Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (25)
Raspunsuri - Pagina 17
n_a_n_a spune:
Mira, exact asa imi simt si eu burtica dimineata pana mananc (indiferent cum ma trezesc) si dupa ce ma duc la baie
. Sunt momentele fara gaze si intestine pline, in care simt efectiv uterul... Contractiile sunt altfel: intepaturi profund in vagin si parca am o gheara in burta care ma strange; mi se taie respiratia si simt nevoia sa ma asez in genunchi cu coatele sprijinite de pat.
Despre relatia sot - bebelus, ce sa zic, incep sa fiu geloasa. Sunt momente in care eu nu mai exist pentru el, doar burtica e alintata... Acum exagerez si eu, ca ma toaca la cap cu "te iubesc" de dimineata pana seara - nu ca m-ar deranja
. El si-a dorit copii de la inceputul relatiei (eu nici nu vroiam sa aud de asa ceva) si ani de zile s-a luptat cu mine pe tema asta, pana am capitulat. Apoi am inceput si eu sa imi doresc din ce in ce mai mult, mai ales ca au inceput sa treaca anii si nu reuseam sa raman gravida... Acum avem momente in care radem ca prostii si ne intrebam ce-am facut, ca nu mai putem da inapoi, ce o sa iasa din noi doi si cum ne vom descurca, asa ticniti cum suntem. Dar ne incurajam reciproc, si... vom vedea ce va fi ![]()
Nana
18+ cu 
arturicii spune:
Hello si de la noi mai pe sfarsitul zilei la voi.
Am auzit ca sunt nameti in Romania, sper sa va puteti si bucura de zapada si sa nu va necajiti prea mult din cauza ei.
Baietii nostri sunt oficial in vacanta! E plina casa de actiunile lor si o sa mai vina pe perioada asta si nepotul de 9 ani; deci o sa fie agitatie pe aici.
Azi p a fost petrecerea in pijama la scoala si, neasteptat, au avut serbare, cu cantecele; tare amuzant sa ii vezi cantand pe toti in pijama!! Ma gandeam ca se vedea pe ei ce in largul lor se simteau si ma gandeam ca de ce oare in...pijama?
Poate ptr ca nu vor sa puna parintii in situatii dificile, sa le procuram ceva tinute de 'serbare', cum aveam in ro; baieteii camasi/cravate, fetitele rochite elegante; in plus, la cravata se simt mai putin in largul lor insa in pijama....
Oricum, au fost amuzanti, Yann si Philip si-au dat in petec, adica s-au cam alintat de zicea educatoarea ca atunci cand sunt cu ea nu au facut asa; iarasi, era normal, nu, ca doar eram si noi pe acolo!!!
Ma bucur ca vad ca voi ati scris asa de mult aici, o sa incerc sa recuperez si eu. Am citit intai asa in diagonala si ma bucur ca nu sunt vesti mai putin bune.
Ely, multa intelepciune iti doresc 
Alessicoo, felicitari pentru miscarile lui bebe; de-acu inainte sa vezi!
Mira, un fotograf profesionist, in studio, lumini, fundaluri
Stai te rog linistita cu kg, or sa plece ele cum au venit. Mai ales ca esti asa de tanara! (si ce tanara esti!!!!).
La varsta ta de sarcina uterul nu e mai sus de buric; eu il simt la mine exact unde e, cam la jumatea buricului; o sa se ridice mai tare de aici inainte.
Am vazut pozele, tare draguta si eleganta ai fost!
Laurita, prea rau rau nu m-am suparat ca nu am pretentii de bucatareasa. Am vazut aseara un film ce tare mi-a placut, Julie and Julia, vi-l recomand!
Nana, ce frumos povestesti tu de la voi
Nicoleta, multumesc pentru reteta de covrigi!!!
Fug sa prepar cu baietii un chec, cica vor ei sa il faca! Vecinilor, tinet-va bine!!!!!!
O seara frumoasa de iarna tuturor
Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 20+
ioanaa28 spune:
Abia acum am reusit si eu sa citesc tot...
