--> --> -->

Poznasi smecherasi de mai - iunie 2004 (11)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Irinusha, Nicoleta, evident ca e mai bine sa fii mai tupeist in viata, daca esti timid si tii in tine iti faci mult rau singur...dar, daca asta ti-e firea, e greu sa schimbi prea multe pe parcurs. Eu ma bucur ca-i curajos si extrovertit, dar putin bun-simt n-ar strica. Irinusha, recunosc, seamana si cu mine si cu tati in privinta asta, mai mult cu mine. Eu spun cam tot ce cred si stiu ca trebuie spus, insa asta nu mi-a adus neplaceri in viata, ba din contra. Insa incerc sa spun orice lucru ce delicatete, astfel incat sa nu ranesc pe nimeni. Si nu ma bag in ce nu ma priveste. Asa as vrea sa fie si el...poate mai tarziu va deveni mai atent si la sentimentele celorlalti. Deocamdata e un copil teribil, simpatic uneori, exasperant alteori.
Imi pare rau ca mi-am pierdut capacitatea de a sintetiza si a reda coerent o idee. V-am zis, nu stiu ce se intampla cu mine, dar sunt in plin regres intelectual.
A! Alt exemplu: sotul mi-a povestit ca-i in echipa cu un tip care trage matza de coada si deseori trebuie sa preia si o parte din treaba lui. Asta mic a tras cu urechea si, cand ne-am intalnit cu tipul resp, l-a intrebat direct "tu esti ala de care povesteste tati ca stai toata ziua pe net,e sti un lenes si el face si treaba ta?" Va dati seama ca ne-am simtit ca naiba. Ca sa vedeti ca si la discretie stam prost.

Laureta, scutura lenea si mai lauda-te putin cu printesele. Pozeee.

Noi maine plecam la munte pt 2 zile. Nu stiu cum o sa ne descurcam cu frigul care se anunta, vom vedea, sper sa nu stam numai in hotel. Avem bagaj ca pt o sapt...sunt bolnava cu bagajele...ma uit si chiar n-am la ce sa renunt, asa e cand sunt 2 mititei, in special pt baiat trebuie multe haine de schimb, intr-o juma' de ora afara se face ca un om de zapada.

Pupici tutror!

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Bertha, tare rau ... am ras de una singura!
Asta de altfel face parte din "aveti grija ce vorbiti fata de copil" ... e valabil si ptr. noi binenteles. Nu-i Darius de vina ... ts, ts, ts! ;) Si cum ati dres-o?
Petrecere faina!!! Unde mergeti? La schi, saniuta, sau doar luat aer proaspat? Ceva organizat? Eu nu prea le am cu zapada (daca trebuie, scurt, repede), dar sa ma dau cu saniuta imi place ...
Si sa ma vezi pe mine cand facem plimbari de o zi, ca-i portbagajul plin ... de se uita B. stramb. Dar mi-au fost adeseori de folos, cand de ex. Cris s-a manjit cu inghetata si a avut mama-sa schimburi la ea, cand s-a facut frig si am avut si gecute, etc.. :D Deci, no comment!

Cris, ce mare s-a facut Mihai!!!! E un dulcel!!! Si-mi place cum il tine Amy mandra pe fratior ... si cu gropita ei dulce! Sa-ti traiasca!!!

A inceput si fi-mea sa vorbeasca ... stalcit ca frate-su. Tot sfarsitul cuvantului il spune ... deci o sa-i mai dam de treaba logopedei. Si nu stiu cum mi-a venit mie idea ca ea nu vorbeste asa mult ... n-am avut dreptate. Vorbeste pe limba ei, gesticuleaza ... cred ca o sa innebunim in curand.
Si asa se joaca de frumos (bine, cand nu se bat si cearta :D) ... azi Melie a fost pisica Tzitzi, se tinea dupa Cris si mieuna, Cris i-a facut pat, i-a dat sa manance, a mangaiat-o ... de coma!
Si au inceput sa se certe, la masa de obicei:
C: Amélie, esti un monster!
M: Nu, titza (fetita)!
C: Monstru!
M: Titza!
etc.. :)
Sau cand unul zice "da", celalalt "nu" ... ca in filme sau reclame, nu stiu daca le stiti. Mor de dragul lor!!!
Ieri avea Melie piciorul rupt, statea lata pe pat si frate-su-i dadea sa manance si o ingrijea; fac mancare ca mama si tata si papa impreuna. Sunt bestiali...
Ah, si noi nu dormim de obicei cu copiii ... are fiecare patul lui, in camera lor, paturile unul langa altul. Merg amandoi impreuna la culcare, adorm singuri acum ... Cris zice ca-l capiaza cum suge Melie la suzeta (o mai are noaptea), dar adoarme si asa. Dimineata o mangaie, se joaca cu ea ... vin amandoi la noi (la week-end cand dormim mai mult) ca niste pinguini ca-s bagati in sacuri de dormit, Melie imi baga degetele in ochi sa verifice de dorm, Cris ma trage de par, dupa care vin intre noi, la giugulit.
Insa avem si nopti cand plange Melie, cand viseaza Cris urat si vine intre noi ... ne place, doar ca-i patul asta mic rau ...
Si Cris are nevoie de dragalasenie, de iubareala. Noi intotdeauna l-am alintat, n-am tinut cont ca-i baiat si poate nu trebuie cum mai spun unii. Dimineata (cand merge la gradi) il iau din pat adormit si-l duc in sufragerie, unde stam si ne iubilim ... simtim amandoi nevoia :D ..
Gata, ca vrea Melie sa ne jucam ... Va pup in parte!

Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
"Spuneti "prezenta la umanitare!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Io, m-am intors la munca. Nu pot sa spun ca ma simt superbine, dar ma descurc. Evident ca redactia a lasat muuuult de dorit in saptamana in care am lipsit, asa ca nu am gasit decat doua materiale pe server. De aia nici nu m-am agit cu ce imi spusese seful saptamana trecuta.

Berta Mersi de email. Abia acum am avut acces la net. Acasa s-a sticat o mufa si n-are cine o repara.

Irinusa O, ce imi sunt cunoscute certurile astea. S-au cunoscut cumva cu Bia si verisorii ei?

E, si ca tot am inceput anul "bine", vineri l-am primit in club si pe Catalin. Asa ca acum suntem o familie de accidentati. Bia cu fruntea lovita, (bine, i-a trecut, dar trebuie dat un anume interes bubei ), eu cu fundul si sotul s-a taiat la un deget la servicu. Destul de rau, caci a trebui intervenit chirurgial cu coasere de tendon.
Mey, io spre sa se opreasca aici ghinoanele noastre.

si o saptamana frumoasa

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Felele, ati inghetat?

Noi ne confruntam cu o noua problema: simularea bolii. Vinerea trecuta, ca sa nu mai mergem la derdelus cu Biti, domnisoara s-a prefacut ca o doare burta. Am observat-o atent, si la cat a topait prin casa nu avea nimic. Seara am stat de vorba cu ea si a recunoscut ca s-a prefacut ca sa nu mearga la derdelus. Nu derdelusul era problema, ci Biti.
Ieri, cand am luat-o de la gradinita mi-a spus doamna ca a fost cam amortita, nu a dormit bine si cam moale. I-am facut acasa un cei cald, i-am dat nurofen. Si a inceput sa ma intrebe ca daca o doare capul rau la gradi ma duc sa o iau? I-am zis ca da, dar ar fi bine sa nu se prefaca caci atunci cand ii va fi rau cu adevarat eu nu o voi mai crede. Oricum am vorbit cu asistenta si a zis ca ma suna daca va fi ceva.
Azi la gradi au inspectie si Biti are interdictie in gradi, Bia avea emotii ca o sa o puna doamna sa danseze ca Baloo si ea nu stie. Am rugat-o pe doamna de dim sa nu o puna la dans.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Gata si cu muntele, incerc sa revin la ale noastre, la treburile de sinistrati in casa din motiv de ger. A fost f frumos, chiar daca a fost cam ger. Ioana adormea cum dadea cu nasul de aer, mare noroc am avut ca am putut folosi caruciorul, in ciuda zapezii de pe trotuar. Darius in elementul lui, omul zapezii in persoana, nu s-ar fi oprit din joaca oricat de tare i-ar fi inghetat mainile.

Irinusha, am fost intr-un grup mare, cu multi colegi ai sotului. Unii la schi, altii la sanius, noi la aer curat si relaxat neuronu'. A fost si o petrecere cu dans, a fost f frumos. Ce cuvinte mai zice Melie? Mai distreaza-ne putin!

Nicoleta, ma bucur ca esti mai bine. Si noi am trecut prin faza prefacatoriei, dar i-am explicat ca daca sustine ca il doare ceva, noi o sa-i dam un medicament care ii va dauna, pt ca medicamentele fac rau daca nu exista o suferinta reala. A lasat-o mai moale, in schimb, seara, daca avem un fel de mancare mai putin atractiv pt el, obligatoriu zice ca face kk si sta min 10 min la baie. De cele mai multe ori nu face.

Am bebeloasa nervoasa, o necajesc tare caninii.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

si din partea noastra!

