Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (62)
Raspunsuri - Pagina 18

honeybaby spune:
Sotul i-a citit bebelunei Enciclopedia cu insecte si paienjeni de la Adevarul intr-un mod special si foarte amuzant. Ea a dat din craci iar eu m-am prapadit de ras. Acum dorm amandoi plus cele 2 patrupede din dotare.
Denisa, 24 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !
POZE

briza_marii spune:
Am intrat sa va urez noapte buna. Nu mai sunt in stare sa citesc ce ati scris. Ma doare pieleaaaaaa, ma duc sa ma dau cu pudra de bebei...Am fost la epilat, si de data asta a fost crunt, desi nu au trecut nici 3 sapt de cand fusesem, deci firul nu era prea lung..nu stiu ce s-a intamplat, ma- duut rau rau, de era sa plec ca zebra de acolo, o fasie piele goala, o fasie cu par..
Recuperez maine seara ce ati scris
www.brizamarii.sunphoto.ro/bebe/" target="_blank">poze22+
Eric Mihai

andira spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Babyangel Andira ce leucocite are fetita? Sa stii ca branula va trebui schimbata cel putin o data in intervalul de 7 zile...Nu ii va suporta vena si se va umfla..Ideea e ca sunt si tratamente intramusculare cu antibiotice dar depinde de diagnostic Eu am stat internata 10 zile cu Lucas, in urma unor leucocite de 27 000 unitati. Diagnosticul a fost :Stare septica, si ne-abagat pe cefalosporine: Rocephin si Pierami-intramuscular. A fost reactia de criza a medicilor care au stabilit ca nu au timp de analiza a cauzei, si ca trebuie combatuta septicemia cu ce au ei mai puternic si spectru pentru orice gen de infectie.Stiu ca atunci , in 2002, costa 1 milion/zi tratamentul Dar siropelele sunt asa..o gluma sa zicem, pentru rosu in gat sau boli usoare. Pentru infectii serioase e mlt mai eficient tratamentul intravenos sau intramuscular. Sanatate multa micutei si tie putere maxima! |
Babyangel - Irina avea 25.000 leucocite in momentul in care dr mi-a zis ca trebuie inceput tratamentul cat mai repede. Si ca-i pune branula, ca sa nu ne interneze. I-a dat tot o cefalosporina, Cefuroxim, 1 la 12 ore.
Acum Irina a plecat cu tati la spital sa-i faca tratamentul, avem de facut pana vineri seara. Dimineata o duc eu, seara tati.
Sper sa nu fie nevoie de schimbat branula, avem exact 7 zile.
Multumesc frumos!

ellanik spune:
Deci...se pare ca hormonii de sarcina sunt din ce in ce mai prezenti la odiseea noastra.Parerea mea e ca se exagereaza la greu.Eu sunt constienta ca aceasta comunicare virtuala nu poate suplini comunicarea face-to-face dar...come on! Si eu sunt contra discutiilor off-topic in sensul ca seara gasesc un capitol intreg in care s-a discutat despre nu stiu ce linkuri cadouri date nici macar nu stiu cui.Si dai pagina cu pagina incerand sa vezi daca se intampla ceva cuiva daca e sa ajuti cu un sfat sau o vorba buna.Sub nicio forma nu s-a afirmat ca discutia despre mama ta Oana a fost off-topic.Nu o lua si tu acum in exagerare.Niciuna din noi nu e atat de insensibila incat sa clasifice acest subiect aiurea sau plictisitor.Sa fim seriosi si maturi
, ce naiba!Discutiile off topic sunt dupa parerea mea acelea extrem de scurte care nu au legatura cu posturile anterioare:una vorbeste de rezultate de la analize si alta vine cu nush ce chestie fara legatura.Va suparati degeaba (ca vacarul pe sat ) pentru ca nimeni nu a avut intentia sa jigneasca."Eu, ellanik , mi-am facut un tzel in viata din a o face pe o fata de pe forum gravida mai ales, sa se simta de kko , sa se supere , etcetera, etcetera."
Plus ca mai sunt fazele alea de kko cand se simte cate una ignorata.Bey gagici, poate nu stie lumea sa va dea vreun raspuns sau pur si simplu problema voastra s-a ratacit printre posturi.Deci mi se pare ca a ajuns chestia asta ceva de genul "ce bine ne este ia sa ne facem noi niste probleme aiurea".Terminati cu aiurelile .Mie personal mi-au placut povestile cu mamicile voastre, povestea Oankai cu baietelul, exemplificarile Dayanarei cu carucioare, falcutele lu' Vio,am tinut minte problemele Rebianei si ale Andrei legate de col, etc.Si,da, sunt de acord si o sa urlu sus si tare ca acel capitol legat de numele odiseei din care facem parte a fost the most boring si inutil si de genul "nu avem ce scrie hai sa inventam.Parerea mea.Cine vrea sa se mai dea suparata (nu dau nume ca se supara Oanaiacovita)
GLUMA sa puna mana sa ii treaca ca astea sunt copilarii.Deci Oana ne-am inteles ,da?Hai ca sunt pusa pe hartza ca sunt antrenata de la muncitori.
Inca ceva si ma duc !Daca tot are cineva ceva de spus sa spuna direct sa nu mai insinueze ca e mai simplu.
PS : Cine v-a mintit ca la Cta e mirific?E totul o mocirla de nedescris si ieri cand inca era inghetat, ce era pe sosele (sa se citeasca pleznituri, busheli, injuraturi, etc)!!!!
Daca intervine vreun element de basm o sa va tin la curent dar avand in vedere ca eu urasc frigul nu cred ca va veti face o idee prea clara dupa spusele mele.Haidi pa si tzucaturi pt fiecare suparica. +28 cu
George-Theodor
AMR 11 saptamani !!!
Doamne ajuta!
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

andira spune:
Rebiana - nu prea stiu exact ce solutii sunt la ce ne-ai povestit, dar si mie mi se pare cam devreme sa-ti spuna de retard de crestere.
Pot sa-ti spun ca Irina a avut in permanenta o saptamana in urma, ecografic, de pana la urma ma gandeam ca am tinut eu minte gresit data UM.
Nu stiu nimic de preeclampsie, dar gandeste pozitiv , nasterea la 36 de saptamani e mai devreme, insa nu e chiar atat de devreme incat sa puna foarte multe probleme - asta din ce-am mai citit si eu.
Am o colega care a nascut de ambele dati la 34 saptamani, iar baietelul nr 2 a avut 3 kg, in timp ce Nati a mea a avut la 38 sapt si 5 zile - 3080g.
Vorbeste cu dr si vezi ce solutii exista, eu sunt convinsa ca se poate rezolva

andira spune:
Ellanik - pe mine m-ai cam pierdut , dar vreau sa va spun ceva: a fi tot timpul on-topic ar insemna sa discutam (mai ales dupa nasterea copiilor) in majoritatea timpului despre kg - care cate a luat, centimetri - care cat s-a lungit, hainute, patuturi, carucioare etc.
Eu sunt perfect de acord ca mai ales in cazul mamicilor la primul copil, informatiile asta vor fi foarte utile. Insa la un moment dat ne vom satura de ele. Eu stiu de la Prichindei, ca la un moment dat ma saturasem de atatea masuratori, incercam sa mai aflu si altceva din discutiile de pe forum - o carte citita, un film vazut, un sfat despre relatiile din familie etc. In nici un caz nu spun sa acaparam un topic intreg cu discutii despre viscolul din SUA, de ex, sau inundatiile din Bangladesh, dar cate o schimbare de subiect poate aduce o mica variatie, si cine stie cine are nevoie de informatia respectiva.
Eu una sunt foarte bucuroasa de ex ca mai sunt aici atatea mamici la al 3-lea bb, pentru ca sunt convinsa ca o sa am nevoie de sfaturi dupa nastere. Nu vor fi strict on-topic, dar sper sa nu se supere nimeni ca o sa intreb.
Si acum va las, ma duc sa ii fac lapticul lui Nati, si sper sa o culc pana vine zurbagiul nr.1. In afara de branula in manutza, nu mai are nimic, si-a revenit la starea normala de agitatie si fugarit prin casa, de-mi sar ochii cand o vad cum flutura manuta aia
Edit: in spiritul ca ceea ce va spuneam mai sus , mi-a placut foarte mult ce au pus fetele de la Copii de mai-iunie 2005 la inceputul capitolelor - fiecare poate discuta despre ce vrea, "nimic nu este off-topic". La Prichindei la fel, stiu ca orice le-as intreba pe mamici, n-o sa ma traga nimeni de maneca sa-mi spuna "vezi ca ai iesit din peisaj"
.
Inca o data, nu o privesc nicidecum ca regula generala, pana la urma cred ca va veni cu timpul.
Noapte buna, ma duc sa culc pisoiul mic.

vladimirescu spune:
ellanik si lara imi pare rau ca v-am bagat in hora si o incasati in locul meu :) Diversele apropouri imi erau mie destinate, nu voua, ca eu am fost aia nedelicata care am zis de capitole care nu ma intereseaza deloc... Imi cer scuze ca, iata, e a doua oara cind se isca o mica cearta din pricina mea pe forum, ca m-am mai luat eu de off-topics...
Ca sa fie clar: despre mame, sentimente, retete de mincare, probleme cu sotii, animalute etc mi-e drag sa citesc, dar niciodata hartane de pagini dedicate cite unei prostioare. E vorba de intinderea in pagini a subiectului, asta ma face sa simt uneori ca-mi pierd vremea...
Incerc sa citesc totul cu constiinciozitate ca sa nu scap vreo problema unde eventual as putea sa ajut cu o vorba buna, sau vreo bucurie care-mi insenineaza si mie ziua, iar cind vad ca citesc de 2 ore si tot de prostii dau, zau... Iata un caz ipotetic care e absolut nevinovat: cineva posteaza o poza cu un set de bodyuri dragalase. Dupa care urmeaza 3-7 posturi cu "felicitari", "superb" sau "cit au costat". Totul bine pina aici, dragut chiar. Dar daca ne-am trezi cele peste 100 de inscrise la odiseea asta ca posteaza TOATE mesaje de felicitare, aprobare etc la acel nevinovat mesaj? Ma intreb cine ar mai avea macar intentia sa citeasca tot? Si daca, pierduta printre rinduri, se nimereste vreo fata cu o problema reala, care are nevoie de un sfat sau pur si simplu de minunatul sprijin emotional pe care stiu ca-l puteti oferi cind e nevoie?
Iata de aceea cred ca putina autocenzura nu strica pe un forum, e buna pt echilibru. M-au emotionat de multe ori povestile voastre legate de mame, de probleme cu sotii samd, mi-au placut mult si unele din pozele postate, dar nu am scris nimic despre asta din simplul motiv ca, in momentul in care citeam eu, erau deja o multime de raspunsuri postate, si am hotarit sa nu repet si eu ce au zis altii, e suficient, sa nu maresc mai mult intinderea subiectului.
Dar asa gindesc eu, desigur. Si, intr-adevar, exista varianta de a citi pe sarite, lucru pe care pina acum nu l-am facut, din adinc respect pt voi toate...
Lara, multumesc ca ai zis sa ne invatam copiii dspre semnificatia Craciunuli ! E un lucru care poate parea la indemina si ca-l stim cu totii... dar iata ca m-am trezit ca ai dreptate, copi;i; meu a prins-o pe aia cu darurile mosului, di aer de pe undeva, iar eu chiar nu am realizat pina sa scrii tu in clar ca e o munca de lamurire pe care chiar e necesar sa o duc cu el, ca sa inteleaga ca e mai mult de atit... Mai ales ca eu sint genul oripilat de cit de mercantile au devenit sarbatorile, relatiile, totul... Multumesc
Ellanik, tu reusesti sa ma binedispui si cind esti nervoasa, esti o comoara pe forum! Am ris de m-am prapador de ce ai scris
Azi mi s-a facut brusc teama: am vazut ca se naste zilnic la odiseea dinaintea noastra... acusi termina ele si incepem noi cu "hai, x-lica!"... Nu-mi vine sa cred ce aproape e!!!!
Si o chestie sa va amuzati: ma urc eu azi pe noul meu cintar electronic si ce-mi vad ochii: 99,9 !!!! Puteti sa va imaginati asa ceva? Miine... brocoli cu iaurt si apa plata intre mese, am zis! 25+ cu
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)

