Ghiocei de martie - aprilie 2006 (66)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Stefanna, you next!

hai ca nu mai e mult si ne dai si tu marea veste

Serj, multa sanatate copiilor!

Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Alina,deci avurati un craciun frumos ca intr-o poveste

A venit mosul?Cum ati petrecut Craciunul?La noi a venit...dar ne-am speriat rau de el,ne-am pus si pe plans.Nu a vrut Rudy nici macar sa vada ce i-a adus mosu...pana nu a plecat din casa.Dar mi-a zis ca la anu...o sa fie mai curajos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefanna spune:

Salut fetelor....sper sa fi avut un Craciun frumos si linistit.Noi l-am petrecut in fam cu sora sotului meu si a fost tare placut.Nu am avut zapada, da sincera sa fiu nici nu i-am dus dorul.
Alinaalex, am vazut si eu pozele Robertei....e asa de dulcica.Si Marc pare tare afectos cu ea.Si eu mor de curiozitate cum va react Bianca la vederea bebelusului.
Pana pe 4 ianuarie voi sta acasa si sper sa mai apuc sa nanesc dupa bunul meu plac, desi bianca e ffffff matinala.Tot de pe 4 ian va incepe si Bianca iarasi gradi, si din toata inima imi doresc sa se adapteze usor.Desi ii explic, nu pare sa inteleaga prea bine ca aici vor fi alti copii si alte educatoare.
As mai sta, dar e cineva care imi face program de joaca.Sanatate multa la puisorii bolnaviori.
Va pupic

Stefanna mami de fetita si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salutare!

Si noi am petrecut un craciun perfect! Am avut si zapada de saniuta si de om de zapada...au venit colindatorii, nasii, mosu`...A fost cu adevarat frumos! Ieri cand am plecat cri se plangea ca o sa ii fie tare dor!

Am vazut si pozele din contul comun cu fetitele minunate de Aida si cu Marc si surioara

Stefanna sa dea DD sa ai o nastere super usoara si un baietoi frumos...ca asa patim noi mamicile care vrem fetite...facem niste baieti...
Eu sunt iremediabil indragostita de al meu si nu l-as da nici pe un milion de fete!

Va pupez si sunt in zona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare
Si noi avuseram un Craciun linistit, in familie. Eh, si sotul dupa vreo 2 ore de mancat a plecat cu colindul cu inca vreo 6 romani. Ca normal se colinda in Ajun, insa cum toti romanii de pe aici snt familisti si cu copii au stat acasa sa astepte venirea Mosului. Au fost pe la vreo 10 familii de romani, i-au colindat, au mancat si au baut si s-au intors pe la casele lor dupa 10:30. Au trecut si pe la casa noastra si am fost impresionata de cat de frumos au cantat.
De la Craciun incoace o tinem intr-o treaba de parca nu se mai termina, copiii astia ai mei sunt tare dezordonati si stam si adunam toata ziua dupa ei. Sa nu mai spun ca jucariile nu mai sunt la loc de cinste, ci o bata de baseball, o crosa de hockey, tuburile de aspirator, iar de azi niste cutii de plastic ce le-a luat sotul ca sa mai punem lucruri in ele, in beci, ca se pravale casa pe noi de cate kkturi adunate avem.
Jumatate din jucarii le-am luat si le-am donat ieri. Urlete, lacrimi, impresionari ... nimic. Eram de fier. Ce a pus capac a fost lustra ce a spart-o Luca cu crosa de hockey cea adevarata (avem doua: una adevarata, una ne...) la ei in camera. Asta dupa ce facusem curat la ei in camera, m-am mai intors o data sa mai fac ordine, iar a treia oara a fost sa adun cioburile ce erau insirate peste tot, pat, carpeta, jucarii.
Azi de dimineata incepu Luca iar cu batutul cu tuburile de la aspirator in cutiile alea de plastic. E un vacarm in casa noastra.
Ieri am reusit de i-am tinut la masa cam o ora jumatate in care i-am invatat cum sa deseneze brazi, cutii de cadouri si clopotei. Ma si miram ce dracusori cumintei am. Ba mi-au cerut sa le fac si ceai de piersica. Am un serviciu de cafea din Ro, din ala cu ibric cu zaharnita si cescute cu farfuriute. Zacea prin beci, se adunase praful pe el. Mama mi-l adusese ca nah era pictat manual. Eva cand l-a descoperit in beci ii faceau ochisorii precum girofarul, ca ea chiar avea un set din asta de jucarie, de curgea apa din cescutele ei cand ne servea "cafeaua". Sa ne fi vazut cum ne serveam ceaiul .. ne mai lipsea dulceata de cirese pe farfuriute.
Dar ma macina teribil ideea de a scapa de toate jucariile de care ma impiedic prin casa si ma gandeam sa le las la indemana numai carti, hartii de colorat, carioci. Ma enerveaza teribil ca oriunde ma duc prin casa sa gasesc jucarii insirate (ca nu se joaca cu ele, le iau asa de gura mea ca sa imi arate ca vor sa se joace cu ele si apoi le lasa insirate) si ei sa ma oboseasca cu zgomote din astea teribile. Dar am mai vorbit si eu cu alte mamici si se pare ca asta e o chestie generala. Asa ca nu sunt ai mei cu fundu-n sus.
Mosu' a fost darnic si de data asta. A venit pe nesimtite. Atata ne-am cacait ce sa facem de Mosu, cum sa vina, cine sa vina. Mie mi-a luat tare mult timp sa ma hotarasc ce vreau sa fac (am terminat scoala cu 5 zile inainte de Craciun)... am vorbit cu sotul si a zis ca va fi el Mosu', ca deja era tarziu sa mai apelez la vreun prieten, ca toti erau cam booked.
Numai ca sotul s-a razgandit, ca daca nu e el smecher destul si copiii il vor recunoaste??? Asa ca a ramas sa vina Mosu' pe nesimtite. Seara am stat la brad si am facut Lego, am mancat carnaciori de bizon cu vin fiert, si intr-un final ne-am hotarat sa iesim la o plimbare sa il scoatem pe Cezar sa isi faca nevoile. Eu apucasem sa scriu repede o scrisoare de la Mosu' prin care ii ruga pe copii diverse lucruri printre care si cu jucariile sa le dea la alti copii daca ei nu le mai vor.
Repede-repede am insirat cadourile sub brad si am plecat si eu cu ei. Pe drum am stat cu ochii pe la casele oamenilor sa vedem de unde iese Mosu'. Cand am ajuns acasa Mosu' deja trecuse pe la casa noastra. Prajiturile erau insirate pe jos pe parchet (sa fie treaba credibila), cadourile frumos sub brad ... au avut o asa reactie, mai ales Luca ca el e mai botanist . Eva statea asa si mustacea, de parca sa cred sau nu. Luca isi tot punea intrebari de ce tata nu a primit cadou de la Mos (ca eu nu am apucat sa cumpar cadou pentru el ca am tot fost cu coditele dupa mine la cumparaturi). Apucasem eu sa ii cumpar un cadou cu Luca care era pentru el de la noi de Sarbatori, nicidecum de la Mos. In fine sa nu o mai lungesc atata, trecuram si de Craciun, acuma asteptam Anul Nou si gata. Ma apuca depresia cand ma gandesc ce repede se duce vacanta asta si ca nu apuc sa fac ce mi-as dori eu.
Pe 15 vine soacra la noi si va sta pana in mai cand va pleca cu piticii in Ro.
Am facut si eu pentru prima data sarmale care mi-au iesit delicioase. Am mancat atat de mult zilele astea ca acum am inceput o dieta fara carne. Ieri am mancat fructe, salate cu rosii, castraveti, salata verde si quinoa (ca sa bag si niste proteine), ah si nuci. Azi vreau sa mananc la fel. Ca vad ca ma simt foarte bine dupa o dieta din asta.
Aseara am fost de mi-am luat toaleta de Rev. E tare simpluta dar eleganta. A fost cam scumpicica dar eu zic ca merita. Ma duce cu gandul la romanii din antichitate cand o vad. Numai ca acum stau prost la capitolul incaltari. Si nu prea am timp sa imi caut incaltari. Nasol.
Sotul a decis si el ca anul asta sa se imbrace la costum, ca pana acum se imbraca ca un "derbedeu" de Craciun, blugi si o camasa. Anul asta imi face placerea sa isi puna si cravata. Si Luca se va imbraca la fel. Sa vedem cu Mamzel in ce tzoloambre o imbrac. Are niste chestii flu-flu, dar parca nu indraznesc sa o imbrac in ele ca mi-e sa nu raceasca.
Noe, ce faceti? cum ati petrecut Craciunul. Bia ce mai face?
Alina, ma bucur ca Robertica e cumintica si ca papa laptic mult de la tine. Cum a intampinat-o Marc?
Catrinel, baga poze, te rog.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

hello, ghiocime si Sarbatori fericite!
eu si bia suntem la hunedoara la ai mei, profitam de vremea aproape tropicala pt perioada asta a anului:-))
la noi Mosul a venit de vreo 3 ori, la Buc, la ai mei si la matusa mea/nasa Biei, ce sa-i faci, ea oricum s-a bucurat de fiecare data la fel de mult--eu la fel
ai mei au plecat azi in ungaria pt Revelion, deci o sa petrecem cu bunica mea, matusa, verisorii..sincer, eu as dormi
cam atat, in rest, nimic nou, astept 2010 sa vad cu ce surprize apare:)

Happy New Year si sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Pe fuga, evident

Alina, e tare dulce mica Roberta si se pare ca are un fratior foarte iubitor! Sa va traiasca amandoi! Cum este Marc? Si cum te simti tu ca mama de fata? Ai laptic?

Noi am fost la sora mea de Craciun, au venit si ai mei si, evident, am misunat cu totii in jurul copiilor. Vladi s-a bucurat crezand ca Anna este de mancare, dar sora-sa a aparat-o cu strasnicie. Cei mari incep sa se inteleaga iar pitica, incredibil, este deja cu ochii dupa ei. Este foarte dulce, foarte prezenta, total diferita de d-ra T. din toate punctele de vedere. Trag nadejde ca de data asta voi avea si eu pentru cine sa gatesc bunatati
D-ra T. este o surioara admirabila, fereasca D-zeu sa nu sar spre camera lui Suri in momentul in care incepe sa scanceasca! Urca 3 trepte odata si striga "Gata Suri, vin si eu si mamica noastra sa vedem de ce plangi?!". V-ati prins, pe micuta o cheama Suri (ca pe fiica lui Tom Cruise). Sau...Suri'Anna. Pana la urma, cum va anuntat si Catrinuta o cheama Irena, nu ca nu mi-ar fi placut Caterina (poate la a treia) ci pentru ca Irena este mama mea si a fost prima mea optiune, cu care tati nu a fost initial de acord. Dar avand in vedere faptul ca a stat la usa in timpul nasterii, cred ca i-a fost mai usor sa-mi dea castig de cauza.In plus, micuta chiar seamana cu mama (care in tinerete era absolut superba!).
In rest, ne pregatim timid pentru Revelion (la noi, cu sora, cumnatul si Vladi, fara pretentii!) si nu dormim noaptea. Dupa masa de la 2.00 incepe sa o doara burtica, se frichineste si trebuie sa stam de vorba pana pe la 5. Eu sunt zombie de-a dreptul. In prima saptamana a luat 450 gr (fata de 800 gr. luate de d-ra T. intr-o luna), in a doua 180 si asteptam sa vedem ce mai urmeaza. Atunci cand nu apuc sa mananc suficient, ori sa beau lichide (tot mai des, din pacate) ii dau si supliment de lapte praf dupa san, iar la masa de la 13-14 ii dau doar lapte praf. Este foarte lacoma si disperata sa pape, tine sanul sau biberonul cu pumnisorii si este cu ochii in toate directiile, dupa posibili hoti de laptic.
Am ajuns la concluzia ca esti ca in concediu cu un singur copil

Ciuf, si la noi zac jucarii peste tot, marea majoritate nefolosite de multa vreme, motiv pentru care le tot ducem in pivnita pe rand.
Si la noi Mosul a venit pe nesimtite, cum de fapt a venit toata viata noastra. Dar noi facem bradul dupa ce culcam fetele, la noi si pe el... in aduce Mosul. Evident ca Mosul n-a tinut cont de obrazniciile d-rei T. si i-a adus nepermis de multe cadouri, pe care le-a si luat inapoi dupa 2 zile de amenintari. Si cand planul meu functiona si repetam fel de fel de pilde si promisiuni de indreptare, s-a trezit milosul de tati sa aduca in fiecare dimineata cate un cadou inapoi de la Mos. Concluzia : "Vezi, mami, Mosul nu se supara ca nu mananc, nu stau incaltata si sunt obraznica. Este mai bun decat tine! M-a iertat!"

