Nou stil de viata (286)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danielag/danielag.jpg)
danielag spune:
Carmen, painea la masina de paine nu imi iese nici mie, se farimiteaza tare a doua zi. Cred ca nu e hidratata suficient (are mai putina apa) si nici coacerea nu e ca in cuptor. Dar pentru mancat in ziua respectiva merge, e chiar foarte buna. La cuptorul clasic imi iese mai bine. Am o reteta de pe culinar de paine artizanala, nu se framanta. Am adaptat reteta ca nu iesea bine si acum e cam ce cautam. Am pus www.culinar.ro/forum/index.php?s=&showtopic=20516&view=findpost&p=819869" target="_blank">aici niste poze.
Tumpi, retete fac mai multe la masina de paine (cu seminte, cu rozmarin, cu usturoi, cu diverse fainuri). La cuptor clasic n-am incercat decat painea artizanala (cu dospire mai lunga sau mai scurta).
Gabi, vacanta placuta!
Claudia, ai grija ce-ti doresti , si noi ne-am dorit zapada si a venit acum de ne-a saturat!
Va pup pe toate!
Daniela
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
hcclara spune:
Doamne, ca rai copii am! de cand a venit Luca de la gradi, se cearta intr-o veselie amandoi pt Lego...nu stiu ce au de impartit, ca piese au destule...doamne ajuta ca maine la pranz ii duc la socrii si ii las la ei pana duminica, iar eu imi fac de cap cu sotul si abia asteptam
Am fiert sarmale, miroase in toata casa, ma duc sa mai aerisesc o tura.
Mik, iti spun de azi, ca maine nu stiu daca ajung la comp pt Marcy, multa sanatate si noroc!
pupici la toate si un we placut!
tumpi spune:
Am primit azi ceva pe e-mail si m-am gandit sa impartasesc cu voi
Un tanar preot si sotia lui, trimisi la prima lor parohie, ajung acolo intr-o zi de octombrie si constata ca biserica este intr-o stare deplorabila... Plini de entuziasm, isi propun sa o restaureze pana in Ajunul Craciunului, cand vor sa organizeze prima slujba...
Muncesc din greu, rapara peretii, tamplaria, refac picturile, curata si... termina totul pe 18 decembrie! Pe 19 insa incepe o vijelie cumplita, care desprinde o bucata din acoperis, iar apa scursa le distruge o portiune mare dintr-un perete lateral... Intristat ca trebuie sa amane slujba de inaugurare, preotul pleaca spre casa, dar pe drum se opreste la o licitatie in scopuri caritabile si acolo ii atrage atentia o fata de masa brodata, de o mare finete, care avea in mijloc o cruce; isi da seama ca are exact dimensiunea portiunii de perete avariat, o cumpara si se intoarce la biserica. Intre timp incepuse sa ninga, iar in statie zareste o doamna in varsta care tocmai pierduse autobuzul. O invita sa-l astepte pe urmatorul in biserica, iar el incepe sa fixeze fata de masa pe peretele avariat. Doamna asteapta absenta intr-un colt; deodata isi ridica ochii si, socata, il intreaba pe preot de unde are fata de masa cu initialele ei(EBG)... Ii povesteste apoi ca ea o brodase in Austria in urma cu 35 de ani, in timpul razboiului. La venirea nazistilor e nevoita sa plece in graba si-si lasa in urma sotul, care este arestat si trimis in lagar... e ultima data ca-l mai vede... Impresionat, preotul vrea sa-i returneze fata de masa, dar ea ii spune ca e mai bine sa ramana in biserica... Tot ceea ce poate sa faca este sa o conduca pe doamna intristata acasa...
Slujba de inaugurare a bisericii reuseste de minune, iar la sfarsit preotul isi conduce spre iesire noii enoriasi; cand revine observa pe un scaun un domn in varsta cu ochii pironiti pe fata de masa... Barbatul ii povesteste indurererat ca fata de masa fusese brodata de sotia lui, care disparuse pe timpul ocupatiei naziste si pe care o credea moarta... Preotul il roaga sa-l insoteasca intr-o scurta plimbare cu masina si il duce la domiciliul batranei doamne, unde asista la cea mai impresionanta revedere de Craciun... (Intamplare adevarata povestita de un preot pentru a ilustra "misterioasele cai ale Domnului")
M-am rugat azi pentru tine si i-am cerut Domnului sa te binecuvanteze, sa-ti calauzeasca pasii si sa te protejeze. Iubirea lui este mereu cu noi; promisiunile Lui se implinesc, iar daca avem incredere sa-i prezentam problemele noastre, El are intotdeauna grija de noi...
Daca se intampla sa ai probleme aparent insolubile, nu uita ca si eu ma rog pentru tine, iar Domnul iti va da solutia... Retrimite acest mesaj celor care crezi ca au nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu, inclusiv celui/celei care s-a rugat pentru tine. Numai in situatia in care crezi ca nu ti-a mai ramas decat Dumnezeu descoperi ca de fapt e singurul care te poate ajuta... Incearca sa vezi daca este adevarat; tot ce ai de facut este sa spui urmatoarea rugaciune pentru cel/cea care ti-a trimis-o:
Doamne, Tata, binecuvanteaza-mi familia si prietenii si da-le ceea ce stii Tu ca au nevoie! Umple-le vietile cu pacea Ta, cu prosperitate si cu puterea binelui, aducandu-i astfel mai aproape de Tine! Amin.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Gabrielama spune:
Salutari din Predeal, unde ninge cu soare.
Iar eu sunt racita varza, abia respir. Asa incat, toata lumea este afara iar eu stau in pat si zac. Asa imi trebuie daca intind coarda....
O zi buna sa aveti.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
roxana1974 spune:
Buna dimineata dragutelor!
Eu am ajuns aseara acasa, iar acum nu-mi vad capul de treaba. O iau incet si sigur, ca am toata ziua la dispozitie.
La Milano a fost ok, dar tot nu am timp sa scriu detalii si nici nu e ok inca, pana nu stiu ceva sigur. Poze din vacanta de ski am sa incarc deseara sau maine.
Va pup si revin mai incolo. Va doresc o zi minunata, asa ca voi si pe curand!
Roxa
Delidana spune:
Salutare,
Gabi, sanatate multa, imi pare rau ca esti racita.
Tumpi, frumoasa povestea.
Gusta, nu ne mai zici nimic?
Anda, .
Ma duc sa ma "distrez" putin cu treburi casnice.
Weekend frumos!
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tzuni/Tzuni.jpg)
Tzuni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tumpi Tzunela bine ai revenit.Fusesi cu Dana Rogoz la Madrid, nu-i asa? |
Da, asa e. Filmul deplasarii il poti vedea azi pe pro tv international de la ora 18. ora Romaniei. Azi noapte l-am montat. Moama ce reclama imi fac... Noroc ca la International nu se poate masura rating-ul!
![](icon_smile_big.gif)
www.youtube.com/watch?v=gWqj6Twzd5Y&feature=related" target="_blank">THAT's ME
violeta70 spune:
Buna seara fetelor!La Multi Ani! Marcy! sanatate si noroc
Ancadragoman mult noroc tatalui in ianuarie. Tatalui nostru nu a putut sa-i puna stend, ca este mai grav. Doamne-Ajuta sa fie bine.
Gabi sanatate multa si sa te faci bine!
Carmen ce-ti fac baietii?
Azi am avut program de curatenie, geamuri si altele. Am inghetat pe geamuri de mare lucru daca nu o sa racesc. Sper sa nu.
Pupici la toata gasca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gusta/gusta.jpg)
gusta spune:
Buna.
Delia chiar nu am ce spune sincer, stau cumintica si va citesc.
Olga socru e mai rau, si se simte si acasa tensiunea dar asta e m-am invatat cu toate.
Tzuni buna emisiune iar la De suflet ma uit acuma si imi place.
Mara mi-a facut otita si am ajuns la urgenta si mi-au dat spray de nas si acasa si pana dimineata avea gatul plin de puroi de suntem acuma pe antibiotic.Asa ca am vorbit foarte frumos cu medicul si se pare ca polipi au crescut din nou si canalul de legatura dintre nas si ureche e prea mic si de asta face otite repetate asa ca se pare ca ne mai operam odata.Ce e in sufletul meu nu vreau sa zic.
Ai vazut Delia de ca ma feresc sa scriu ca eu tot timpul ma plang de ceva.
Pup toate fetele si spor la pregatiri si Violeta sa vii si la mine.
Marilena si Mara Augusta
mephala30 spune:
'Neatza.
La multi ani, Marcy!
Gusta, imi pare rau pentru Mara. Incearca sa vezi partea plina a paharului, asta ti-o spun asa, ca sa poti trece mai usor peste toate.
Vio, multumim, suntem bine. Slava Domnului pentru toate!
Gabi, insanatosire grabnica!
Daniela, la masina de paine folosesc mai mult functia "dough", las apoi la dospit si coc in cuptor. Iese ft. buna painea, dar a doua zi e sfaramicioasa, orice i-as pune, ou, cartof fiert...Paine artizanala am facut si eu de cateva ori, e foarte buna. Vad ca si a ta e aspectuoasa.
Tumpi, multumim, draguta povestea impartasita.
Delia, gata distractia? Azi merg la Avatar, 3D,
.
o duminica minunata!