Sezatoarea canadiana (165) Craciun fericit!
Raspunsuri - Pagina 17
casandra spune:
Sarmalele sunt aproape gata in cuptor, am mai facut ciorba de varza si acum ma apuc de tocat legumele pentru salata beuf. Friptura o bag maine in cuptor, ca sa fie proaspata cand o vom manca, cozonacul l-am cumparat.
Emotionante colindele pe care le-au pus fetele mai inainte. La mine a venit azi parintele cu colindul (impreuna cu un grup de copii). A adus si Icoana Nasterii Domnului.
A fost foarte frumos, cu multa bucurie:)
nelia spune:
Ia, ca acum imi dau seama ca a aparut ceva nou: cum adica ciorba din coada de vaca, detaliati! E prima oara cind aud si nici nu cred sa fi mincat vreodata.
Pucku spune:
Craciun fericit!
Odata cu venirea frumoaselor sarbatori de iarna, va uram un Craciun Fericit cu lumina si pace in suflete, sa aveti parte de nenumarate clipe de fericire si sa pasiti cu dreptul in noul an
CRACIUN FERICIT !!!
aveti grija la kg
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Pucku spune:
noi am facut ieri sarmale si saratele, si o ciorbita de pui taraneasca cu bors- nu am mai facut de burta, i-am dat si copilului sanse sa manance ceva
azi am facut baigli cu nuca si mac si crochete de somon si salata....la noi primeaza salata verde in care punem de toate:salata, varza, morcov ras, telina rasa radacina sau lujer taiat, rosii, castraveti,ardei, masline rondele, brocoli, amande in feliute.....ummm, o bunatate
ar mai fii biscuiti cu forme, dar sa vedem daca mai am putere, ca mai am si de impachetat cadouri cand o sa plece imediat lumea la sanius
noi nu mai facem fripturica ca maine nu mancam acasa si nu are cine manca atata, asa ca mai continuam cu gatitul pt copil, ca el e mai picky.....
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
bidiloi spune:
Sarbatori Fericite,cu sanatate ,bucurii si multe cadouri!!!!!!
Sa aveti parte de tot ce va doriti si sa va bucurati la maxim de aceste frumoase momente alaturi de cei dragi!
Va sarut cu drag pe toate .......
nelia spune:
La mine n-a crescut cozonacul, desi l-am framintat nervos... Cred ca i-am transmis ceva din energia negativa pe care o am in mine. Na, acum sa fie acolo, la el, poate m-am descarcat eu, nu-l pun la facut ca nu are rost.
O iau de la inceput si o fac pe a Danei, ca asta mi-a iesit anul trecut. Of, se vede ca nu am fost destul de cuminte, ca mosul asta nu mi-a adus nici anul asta masina de facut aluat bun de cozonac. Si nici islere nu fac, mi-am dat seama ca e multa migaleala, si sint singura cu copiii... nu cred ca e cazul. In schimb am facut prajitura cu struguri, e in cuptor nu stiu ce a iesit.
Am mai facut sarmale, fac piftie si friptura de curcan ca-l am, o ciorba de legume am pe foc acum si salata boeuf, tot numai legume, fara carne. Dar am facut si fac putin din toate... ca nu avem musafiri.
mamaana spune:
nelia iti raspund eu: eu cumpar de la 'nemti' coada de vaca (ox tail)- e in pungute vidate si are de obicei 4-5 vertebre si cu carnea de pe langa ele (iese cea mai buna ciorba pe care o stiu)
am reusit sa pun si eu cozonacii in forme, ii mai las un pic sa creasca si la cuptor cu ei
a, nelia uitam sa-ti zic, am facut si eu... am uitat cum se numesc, prajituri din cele facut de lorelai de care ai zis tu ca n-ai mai mancat de mult - e prima data cand fac, au iesit , cred ca mise face rau de cate am mancat
ma duc sa impachetez cadourile ca vine mosul deseara
simi spune:
Nu stiu daca mai am timp , asadar va urez de pe acum:
Craciun fericit cu bucurii, sanatate si pace-n suflet!
I embarrass my teenagers , they drive me nuts. We are even!
columbiana spune:
Craciun Fericit pegeam]
sa aveti: , liniste, sanatate voua si celor dragi!
Casandra, ce frumos sa ai copii la colindat; anul trecut am petrecut Craciunul la socrii in Moldova si au fost multe siruri de colindatori, a fost o vacanta tare frumoasa pentru noi in Romania de sarbatori!
Nelia, eu iau coada de vitel de la Mourelatos sau Grand Marche si fac ciorba normala de legume cu leustean sau tarhon; e foarte buna.
sa stii ca secretul cozonacilor sta in modul cum prepari maiaua; eu o fac dupa alta reteta (drojdia in lapte caldut+zahar amestecata cu faina oparita cu lapte clocotit si lasata sa creasca) apoi continui cu reteta Danei; dar acum probabil e prea tirziu pentru tine; daca tot n-a crescut de ce nu-l faci brinzoaice/poale-n briu?
mai vin eu pe aici, noi in seara de Ajun si ziua de Craciun de obicei stam acasa sa vina Mosu (la care trebuie sa-i pregatesc biscuitii) si la Biserica sau in familie, si de a doua zi ne colindam cu prietenii.
Pucku, cind vine bebe, anul asta sau anul viitor?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759