Am ramas cu gandul la Andra. Sigur va ramane sub supraveghere medicala si va fi bine.
Chiar ar trebui sa avem mai multa grija de noi. V-am spus si eu ca m-a apucat avantul curateniei si chiar si azi am cam fortat nota...si se simte.
[bDianami] ma bucur ca la voi sunt vesti bune. Sa fii cumintica in continuare, la fel ca bebe![]()

Rebiana, menajaza-te un pic mai mult. Stiu ca nu vrei sa-l neglijezi pe Lucu, dar gaseste activitati care sa nu te solicite fizic prea mult.
miria, dayanara, mai lasati kg alea ca prea va laudati cu ele![]()
da ma bucur ca radeti...haideti cu poze, vrem probe~!!![]()
![]()
Sa aveti grija de burtici si bebici !! 

[/b]
Ioana,
27+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE...in burtica..
moni_or spune:
Salut, burtici!
MIRA, am vazut pozele, dupa parerea mea esti o femeie superba, chiar nu ai niciun motiv sa-ti faci complexe
LAURITA, asa e cu copiii, cine nu e sau nu a fost in situatia ta nu te poate intelege, chit ca e parinte. Mie mi s-a intamplat de multe ori sa povestesc inclusiv la cunostinte mame ca nu doarme Luca noaptea, sau ca se scoala de 10-15 ori pe noapte (am avut perioade din astea) si se uitau tare circumspecte la mine, aveau impresia ca exagerez si sar in pozitie de drepti cum scanceste o data, si ziceau "dar cum nu doarme? ce face? ca asa, copiii se mai foiesc in somn, dar nu trebuie sa le dai importanta..." si chestii de astea, dar eu nu vorbeam deloc de foit, el pur si simplu statea in picioare si urla...
Legat de relatia sot-sotie-copil, fetele la prima sarcina va sfatuiesc din toata inima sa ii implicati pe soti DE LA INCEPUT, DIN ZIUA 1 de CAND E COPILUL ACASA, sau chiar dinainte... Nu faceti prostia pe care am facut-o si eu, nu cumva sa dormiti cu copilul in camera separata si tati separat, gandindu-va ca vai, saracul, merge la munca... NU! Ingrijirea unui copil mic e de 1000 de ori mai solicitanta decat orice servici! Multi au impresia ca daca se numeste "concediu de ingrijirea copilului" e chiar un "concediu", stai acasa si freci menta... Nu, impreuna l-ati facut si impreuna trebuie sa fiti implicati, asta trebuie sa le fie clar si lor. Sosirea unui copil in familie e o schimbare IMENSA, e cel mai minunat lucru dar iti da viata peste cap cu 180 grade, oricum relatia dintre soti nu va mai fi niciodata aceeasi si cred ca reusita noii relatii depinde si de cum gestionam noi, mamicile si sotiile, noua situatie. Eu am facut tare multe greseli pe care nu intentionez sa le repet la bebe 2. Barbatii dupa parerea mea sunt ca niste copii mari si extraordinar ce greu accepta sa nu se mai puna ei insisi si sa nu-i mai punem noi pe prim plan. Cei care sunt exceptii au toate respectele mele!
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
16+ cu
Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Reallaura spune:
L-am culcat si eu pe Mirci si stateam la niste seminte acum...
Arturica super filmul, mi-a placut ff mult si asa pofta de gatit imi facuse...
Mira arati foarte bine! Si frumoasa, si eleganta, nu inteleg unde vezi tu kg dispuse aiurea...in fine...toate suntem nemultumite cand vedem cum urcam la cantar, dar nu e chiar asa! DIn afara se vede altfel.
Moni_or eu nu m-am dus in alta camera, dar am evitat sa-l trezesc pe Bogdan, nici nu plangea Mirci si eram langa el...La bb2 sper totusi sa-si asume mai multe responsabilitati prin casa, altfel nu voi face fata.. Si ea devarat, daca nu-i implici, nu au cum sa inteleaga ce inseamna...
