Gravidute prin FIV (55)
Raspunsuri - Pagina 15
blue_flower spune:
Gabi_B, eu mi-am facut programari la celebrii doctori pentru ecografiile de trimestru 2 si 3, la Pop si Iosup. Programarile se fac cam cu 3-4 luni inainte. Asistenta lui Iosup m-a sunat cu cateva zile inainte sa imi zica ca s-au anulat toate programarile, cu parere de rau, dar...asta e, dl doc nu mai face eco pana pe 1 decembrie, ori eu aveam programarea prin octombrie parca. Noroc ca eu, gravida paranoica la prima sarcina, imi facusem programare pt morfofetala si la doc care mi-a urmarit toata sarcina, programarile la celebritati fiind aditionale. Iar la Pop am renuntat de bunavoie, am cedat pe forum de fapt programarea de trim 3 pt ca am capatat incredere in doctorul meu de la Medlife si bebe e sanatos si chiar nu am mai simtit nevoia sa ma duc la un celebru.
Cauta pe google si vei gasi si adrese de clinici si numere de telefon. Unul e la Diagnosis (Pop parca) si celalalt e la clinica lui Tutunaru, daca nu gresesc.
Doc Herghelegiu nu mai face eco decat la gravidele pe care le urmareste el si care vor naste cu el.
Am fost la 13 sapt la Alcosan la dr. Albu - cel care este si in Giulesti - el mi-a zis ca o sa am baiat si asa e. :) Dar am asteptat 3.5 ore, de am zis ca mor acolo.
Parerea mea e ca mersul la celebritati se merita in masura in care ai probleme, suspiciuni, diverse semne de intrebare. In rest...na, acuma fiecare face cum simte.
Referitor la arefam, eu nu sunt cel mai bun exemplu de urmat, am intrerupt administrarea foarte rapid, pe la 11 sapt, pt ca aveam o iritatie ingrozitoare de la ovule, sa le inghit nu am putut, am mai luat duphaston o perioada scurta, apoi am hotarat singura ca organismul meu va duce sarcina. Si am avut norocul sa nu am nici o problema. I-am zis si doctorului ca nu mai iau arefam, de fapt nici cu elevitul nu m-am 'omorat', inca nu am terminat o cutie de la inceputul sarcinii :) Nu imi place sa iau pastile, nici vitamine, nimic. Analizele mi-au iesit corect, mananc variat...deci de ce sa mai iau? Dar repet, nu sunt cel mai bun exemplu de urmat.
Cat despre contact sexual, noi nu am mai simtit nevoia, eu cel putin. A fost o scurta perioada, pe la 5-6 sapt cand am simtit ceva, dar apoi am avut amandoi o retinere, mie imi era teama ca orgasmul sa nu imi declanseze contractii, sotul la fel, nu se simtea f in largul lui sa zic asa....dar promitem sa recuperam dupa !! :):)
Doamne, hepilica ce imi doresc si eu sa pot slabi asa ca tine. Acum arat ca un carnat umflat. Am retinut toata apa posibila, am picioarele ca niste butuci, mainile la fel. Sper din tot sufletul sa slabesc dupa nastere.
Huski, Iana, eu se pare ca voi avea cezariana pe 8 februarie, de ziua mamei mele
, asta daca nu ma decid eu in alta zi si bineinteles, daca nu vrea bebe sa vina mai repede. Noi oricum il asteptam, camera e gata, mai am de spalat lucrurile. Atat.
Huski cand a zis Marinescu ca iti face cezariana?
Eu mai am o eco pe 12 ianuarie si poate se mai schimba data atunci. Va tin la curent.
O zi usoara.
35+ 
blue_flower spune:
Vreau si eu parola de la contul comun de pe yahoo. E ceva pus pe acolo?
Multumesc frumos.
35+ 
simona2 spune:
La multi ani! si din partea noastra, fetelor.

Ma bucur sa va vad asa de active la inceput de an si ma bucur sa vad noi reusite.
