Strumfi de iul-aug 2007 (167)
Raspunsuri - Pagina 13
brazuca25 spune:
CRACIUN FERICIT STRUMFARIE!
Sunteti minunate si nu pot sta o zi fara sa va citesc, dar de scris nu mai apuc. Am o viata cam haotica in ultima vreme, dar m-am obisnuit asa, si deja linistea ma plictiseste dupa vreo doua zile.
Va si va doresc un Craciun minunat, alaturi de cei dragi voua, cu iubire in suflete, pentru ca este cea mai importanta!
mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
nunta noastra
jadi spune:
Buna dimineata la Mos Ajun! Ne dati ori nu ne dati?
Azi stau acasa, am spalat aseara cateva masini (de rufe, nu autoturisme) si acum ma imping singura spre baie sa ma spal si sa ma apuc de calcat si sper ca in jur de 1 sa plecam spre Braila la iubirile mele. I-am sunat de dimineata si l-am colindat pe Vlad si la sfarsit nu m-am abtinut sa ii spun de "fasole si carnati" si nu stiu cat de mult i-a placut dar s-a distrat copios la ultima parte.
Au facut bradul si Vlad a repetat cantecelele si poeziile, Dodo in schimb nu stie nimic si ma gandesc ca sunt mama denaturata ca nu l-am invatat dar nici nu pare atras asa ca l-am lasat cu dansul pe care il presteaza la fiecare melodie. Ieri au facut un cerc in jurul bradului si sunt amandoi incantati de el la nebunie. Mama a gasit si un Mos care sa le aduca azi jucariile, un actor la teatrul de papusi si sper sa ajungem la timp, nu de alta dar cadourile sunt la noi.
Duminica au fost la teatru de papusi la Braila, erau 12 copii si s-a jucat piesa cu cei trei purcelusi, poveste pe care o stiu si povestita si ascultata pe CD si varianta pe DVD de la Disney si copii au fost super incantati. Actorii i-au rugat pe copii sa spuna poezii si Vlad s-a infipt printre copii si a spus primul, frumos si tare, nu imi vine sa cred ca e asa de mare si ca e atat de indraznet. Dodo a plans un pic la purcelusi dar l-a luat mama in brate si i-a trecut, e la faza "fricilor" si dezvolta tot felul de fobii de care ne chinuim apoi sa scapam. Sunt curioasa cum va reactiona azi la Mos Craciun.
Cadourile le-am pregatit, Vlad va primi un animal/bebe tigru alb care "miorlaie", Dodo un leopard asemanator, 2 puzzle-uri care vor merge la Vlad ca Dodo nu se omoara, Vlad un set de 100 cuburi de lemn si Dodo 4 cutiute cu tot felul de alimente tot din lemn. In plus la Braila mai am un volan pentru Dodo si o casa de papusi pentru Vlad si cateva dulciuri. Eu i-am luat sotului un telefon smecher si pentru mine o geaca de zapada pentru vacanta de Revelion.
Eu m-am ingrasat si incep sa nu mai incap in haine fapt care ma irita dar nici nu fac nimic sa scap de ele ba mai mult am dat iama in alimente pe care nu le-am mai mancat intr-un an si jumatate si atunci se vede. Si nici nu cred ca voi incepe vreo cura pana anul viitor, a pregatit mama tot felul de nebunii, nebuna as fi daca nu as manca. De rev mergem cu totii la Arieseni, zona de munte in jud Alba, abia astept si cred ca si copii se vor distra bine, le plac deplasarile si somnul in locuri necunoscute Plus ca vom fi cu prietenii care au si ei copii mici sau mai mari, restul ocupantilor vilei au si ei copii asa ca va fi un haloimanis pentru ei. Nu am gasit pantaloni de zapada pentru Dodo, am gasit un costum intreg gen cel al Adelisei daca nu gasesc ceva, o sa iau asa ceva ca nu il pot duce in zapada cu pantaloni normali.
Cam astea sunt de spus, va urez sarbatori fericite, Craciun imbelsugat si un An Nou fericit si plin de bucurii!
Luna1 spune:
Jadi ce bine suna ce zici tu acolo, si cum a zis Vlad poezia, si cum vine Mosu de-adevaratelea, si cum va pregatiti voi de plecare... Mai ca m-as autoinvita si eu. Poate la anul de Craciun il duc pe al meu la munte la noi de Craciun , pana atunci ar trebui sa am pasapoartele....
Ca sa vedeti in ce tara traiesc, azi eram la stop intr-o intersectie f mare, si incepe un nene sa traverseze. Dupa el, de capastru, calul. A traversat asa toata intersectia. Pe trecere pietoni.Bine eu locuiesc in Hertfordshire, faimos pentru calarie la fiecare colt de strada. Insa cal pe trecere pitoni n-am vazut pana acum.
Stire de ultima ora: nu pacaliti copiii ca tot voi aveti de suferit. Aseara m-a mancat undeva (stiti voi unde) sa ii zic fie-mii ca mergem la Santa. (asta pentru ca fiu-miu dormea la frate-miu si ea nu mai vroia sa plece de acolo fara el asa ca i-am zis in graba "hai la santa!") Ei si pe drum a recunoscut ca mergem acasa si a inceput "where are we goin'?" eu "home" si a inceput cupilu sa urle "noooo, Santa!".
