Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (74)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufuleti2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria11maria

pufuleti2010 - multumesc, am vazut ca sunt pe prima pagina dupa ce ti-am raspuns. Vad ca mai e nevoie de data nasterii mele- 11.03.1976. si, un lucru important :) E fetita, nu baietel!!!! :)

34+ cu maria

Gata, s-a rezolvat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

ne-am intors si noi de la party de copii. galagie, tata, vo 10 baieti si 3 fetitze. a fost o premiera si pt noi si pt ana, care s-a cam..izolat cu mine si bebelina surioara sarbatoritului, ca in camera unde erau baietii era ... [

ratusca, sunt situatii care trebuie remediate pe loc si usor, pana sa suni sau sa mergi la dr: iritatie funduletz(bepanthe, crema pe baza de zinc), canale lacrimale infundate, scurgeri la ochisori (ser fiziologic, comprese sterile), nasuc infundat d la laptic/altele (ser, pompitza), termometru(si de masurat exact daca are febra si de...stimulat cand e bb constipat), supozitoare cu glicerina pt mami si bebe(constipatie), picaturi, ceaiuri anti-colici, paracetamol pt copii etc. sper ca asta ai vrut sa intrebi

maria, bine ai venit scutecele alea refolosibile sunt ok daca ai timp, nervi de otel si convingeri ecologice 100% (pampershii se degradeaza la fel sau mai rau decat peturile)

cris_mario, bravo ptr treburi si ca ai sustinut activitatea aici azi

mai aveam, dar.. s-a epuizat bateria la neuron

Cris, 33+cu Ema si Ana(2003)
poze
AMR 6 sapt.!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Haide buna seara fetili

Bun venit noilor mamici de pufuleti si bine ati revenit cele ratacite

Fetelor acum la 22:00 este pe Discovery Travel & Living -- I Didn't Know I Was Pregnant .. De abia astept sa inceapa.

Azi am avut maaare activitate am facut de papa caci asa am primit ordine si dupa aia vreo 3 ore am calcat. Ce credeti? Haine de bebe ca am vazut ca e la moda .. Iar pt ca am auzit la fete ca apar contractii am luat un no-spa preventiv si a fost ok .. Dar dupa 3 ore de stat in picioare ma doare spatele de nu ma mai pot ridica din pat pt asta nu mai merge no-spa asta este. Bine ca nu sunt contractii .. Maine stau cuminte

30+ Yannis Andrei

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica

O alta intrebare din ciclul "mami nestiutoare":

cam ce ar trebui sa contina o trusa minima de prim ajutor pentru bebe si la ce foloseste fiecare din substantele/materialele din ea?
Ca va tot aud cu baneocin, fase sterile etc... dar la ce folosesc?

Ratusca 32+

Noi am folosit asa:
-Baneocin pudra (pentru bontul ombilical, previne infectiile)
-fasa sterila (tot pentru buric, dar faceam si comprese cu care stergeam ochii)
-alcool alb 60 grade (e bun si spirtul daca nu gasesti, tot ptr buricel. Mie medicul mi-a recomandat sa fac baie copilului din prima zi dar dupa baita sa infasor bontul ombilical cu o compresa sterila inmuiata in alcool de 60 de grade sau spirt.)
- eferalgan pediatric ( pentru febra dar pana la 3 luni NUMAI la recomandarea pediatrului)
- apa termala Avene (pentru spalat pe fata in cazul unui copil predispus la alergii)
- spray Humex apa de mare (pentru desfundat si curatat nasucul)
- ser fiziologic (pentru curatarea ochisorilor)
- Bepanthene (iritatii de scutec, iritatii minore)
- Sab Simplex sau Bonnisan sau Baby Calm,(siropele si ceaiuri contra colicilor)
- Betisoare de urechi cu opritor.
- termometru
Oricum la prima vizita a pediatrului nu ezita sa il rogi pe el sa iti faca o listuta cu un minim necesar. E cel mai in masura sa iti recomande anumite produse.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 33+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

aaa, da:
lilika, emotii ai, normal, dar mai e asa de putin pana "scapi" si il ai pe bebe in brate. te invidiez!
maine facem galerie k lumea, acum uite muuulti si muuulte