Nico, va doresc din suflet un stop la ghinioane! Nasol cu tendonul, bine ca s-a rezolvat. Imbratisari familiei ranite! :)

Bertha, pe tine te asteptam cu impresii ... si poze mai ales! :)
Bine ca v-ati distrat! Caninii astia, sa-i bata vina! Fi-mea a inceput cu 2 luni mai devrem cu dintii decat frate-su, dar de abia acum, la 2,6 ani am terminat ... in sfarsit i-au iesit si ultimele masele. Cris la 2 ani era terminat.
Nu stiu ce cuvinte sa-ti spun ... vorbeste pocit, ca Cris, tot sfarsitul cuvantului il spune. Nasol la ea e ca spune si in germana si nu stiu la ce sa ma gandesc sa-i ghicesc intelesul. Cu toate ca in germana le zice mai bine ... cred ca o sa-i fi mai usor cand o sa dispara a treia limba, ca mai baga si un "si" inloc de da/ja ...i-am zapacit rau.

Nico, probabil ca-i ceva normal cu certurile intre frati ... dar pe mine ma amuza si ma uimeste rau ptr. ca nu-s invatata. Eu fiind singura la parinti n-am avut parte de asa ceva ... Mi se umple sufletul de fericire! :)

Si sa va povestesc de ultima dilema. Imi trimite o prietena din Stuttgart un link la o scoala privata bilinguala (engleza/germana) ... are si ea un baiat de mai 2004 si cauta o scoala mai cu mot ptr. el, a gasit-o pe asta si inainte de a se uita bine pe site mi-a trimis si mie link-ul ptr. ca aveau, culmea, una si in Ingolstadt.
M-am uitat si am intrat in priza ptr. ca mi s-a parut faina rau ... plus ca costurile se ghidau dupa veniturile parintilor, ar veni vreo 150 pe luna max. Ieri am si sunat, astept material informativ de la ei ... singura chestie nasoala e ca e cam departe, la cea de stat din cartier se poate ajunge si pe jos. In fine ... o sun in disperare pe prietena sa-i spun ce si cum si ma si ea: "Ai innebunit, ai vazut ca e 600 euro pe luna? De unde naiba? Mai bine ii il dau in privat la cursuri de limba!" Deci asta din IN e mai nouta si cred ca sunt costurile de inceput, ptr. reclama, probabil cea din Stuttgart are vechime si costuri normale ...
Voi ce ziceti de asa scoala? Cica se fac cursurile jumate in engleza, jumate in germana, sistemul scolar fiind la fel ca cel de stat.
Ne-a dat fata asta de gandit ... ts, ts, ts! :)

Aici cateva poze:
http://lh4.ggpht.com/_jNF7SLX85AU/S1tev1SpNWI/AAAAAAAAFpo/FiVwGlMZyoI/s640/DSCF4982.JPG
http://lh4.ggpht.com/_jNF7SLX85AU/S1tfI7cNh3I/AAAAAAAAFqQ/SvdE1ezsfIg/s640/DSCF4996.JPG
http://lh5.ggpht.com/_jNF7SLX85AU/S1tg5X6M35I/AAAAAAAAFs4/juoH2w3gUEo/s640/DSCF5055.JPG
http://lh6.ggpht.com/_jNF7SLX85AU/S1thXPECC9I/AAAAAAAAFts/jowc0fJTLEU/s640/DSCF5079.JPG
http://lh5.ggpht.com/_jNF7SLX85AU/S1thx9sGFGI/AAAAAAAAFuI/VMkYwlNWavc/s640/DSCF5102.JPG
http://lh6.ggpht.com/_jNF7SLX85AU/S1tgeygHj5I/AAAAAAAAFsQ/c7KKADdtR_I/s640/DSCF5043.JPG

Si aici e frig, a plouat toata noapte si bate un vant ... brrr!
In G. e normal sa fie si -15 grade, doar e iarna, chiar nu mi se pare mult :p
Va pupam! Sanatate multa la poznasi, fratiori si parinti!!!!

Mamica de Cristian - (fiul meu preferat) & Amélie - (fiica mea preferata)
--------------------------------------------------------
"Spuneti "prezenta la umanitare!"

Mergi la inceput

Berta Bine ai revenit acasa. Sa va fie de bine distractia la munte. Eu i-am spus Biei ca nu este bine sa minta ca o doare ceva sau ca ii este rau pentru ca atunci cand va fi bolnava cu adevarat eu nu o s-o mai cred si va suferi mai mult.
Faza cu toaleta o are si Bia, numai ca ea nu sta doar 10 min ci mult mai mult.

