Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (24)
Raspunsuri - Pagina 7
Ioana5255 spune:
Legat de vitamine, am inceput si eu sa iau Elevit, dar una la 3 zile. Asa mi-a prescris medicul.
Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Crissy_C spune:
Fetelor, am citit astazi un articol destul de alarmant in Evenimentul Zilei...
Citez din el: "Studii recente citate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca o gravida care ia virusul A/H1N1 are un risc de zece ori mai mare decât o persoana sanatoasa sa ajunga la Terapie Intensiva din cauza sistemului imunitar slabit de sarcina.
Oficialii OMS arata faptul ca, pana acum, nu s-a dovedit ca vaccinul pandemic afecteaza dezvoltarea embrionului sau cea postnatala, motiv
pentru care recomanda ca femeile insarcinate sa fie considerate un grup de risc si sa fie imunizate.
Unii medicii spun ca ideal ar fi ca vaccinarea sa se faca in trimestrele 2 si 3 de sarcina, cand toate organele copilului sunt formate. Femeile care alapteaza se pot vaccina fara probleme.
REALITATE
Niciun vaccin pandemic nu a fost testat pe gravide
Nici unul dintre vaccinurile contra gripei noi de pe piata nu a fost testat pe gravide inainte de a fi comercializat, in special din motive etice. „Este insa un vaccin facut dupa aceeasi tehnologie cu cele pentru gripa sezoniera, cu diferenta ca e monovalent, nu trivalent (contine o singura tulpina)”, comenteaz#259; prof. dr. Ioan Fulga, seful Catedrei de farmacologie de la UMF „Carol Davila”.
In consecinta, expertii recomanda ca gravidele sa fie evaluate de medici, iar daca acestia considera necesara imunizarea sa fie vaccinate, tinand cont si de fapte precum contextul epidemiologic local (cate cazuri sunt intr-o comunitate), bolile cronice pe care le are femeia ori stadiul sarcinii."
Voi ce parere aveti? Si-a intrebat cineva medicul daca recomanda sau nu acest vaccin?
Mie mi se pare destul de riscant, pentru ca nu a fost testat pe gravide si nu se cunosc efectele asupra fatului... Ma gandesc ca daca medicii si asistentele din mai multe spitale au refuzat vaccinarea, noi avem cu atat mai multe motive sa fim sceptice...
fetele, sanatate tuturor!
Cristina, fericita 14+
mommy_to_be spune:
Fetelor, eu cand am zis haina de iarna ma refeream la geaca/haina groasa. Din celelalte mi-am luat demult. Insa acum am ajuns sa nu mai pot incheia nasturii la palton/geaca/haina scurta...
Mira fericita 17+cu Maya Alexandra
minunea mea
gabriella_t spune:
Hopa si noi la raport.
La multi ani Monica , multa fericire , sanatate tie si familiei tale si un bebe sanatos.
Multa bafta tuturor celor care se duc azi la eco...va asteptam cu vesti excelente.
Si noi avem un catel in curte, e un scump si e tare alintacios .Nu stiu cum o sa reactioneze cand o sa vin cu bebelina acasa, sper sa nu fie prea gelos.
UFFFFFFF....sorici...abia astept sa mananc si eu o bucatica.Cu poftele voastre am dat si eu iama in borcanul cu dulceata de capsuni a fost super bun.
Vad ca toti sotii sunt niste copii...al meu are prin toata casa machete de escavatoare si utilaje grele.Acum ca o sa avem o fetita o sa am si eu sansa sa umplu peste tot cu plusuri si papusele.Macar asa suntem chit.
Vitaminele eu le iau inca de inainte sa raman insarcinata, iar acum dr meu imi face cadou in fiecare luna vitamine ca a zis ca ai suntem simpatici eu si sotul meu.Eu nu pot decat sa ma bucur, pt ca dadeam 13 euro pe cutie.Si in plus iau si fier de 4 ori pe saptamana.