Aseara canta conform cantecelului scris cu vreo doua pagini in urma, improvizatie proprie:
Mosuuuu Caciunuuu, Mosuuu Caciunuuu,
He got stuck...
Ma uimeste cum intelege asa bine doua limbi si face frecvent asocierile ca mai sus. Aseara ii zice mama, "stai sa ma schimb, sa-mi dau pantalonii jos" (vrand sa mearga la baie) la care Adelise "take it off here!".
Hai ca incepe sa se simta miros de menta, de la mine de data asta.
Jadi daca te face sa te simti mai bine, si eu am renuntat temporar la dieta, pirdusem 4 kg, acum cred ca sunt inapoi, insa e normal cu Craciunul.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
ddanagh spune:
Mai cred ca e ceva, si eu am luat 2 kg si nici nu ma mai stresez ca inainte sa le dau jos.
Eu sunt un pic suparata ca DAria a facut caca diminetza cu sange rosu, rosu pe deasupra. M-am speriat. Ma gandesc ca ea e tot constipata de ceva vreme si sper sa fie de la asta, dar parca tot ma intreb oare de ce?
In alta ordine de idei va urez si eu
Un Craciun fericit care sa va umple sufletele de liniste si impacare, cu multe cadouri si surprize placute
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
Luna1 spune:
Dana e posibil sa fie doar o mica fisura anala datorata constipatiei. Cosmin facea asa ceva des. Da-i fructe multe si cereale integrale.
Va urez un Craciun extraordinar, sa vina Mosu' cu tot ce va doriti si sa auzim numai povesti frumoase si sa vedem pozite alese. V-am pupat.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
lorinaoo1 spune:
Ce frumos povestiti voi, fetelor, de puiutii vostri
Jadi ce bine e sa te mai citesc (nu din vina ta, din a mea, ca intru rar pe la strumfarie, sa-mi fie rusinica ).
Dana Daria mica e o scumpete
Mamica de stelute Adelise stie ce vrea, deci n-o mai pacali, da? Nici eu n-o pot pacali pe Lori.
Si mi-ati facut pofta de ceva menta de numa' Ia sa va pove si eu de gaza mea. E o capoasa, face numai cum vrea ea, nu ma lasa sa-i prind pletele cu elastic sau clamite, si numai ce-o auzi "Nu beau" (in traducere = nu vreau) sau "lasa-ma pace". Imediat ce nu-i convine ceva pune botic si zice "pupalat, mami", ca deh, e sensibiloasa rau draga de ea . Ea de la Mos Craciun vrea "papoui" (= cadouri), mai exact un "usulet" si o "pupusa". E o alintata de numa' si vorbeste tot a lene si alint. Adica domnia sa stie sa spuna foarte corect pisica, copii, papusa, masinile si altele dar cand turuie le stalceste de zici ca nu stie sa vorbeasca. Asa ca zice macinile, pupusa, pupii, apica... Ii place zapada la nebunie, o gusta, o plimba cu ea pe strada in manusi , ar si dormi afara in troiene. Ieri am facut un om de zapada cu ea pe malul Bahluiului si era tare fericita ca ii pune nas - crenguta, ochi - frunze uscate, maini - crengi mai mari, palarie - un pahar de unica folosinta aruncat de binevoitori pe acolo. A iesit foarte pitoresc omul nostru de zapada
Si apropo de Mosu, ii place sa cante "Mos Craciun" - colinda, dar ea zice Mos Ciaciun Si nu stiu de unde a prins ideea ca in colindul Gingle Bells e vorba de clopotei si cand i-l cant zornaie dintr-un clopotel chinezesc de la nush ce prostiuta de atarnat in vant
Imi mai place tare mult cum zice ea "si eu te besc, mami" sau cand striga la noi "Ai dija" sa nu cumva sa cadem de pe unde suntem atarnati cand stergem praful sau cand am facut bradul. Stie ea ca e periculos si ne poarta de grija, scumpa mamii
Dana o fi de la constipatie, daca era de la stomacel nu era rosu. Nu te ingrijora
Si va mai urez inca o data sa aveti liniste in case si sa fiti inconjurate de iubire de Craciun
oanamada spune:
Va uram un Craciu Fericit tuturor, sarbatori frumoase si calde alatura de cei dragi voua! Sa va aduca Mosul ce va doriti!
Pupici
Oana si Catinca
Oana siCati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
X-ray spune:
dragele mele si dragi strumfi va doresc din suflet un craciun fericita alaturi de cei dragi,multa pace in suflet si numai bucurii!
sper sa recuperez din urma si sa va povestesc cum e viena inainte de craciun si ce a facut eli cu muuuultii mosi craciun pe care ii tot intalneste de ceva timp incoace!
tuturor!
alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)
povestea noastra...
loredana_76 spune:
Ho ho ho,ati fost cuminti? acusica vine mosul,ce?,parca se aude ceva la usa.... :-)
Va trimitem putin miros de http://family.webshots.com/photo/2178226580067776628mAYJWM si
Sa va aduca mosul cadouri multe,veselie,liniste in suflet.
Craciun fericit !
loredana_76 spune:
Acum am vazut ca vroiati reteta de cozonac.Eu am facut cozonacul meu,de pe culinar . ro.Iese f bun ,dar trebuie mai mult zahar,parerea mea.