat 2 raceli (prima si asta de acum). Acum ia si el aerius si eurespal ca si Manu, si in plus face si aerosoli.
Si e si pe tratament pentru reflux -el oricum dadea afara de 4-5 ori pe zi, a avut 2 enterocolite una dupa alta asa ca acum ia nexium. In plus, a facut o mica (sper) intoleranta la lactoza si e pe regim. Maine-poimaine incerc sa ii dau un pic de lapte cu lactoza... Pediatra banuieste ca si nasul lui tot timpul infundat de aici este - s-a iritat mucoasa de la atata dat afara

In rest creste, o neastamparat, sensibilos cum ii zic eu, vrea tot timpul in brate etc Manu a invatat de la el sa planga si sa se matzaie cand vrea ceva si sa bage tot in gura :D Si tot de la el a invatat ca vrea in brate :))) Asa ca in loc sa invete Mihnea de la Manu, invata Manu de la Mihnea :)))

Manu a inceput sa se transforme in fetita de curand, ea care pana pe la inceputul lunii tot bebelus era :)
Am inceput sa ne intelegem mai bine cu ea, crizele mai apar numai cand e obosita (sau vrea neaparat ceva) si trec in maxim 10 minute.
Se joaca unul cu altul, se calaresc, se cearta, se bat pe jucarii etc :) e foarte frumos :) greu, de nu prea mai stiu pe ce lume sunt, dar frumos :) Sper sa am timp sa pun si poze in curand. Din noiembrie am lucrat un pic si acasa cand Manu era la gradi si chiar nu am avut timp de nimic. Din ianuare incep serviciul... O sa am mai mult timp :)

Addinel, ce siropele i-ai dat capsunicii inainte de gradinita pentru imunitate? Bravo bravo, super ca ati scapat fara raceli! Vrem si noi :)

Chiar imi aminteam, anul trecut cand scriati de atatea raceli, una dupa alta (imi aduc aminte cum zicea Didi ca a inceput sezonul racelilor si pana in martie nu trece) ma gandeam cum m-as descurca. Ei na' ca se poate :) Didi, cum mai e acum? Nu mai fac atatea raceli? Si-au cladit imunitatea? Ca asa ma tot alina pediatra :)

Alina, de la hrana pestisorilor era? Of saraca micuta cat a tras

Alyna, ti-am zis ca te-am vazut la Baby Expo? Nu ultimul, mai demult, dar am tot uitat sa scriu. Erai foarte ocupata cu David care era suparat si nu am insistat :) Stiu cum e ca si Manu cand incepe... Cred ca totusi Carla se referea la Al_ma, nu la tine, si era legat de mesajul moderatoarei...

An@, daca a intuit bine Didi (m-a facut si pe mine sa recitesc), multe felicitari si numai bine

Didi, si e bine sau e rau ca nu se duce R. la scoala? Stiu ca vroiai sa mai ramana un an, dar in acelasi timp, pe el il afecteaza cu ceva asta? Legat de comportament la gradinita, Manu e model de cumintenie :D (acolo). Mi-a declarat ca "nu prea vorbeste" ca sa "para cuminte" (a se citi ca nu turuie si insista non-stop,ca de vorbit oricum vorbeste mult)

Miniuta, ce ghinion :( Sper sa treaca repede si sa va amintiti cu un zambet. Asta sa fie tot, sa se duca si sa ramana pentru la anul numai bine

Nu as vrea sa se destrame odiseea asta... Mi s-a parut speciala. De exemplu, in odiseea lui Mihnea nu m-am putut integra.
Si mie mi-e ffff dor de Elteka
Ma bucur mult ca Pepsi si Andrada au reaparut!
Si as vrea sa o aud si pe Ella sa ne spuna ca Bob e bine, ce a mai invatat, si ce mai fac, cand mai pleaca in calatorii... Ma face si pe mine sa visez.

In rest, ce vreau sa spun, este ca nu exista adevar absolut si "metoda magica" de crestere a copiilor. Cum noi suntem toti diferiti, si copiii sunt la fel de diferiti. Ce merge la unul nu merge la altul. De exemplu, cand aud de copii fara crize, cuminti si ascultatori mi se pare science fiction. Dar sunt sigura ca exista. Ma uit numai la Manu si Mihnea cat de diferiti sunt, cum fiecare a inceput mai devreme/tarziu diferite lucruri. Cu mama acasa, cu bunica, cu bona, fiecare gaseste cea mai buna solutie pentru copii. Nu inseamna ca una este mai buna decat alta. Nu cred ca este cazul sa dam lectii despre cum se cresc copiii. Asta doar daca nu vedem cazuri de abuz, dar sunt sigura ca nu e cazul aici pe forum. Fiecare isi creste copiii cum simte. Noi suntem aici sa ne sprijinim, sa schimbam pareri, nu sa le impunem. In plus, sunt sigura ca nimeni nu e perfect. Sunt sigura ca toti facem greseli. Sper sa nu supar pe nimeni, dar este pararea mea. Hai sa fim in continuare impreuna E Craciunul Si sper la un nou an mai bun si mai frumos :)

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Deci acu' m-am intors acasa (am fost la sor-mea sa-l serbam pe flacaul Andrei care a implinit azi 1 an), Ana doarme ca a ratat somnul de pranz si io,in chiloti, in drum spre cada plina si fierbinte, zic sa bag un ochi p-aci...si sa cad de pe scaun...sper ca din mesajul meu n-ati inteles cumva ca as fi , ca nu sunt ...dar imi doresc ca la anu', in timpul asta, sa zic ca minunea a fost ca s-au rezolvat treburile administrative si 2 zuze se vor juca pe covorul nostru curand (asa cum frumos a zis Didi ).
Ca o paranteza: acum cateva zile am primit din Germ un pachet de la niste prieteni mai in varsta (ea romanca), care nu au copii, dar au indragit-o pe Ana si 1-2 ori pe an ii trimit o garderoba completa + muuuuuulte jucarii. Si vazand hainutele pe care le-au trimis anul asta, absolut superbe, finute, feminine, i-am zis sotului ca neaparat trebuie sa mai facem o fata sa le poarte, ca nu ma indur sa le dau (stiti si voi cat de repede cresc copiii si ce putin apuca sa poarte hainele).

Pepsi, tare mult ma bucur sa te "revad"...ne era dor de tine si fetele care au nascut anul asta si au avut ceva nelamuriri cu alaptatul, te-au pomenit, ca ce buna erai la casa omului cu sfaturile tale. Ma duc sa-ti caut pozele sa vad flacaii.

Fug ca da cada pe dinafara, dar mai am "clienti" ( Chiquitita,...) asa ca voi reveni..daca nu adorm.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput