Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or
MARY, apropo de teorii, da, ma refeream si la ce zici tu, ca sa nu-l tot iei in brate ca se obisnuieste si se alinta (eu l-am tinut in brate de cate ori a vrut si oricum, dupa ce a invatat sa umble nu ma voia in brate, ca e mult mai interesant exploratul de unul singur), la alimentatie, dar nu chiar la inceput, primele alimente, ci mai mult la povestea cu alimentatia bio si fara zahar si sare si miere deloc in primul an (eu astea le-am tinut pana pe la 9-10 luni, insa cand copilul nu mananc absolut nimic ca e totul prea fad e preferabil sa ii pui un strop de sare sa aiba gust mancarea, desi la inceput eram si eu exrem de ortodoxa din punctul asta de vedere). Mai e povestea ca sa nu-l obisnuiesti cu suzeta ca i se strica si stramba dintii, in privinta asta pe mine si acum ma salveaza suzeta de la multe nopti albe. Si sunt multe, n-as vrea sa plictisesc lumea si nici sa demontez toate teoriile pentru ca la unii copii chiar functioneaza, cred ca cel mai bine se constata pe cont propriu. Depinde foarte mult de personalitatea copilului, daca e mofturos sau nu, daca e agitat sau nu, eu stiu cazuri de copii superdocili care si dupa un an mancau fara sare si zahar si nu aveau chiar nicio problema... Pe de alta parte tin minte cum o judecam in tacere pe nasa mea cand vedeam ca ii da fetitei de un an si ceva Danonino sau iaurturi cu fructe, eu vedeam numai chimicalele din ele... Ei si cand Luca n-a mai vrut sa puna gura pe iaurt sau pe lapte si eram disperata sa vezi cum am trecut si noi pe acel mult blamat de mine iaurt de fructe (asta dupa un an, bineinteles).

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 16+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Uh, si eu am destule tipare, de pe-acum... din care, se pare, esti uneori fortat sa iesi din cauze naturale si obiective. Nu stiam tot mai nimic insa din tot ce ai spus mai sus... decit faza cu suzeta o stapineam: nu ne=ar prinde rau sa mai auzim chestii din astea... sau se le gasim pe undeva la alt subiect pe forum, la momentul potrivit?

Mary 17+

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,
Inca n-am citit tot. Am ajuns la pozele Arturicei. Mai ce poze frumusele aveti. A venit si Cami langa mine si ma intreaba cine sunt. La care ii spun ca sunt 2 bebici adorabili. Da ea ma intreaba: Mami, da care-i al nostru?

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Arturicii, asa de scumpi sunt puiutii in pozele pt calendar. Draguta ideea. M-am uitat de mai multe ori, mai ales ca sunt o "fana" a lui Anne Geddes, iar pozele voastre par foarte mult inspirate de la ea.

Tigruta, in perioada de convalescenta oricine este mai slabit. Dar pai o gravida. Asadar, acele ameteli eu le-as pune pe seama organismului tau slabit ("bumbacit" de boala, "parazitat" de fat, privat de hrana). Incearca sa te hidratezi cat mai bine si sa te alimentezi putin cate putin. Ameteala poate fi la fel de bine cauzata de o hipotensiune, precum si de o hipoglicemie.

Madamar, multumim pt. felicitare... tot bag de seama ca vrei sa te inconjori de rosu

Eu nu raportez nimic azi ca NU vreau sa stresez lumea... Ori m-am dezvatat eu de gripe (de cca 5 ani nu m-am mai gripat), ori... chiar nu mi-e bine.

Fug sa ma odihnesc.
Noapte buna.

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 17+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

MARY, eu stiam de 2 volume Supernanny,eu il am doar pe primul, pt. copii mici, al 2-lea cred ca e pentru copii scolari. Cat despre teorii, eu zic ca cel mai bine e sa citesti din carti de puericultura (inclusiv Mama si copilul a lui Capraru, desi in multe locuri mi se pare ca a ramas tot cam invechita si comunista), sa stii teoriile insa sa fii flexibila si sa nu te mustre constiinta daca la voi nu se vor aplica toate. Eu la inceput imi faceam superprocese de constiinta si cu suzeta si cu tinutul in brate si in general cu tot ce vedeam ca pe un compromis de la "metoda perfecta de crestere a copilului", insa in cele din urma mi-am dat seama ca mai bine sa fim si eu si copilul relaxati decat sa incerc sa fac totul ca la carte si sa fiu eu frustrata ca nu-mi iese si sa-i mai bag si copilului de vina. Ca recomandari pentru ingrijirea copilului, mie personal mi s-a parut foarte util si dvd-ul Danei Nalbaru, "Cum sa ai grija de bebelusul tau"(sau ceva de genul), acolo sunt filmulete inclusiv cu baita, cu igiena nou-nascutului si sunt interviuri si cu psihologi, nutritionisti, parinti. E foarte fain. Bine, vreau sa zic ca pe dvd-ul ala bebelusii pe care exemplifica baita sau igiena stateau ca sfintii, nici mac nu ziceau, eu eram disperata ca Luca plangea la inceput la baita cat il tinea gura si nu statea o secunda locului, de ma tot gandeam: cum saracie in film stau aia si al meu nu sta? Da cine stie de cate ori au filmat sau cu cati bebelusi au incercat pana sa le iasa

