**Zmeurici de iulie-august 2009 (19)**

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

alinutza, phew, ati ajuns!

Cornelia, eu zic sa nu disperi (jokin'). Tocmai citeam deunazi de bebei care sar peste maruntisuri de-astea ca intoarcerea. Citeam ca al meu a picat de vreo 2-3 ori de pe burta pe spate si nu stie cum se face. In schimb sta-n cur chiar bine. Si ziceau de bebei care au umblat in 4 labe si tot nu se intorceau (si de bebei care nu au fost ever 4 labici si umbla). Ardelenii asa-s, mai intai judeca si dup-aia se executa. Incearca sa-i plimbi o jucarie inspre spate cand e pe spate, s-o urmaresca cu vederea. Cand isi da capul pe spate muta-i un picior peste celalalt mai hotarata. Se prinde el, mai ales daca vrea jucaria. O idee... pup Vladimirul cel calm.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

alinutza, 12 ore? OMG! Saracii de voi. Cum era la Bacau, frumos?

Cornelia, lasa copilul in pace, nu il mai forta . E drept, tre' sa vezi daca totul e ok dpdv medical si daca da lasa-l in ritmul lui.
Nici noi nu suntem mari asi in ale mobilitatii. Uite teorie dezvoltata de barbatu: ca Daris e concentrata mai mult pe emotional, ca deh citisem noi ca de acu de pe la 5 luni deja incep sa se rusineze, si ca Daris facea asta de mai demult, ca raspunde pozitiv sau negativ la ceea ce spunem (s-a intamplat de cateva ori sa inceapa sa planga asa din senin exact cand ne tachinam noi, dar in joaca, hehe!), deci are alte "preocupari". Asta cu datul burta-spate si invers nu e fan deloc, se da pe-o parte asa si numai cand e sa o alaptez, atunci stie imediat cum sa se dea de fund in dreapta sau stanga.

Ce uitasem sa zic acu vreo 2 zile... cand povestea Alinutza de acea mamica de "dresase" pe bb la 6 luni stia sa arate nasul, ei bine eu ma apucasem sa citesc despre BABY SIGNING, sunt niste videos pe youtube, apoi io am rapuit niste "cursuri"

S-ar incepe de pe la 6-7 luni, dar eu deja tot ii zic lu Daris "lapte" si ii arat semnul (pumnul deschis si inchis). Vreau sa va zic ca numai fac semnul si ea deja incepe sa se agite, si cand mai zic "lapte" incepe sa rada, sa dea din picioare si sa se agite, intinde mainile sa o iau in brate, stie ce urmeaza. E clar ca asociaza semn, cuvant cu actiunea de a papa laptic. Urmatoarele vor fi "mancare" si "mai mult". Mi se pare super fain ca poti comunica cu bb inca dinainte de a putea vorbi. Am vazut niste demonstratii extraordinare.

Uitati www.youtube.com/watch?v=snJvS3N_khY&feature=player_embedded" target="_blank">aici un video cu baby signing

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Montana, citisem si eu materialul (pe care l-am trimis pe ct comun) despre baby signing cand eram insarcinata, si ma gandeam ce super ca poti comunica cu bebele cand e mic si nu vorbeste. Insa dupa ce am nascut, as fi vrut mai degraba sa imi zica de ce plange, ca asta ma innebunea. Acum ca s-au mai linistit apele, o sa reiau materialul

Alinutza, chiar ma gandeam ieri la voi daca ati plecat. Bine ca ati plecat si ati ajuns, ca azi va fi si mai rau...

