si titlul de Prim Ministru merge catre...
Raspunsuri - Pagina 12

Lali spune:
Adevarul e ca, din punct de vedere al strategiei economice guvernele BOC au fost sub nivelul marii. Nici nu poti astepta prea mult de la un guvern cu un inginer ministru al finantelor in plina criza economica mondiala. O fi condus el o fabrica si o firma dar macroeconomia e cu totul altceva, are legatura cu finantele unei firme cam cat are dermatologia cu chirurgia pe creier. Croitoru stie finante la nivel de macroeconomie sa vedem ce poate !
Da, e adevarat, liberalii au fost singurii care au mai luat si masuri de dreapta, care sa stimuleze economia in general si IMM-urile, dar in combinatie cu PSD-ul ( a se citi in compromis cu PSD)si in criza nu stiu zau daca mai reuseau ceva. Si din nou erau doua forte care trageau in doua directii diferite, asa cum am tot avut in ultimii 5 ani. Asa macar ne lamurim cu PD-L pana la parlamentare si puteti fi siguri ca ii vor taxa multi daca dau cu oistea-n gard, chiar din cei care l-au votat pe Baselu. Poate n-ar fi rau sa ne lamurim odata si sa se aleaga apele pe "dreapta", ca, macar de la alegerile parlamentare sa stim clar despre ce e vorba. Deocamdata, in ambiguitatea asta de 30%, 30%, 20% fiecare spune ce vrea ca sa atraga voturi.
Despre criza in care suntem nu stiu zau daca mai e de salvat ceva, eu cred ca doar valul general ne mai scoate. E cam tarziu pentru super-masuri, timpul lor a trecut cam acum un an...
P.S. Am ales Antonescu in turul 1, Basescu in turul 2.
.... Geoana n-am putut e zau prea prostanac...

danielag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zgrebenel Daca am ajuns la Basescu, te rog sa cauti in presa declaratia lui prin care spune ca daca iese presedinte mentine impoz forfetar. Si a mai spus ca s-ar putea sa creasca TVA doar ca sa mentina cota unica la 16%. Oamenii pot fi convinsi de contrariu foarte greu si sub nici o forma nu ma poti convinge tu ca daca PNL intra cu PDL la guvernare intre cei doi care au spus ca aplica masuri total opuse, se facea voia lui Antonescu. |
Apai, zgrebenel, ar fi interesant cum au reusit cei de la PNL sa te convinga de implementarea cu succes a masurilor de dreapta pe care le-au propus in campanie in momentul in care s-au aliat cu PSD-ul de la care nu am auzit nici o centizecima de gram de masura de dreapta!

Nerantula spune:
Rufus, intrebarea mea s-a bazat pe suspiciunea ca raspunsul ar fi foarte probabil cel dat de tine. Nu combat pentru ca, asa cum spuneam, nu am argumente nici pro, nici contra, urmaresc insa cu interes dezbaterile de aici. Acum, raspunsul lui Marius, pe care il stiu foarte informat si nu-l banuiesc de patimi politice, mi se pare unul foarte logic si ma gandesc si eu ca un alt premier, fara performante evaluate mai mult sau mai putin subiectiv, ar fi fost o alegere mai inspirata din partea lui Basescu .. pe care tind sa il inteleg cand explica aceasta numire rapida ca fiind presata de respectarea altor prioritati, cum ar fi indeplinirea conditiilor cerute de FMI pentru acordarea urmatoarelor transe. Poate ca daca ne-ar fi scutit echipa 'ciuruita' (btw, eu termenul 'ciuruit' in simt numai in ecoul contextului din care provine si clar nu se refera decat la contracandidati, respectiv Gioana&co, ai caror alegatori sigur nu sunt contraelectorat) de contestatii si amanari ale rezultatului votului, sperand patetic intr-o reluare de scrutin, ar fi fost mai mult timp pentru negocieri .. parerea mea.
La modul concret as vrea sa ma refer la ceea ce a spus zgrebenel despre indemnizatia CIC ... in vremea lui Boc aceasta indemnizatie a ajuns la un cuantum aproape corect, respectiv 85% din venituri (cu plafon impus, totusi, de acelasi ministru PSD care a si stabilit anterior aceasta indemnizatie la 600 ron), ceea ce pentru mine personal m-a ajutat foarte mult sa 'traiesc bine' si chiar si numai pentru acest motiv am votat pentru continuitate. Nu, nu am garantia ca acest bine se va pastra si dupa alegeri, dar as fi avut-o intr-un guvern majoritar PSD. Si indemnizatia am primit-o la 2 luni de la depunerea dosarului, asa cum s-a intamplat in cazul majoritatii covarsitoare (de fapt, nu cunosc o exceptie!) a mamelor pe care le cunosc, si stiu foarte multe.
Gruia, farama de steluta

