Bobocei de sep-oct 2008 (232)
Raspunsuri - Pagina 14
lala77 spune:
Angelinna, Desitinul e clisma aceea cu diazepam pe care ca a primit-o oricum.
La noi ninge tare tare, abia vezi la cativa metri.
Deci azi clar vin viert, saratele, stat in pat, pacat ca nu-i consortul acasa ca hibernam impreuna.
Alice a vrut musai afara dar s-a calmat si a vrut inapoi in casa dupa doar 10 min pe motiv ca o "ninge in ochi".![]()
babymom75 spune:
Am hranit maimutele mici.
Asta-mi aminteste de doua intrebari la care n-am dat raspuns:
Ramo, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji ca Anda ar suferi de vreo avitaminoza, chiar daca nu prea mananca, atata timp cat suge. La capitolul mancare nici noi nu stam prea bine, stii doar. Mai degraba cred ca e vorba de tensiunea pe care o resimtim noi mamele ca nu papa copiii, nu ca ar suferi ei ceva carente.
Totusi, ca sa stai mai linistita, poti sa incerci sa-i dai ceva siropel vitaminizat. Daca accepta... Ca eu am incercat, dar n-am avut niciun succes cu Dragos - i-am dat vreo 3-4 doze, si alea cu lupte, isi facea greata si varsa, asa ca l-am lasat in pace. Eu am incercat sa-i dau nu de teama carentelor, ci in speranta ca-i va creste pofta de mancare.
Kllemi, m-ai intrebat cum ii dau mierea lui Dragos.
1. in budinca de branza cu fructe, conform retetei, pun doua linguri de miere (daca vrei detaliez reteta); nu prea-i place, din cauza consistentei mai dense, asa ca mananca max. 5 lingurite;
2. tartina cu unt si miere - de asemenea, max. 5 soldatei;
3. branza dulce de vaci cu 1 galbenus crud (atentie, risc de salmonelloza!) si 2 lingurite de miere - asta-i reteta de succes, ca mananca 120-140g. Ei asta e, am ajuns sa mancam mancarici de bebe mici.
Lavinia mama lui
Dragos si a lui
Victor
baby_boy spune:
Neata
Nicole si noi am avut o noapte ca a voastra. Tzitzi la greu...mama lor de dinti..si nu mai sparg odata.
La fel face si Radu..dar nu mereu.. cealalalta mana trebuie sa fie musai pe tzitzi ..s-o smotoceasca la greu.
Cristina , mamica implinita de
Raducu (7.10.2008)
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez
nikolici spune:
In alta ordine de idei, are careva niste morcovi in plus?![]()
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
tzitziri spune:
Am uitat sa va spun:David a inceput de duminica noapte sa haraie urat mai ales cand suge.Adica avea ceva in gat sau pe undeva, ca atunci cand sugea haraia foarte urar si se ineca de incepea sa tuseasca.
Si prima intrebare pe care a pus-o dr (mai ales ca am avut vreo 2-3 nopti cand se trezea si din jumate in jumate de ora pentru tzitzi) a fost ce temperatura e in casa.A spus sa fie in jur de 22-23 grade pentru ca si de aia se trezeste si plus ca daca e prea cald asta favorizeaza secretiile care se strang...lui nu ii curgeau mucii ci doar haraia urat in gat.
Asa ca am facut mai racoare in casa (nu mai stam in tricou cu in maneca lunga subtire), ii dam cate o picatura de Colargol in fiecare nara si de doua seri incoace doarme boiereste.
E drept ca e si el in perioada de dinti (a dat a 4a masea si asteptam al doilea canin), dar cred ca somnul lui agitat era si din cauza caldurii.
Ange, dar daca o sa fie un Craciun minunat o sa mai vrei sa sarim peste luna decembrie?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
babymom75 spune:
Ada, despre vit. D:
1. eu nu stiu ca ar fi indicata pt. cresterea imunitatii; cum functioneaza ea in cazul gripei noi, de asemenea, nu stiu.
Vit. D intervine in metabolismul fosfo-calcic, avand 3 organe tinta: intestinul (creste absorbtia Ca), rinichiul (impiedica eliminarea Ca) si osul (stimuleaza fixarea Ca si mineralizarea).
2.dozele zilnice recomandate sunt de 400-800 U.I./zi, asta insemnand in cazul Vigantolului 1-2 pic., indiferent de varsta, variind in functie de ritmul de crestere, regimul de insorire si factorul genetic;
3. vit. D, indiferent sub ce forma si in ce preparat ar fi administrata, poate da hipervitaminoza, adica un fel de intoxicatie cu vit. D, care e chiar mai periculoasa decat carenta, pt. ca se trateaza cu dificultate. Simptomele apar dupa 1-3 luni de la supradozajul vitaminic si constau in: anorexie severa si rebela, hipotonie musculara, constipatie, paloare, poliurie; in timp apar calcificari renale si osteoscleroza (oasele devin casante).
Oare o mai fi ceva de spus? Daca-mi amintesc revin...
Acu' ma bag la curatenie, ca ne-a invadat mizeria ![]()
Lavinia mama lui
Dragos si a lui
Victor
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia se vehiculeaza info cum ca vit D trebuie administrata pentru prevenirea imbolnavirii cu gripa porcina. (dozele recomandate sunt cam mari) se explica cum ca ar ajuta modularea sistemului imunitar, astfel incat sa nu se nasca reactii autoimune si mai mult nu pot sa exprim ca nu ma pricep. Gaia, mumã pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Poti sa ma pui in legatura directa (un link, ceva?), cu informatia asta, ca sa ma lamuresc despre ce-i vorba? Eu sincer, n-am citit nimic despre gripa asta noua, pt. ca nu sunt stresata deloc, dar chiar DELOC, de ea, cu toate ca am aflat ca o fosta colega de-a mea de fac., care e medic in Zalau, s-a imbolnavit, si ea si toata familia ei ( are 2 copii - de 6 si 8 ani).
Lavinia mama lui
Dragos si a lui
Victor
fce spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nikolici Dar cum fac eu sa ma duc la piatza, nu mai nici o leguma in casa, ce improvizez pt K?Zapada? |
HIPP HAM?
Carmen, mami de Erica (27.10.2008)
cicescu
nikolici spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui fce
HIPP HAM? Carmen, mami de Erica (27.10.2008) cicescu ![]() |
hipp hammmmmmmmmmmmm...dar e pazit la magazin, si drumu-i lung si inzapezit, am scos niste spanac de la congelator.Nici paine nu am.
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
lala77 spune:
Babymom, uite www.naturalnews.com/027231_Vitamin_D_immune_system_vaccines.html" target="_blank">AICI si mai gasesti si www.eurekalert.org/pub_releases/2009-08/osu-kfo081809.php" target="_blank">AICI informatii despre vit d si gripa; nu stiu cat de serioase sunt sursele...
Si am mai citit si aici despre asta (scoate spatiile)
http://www. baby cafe .ro /index.php?option=com_fireboard&Itemid=233&func=view&catid=9&id=92424