Mamici de fulgusori de nov - dec 2009 (183)
Raspunsuri - Pagina 14
simina_kin spune:

pana acum i-am dat cam 50gr de miere (dupa cum se vede borcanelul) oare o fi grav
......nu-i mai dau
fericita poze
Maya Andreea
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
monis5 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui simina_kin![]() ![]() pana acum i-am dat cam 50gr de miere (dupa cum se vede borcanelul) oare o fi grav![]() ......nu-i mai dau![]() fericita poze Maya AndreeaPovestea nasterii printesei cu ochi albastri www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!! |
Simi, nu cred, ca riscul e mic. Dar stii cum e, te intrebi: daca tocmai la mine?
Mie pediatrul mi-a zis ca la ceai sa pun putin zahar.
A, si de la miere exista si riscul sa dezvolte alergii....
Uite ce mai zic astia:
In ce masura poate fi mierea infectata?
In urma unor teste efectuate asupra calitatii mierii, s-a descoperit ca doar 5% contine bacteria responsabila de aparitia botulismului infantil. Desi s-au descoperit acesti spori in miere, numarul lor este extrem de redus pentru a-i afecta pe adulti, insa suficient pentru a-i imbolnavi pe bebelusi. Temperatura folosita la pasteurizarea mierii nu este destul de ridicata pentru a ucide sporii care cauzeaza botulismul infantil.
Pe langa miere, au fost descoperite si alte surse posibile de bacterii care provoaca botulismul infantil, cum sunt: fructele si legumele proaspete spalate necorespunzator, siropul de porumb, conserve etc.
Masuri de prevenire a imbolnavirii
* Nu ii da copilului miere sub nicio forma (suzeta inmuiata sau piure de fructe indulcit cu miere, etc);
* Spala bine fructele si legumele si curata-le coaja inainte de le prepara;
* Daca bebelusul tau este mai capricios, sfatuieste-te cu medicul pentru a gasi modalitati de a-l calma.

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09) il asteapta pe Mos Craciun 
poze de azi de ieri
laurairina13 spune:
| citat din mesajul lui simina_kin Exact reactia ta o asteptam ...eram curioasa de taicatuPoate va vedeti cumva de sarbatori sau macar sa le trimiti niste poze cu rechinasa ![]() |
de mers acasa nu plec la drum asa lung iarna cu fetita...ca dupa cum vezi drumurile spre Moldova deja sunt in nameti. De venit el incoace nu o sa vad nici intr-o mie de ani..la cat de orgolios este! Iar de vazut rechinasa a vazut-o deja in poze..si nu a avut cine stie ce reactie..