Tigruta uitasem sa-ti spun la ultimul post, sanatate multa, rau e sa fii bolnav, nu mai zic cand esti gravi!!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
21+
Ana Ilinca
Madamar spune:
Bun gasit!
pentru ca de doua zile nu am mai dat pe aici am intrat numai sa va salut, recuperez imediat ce am timp raspunsurile voastre.
Eu sunt inca "varza" - la 5 AM am revenit de la petrecere, am dormit de pe la 6 la 10 dimineata si azi ma asteapta alta... Ma bag acusi in pat sa recuperez somnul pierdut, acum ma cam toropeste nevoia de somn... la 10 dimineata cred ca m-a trezit strumfelul, nu-i placea sa presa vezica pliiina ochi:)!
Sa nu ma certati ca am stat asa mult dar chiar m=am simtit bine: s-a lasat cu karaoke, a fost incintator! Pur si simplu imi lipsea o astfel de iesire!
Oare bebe o fi simtit nevoia de mai multa odihna din partea mea? Ca nu a avut nici un fel de reactii... ieri si azi m-a lasat sa imi fac de cap... dar acum ma intreb de ce nu ne da de veste ca s-a trezit si el? Eh, am incredere ca suntem bine, ma pun la somnic.
Va
si miine apar in forta:)!
In rest:
Mary
17+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
Ce-am uitat sa va spun este cum mi-am ..."decorat" parul: in culorile craciunului
. Adik am urmat sfatul medicului, nu mi-am vopsit tot capul ci numai bretonul, pentru care am ales culorile roz-rosu si verde:P!!! Zuzu atitudine dar asta am simtit, am fost incurajata si am ales... sper sa reusesc sa postez ceva foto reusite cu noul look:D, ce nu prezinta diferente izbitoare, doar culori ceva mai putin obisnuite, cu o prezenta absolut discreta de altfel.
Mary
17+
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
arturicii spune:
uau, Mary, ce cu chef de party esti! Sa iti fie de bine! Iar despre culorile din par, sa le porti sanatoasa si sa ne arati poze. Vezi sa nu te ia Mos Craciun ca si ajutor la impartit cadouri 
Am fost aseara la Concert de Colinde al unui cor romanesc si tare fain a fost. Cand a inceput concertul, Sabina a inceput sa danseze insa spre final si ea si baietii au adormit!
Hai sa aveti un weekend frumos!
Ioana,
Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 20+
Vivela spune:
salutare burticute.
semnez si eu condica pe ziua de azi, n-am noutati, nici macar de petreceri. nu stiu cum se face, dar in ultimii ani, sfarsitul de an ne prinde cu mult mai multa munca ca de obicei, asa ca nu prea avem timp de petrecut. sper macar sa apuc sa cumpar cadouri, macar simbolice daca nu altcumva. sper ca luni sau marti sa gasesc o portita in program sa ma ocup si de asa ceva, maine o sa-l duc pe david la ai mei pana de ajunul Craciunului si o sa fiu mai libera.
Mira, e bine sa citesti cat poti despre educatia copiilor, insa trebuie sa retii ca pentru puiul tau vei fi cea mai buna mama, indiferent de deciziile pe care le vei lua. alta mai buna decat tine nu are cum sa fie
.
despre kg in plus nu stiu ce sa zic, eu am luat pana acum 3kg si mor de ciuda, doctorul meu nu ma cearta dar are o expresie de dezaprobare foarte putin evidenta, dar care pe mine ma trimite exact la regim fara dulciuri si alte prostioare
. eu mi-am propus tinta de maxim 10 kg, am tras mult la sarcina trecuta sa le dau jos. nu vroiau sa plece deloc, aveam 8 luni de cand nascusem si tot atatea kg in plus, desi alaptam din ora in ora, dormeam pe apucate (mai mult nu!), mancam doar cand imi aminteam si foarte putin...faceam maratoane cu carutul afara... nu vroiau sa plece si pace. si deodata au inceput sa se duca, nu stiu prin ce farmec, ca n-am facut nimic deosebit, si cand am inceput sa scad, am scazut pana la greutatea mea de dinainte de sarcina.
