Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 8
cris_09 spune:
felicitari dana81,sa ai parte pe toata perioada sarcinii numai de vesti bune.
Nicoleta sunt tare scumpi cainii chow-chow,si mai au si limba mov,culoarea care ne place noua acum.Si mie mi-a promis un prieten un caine chow-chow,dar sa vedem dc se tine de cuvant,avand in vedere ca sunt destul de scumpi.
Cristina eu am intrebat-o pe doctora mea de fam de vaccin,si a zis k porcina e periculoasa doar dc ai alte afectiuni gen diabet,obezitate,afectiuni pulmonare etc.Cand am intrebat-o dc ea se va vaccina,a zis ca da...dar cam evita...nu te mai ingrijora asa tare...ca stii cum e,de ce te feresti de aia nu scapi
O seara frumoasa fetele,ne citim maine dimineata
poze
Seby 19+
mommy_to_be spune:
Gabriela, imi place si mie mult numele pe care l-ati ales. Te-ai hotarat pana la urma? Faci amnio?
Dana, felicitari pentru bebe sanatos si pentru eventualul carucior roz. Mai exact vei sti pe la 16 saptamani, daca nu va fi pudic/a si va vrea sa-ti arate ce are intre picioare
Nati, am si eu o rugaminte... daca se poate sa-mi reamintesti ce mai puneai in desertul acela cu morcovi, stafide si miere caci nu mi-am notat atunci si am uitat. In urma nu stiu unde exact sa caut si mi-am luat morcovi si stafide expres pentru asta
Mira fericita 17+cu Maya Alexandra
minunea mea
tigruta spune:
Ce liniste pe aici..ce faceti fetelor, v-ati bagat la nani?
atunci va doresc noapte buna
elena13+
NicoletaB spune:
M-am intors de la eco si sunt tare plansa si suparata .
Examinarea a fost nesatisfacatoare din cauza de perete abdominal gros +placenta ingrosata previa (parca, daca nu zic vreo prostie). Am facut si transvaginala si abdominala.
Mai exact ce trebuia sa masoare la aceasta eco? A zis ca de mult timp nu am mai avut un astfel de caz sa nu reuseasca sa masoare mai nimic. Se pare ca aceesi problema o voi avea si la urmatoarele eco.
Fetele care sunteti medici, am nevoie de ajutorul vostru:
Fat unic, dispus orizontal.
Lungime craniocaudala 5.33 cm (asta e cutia craniana?)
Morfologia neurocraniului corespunzatoare varstei.
Trofoblast omogen dispus anterior perete uterin ingrosat subplacentar (ce e asta?)
Os nazal prezent (aici trebuia sa-mi dea si dimensiunea?)
Velocimetrie in ductus venosus nu poate fie evaluata.
ACF 158 BPM (inima?)
Canal cervical inchis.
Membre superioare si inferioare trisegmentare simetrice.
MAF prezente (adica?)
Traslucenta nucala se evalueaza transvaginal 1.76mm
Asta e tot. Mai trebuia sa masoare ceva? Caci sunt tare nelinistita, mai ales daca o sa continui sa fac eco si nimeni nu vede tot ce ar trebui.
Maine ma duc sa dau sange pt bitest.
12+
Ioana5255 spune:
Dana felicitari pentru eventualul carucior roz. Inca nu e sigur. Mie la 12 saptamani mi-au spus ca sunt baieti si apoi s-a dovedit a fi fete. Cine stie ce o mai fi pana la final.
Gabriella felicitari pentru nume. E f frumos.
Tigruta multumim. Acea casuta este visul nostru de o viata si satisfactia este si mai mare atunci cand cumperi ceva din munca ta.
Arturicii ca tot vorbeai de Ben10 si Bakugan, sa stii, ca se afla pe lista de dorinte a Alexandrei pentru mosul. Eu mereu zic, ca am baiat nu fata. Acum se joaca cu ta-su cu elicopterul cu telecomanda de la Mos Nicolae ( a lui ta-su nu al meu) prin casa. Papusile si carucioarele de papusi zac in deriva prin cutii, cred ca le-am cumparat mai mult pentru mine decat pentru ea, ca ea nu e pasionata . De craciun printre altele i-am cumparat o masina imensa de pompieri cu telecomanda. Cred, ca va fi foarte incantata de ea, mai ales, ca ea e f mandra de colectia ei de masini.
Mira nici pe mine nu prea ma mai cuprinde haina de iarna si o port prinsa in capse. Ma rog la Dumnezeu, sa fac iarna cu ea, ca nu am chef sa mai dau banii pe alta.
Va doresc noapte buna. Mie imi zboara elicopterul razant pe la ureche, asa ca tre sa ies din raza lui de actiune
Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Vivela spune:
buna seara
adaugam si noi inca un baietel la lista , doctorul era foarte sigur, pana si eu am vazut barbatia destul de clar .
eu sunt tare fericita, totul e ok, bebita e un pic mai voinicut decat iese dupa UM, cu vreo 3-4 zile.
de vreo doua zile l-am si simtit, sunt aproape sigura ca era el si nu altceva ...
incepem sa ne gandim la nume, brusc niciunul nu mai e suficient de bun si frumos pentru puiul meu cel mic .
ale, tu cum esti? parca si tu trebuia sa ajungi azi la eco.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 14+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Ioana5255 spune:
Sa vedeti pisica ce fascinata e de elicopter, ar zbura si ea daca ar putea. Il vaneaza sa il prinda. hehe ce circ e la noi acasa.
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaB M-am intors de la eco si sunt tare plansa si suparata . Examinarea a fost nesatisfacatoare din cauza de perete abdominal gros +placenta ingrosata previa (parca, daca nu zic vreo prostie). Am facut si transvaginala si abdominala. Mai exact ce trebuia sa masoare la aceasta eco? A zis ca de mult timp nu am mai avut un astfel de caz sa nu reuseasca sa masoare mai nimic. Se pare ca aceesi problema o voi avea si la urmatoarele eco. Fetele care sunteti medici, am nevoie de ajutorul vostru: Fat unic, dispus orizontal. Lungime craniocaudala 5.33 cm (asta e cutia craniana?) Morfologia neurocraniului corespunzatoare varstei. Trofoblast omogen dispus anterior perete uterin ingrosat subplacentar (ce e asta?) Os nazal prezent (aici trebuia sa-mi dea si dimensiunea?) Velocimetrie in ductus venosus nu poate fie evaluata. ACF 158 BPM (inima?) Canal cervical inchis. Membre superioare si inferioare trisegmentare simetrice. MAF prezente (adica?) Traslucenta nucala se evalueaza transvaginal 1.76mm Asta e tot. Mai trebuia sa masoare ceva? Caci sunt tare nelinistita, mai ales daca o sa continui sa fac eco si nimeni nu vede tot ce ar trebui. Maine ma duc sa dau sange pt bitest. 12+ |
Nicoleta, si eu am avut azi o zi proasta, cu ecografie, cu tot. Saptamana trecuta cand mi-a facut mofrofetala de trimestrul I (aceesi cu a ta), bebe nu a stat nici o secunda cu fata la noi, ca sa-i vada ochisorii si nici vezica urinara nu s-a vazut. Asa ca dna doctor m-a chemat sa vin azi la spital, unde era de garda. Dupa ce am asteptat mai mult de 2 ore(!!!) cu sotul, m-a chemat in cabinet, bagat sonda, ca sa-si dea seama ca ecograful de la camera de garda e prea vechi si insensibil pt detaliile pe care le cauta ea
In fine, am plecat suparata si obosita, joi ma duc iar la clinica, pt interpretarea bi-testului si eco asta, sper sa iasa bine.
Acum: eu nu sunt medic, dar pot compara rez tale cu ale mele si ma gandeam ca poate te linistesc macar putin (desi ar trebui sa stai cuminte si sa nu plangi, ca medicul ti-ar fi spus daca era ceva cu adevarat in neregula).
Deci:
Fat unic, dispus orizontal.
Lungime craniocaudala 5.33 cm (asta e cutia craniana?) - asta e lungimea lui bebe, la mine a fost 5,35 cm si e normala.
Morfologia neurocraniului corespunzatoare varstei. - asta e de bine
Trofoblast omogen dispus anterior perete uterin ingrosat subplacentar (ce e asta?) - asta nu stiu
Os nazal prezent (aici trebuia sa-mi dea si dimensiunea?) - dimensiunea ti-a dat-o mai jos, la translucenta nucala (din pacate eu nu ma pricep la dimensiunile astea...)
Velocimetrie in ductus venosus nu poate fie evaluata. - asta nu stiu
ACF 158 BPM (inima?) - da, e activitatea cardiaca fetala
Canal cervical inchis. - asta e de bine
Membre superioare si inferioare trisegmentare simetrice. - asta e de bine
MAF prezente (adica?) - asta nu stiu
Traslucenta nucala se evalueaza transvaginal 1.76mm
Sper ca te-am lamurit macar un pic, fetele care se pricep mai bine o sa-ti mai raspunda.
Important e sa te linistesti, ca nu faci bine nimanui daca te ingrijorezi...
si o noapte cat mai buna!
Corina 12s
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaB M-am intors de la eco si sunt tare plansa si suparata . Examinarea a fost nesatisfacatoare din cauza de perete abdominal gros +placenta ingrosata previa (parca, daca nu zic vreo prostie). Am facut si transvaginala si abdominala. Mai exact ce trebuia sa masoare la aceasta eco? A zis ca de mult timp nu am mai avut un astfel de caz sa nu reuseasca sa masoare mai nimic. Se pare ca aceesi problema o voi avea si la urmatoarele eco. Fetele care sunteti medici, am nevoie de ajutorul vostru: Fat unic, dispus orizontal. Lungime craniocaudala 5.33 cm (asta e cutia craniana?) Morfologia neurocraniului corespunzatoare varstei. Trofoblast omogen dispus anterior perete uterin ingrosat subplacentar (ce e asta?) Os nazal prezent (aici trebuia sa-mi dea si dimensiunea?) Velocimetrie in ductus venosus nu poate fie evaluata. ACF 158 BPM (inima?) Canal cervical inchis. Membre superioare si inferioare trisegmentare simetrice. MAF prezente (adica?) Traslucenta nucala se evalueaza transvaginal 1.76mm Asta e tot. Mai trebuia sa masoare ceva? Caci sunt tare nelinistita, mai ales daca o sa continui sa fac eco si nimeni nu vede tot ce ar trebui. Maine ma duc sa dau sange pt bitest. 12+ |
Nu am somn, asa ca am mai intrat pe aici. Nico o sa fie bine. Eu nu ma prea pricep, decat la ACf, care stiu ca e inima. Incearca sa mai repeti eco la un alt dr cu un ecograf mai bun, mai performant.
Ioana5255 spune:
Felicitari. Sa fie intr-un ceas bun.