Cat despre miere, bine ca ti-au spus fetele si de acum nu ii mai dai..Ca ma gandesc ca daca era sa fi patit ceva, patea..nu?
Auzisem si eu de faza cu mierea, dar ma gandeam ca stii, din moment ce ai tinut mereu legatura cu mamicile de la cealalta odisee..rechinas in pozici
gabitza35 spune:
stiu ca nu sughit de frig....dar cand incep nu se mai termina..... citisem ca daca dai o picatura de lamaie se opreste, sau sa-l pui la san...treaba cu sanul a mers doar uneori.....
si mie mi-au spus sa nu indulcesc ceaiul cu miere, doar zahar sa folosesc
deocamdata suntem 3 adulti eu, mama si sotul si ma descurc....cand se trezesc la simultan unul face biberoane...2 hranesc plozii
din fericire mucosii sunt f cuminti si asa sper sa ramana.... nu plang, Eva se agita cand ii e foame, isi baga pumnii in gura si gafaie... ea e mancacioasa si foarte lacoma.....
Dragos in schimb se agita f tare cand trebuie schimbat.... la foame nu face asa urat...dar el e mai marait si matait... il incearca si colicii si este un pic mai alintat.... a invatat ca cel mai bine e la mami in brate si abia asteapta sa-l ia mami in brate...
cand termina tati concediul si vom ramane decat 2 (singura nu ma gandesc sa raman in curand)..... sper sa ne fie totusi usor... pana atunci ne acomodam si invatam
Dragos si
Eva
lauradi spune:
Buna seara,
Ralia, felicitari!
Broscutza, mie mi se pare ca a luat f bine in greutate pt 2 saptamani.Nu te mai stresa,ca laptele e f bun.
Arcadia, in sfarsit te aud si pe tine ca nu mai muncesti.Ai scos si pitica la zapada?
Ah,am vazut ca nici tu n-ai curaj…trebuie sa ne facem
Nici eu nu cred ca poate sa raceasca copilul la botez.
Miany, multumesc!Voi cu ce probleme la ortoped,asa de rutina?M-am elucidat,gata![]()
Simonette, sa-ti traiasca puiul!E foarte scump!
Shtephy, deci trebuie sa-mi fac curaj si s-o scot la ger.
Cat despre picior,stiu ca se repara…pe la inceputul anului,probabil,vom purcede cu amandoi la ortoped la capitala,ca n-avem ce face.Important e ca fiind mica se poate rezolva mult mai rapid.
Dankutza sa va traiasca micuta amazoana!E tare dragalasa.
Gabitza sunt minunati puiutii tai!
Sa va traiasca!Cand sughite eu o pun la san sau daca nu apuc sa ma duc la ea(caci s-a intamplat sa fiu cu Ducu in baie sa-l spal,de ex),ii trece si-asa.Si nu cred ca de la frig sughit bebelusii,e ceva normal.Nu stiti de cei 3 “S”? sughitul,stranutul si strabismul-sunt chestii normale la varsta asta.
Simina, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme pt cantitatea asta;ma bucur ca n-o sa-i mai dai.
Info puse de Monis sunt f bune.Multumim
Mie la Ducu mi s-a recomandat glucoza pt indulcire.
Azi fata mea intra si ea in categoria maraitilor;de la 6 dimi a apucat-o,o doare burtica,nu plange tare,dar mai mult la san a stat si a motait in cateva reprize in patut/pe canapea si nici scaun n-a avut decat putin de dimi;am inceput cu Debridat sa vad ce obtinem.Sunt cam nedormita,iar la mesaj scriu de foarte multe ore…stiti voi cum e.
Intre timp am scos-o si un pic afara,mai exact 2 minute,cred,ca s-a pus pe urlat,nu stiu ce nu-i convenea si am intrat rapid in casa ca m-am ‘nervat,na.
Micutza motaie iar pe canapea acum si Ducu a fost pe-afara in zapada si a cazut la datorie de la 18 si ceva.Sper sa doarma pana dimineata,ca n-am nervi sa mai stau cu el pe la 12-1.00 incolo.Trimit si eu mesajul si ma duc sa mananc ceva,spal fata daca s-o trezi si fug in pat.
Va pup.
crlp spune:
SIMINA am citit povestea ta, am vazut si pozele, nu pot sa-ti spun cum m-au emotionat si mi-am amintit de mine
anul trecut in noiembrie am aflat ca sunt insarcinta, am fost extrem de fericita, dar nu avea sa tina foarte mult
am facut eco dar nu se vedea nimic, eram suspecta de extrauterina
am tot facut testul BHCG care indica sarcina in evolutie, dar la eco nu se vedea nimic. Am suferit cumplit, nu intelegeam ce se intampla.
Pana la urma a aparut mai intai sacul embrionar, dar era gol.
In curand a aparut si embrionul si am fost extrem de fericita.
Am plecat in concediu de revelion.
Cand m-am intors m-am dus intr-o fuga la dr. la eco sa-i aud bataile inimii, dar nu se auzea nimic.Am fost trimisa la o alta dr. care mi-a confirmat sarcina oprita in evolutie (6 sapt). E adevarat ca era f mic dar iluziile mele erau f mari.
A urmat chiuretajul si o suferinta pe care nu o pot descrie in cuvinte.
Lucrurile cu prietenul meu actualul sot nu au mers niciodata f bine. Erau momente si momente dar ne iubeam. Dupa un timp mai exact in luna mai, in jurul datei de 10 am mers la dr. deoarece ma simteam f rau, ameteli, greturi, fusesem extrem de racita si ma gandeam ca asta sa fie cauza. Dar mare mi-a fost mirarea sa aflu ca sunt din nou insarcinata. Nu am stiut cum sa reactionez. Eram fericita dar aveam si f multe semne de intrebare legate de rel mea cu tatal. Acesta a primit vestea f bine, incantat lucru ce m-a facut sa prind curaj si incredere. Dar nu dupa mult timp au aparut probl, sangerare, alarma de avort spontan, concediu medical, stat la pat, dublu test prost, risc ridicat de Down, etc.
Am schimbat dr. am facut triplu test care a iesit f bine.
M-am casatorit acum doua luni cu indoieli in suflet si nu degeaba. Tatal s-a purtat urat pe toata perioada sarcinii, multe certuri, neintelegeri, nepotriviri, etc.
Acum suntem la aprox 2 sapt de marele eveniment si nu pot sa-mi doresc decat sa nasc un bb sanatos, pe care sa nu-l fi nafectat negativ toate suferintele mamei lui.
Cam asta este povestea mea.
Sper sa nu va fi plictisit.
37+
cu ingerasul Matei
simina_kin spune:
Pai cum vine asta?
...acum 2 luni va casatoreati si acum ...???? ce s-a intamplat de s-a schimbat asa rau???
fericita poze
Maya Andreea
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
crlp spune:
nu s-a schimbat nimic, de fapt asta este el
m-a mintit spunandu-mi ca se va schimba si-si va asuma responsabilitatile de sot si tata, lucru care nu s-a intamplat
eu am gresit ca am sperat ca se va schimba si am avut incredere in el, dar m-am amagit singura
acum suport consecintele propriilor mele fapte
am luptat si am crezut ca lucrurile vor merge bine dar m-am inselat

37+
cu ingerasul Matei
Lidia74 spune:
| citat din mesajul lui crlp dragi mamici va multumesc tuturor din suflet pentru sfaturi si incurajari sincer, nu cred ca se va schimba. mi-a spus-o clar pt. el conteaza f mult prietenii si va iesi ori de cate ori va dori, cand va dori, etc..., iar daca nu-mi convine pot sa divortez ![]() 37+ cu ingerasul Matei |
Of...CRLP....greu...
Ramonika spune:
crlp - dificila situatia ta, nu prea stiu ce sa te sfatuiesc. cu copil mic e greu. incearca si tu sa-l accepti asa cum e macar un timp pana mai creste strumful, poate iti ofera un minim ajutor (asta daca n-ai pe altcineva din familie sa te ajute cu copilul). poate in timp il va schimba cel mic. daca nu, nu o sa fii nici prima nici ultima divortata. important e sa fiti bine tu si cel mic. sunt tragedii si mai mari pe lumea asta.
suntem alaturi de tine. 
Ramonika
Ruxandra
tati
si Vladutz

...eram curioasa de taicatu