Pupici pe burtici.
16+-cu Giulia Maria
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Crissy_C Fetelor, am citit astazi un articol destul de alarmant in Evenimentul Zilei... Citez din el: "Studii recente citate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca o gravida care ia virusul A/H1N1 are un risc de zece ori mai mare decât o persoana sanatoasa sa ajunga la Terapie Intensiva din cauza sistemului imunitar slabit de sarcina. Oficialii OMS arata faptul ca, pana acum, nu s-a dovedit ca vaccinul pandemic afecteaza dezvoltarea embrionului sau cea postnatala, motiv pentru care recomanda ca femeile insarcinate sa fie considerate un grup de risc si sa fie imunizate. Unii medicii spun ca ideal ar fi ca vaccinarea sa se faca in trimestrele 2 si 3 de sarcina, cand toate organele copilului sunt formate. Femeile care alapteaza se pot vaccina fara probleme. REALITATE Niciun vaccin pandemic nu a fost testat pe gravide Nici unul dintre vaccinurile contra gripei noi de pe piata nu a fost testat pe gravide inainte de a fi comercializat, in special din motive etice. „Este insa un vaccin facut dupa aceeasi tehnologie cu cele pentru gripa sezoniera, cu diferenta ca e monovalent, nu trivalent (contine o singura tulpina)”, comenteaz#259; prof. dr. Ioan Fulga, seful Catedrei de farmacologie de la UMF „Carol Davila”. In consecinta, expertii recomanda ca gravidele sa fie evaluate de medici, iar daca acestia considera necesara imunizarea sa fie vaccinate, tinand cont si de fapte precum contextul epidemiologic local (cate cazuri sunt intr-o comunitate), bolile cronice pe care le are femeia ori stadiul sarcinii." Voi ce parere aveti? Si-a intrebat cineva medicul daca recomanda sau nu acest vaccin? Mie mi se pare destul de riscant, pentru ca nu a fost testat pe gravide si nu se cunosc efectele asupra fatului... Ma gandesc ca daca medicii si asistentele din mai multe spitale au refuzat vaccinarea, noi avem cu atat mai multe motive sa fim sceptice... fetele, sanatate tuturor! Cristina, fericita 14+ |
Nimeni niciodata nu ma poate obliga sa fac acest vaccin insarcinata sau nu. Eu nu cred in el si in efectele lui.
arturicii spune:
Hello iar,
dupa ce baietii-s la scoala, vasele-s spalate si ordinea in casa facuta.
Ne pregatim de cumparatura saptamanala.
Hei, Gabriella, felicitari pentru numele ales fetitei! Nu stiu daca mi-a scapat mie sau de-abia l-ai facut public. Oricum, e tare frumos si sigur ca fetita o sa fie si mai si!
Sabina, in Ro si noi tot la "tara" stateam, intr-un sat la vreo 30 km de Buc.
Insa ne-am mutat acolo dupa ce au fost rezolvate problemele de apa, fosa, etc.
Mie imi plac si pisicile insa am o problema cu tipul de par pe care il lasa in casa, adica fin si des. Parca la catei nu e chiar asa.
Oricum catelul ce-l avem acum in Ro sta in curte. A mai avut si privilegii de stat in hol in casa cand era vreme rea.
La capitoul haine, am luat o pereche de blugi de gravida prin oct ca ma strangeau peste burta blugii insa stateau ca pe gard, imi tot alunecau si mi-am mai luat unii.
Bluzele nu am in intentie sa le schimb, trec iarna cu ce am si apoi om mai vedea.
Pt geaca, am una f groasa ptr viscolele de aici si sigur o sa imi fie ok, iar cea mov banuiesc eu ca macar 2 luni si tot o sa o mai port.
Cu soricii nu ma tentati, nu au fost nicicand interesanti ptr mine. Iar acum ca nu mananc carne, nici atat. Raman la bomboanele mele mov.