Edit
Am intrat pe contul comun si am vazut super poze cu zmeurici.
Si am cautat si mailul cu cartea despre baby signing de care vb mai sus si...surpriza...nu mai este. Stie cineva ce s-a intamplat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

'Neata!
Ieri am fost varza.Mqqm nu merit da deloc deloc felicitari...ce citeala pupa, cand domnisoara mi-a facut nervii prastie de-mi venea sa o mananc cu fulgi cu tot?n-o fost bine nici la tzitzi, nici in legan, nici in patut la ratuste, nici in brate , nici nicicum...ne-am chinuit toooata ziua sa dormim si cand in sfarsit mi-a adormit eram cu sufletul scos.Trebuia sa facem cumparaturi pt craciun, era deja tarziu a cand s-a trezit, eu am dat de frig dupa de caldura, m-am inmuitat ca ...mergeam prin auchan ca in transa, in final am saltat un pui la rotisor si acasa!Bine macar ca o dormit noaptea...cu trezirile de rigoare pt papa si de la 5 dimi miscoteli de miscoteli.
Sincer vad ca si alti puiuti sunt zilele astea in forma ca fie-mea...dar mie nu-mi pare usor nici alaptatul direct de la sursa.Ca stau cu ea atarnata si cand mananc, daca stam in pat misca frate, trage de sfarc de nebunesti, daca n-are chef sa pape si nici sa doarma stau pe-o parte de nu ma mai simt, ieri mi-a amortit sfarcul si in jurul lui,ca il etansase bine intre cerul gurii si limbuta...ei si stai asa cat mi tii mileanul...cu un duracell care bine ca nu e omida ca zau ca misca toate odata,imi cara la picioare de nu ma vadasta-i chestia cu suzeteala, ca nici nu pot sa dorm eu si ea sa stea cuminte la san.Deci daca ea nu doarme nici eu nu dorm, clarV-am spus ca-i sefa.Febra nu a avut, ca am verificat-o din nou..36.5
Cornelia stiu ca 37.7 nu e febra dar ma gandesc cu niste nervi pe mine ca poate in seara de dupa vaccin poate asta a fost a doua problema...si mie mi-o fost mila sa-i mai umblu la fundic dupa kk cu supozitor si m-am culcat pe urechea ca la mana nu parea sa aive febra.Sunt o mama de tot...In alta ordine de idei Mqqm are dreptate fiecare BB cu specialitatea lui.Si eu o mai rostogolesc cum spunea Meleea, dar tot nu are chef ca Daris de Motana.Pe o parte se intoarce ft bine, din primele zile descoperise cum sa se traga langa mine,vesnic lipita...se tara ca rama, parca aveau tzitzile magnet.La fel verifica cu mana si cu piciorul sa vezi ce-l misca pe sub patura sa ma caute, vai-vai de nu eram acolosi abia asteapta sa aibe motive de tzipatasa ca lasa-ti puiul calm in pace daca e sanatos.Cum esti cu raceala?
Alinutza,cuscra chiar vorbeam cu al meu si ziceam noi ce bine ca nu ati plecat cand am vazut la stiri ce vreme,drumuri de kko sunt.Si cand colo Ericelu' e deja la bunici!Tare curajosi ati fost!
Romanitza ma bucur ca ai mai scris si tu, vad ca si a ta face figuriparca citeam de Ana cand ai povestit. Tre sa intru pe cont s-o vad pe Maruca ta.
Laura bine ati venit!
trimit asta si mai scriu, sa-mi adun neuronii...ca am citit dar iar e ghiveci in capul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

la serbare sa fost frumos, am ras cum nu am mai facut-o de zile bune. tare dulci au fost.
www.dropshots.com/Edi_Marco#" target="_blank">POZEEEE SERBARE!!!

revin mai tarziu sa va sii citesc.
azi e si Marco acasa, am zis sa ne jucam putin la zapada. sper sa nu disper cu amandoi.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_adina spune:

Buna mamici!
Revin si eu dupa o luuuunga perioada in care am lipsit,am avut unele probleme cu net-ul,sper ca ma reprimiti in comunitatea voastra.Ieri am fost si noi la vaccin,bebe nu a plans la intepatura cum a plans atunci cand i-am pus caciulita,mare nazdravan.Avem si noi un dintuc de vreo 2 sapt si suntem ca un iepuras.In rest e un bebe tare cumintel,papa bine,doar san,doarme toata noaptea(se trezeste o singura data la 3).Vape toate.