zgrebenel spune:
Pentru crinuta :
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6371723-traian-basescu-impozitul-forfetar-fost-masura-buna-trebuie-mentinut-majorarea-taxelor-perioade-criza-inutila.htm
Nu stiu ce a spus Boc. Eu ti-am spus ce am auzit de la Basescu. AR fi super ca cei doi sa nu fie de acord si sa se faca cum spui tu ca a zis Boc.
Pentru danielag:
- nu stiu ce inseamna pt tine profit mic. http://www.wall-street.ro/articol/Economie/62673/Ce-impozit-forfetar-vor-plati-firmele-in-2009-si-2010.html
grila de 50.000 euro cum suna pt tine? Sau sint admise in Romania doar firme cu cifra de afaceri de milioane. Restul sa le inchidem?
Este treaba mea ce fel de business aleg: micro sau PFA. Sau am ajuns sa aleg fortata? Eu primesc o parte din salariu pe CM si o parte factura micro pt ca asa vrea patronul meu. Nu vrea PFA. Imi pare rau ca nu am un patron mai intelegator ca al tau poate..ca sa ii impun un PFA.
Si ma ocup si de web design activitate pe care o prestez tot pe micro.
- Restructurarea agentiilor guvernamentale s-a produs pe hartie deocamdata. Atit. Pina nu o vad pusa in aplicare lasa-ma te rog sa zic ca e doar pe hartie oke? http://www.ziare.com/articole/restructurare+agentii+guvernamentale
- Asa si daca dispozitiile in legatura cu limitarea deducerii combustibilului si a reparatiilor masinii se aplica doar pe 2 ani eu trebuie sa ma bucur? Nu era mai bine sa nu fie aplicate deloc? eu nu cred ca un guvern care aplica asa ceva si imi spune ca sa stau linistita ca in 2 ani le scoate, le si scoate.O sa cred cind o sa vad. Mai vorbim la sf lui 2010 bine? sa vedem daca le scoate
- sa stii ca din cele 1.4% procente scazute sau nu de la CASS se indrepta tot sistemul sanitar. Dar in schimb se vedea la fluturasul de salariu
Ca sa parafrazez : Asta daca privim un pic problema si pe fata cealalta...

Ingrid S spune:
O data: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/basescu-catre-pdl-isti-sunteti-nebuni-cum-sa-nominalizez-un-premier-demis.html
Si inca o data:http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6735945-video-traian-basescu-emis-decretul-desemnare-functia-premier-lui-emil-boc.htm
Cam asa stau treburile cu cinstea, onoarea si cuvantul tinut al d-lui presedinte.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

zgrebenel spune:
Nerantula:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_14095/Indemnizatia-de-crestere-a-copilului-va-fi-de-85-din-veniturile-nete.html
Daca Mariana Campeanu a fost ministru sub guvernul Boc atunci da, Boc ti-a dat indemnizatia.
Daca chiar vrei sa stii cine a luptat pentru acest proiect de lege sa stii ca a fost Lavinia Sandru. Ea a strins voturile ca sa poate trece de la cam dep in proiect de lege la parlament. Mie imi pare rau ca nu stiu mai multe despre ea ca i-as multumi.
Ce este mai important? Cine face legea sau de cind se aplica? Daca e ultima atunci sint de acord : Boc ne-a dat indemnizatia.
Prietena mea a primit indemnizatia la 8 luni dupa depunere dosar. Asta a fost acum 3 luni. Tu cind ai primit indemnizatia? Oricum nu conteaza..pt ca o cred pe ea nu pe tine. Mai ales ca se imprumuta de la mine pina ii vin banii

mamaruta spune:
citat din mesajul lui danielag [quote] Restructurarea agentiilor guvernamentale eu stiu ca s-a produs, e drept ca dupa aia la scurt timp a picat guvernul, asa ca nu mai stiu daca au putut sa o puna in aplicare. |
Din cate imi aduc eu aminte aceasta lege a fost contestata la CCR de catre PNL. CCR-ul a declarat o constitutionala.

Nerantula spune:
citat din mesajul lui zgrebenel Nerantula: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_14095/Indemnizatia-de-crestere-a-copilului-va-fi-de-85-din-veniturile-nete.html Daca Mariana Campeanu a fost ministru sub guvernul Boc atunci da, Boc ti-a dat indemnizatia. Daca chiar vrei sa stii cine a luptat pentru acest proiect de lege sa stii ca a fost Lavinia Sandru. Ea a strins voturile ca sa poate trece de la cam dep in proiect de lege la parlament. Mie imi pare rau ca nu stiu mai multe despre ea ca i-as multumi. Ce este mai important? Cine face legea sau de cind se aplica? Daca e ultima atunci sint de acord : Boc ne-a dat indemnizatia. Prietena mea a primit indemnizatia la 8 luni dupa depunere dosar. Asta a fost acum 3 luni. Tu cind ai primit indemnizatia? Oricum nu conteaza..pt ca o cred pe ea nu pe tine. Mai ales ca se imprumuta de la mine pina ii vin banii |
Da, ai dreptate, nu Boc, ci Tariceanu era prim-ministru la data aprobarii legii. Stiam cine e initiatorul, insa pentru mine nu e atat de important asta, atata vreme cat ramane numai in faza de proiect. Legea este cea care face diferenta, intr-un fel sau altul, nu cred ca la fiecare lege iti pui problema cine primeste rosiile sau felicitarile de sarbatori ca initiator.
Dosarul mi l-am depus pe 17.01.09, prima indemnizatie am primit-o pe 16.03.09. Imi pare rau ca prietena ta a avut vreun ghinion care tine de o persoana (functionar incompetent?) si nu de un guvern.
Gruia, farama de steluta

zgrebenel spune:
Eu multumesc tuturor pentru discutiile avute cu mine. Niciodata nu am tastat asa de mult incit am uitat de gustarica de seara. A fost constructiv si oarecum edificator pt mine :)
Noapte buna!

capcaunul spune:
citat din mesajul lui zgrebenel Eu primesc o parte din salariu pe CM si o parte factura micro pt ca asa vrea patronul meu. Nu vrea PFA. Imi pare rau ca nu am un patron mai intelegator ca al tau poate..ca sa ii impun un PFA. |
Si ce treaba are Boc cu problema asta?