leagat de implicarea tatalui in cresterea copilului, si eu am dus multa munca de lamurire cu sotul pentru a crea o relatie intre ei, convinsa fiind ca bazele se pun inca din prima zi. sotul a fost din categoria speriati de copil, daca putea sa vina cat mai tarziu de la servici, venea, daca putea sa se eschiveze de la ingrijirea copilului, o facea. dar nu pentru ca nu-l iubea, se vedea ca-l iubeste, insa se citea frica pe el de la o posta. barbatii - mai ales la primul copil - sunt speriati de bombe si coplesiti de noua postura, de responsabilitatile cu care se trezesc peste noapte. plus ca sotia lor nu mai e doar sotia lor, ci e si mama celui mic si oricat de greu ar fi de crezut, barbatii (multi dintre ei) sunt foarte gelosi pe situatia asta, chiar daca ei neaga sus si tare. adica noi avem o misiune nu doar fata de copil, sa-l ingrijim, sa-i oferim tot ce are nevoie, dar trebuie sa fim si suficient de grijuli fata de sotul nostru, sa-i intelegem nevoile si trairile, sa-l asiguram de dragostea noastra, sa-i aratam ca suntem aceeasi persoana de dinainte de nasterea copilului... si asta nu prea e usor cand ai un deficit de somn de cateva luni, cand esti epuizata de alaptat, de plans, de colici si griji, plus ca hormonii nu te ajuta deloc, o iei razna foarte usor, plangi din orice si faci din tzantar armasar. iar daca mai esti si singura acasa cu bebe vreo 10 ore pe zi si nu ai pe cineva sa te ajute, atunci prea usor sigur nu e. eu am fost din categoria asta, l-am adus pe david din maternitate intr-o marti acasa, pe la h16, m-am trezit singura cu el de a doua zi de dimineata, ca sotul a plecat la lucru, daca statea acasa, statea pe banii nostri si nu prea ne permiteam.
pana la urma ne-am descurcat, eu n-am insistat ca sotul sa se implice in ingrijirea copilului in mod constant, dar sa aiba o relatie cu el, am insistat sa aiba timpul lor impreuna macar cateva minute pe zi, sa-i vorbeasca, sa-i spuna o poveste, sa-l tina in brate, sa-i faca baita (macar din cand in cand). n-am putut sa fiu brutala si sa-i zic: "impreuna l-am facut, impreuna avem grija de el, asa ca du-te si schimba-l de pampersi, du-te si da-i sa manance, du-te si fa-i baie!"
mult succes 
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
14+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
flory_blanca spune:
a nins si la noi si asa de frumoe e. m-a prins si pe mine atmosfera de craciun si m-am apucat de impodobit toata casa.
am fost si noi la eco si totul e bine. bb creste bine si e tare activ. dadea din manute intr-una. el e bine dar eu nu prea. mi-au iesit analizele genetice de coagulare a sangelui si nu prea sunt bune.
mi-a iesit MTHFR677 heterozigot si PAI 1 4G\5G homozigot.
Atat geneticiana cat si dr hematolog mi-au prescris doar aspenter zilnic si acid folic. sunt speriata ca nu prea gasesc info despre PAI 1. voi ati auzit ceva despre problemele astea si cat de grave sunt? eu ce am gasit erau ceva articole in engleza unde se zicea ca influenteaza implantarea sarcinii si nu evolutia dar nu stiu ce sa cred. eu sper din tot sufletul sa fie asa. dr ma linistea si imi zicea ca daca se ia tratament totul e sub control dar mi-e frica mai ales ca nimeni nu poate sa iti dea garantii 100%. incerc sa nu ma stresez si sa ma gandesc numai la lucruri frumoase sa ma incurajez dar uneori nu prea imi iese.
13+