Adima deRazvan Ioan(14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

noce mi-ai facut pofta de fitzosele..hmmmm..ce ar merge acum la cafea. Si eu sunt fana, toata vara am mancat in parc la titan, spre toamna disparuse toneta spre disperarea mea dar amm reperat una in tineretului. E bine de stiut ca sunt in cotroceni..in cazul in care ajungem pe acolo
corinna tare scumpa e craciunita ta
uliiasi bafta cu investigatiile.
alinutza drum de 12 ore...oauu..bine ca ati ajuns. Eric este un mic erou ca a rezista cu sau fara plans.
vally imi pare rau ca va chinuie dintisorii, stiu cum e ca suntem si noi in aceeasi faza pt Gloriuta. Ce bucatarea sotul pe acolo? Tare bine arata!
saraamira super ca ai primit banii! Spor la cheltuit si voua!
giova tare frumoase pozele de la serbare...toti prichindeii sunt niste scumbi asa mici si costumati. Inteleg ca i-a placut si lui Edi serbarea chiar daca a mai tras un pui de somn
elena_adina bine ai revenit. Felicitari pentru dintisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Mamici de racuti, vreau sa va spun ca eu cand ma pregateam si speram sa am un racut (aveam dpn 20 iulie, iar eu speram sa nasc la 37 de sapt), am aflat ca racii fac unele miscari mai tarziu, dar le fac. Sunt mai iubitori, mai sensibilosi, dar mai putin activi, pur si simplu nu vad rostul pt care sa faca un efort (asa imi amintesc eu). Eu mi-am dorit foarte mult rac, stiu ca racii sunt mai linistiti, dar sunt niste oameni foarte buni. Am mai citit si ca papa mai mult la tzitzi din dragoste pentru mami si ca au nevoie mai multa de afectiune, ei traies pentru iubire, nu ca sa se afirme ca leii sau ca sa fie admirati ca fecioarele. Asta am retinut eu, nu dati cu rosii. Am o cunostinta, al carei baietel racut a refuzat diversificarea pana pe la 8 luni, vroia doar tzitzi. O dezbraca pe mami in autobuz. Toate miscarile le-a facut mai tarziu, dar este un copil perfect sanatos si iubicios.

Inutsa, din ce am citit&retinut eu, bebeii nu mai iau in greutate asa mult dupa 3-4 luni, cam 250 de grame pe luna e media. Mai ales daca acum fac miscare. Eu daca as face juma de ora pe zi ce face Filip toata ziua, as fi fotomodel.

Vally, poti sa mai iei o cutie, eu am luat 3 sau 4.

Sara-amira, ia-ti cadou de sarbatori niste sedinte de masaj la domiciliu . In Constanta e mai ieftin, eu in bucuresti plateam 50 de lei sedinta. Nu ma urnesc nici eu usor sa ies cu Filip la plimbare prin zapada, dar ma gandesc ca asta ii creste imunitatea si rezistenta si nu e drept sa-l privez de acest drept Numai ca ajung afara nemancata (nu am timp de ambele actiuni) si ma duc sa-i caut pe baietii cu gogosele.

mamicile obosite si cafelite!

Ce vreme e azi, cred ca iesim in marsupiu, numai sa nu cad in fund

Mami lui Filip, 1 august 2009
Prima zapada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Solike spune:

Neata mamici.

Prima activitatea pe ziua de astazi: am tuns Olguta.

Prima tunsoare, la 4 luni si 3 saptamani. Acum seamana cu tasu'.

Ieri a stat in parc vreo 2 ore cu mama. Daca mai viscoleste, chiar de imi place mult, nu stiu daca iesim afara. Poate o tura pe balcon.

Revin. Sunt nostalgica de la atata ninsoare.

Oana, mami de Olguta punkista (25.07.2009)

Bucuria mea Olguta
Botezul Olgutei
Asa a inceput viata cu Olguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

am intrat pe contul comun pentru materialul cu bebelusii geniali si nu il mai gasesc..parca alinutza il postase.

Mergi la inceput