honeybaby spune:
Vladi- eu nu cred ca sa citesti 3-7 ...10 mesaje cu fericitari dureaza mai mult de 10 sec.
Eu nu sunt nici pro nici contra fericitarilor, dar sunt contra cenzurii. Daca o persoana se simte bine sa ureze ceva de sa fie "oprita"?
Eu cand intreb despre ceva cat a costat intreb pt ca chiar ma intereseaza si nu din politete. Daca ar fi un mesaj in care de ex s-ar vorbi despre premergator, preturi, firme as sarii peste el, pt ca pe mine nu ma intereseaza si gata.
Dar nu pot sa le zic altora sa nu discute despre asta.
Pe mine cenzura ma indispune si intristeaza la maxim si o asociez perioadei ceausiste. Nu cred ca pot sa descriu in cuvinte cand de mult nu-mi place.
Eu apreciez sfaturile tale foarte mult si felul in care reusesti sa gandesti pozitiv. Spun asta ca sa se intelega ca {,} combat o idee si nu o persoana.
Denisa, 24 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !
POZE

Lara spune:
Vladimirescu, nu-ti face griji, sunt in acelasi asentiment cu tine, asa ca imi asum cele zise. Regret ca au inteles fetele altceva, si eu citesc cu placere despre tot ce se discuta, de asta mai sunt inca pe aici, ca sunt si eu departe de cei dragi iar discutiile de pe-acasa, de mama, prieteni, de piata si de magazinul din colt, de produse atat de familiare etc. si de care mi-e atat de dor si mie imi fac mare placere. De multe ori imi dau si lacrimile cand va citesc, dar de cele mai multe ori nu zic nimic, e deja prea tarziu sa intervin, mai ales la ritmul in care se scrie aici :) Si de multe ori, ca si tine, consider inutil sa mai intervin si eu, spun fetele bine ce spun, e deajuns.
Oricum, consider inchis capitolul, mai ales ca si-a gasit nume Asta avui si io pe creier si gata, bine ca se rezolva pana la urma.
De semnificatia Craciunului am zis sa va spun, desi chiar suna a cliseu, dar asa cum zici ca ai observat tu, asa am observat si eu acum cativa ani cu Ioana. Chiar daca ii citisem si povestisem despre asta, Mos Craciun e clar mult mai mediatizat ca sa zic asa si copilul uita in timp adevarata semnificatie, mai ales amanuntele alea care fac totul atat de special
Ellanik, clar tu esti foc, de asta mi-esti draga. Ador oamenii care zic in fata ce au pe suflet si tu ai un stil.. Te pup
O zi buna sa aveti maine si.. sa auzim numai de bine Va pup.
Lara, 25 & mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

ellanik spune:
Lara mi-am facut antrenamentul pe soacra-mea. Ma refer la foc si spusul in fata.
Cat despre cenzura, Honey nimeni nu se refera la genul acela de cenzura .Uite-ma pe mine ce necenzurata mi-s!Trebuia sa ma fi vazut azi necenzurata la miezul zilei cand eram spume la gura ca soacra-mea mi-a palmat o vaza pictata manual si a dus-o la ea in camera.O sa ziceti ca ce a dracu' sunt dar ea nu mi-a dat ever o batista si eu sa-i dau frumusete de vaza care era deja incadrata in decor?Mi-a shparlit-o.Da' i-am shparlit-o si eu si am dus-o la loc.Acum astept sa observe!!!Va tin la curent.
Vladi , tu esti ca pretul psihologic:99,9.Cat despre nascut nu mai spune ca eu mai nou cand merg la pipilica am senzatia ca nu iese urina ci lichid amniotic.Nu stiu cum arata dar ...Faza nasoala e ca atunci cand varsam nu cadea niciun pitic de pe creier..
Va doresc un cod galben placut si mirific .Eu o sa stau si o sa boscorodesc cu gandul la caldura. +28 cu
George-Theodor
AMR 11 saptamani !!!
Doamne ajuta!
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/