ANDRADA, ufff, acum am citit ca nu esti deloc bine... Multa sanatate iti doresc!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 16+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Madamar, intepaturi simt si eu uneori mai mult sunt in zona buricului. Nu dureaza mult, trec repede. Parca imi aduc aminte ca aveam si in sarcina cu Cami. Cred ca nu e ceva rau.
Rocsy, si eu am un frate cu 6 ani mai mic ca mine. Eu parca eram bona lui. Il imbracam, il hraneam, il schimbam, il plimbam. Cea mai mare teroare era sa-l duc in casa dupa plimbare, reuseam cu mare scandal. Se trantea pe asfalt si dadea din picioare ca nu vrea acasa. Iar odata am inceput sa ne certam iar el hai sa ma loveasca si imi da un pumn in osul bazinului. Ce credeti?! A umblat o luna in ghips... avea mana rupta.
Sabina, m-am amuzat tare cu impartitul blugilor!

Despre constipatie: pe mine ma ajuta iaurt natural, chefir, lapte acru si derivatele lor.

tigruta, insanatosire cat mai rapida!

Rocsy, ei, copiii vin cam rar cand ii planificam noi. Iar apoi vorba aia cand esti pregatit si ii astepti ceva nu merge... O sa le faceti voi pe toate si cu bebe.
Si noi planificam un bebe pe la anul. Ca ziceam primavara asta mergem in croaziera prin Europa, eu acum 2 ani am fost in croaziera in Panama Canal, a fost formidabil. Dar anul asta n-a fost sa fie! Da nu ne pare rau, asteptam ceva mai frumos si mai important decat o croaziera! Ca astea le facem noi si mai tarziu, sanatate sa fie!
Ma opresg deci cu cititul si scrisul, ca mergem la somnic.
Pup, noapte buna!
P.S. Intrebare intrebatoare? Cine mai poate dormi pe burtica?

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Si era sa uit: Anna imi cer mii de scuze si sper sa nu te fi suparat cu explicatiile mele!

Nana 18+ cu

Nana, multumesc pentru explicatii, nu a fost nicio suparare, din pacate chiar nu a mers...

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

Mai e totusi cineva care nu a facut analizele Torch?
Eu am schimbat medicul pe la 11 sapt, apoi noua doctorita nu mi le-a dat, probabil si pt ca i-am zis ca nu vreau sa fac decat ce e obligatoriu. (si mi-a dat numai hepatita - HBS si HCV)

Precizez ca le-am facut inainte pe cele de rutina - sange, urina, apoi dublul test, care a iesit bine si doctorita mi-a zis ca nu mai e nevoie de cel triplu.

Acolo unde am mers sa fac astea, Hbs si Hcv, asistenta insista f mult cu testul Torch, fara sa aiba vreun interes (ei nu faceau acolo).

Am decis apoi ca totusi sa nu-l fac, desi m-a speriat un pic, pt ca zicea ca depistarea unei eventuale infectii atrage dupa sine obligatia de avort, sau ma rog, recomandarea... ceea ce nu-i deloc ce-mi doresc...

Deci, intrebarea ramane aceeasi: chiar nu e nimeni care nu le -a facut si nici nu le face?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello,

esec cu checul, nu mi-a placut cum a iesit coca asa ca nici nu a mai apucat sa ajunga la cuptor. Mi-am ridicat moralul cu o placinta cu mere, asta a iesit, asa zice "publicul".

Nati,
Sabina mea se revolta si cand stau pe o parte si nu am perna sub picior asa ca daca as sta pe burta as provoca o revolutie cred.
pentru cea mica de la baieti.

Anna,
eu cred ca mai mult sau mai putin toate le-am facut insa sub alte denumiri.

Andrada, multumim frumos; asa e, de la ideile ei am plecat insa, cum ziceam, noi nu am trucat nimic si-s tare bucuroasa pentru asta.

O noapte frumoasa

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata'!
Ck- frumosi cozonaci, dar sunt copti in tavi obisnuite, nu in masina de paine!
Moni-or- avem si noi defectele noastre, dar mie imi place zodia foarte mult. Eu sunt genul comunicativa, pusa mereu pe glume, dar cunosc si Gemeni mai retrasi, mai tacuti.
Mamanati- dar karatista mai erai cand erai mica! Noi cand ne cafteam nu lasam urme sa nu se prinda ai nostri!
Eu mai dorm pe burta, dar cu o mana sub sani!
Anna35-Eu hepatita nu am facut-o si nici HIV-ul (analize).

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Cu dedicatie pt ARTURICIIsi pt celelalte doritoare:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144778

12+

Mergi la inceput