Noi suntem bine...se cam face pielea de gaina cand ne gandim ca mai e putin pana sa ne aducem si noi puiutul acasa. I-am luat cam tot ce trebuie...totul e sa reusim sa stam ceva mai linistite, mai ales eu
caci n-am avut stare toata sarcina, iar acum ma pedepseste tot mai rau spatele cand fac excese..ca sa nu mai zic de ligamente.
Iana-nastere usoara! sigur va fi totul bine si o sa vezi ce repede vor lua bebeii in greutate inca din primele saptamani.
Hepilica
ma bucur sa te vad in forma.
Va imbratisez cu drag!
33+
Andreea, AMR aprox. 6 saptamani
huski spune:
Blue flower, tocmai pe 8 februarie??? Nu-i cam tarziu?!?
Si mama mea e nascuta in februarie dar tocmai pe 17, asa ca n-am cum sa-i fac nepotu' cadou ![]()
Nu stiu cand am cezariana, trebuie sa merg la dr. abia pe 15 ianuarie. Atunci voi afla sigur (SPER!)
Fetelor, ma simt cam ciudat...sunt cam ametita, ma doare capul si parca am un usor tremur al mainilor...mi-am luat tensiunea si e 11/7 iar pulsul 104, aveti idee daca e bine?
In rest nu ma doare nimic, bebe e linistit dar misca din cand in cand ...
[red]Simona[/red, vii puternic din urma....
35+
blue_flower spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui huski Blue flower, tocmai pe 8 februarie??? Nu-i cam tarziu?!? Si mama mea e nascuta in februarie dar tocmai pe 17, asa ca n-am cum sa-i fac nepotu' cadou Nu stiu cand am cezariana, trebuie sa merg la dr. abia pe 15 ianuarie. Atunci voi afla sigur (SPER!) Fetelor, ma simt cam ciudat...sunt cam ametita, ma doare capul si parca am un usor tremur al mainilor...mi-am luat tensiunea si e 11/7 iar pulsul 104, aveti idee daca e bine? In rest nu ma doare nimic, bebe e linistit dar misca din cand in cand ... [red]Simona[/red, vii puternic din urma.... ![]() 35+![]() |
Huski, la prima eco, aia de la 6 sapt, am avut DPN 12 feb. La eco de 32 de sapt am avut DPN 11 feb.
Si doctorul a zis ca fixam cezariana cu cateva zile inainte. Eu am avut ET pe 21 mai. Nu e prea tarziu, atunci se fac 40 de sapt, ma rog, 266 de zile,cat e sarcina. Nu?!
Eu simt, oricum, ca se va intampla mai repede, dar e doar o simtire de femeie insarcinata, nu e neaparat sa se si intample.
Am avut si eu aceeasi stare/senzatie in dupa amiaza asta, cred ca de la mancat repede si mult pe foame mare. Am avut tensiune 12/8 si puls 99, apoi am baut o tona de apa si mi-a scazut la 11/6 si puls 89. Stai cuminte in pat si bea multa apa. Hidratare si iarasi hidratare.
35+
simona2 spune:
Huski, nu e exclus sa fie o stare de anxietate/panica la tine, avand in vedere cat de putin mai e pana nasti.
Si mie mi se intampla lucruri ciudatele, pe care nu le-am mai simtit decat atunci cand stiam ca urmeaza sa fac laparo...simt ca ma ia cu palpitatii si tre sa scot capul pe geam cateva minute, altfel parca ma sufoc...
Cel mai bine e sa vb cu medicul tau si poate te linisteste...desi 11.7 e o tensiune f buna.
33+
Andreea, AMR aprox. 6 saptamani
bulinanico79 spune:
La multi ani si vise implinite in noul an si de la noi.Nastere usoara si bebelusi sanatosi si mancaciosi
Husky tensiunea este un pic micuta si probabil de aici simptomele descrise de tine.