Pentru maine fac doar cateva apritive, fripturica si muuuulte prajituri. De Craciun am facut o gramada si doar cozonacul s-a ras (8 bucati), in rest a ramas mancarea neatinsa. D-ra T. este intr-o perioada proasta (sau cu viermisori!), nu mananca mai nimic inafara de 1 l de lapte/zi si sandvisuri toast cu cascaval. Sper sa-i treaca.
Are si muci, tuseste uneori (chiar in nasul lui Suri)si ma mir ca asta mica este ok.

Stefanna, te invidiez acum pentru placerea de a mai avea burtica cu bb miscacios. Deja mi-e dor!!! Sa vezi ce bucuroasa va fi si Bianca ta de fratiorul ei si cat de mult te va ajuta!

Aida, sunteti superbe! O sa aiba tati ceva de pazit! Tu mai ai laptic, cum papati acum?

Am mai pus poze in contul comun de la Craciun.

Fug pana la piata.

Va pup pe toate si poate apuc sa mai scriu ceva la noapte cand se culca "sefele" noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania2 spune:

Salutare,

m-am tot gandit zilele astea la voi si in final m-am hotarat sa scriu!
Dar.....sunt asa multe de zis!
Noi suntem bine, ma uit la minunea mea Bianca, si tot nu-mi vine sa cred, este asa dulce, fina, frumoasa, (asta-i partea cu cioara), da de, tre sa zic si eu!
Am inceput timid in toamna gradinita.
Super incantata de tot ce se intaampla acolo, la inceput fara prea multa pofta de trezit dimineata si mancat 3 feluri de mancare, dar, incet incet s-a acomodat.
Am ales o gradinita de stat. Simpla, cu copii multi si cu 2 educatoare incredibile. Am vazut atatea schimbari , in bine, la Bia de nu mi-a venit sa cred. Dar, minunea a tinut doar 3 saptamani pentru ca Bi a pescuit o varicela, forma extrem de usoara, 1o bube in total, dar a trebuit sa stea 3 saapt acasa.
Apoi a urmat 1 sapt de gradi de unde a mai achizitionat o laringita, iar o sapt acasa, apoi vacanta, apoi.... in final n-am mai dus-o , urmeaza dupa revelion.
De la grdi in cele aproape 4 saptamani a venit cu tot felul de expresii, fitze....
Daca ii atrag atentia, sau o mai cert, sau avem o discutie contradictorie vine, ”Gata, nu mai esti prietena mea, sau, “ nici vorba sa mai fim prietene”, sau “ esti o mama rea”, acum ma umfla rasul dar la inceput am suferit tare mult, daca ii raspund cu aceeasi moneda imediat isi cere scuze, si ma ia de gat sa ma impace.
Serbarea a fost “cu circuit inchis” din cauza de gripa porcina, noi n-am ajuns, nu ne pregatisem asa ca o lasam pentru la anul.
Cu mosu a fost tare fain. Bradul l-am facut cu o sapt inainte cand a inceput sa ninga, asa a fost intelegerea,cand ninge facem bradul si n-a uitat.
Dar bun, bradul facut, Mosul nu mai aparea, in fiecare dimineata se uita sub brad, drept pentru care i-am spus ca atunci cand fac sarmale vine mosu.
Ei, pai asa m-a stiut tot Bucurestiul, povestea in gura mare, “noi am facut bradul pe ninsoare, acum astept sa faca mami sarmale si hop, soseste mosu”.
Mosul l-a intalnit cu o seara inainte de ajun la mall, a fost asa emotionata, l-a luat in brate, s-a pozat cu el, a zis-o p-aia cu sarmalele ca-s gata pregatite si sa nu cumva sa nu treaca si pe la noi, a stat acolo cam o ora, s-a pozat cu toti copii si evident cu mosu, greu am luat-o. Inainte sa plecam am mai dat o tura la locul cu pricina dar mosu nu mai era , a fost tare necajita.
In dimineatra de craciun s-a trezit, s-a dus la brad, a ramas muta de uimire gasind cele cerute 2 papusi mari una cenusareasa una alba ca zapada, rochita alba ca zapada, un ruj roz, un rimel, masina cu telecomanda si .... papuci cu toc.
Bine ca venit craciunul ca cine stie ce mai cerea.
Chestia cu scrisoarea in care mosu sa zica sa nu mai..., sa nu mai... am sarit-o. Am tot amenintat-o =ca daca nu face, nu drege nu mai vine mosu, raspunsul ei a picat sec, “eu nu mai vreau sa vina mosu, daca tre sa fac toate aste”. No comment.
La capitolul mancare stam destul de prost, ceva lapte dimineata putina supa ciorba la pranz, o banana sa rontanele dupa amiaza si seara tot lapte.
La biberoane a renuntat singurica dupa o disctie cu nasa, nu stiu ce i-a zis, dar cand am ajuns acasa le-a pus la cos spunand ca ea este fetita mare de acum, evident peste 1 ora le-a cerut, mi-am dat peste maini sa nu i le dau asa tare o vedeam ca sufera, acum bea cu o canita.
Sigur, cantitatea s-a injumatatatit, dar e bine si asa.
Tot timpul vrea ceva "acum" nu suporta amanare, nu ma lasa sa stau de vorba cu tati (in schim avem voie sa ne pupacim), nu ma lasa sa vb la telefon, vorbesteeee tot timpul si ce ma enerveaza foarte tare e chestia cu maraitul.
La voi care-i treaba. Sa fie doar o chestiune de "perioada"?
De revelion trebuia sa plecam la Brasov, dar din lipsa de cineva care sa stea cu copii peste noapte am renuntat, vom petrece la sora mea.
Ciuf, nu-ti fa griji cu jucariile! Nici eu nu le mai pot. Acelasi scenariu, impastiate si atat. Eu tot zic, nu mai suport, casa asta arata ca bombardata! In vara am dat jumatate din ele dar acum s-au innultit la loc!
Andreea, am vazut pozele, sunteti tare frumosi, se vede cat sunteti de fericiti! Pupici
Alina, am vazut si pozele voastre. Ce-mi place poza unde-i tine caputul in mana!
Stefana, pupici si pentru voi, de la cord