Sa aveti o zi faina!
p.s. Cristina, eu nu ma vaccinez nici pe mine si nu ii vaccinez nici pe pitici. Stiu bine cum e cu vaccinurile astea si ce repede si mult se umplu buzunarele unora pe campaniile astea incat nici nu ma gandesc!
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 19+
Ioana5255 spune:
Arturicii casuta noastra este in judetul Buzau aproximativ la 60 km de Bucuresti. Noi nu vrem, sa ne mutam acolo cu totul, na ne e greu, sa ne dezlipim de Bucuresti, dar visam sa ne facem un mic rai de vacanta acolo. Avem curte mare cu livada, visez sa fac spatiu de joaca acolo la copii, sa se zbenguie in voie. Insa si noi trebuie sa ne facem fosa septica, baie, tot tacamul. Sper sa ne ajute Dumnezeu sa reusim pana la vara.
gabriella_t spune:
Multumesc arturicii la eco dr ne-a zis ca e o fetita dar a zis sa asteptam confirmarea insa eu nu mai am rabdare si vreau sa ma laud cu mogaldeata mea si azi am facut public numele .De multi ani ma gandesc la Giulia si mi-am promis daca o sa am o fetita o sa o cheme asa.Sper acum sa nu am vreo surpriza si la urmatoarea eco sa fie baietel.
Ma bucur ca ti-ai gasit rochita mov care ti-o doreai.
Nici eu nu ma vaccinez si in plus vreau sa imi achizitionez pana vineri o masca pt ca aglomeratia din aeroport imi provoaca oarecare frica.Sper sa trec si peste asta si sa nu iau 'porcina'.
16+ cu Giulia Maria
tigruta spune:
Salutare..
Cristina inca nu l-am simtit, dar abia astept..ca majoritatea fetelor l-au simtit pe la 13-14 sapt..dar nu e neaparat asa..
Nicoleta vad ca mai ai un copil acasa..tare amuzant este..nu cumva sa ajunga avionul in garla...eu am mancat sorici sambata,proaspat taiat, ca la un moment dat sotului ii era frica sa nu mi se faca rau..dar mi-a cazut bine.
Mira eu mi-am luat o geaca de iarna lunga pana la genunchi..dar e tare sanatoasa.numai aia o port..nu mi-e frig deloc cu ea si e foarte comfortabila..iti gasesti tu ceva pana la urma.
Arturici ce de-a achizitii mov..esti tare incantata..sa le porti sanatoasa..si mie imi place foarte mult aceasta culoare si chiar am destule haine mov..
Andradap la Cabana Capra ati fost cazati?
Nicoletace dragut ca ai un caine..sunt foarte frumosi chow-chow. si eu imi doresc un caine dar un bichon..imi sunt foarte dragi, dar nu stiu daca as fi in stare sa am grija de el..si sotul nu este de acord sa tinem caine in apartament..
Corina si pisicile sunt frumoase..asa ca sa te bucuri de ea..pe mine ma deranjeaza ca lasa foarte mult par..in rest sunt ok..
Sabina sa va bucurati de casuta voastra alaturi de copilasi..ce dragut ca ati facur bradut..sa va ajute Dumnezeu sa o terminati, asa cum va doriti..daca ai sti ce mult imi doresc sa am si
eu o casuta cu putina curte si gradina sa pot sa merg sa ma relaxez sa simt ca respir..
Gabriela foarte frumos numele ales pt fetita..si sa ramana asa
nici eu nu ma vaccinez.nu ma poate obliga nimeni..
elena13+
dana81 spune:
Buna seara!!!
Intru repede sa va impartasesc bucuria mea!Acum vin de la eco si bebitza e bine si in parametrii normali,se pare ca 60% e fetitza, asa s-a exprimat dr.Trebuie sa fac bitestul si sa repet urocultura.
Gata fug.mi s-a stricat calc si acum am intrat de la o prietena
11+ CLARA 06.08.08