Gabi B felicitari pt cadoul de Craciun...visul oricarei aspirante indeplinit
. Morfofetala de trimestrul II se face in saptamanile 19-23 de amenoree, ideal cat mai aproape de sapt. 23 ca sa se vada mai bine organele, cea de trimestrul III nu stiu ca nu am mai facut. Dr meu a zis ca e totul super ok si nu mai este nevoie ...deci nu pot sa te ajut.
Eu tocmai am facut o eco Doppler si bebe este bine are aproximativ 2.445 kg, dar am placenta imbatranita grad 2. Am intrat pe ultima suta de metri si noi.
iana mari iti tin pumnii....cum a trecut timpul...nu imi vine sa cred.
toate burticile si mamicile.
Nico
35+
Filip
huski spune:
Blue flower
, Simona
, multumesc fetelor!
Am inceput sa beau apa la greu si parca e mai bine, chiar daca la noapte o sa "dorm" in baie 
Nu prea ma stresez cu cezariana deocamdata, cred ca o sa incep imediat dupa ce o sa stiu data exacta ![]()
Blue flower, eu am avut ET-ul pe 18 si mi-a
zis dr ca DPN-ul e intre 31.01 -4.02
Dar eu cred ca dupa eco de pe 15, dr va hotara sa-l scoatem mai devreme...asa cred eu. Pe 15 voi avea fix 37 de sapt.
35+
blue_flower spune:
| Citat: |
| Blue flower, eu am avut ET-ul pe 18 si mi-a zis dr ca DPN-ul e intre 31.01 -4.02 Dar eu cred ca dupa eco de pe 15, dr va hotara sa-l scoatem mai devreme...asa cred eu. Pe 15 voi avea fix 37 de sapt. 35+![]() |
Sa stii ca depinde f mult si de dezvoltarea copilului, de gradul de maturare al placentei. Acu nu vreau sa fiu ironica, dar nu stiu ce maturare a placentei vede Marinescu pe minunatele lui aparate vechi din '75. Dar probabil experienta isi spune cuvantul. Of, eu sunt cu tehnica avansata, sa am parte de ace nu stiu de care la anestezie, sa nu ma doara capul, sa nu vomit, pe mine cu din astea ma 'cumperi'.
So, daca el zice ca e ok sa il scoata mai devreme, asa o fi.
Sa stii ca si doc meu de la Medlife mi-a zis ca incepand cu sapt 38 copilul este perfect adaptat la a trai in mediul extrauterin si ca indiferent cand il nasti, intre 38 si 41 de sapt, e acelasi lucru. Nu sufera bebe.
So, bafta mare!
Mie nu mi-e teama deloc, nici de anestezie, nici de absolut nimic inainte. Dupa....mi-e f teama de alaptat, de fapt de canalele galactofore de desfundat cu pompa...am asa...o frica instinctiva. Sper sa pot alapta. Sper sa nu mi se faca frica rau de tot.
35+
huski spune:
Blue flower, nu ma intelege gresit, Profu' nu mi-a zis nici macar o secunda ca il scoate pe bebe la 37 de saptamani, pur si simplu asa cred (simt) eu, daca o sa zica sa asteptam sapt 40...asta e. Stam cumintei ![]()
E adevarat ca la capitolul tehnica de ultima generatie sta... cam prost (nici laboratorul de Fiv nu mi s-a parut ultra dotat si iata rezultate sunt destule
), dar sa stii ca tot ce mi-a zis s-a potrivit perfect cu celelalte 2 ecografii (morfologiile de trim II si III)facute una la CMU, alta la dr Iosup.
Asa ca am mare incredere in experienta dumnealui. ![]()
Pupici si bafta maxima si tie! 
Nici mie nu mi-e frica de operatia in sine ci de cum ma voi descurca dupa...(cred ca lupta pentru obtinerea bebelusilor, pe noi cele care am facut Fiv, ne-a calit nu gluma
)
Bulinanico, bafta multa si tie!
Eu de fel am tensiunea si mai mica 9/6 - 10/6, acum cred ca e bunicica...sper ![]()
35+