wow, cat am scris!
Pauza , revin cu povestiri si raspunsuri si daca am timp si cu poze!

Un an nou cu tot ce va doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

alinaalex, flicitari!!! Sa-ti traiasca minunea, sa fie sanatoasa.
fug la mail sa va vad

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora(11.07.2009)
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

hop si noi!
Craciunul nostru a fost cel mai frumos de pana acum, l-am petrecut noi 4, fara musafiri. Musafiriada a inceput a doua zi, bine, numai neamuri. Mosu a venit si la Marc de vreo 3 ori in carne si oase - la gradi, la tati la servici, acasa doar pe fuga, ca avea multi copii de vizitat O sa pun si niste poze facute de Craciun in contul comun.
Cand a vazut cadoul de acasa de sub brad Marc a rasuflat usurat: " deci mosu' a inteles ce cadou vreau sa-mi aduca" Si la noi a fost f. darnic, ca de obicei, chiar nepermis de darnic, caci Marc nu mai stie sa se bucure de ceea ce primeste , se plctiseste rapid si ne impiedicam la tot pasul de jucarii, jucarioare, jucarele.
Roberta e super cuminte, papa si doarme, doarme si iar papa, Marc chiar e un pic dezamagit ca surioara lui nu stie sa faca nimic altceva si doarme mai tot timpul, dar o iubeste si e tare mandru de ea . Noaptea ne nanim, se trezeste cam de doua ori, dar nu sta treaza, iar eu am grija sa dorm pana dimineata tarziu. De ieri a inceput totusi sa mai stea cate putin treaza, se uita pe pereti, in jur, analizeaza, nici macar nu plange,raar si numai atunci cand burtica e rau chinuita de foame.
Am lapte din belsug, la fel ca data trecuta, am alaptat-o din prima zi si am noroc ca e mare mancacioasa, lacoma, cu ochisorii sclipind si cu pumnisorii stransi, ca si Suri
Azi am iesit si eu in oras, la niste cumparaturi si tare bine mi-a picat iesirea asta, chiar daca a fost mai mult pe fuga.
De Rev stam acasa, Marc si cu tati vor merge in oras, la miezul noptii sa vada artificiile. Noi, fetele, stam acasa, la TV, probabil vom avea si niste musafiri.
Eu sunt ok, m-a chinuit cateva zile broderia de la epiziotomie de nu puteam sa stau decat intinsa sau in picioare si sa ma deplasez cu pasi mici, dar acuma chiar ma simt bine si ma mir cum n-am avut deloc dureri de spate sau bazin de data asta, ca doar la nastere m-am dilatat in timp record (7 cm intr-o ora), deci pot sa zic merci ca am scapat.
Acum suntem singurele acasa, baieti sunt la petrecerea unei fetite din vecini. Robe, evident, doarme (inca...)

Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)

Mergi la inceput