poze
AMR 6 sapt.!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris.dogarel

ne-am intors si noi de la party de copii. galagie, tata, vo 10 baieti si 3 fetitze. a fost o premiera si pt noi si pt ana, care s-a cam..izolat cu mine si bebelina surioara sarbatoritului, ca in camera unde erau baietii era ... [

ratusca, sunt situatii care trebuie remediate pe loc si usor, pana sa suni sau sa mergi la dr: iritatie funduletz(bepanthe, crema pe baza de zinc), canale lacrimale infundate, scurgeri la ochisori (ser fiziologic, comprese sterile), nasuc infundat d la laptic/altele (ser, pompitza), termometru(si de masurat exact daca are febra si de...stimulat cand e bb constipat), supozitoare cu glicerina pt mami si bebe(constipatie), picaturi, ceaiuri anti-colici, paracetamol pt copii etc. sper ca asta ai vrut sa intrebi

maria, bine ai venit scutecele alea refolosibile sunt ok daca ai timp, nervi de otel si convingeri ecologice 100% (pampershii se degradeaza la fel sau mai rau decat peturile)

cris_mario, bravo ptr treburi si ca ai sustinut activitatea aici azi

mai aveam, dar.. s-a epuizat bateria la neuron

poze
AMR 6 sapt.!!

Da, cam asta era, saru'mana!

Ratusca 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_2009 spune:

cris mario de ce te ingrijorezi ca ai tens mica 9/5? Eu asa o am mereu am mai avut si 9/6. Cred ca mai rau era daca o aveam mare,asa mica crezi ca e vre-un pericol?

34 sapt

Mergi la inceput

mariucasara,uitasem complet de buric si accesorii pt el... cu ana am stat 7 zile in spital si a cazut a doua zi dupa ce am ajuns acasa, poate (si)d-aia...

ratusca, mai sunt si alea ptr mami: supozitoare, ceaiuri, garmastan(sau altceva ptr eventuale iritazii de sfarcuri), etc

poze
AMR 6 sapt.!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica

O alta intrebare din ciclul "mami nestiutoare":

cam ce ar trebui sa contina o trusa minima de prim ajutor pentru bebe si la ce foloseste fiecare din substantele/materialele din ea?
Ca va tot aud cu baneocin, fase sterile etc... dar la ce folosesc?

Ratusca 32+

Noi am folosit asa:
-Baneocin pudra (pentru bontul ombilical, previne infectiile)
-fasa sterila (tot pentru buric, dar faceam si comprese cu care stergeam ochii)
-alcool alb 60 grade (e bun si spirtul daca nu gasesti, tot ptr buricel. Mie medicul mi-a recomandat sa fac baie copilului din prima zi dar dupa baita sa infasor bontul ombilical cu o compresa sterila inmuiata in alcool de 60 de grade sau spirt.)
- eferalgan pediatric ( pentru febra dar pana la 3 luni NUMAI la recomandarea pediatrului)
- apa termala Avene (pentru spalat pe fata in cazul unui copil predispus la alergii)
- spray Humex apa de mare (pentru desfundat si curatat nasucul)
- ser fiziologic (pentru curatarea ochisorilor)
- Bepanthene (iritatii de scutec, iritatii minore)
- Sab Simplex sau Bonnisan sau Baby Calm,(siropele si ceaiuri contra colicilor)
- Betisoare de urechi cu opritor.
- termometru
Oricum la prima vizita a pediatrului nu ezita sa il rogi pe el sa iti faca o listuta cu un minim necesar. E cel mai in masura sa iti recomande anumite produse.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 33+ Sebastian Petru

Of, m-am lamurit, multumesc mult! Baneocinul ala ma obseda, nu stiam ce se face cu el!

Ratusca 32+

Mergi la inceput

alexutzza, ai interdictie la "pufuleti" azi? sa nu intri in sevraj... deh, ca membru activ de "pufuletus dependentus"..

simonette, ce bine ca te odihnesti o sa ai nevoie de rezervele astea.am vazut la fulgusori ca iti astepti randulcand o fi, sa fie bine

poze
AMR 6 sapt.!!

Mergi la inceput