Irinusa May ce imi plac mutritele piticilor, imi vine sa ii mananc.
Cat despre scoala, poata reusesti sa iei lagatura si cu cativa parinti care au copilul acolo si sa ii intrebi daca sunt multmiti si daca merita.
succes

Pe Bia am luat-o la 13.00 de la gradi. M-a sunat educatoare sa imi spuna ca o doare urechea. O vazuse si asistenta si i-a dat Nurofen. Febra nu avea. Posibil ca in 1/2 de ora sa isi fi facut efectul caci nu parea ca o durea ceva. Vad diseara cum se prezinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alus spune:

Buna fetelor

Nicoleta- si eu am trecut cu Julia prin faza prefecatoriei. Julia la fel, daca nu vrea ceva o apucat toate durerile, mai ales de ureche, a avut probleme mici cu urechea. Si eu ii spuneam ca atunci cand o va durea cu adevarat nu o voi crede. Ia trecut nici nu stiu cand, acum imi spune dece nu vrea un anumit lucru. O sai treaca si lui Bianca, dar de fiecare data trebuie sa ii spui ca nu are voie sa se prefaca. Plus ca Julia cand facea vreo prostie se aparea cu cuvintele NU STIU, psiholoaga la gradi a spus ca este normal, copilul stie ca daca va raspunde asa mama sau tata nu il vor certa. Cateodata credem ca copii sunt mici si prosti, dar cu adevarat noi suntem mari si fraieri ca, credem in acest lucru.
La noi totul este ok, astazi am fost la o noua vizita la neurolog, este mult mai bine, dar trebuie sa mai mergem la exerciti. Ma cam enerveaza faptul ca micul cand sta culcat pe balansoar, se ridica in fundulet, cand il tin pe genunchi in pozitie mai mult culcata, el se ridica sa stea in fundulet, eu nu prea il las, dar si asa se aseaza. Ce ma suparat astazi este ca nu trebuie sa il las, dar daca el vrea, daca nu putea nu incerca sa se aseze, ei vor totul ca la carte, iar copii se dezvolta diferit. Acum mia spus sa il inregistrez pe camera de luat vederi ca sa poata vede ce lucruri noi stie sa faca. Daca imi va pleca la 9-10 luni nu il voi lasa sa mearga deoiarece la carte cel putin un an trebuie sa aiba. Ce ma enerveaza este ca vor sa fie totul ca la carte, nu cum vrea copiilul, el stie mai bine. Si la noi este un frig, nu imi vine sa ies din casa, dar trebuie sa merg sa o iau pe Julia de la gradi si am cu el exercitiile de 2 ori pe saptamana.Cam atata pe la noi. Voi incerca sa pun poze noi, nu prea am avut timp.
la toate

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=biFZ_9lNu2k

http://pl.fotoalbum.eu/Julia1901

Alus + Julia + Mateusz (Matei)
http://www.rumunski.waw.pl

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
Cum sa nascut Mateusz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Apar si io
Noi suntem bine. Ne am inchis in casa cu frigu asta. Fac cu Inisa activitati pe o carticica asa mai trece timpul. Mi se pare cateodata ca e trista
Eu cu ale mele, am avut ceva da nush ce ca analizele au iesit bune. Adica o stare de virozata, herpes la buza si o ditamai galma sub barbie si un cap cat un butoi. A trecut

irinusha ai doi copii superbi, imi place asa de mult de ei

tnicoleta incepe smecheria da, si eu o mai prind pe Inisa prefacanduse da la ea stiu ca e din cauza Biancai , asa ne atrage atentia.
uf cu bubele, multa sanatate la toti

bertha deja la canini? Noi suntem la maselele de jos umflate cat capul meu si normal urlat in fiecare noapte, ce Nurofen ce Camomilla nemec nu are efect, uf

alus frumoase poze

pup toate gasca

Mergi la inceput

Buna fetele

E, s-a facut Bia de o zi de stat acasa. S-a indurat tasu de ea si nu am dus-o la gradi. Azi s-a dus la schimbat de pansament si apoi o sa mearga cu ea la doctor.

Laureta Multa sanatate tie si fetelor. Hai ca se incalzeste vremea. Nu o mai duci pe Inisa la gradi?

Alus Mai, lasa medicii astia sa fie alti copii ca la carte. Acum daca Matei se dezvolta bine nu vad de ce l-ai opri. La 5 luni si Bia statea in fundulet, asezata intre perne. Nu statea toata ziua, dar atunci cand vroia o lasam. 5-10 minute in cateva reprize pe zi eu zic ca nu ii strica.

Irinusa Da, certurile intre frati sunt amuzante. E frumos cand se joaca impreuna fara certuri, sa ii vezi cum fac echipa si nascoces tot felu de scenarii pentru jocuri.
In schimb, nu imi place cand ies scantei cu batai serioase si jigniri. Nu am inteles niciodata parintii care le-au permis copiilor sa se jigneasca intre ei. Si am exemple. Eu cred ca este foarte important sa ii inveti de mici sa aiba respect unul fata de altul. Bine, nu cred ca este cazul la tine.

Mergi la inceput