Bobocei de sep-oct 2008 (230)
Raspunsuri - Pagina 9
felicic76 spune:
buhuhuhu!
babytza:multa sanatate mamei tale si insanatosire grabnica! Va pup pe toti! 
Noi nu am iesit astazi pentru ca Vlad nu mai accepta caruciorul si chiar nu stiam cum sa-l protejez de fulguiala, plus ca nu eram in stare fizic sa merg cu el, pe jos, pana la parc, in vajul care era. Maine, cu tati, alta poveste![]()
Saptamana trecuta am strans hainute si jucarii pentru o prietena care a nascut, le-am dus la usa, il asteptam pe sotul ei ca sa le ia. Vlad s- adus la punga cu jucarii (doar la aia), a rasturnat-o si apoi si- a carat la locul lui de joaca, una cate una, tot ce ii dadusem fetei: zornaitori, jucarii de carut si jucarii de dentitie. Fara scandal, preocupat doar de carat, metodic le-a carat pe TOATE inapoi
Am reusit, totusi, sa sterpelesc cateva si sa le pun la loc in bagaj. Va dati seama ca nu am pus nici o jucarie preferata, doar ce nu mai folosea el jucarii pe care nu-mi amintesc sa le fi vazut la el in mana
Ca sa ma razbun
azi am aruncat o sacosa de carrefour de masini fara roti etc, sunt hotarata sa pastrez doar ce functioneaza, ce nu a stricat inca (boala lui este scosul rotilor, drept urmare are doar doua masin in momentul de fata, in conditiile in care noi cumparam preponderent masinute
)
Acum redecoreaza in sufragerie, plimba masuta de cafea prin living, iar in seara asta a reusit sa ne rastoarne mamaliga de pe masa, Slava Domnului ca nu era fierbinte, si credeti ca s-a speriat? Da' de unde, a inceput s-o consume
Plus ca azi a trebuit sa dezghet frifiderul, il am de un an jumate si nu l=am dezghetat pana acum, iar maine imi sosesc de la tara porcul, vitelul si curcanul. A fost un cosmar
Era peste tot, in cutiile de la congelator, in usi, in apa, in picioarele mele, m-a terminat psihic
Maine neaparat trebuie sa iesim, ca innebunesc eu. Ta-su i-a luat sanie astazi este mishto, de la Chicco, dar nu stiu daca o mai poate folosi si la anul, mi se pare de bebelusi. Acum astept sa capituleze, a dormit de la 11,30 la 12,30 si apoi de la 18 la 19, 30. I-am facut baie, a baut lapte si acum este fresh![]()
Cu spalatul pe dinti: dimineatza, un pic, pentru ca el vrea sa spele obiectele sanitare cu periuta, inca nu i-am pus pasta de dinti ( la sase dinti ai nostri si doua masele
), seara roade jumatate de mar obligatoriu, asa ca deocamdata cred ca este bine asa.
laureta spune:
Ete si noi:). Tati a fost plecat toata saptamana in Franta si am avut doua galusti nebunatice pi cap
Dar gata a venit a casa si acum stau pe capul lui
Biancu urla cu orar fix noaptea. Maselele astea nu imi plac diloc
. Am pierdut sirul noptilor fara urlat si cred ca acuma a devenit obisnuinta so aud ![]()
Babytza multa sanatate mamei tale
andy am vazuto pe Alexia dolofana
e superba
nocom pupam ochioasa mica
moni
claudinna cum e Razvan?
lala ti am admirat printesele
Muuh spune:
babytza Sanatate multa mamei tale!!!
anamona e specifica varstei si continua pana spre patru, cinci ani din cate stiu eu. Dar de ce te deranjeaza? E bunul lor. Nici eu nu dau cu placere telefonul, laptop-ul, fardurile. O fac doar cand este vorba de un amic/prieten. Eu personal nu il oblig pe Alexei sa dea nimic din ce este al lui. Ii spun doar ca atunci cand avem musafiri trebuie sa puna la dispozitia lor anumite jucarii, pe care are dreptul sa le aleaga. Pe celelalte este liber sa le doseasca unde vrea si stie el dar pe cele pe care le-a lasat sa nu le smulga, arunce etc. cand se joaca alt copil cu ele. A vazut la randul lui cum este sa nu primeasca jucaria altui copil asa ca acum a devenit destul de usor de convins sa ii lase si pe altii sa se joace.
claudinna spune:
neata!
e prea devreme pentru
si
??![]()
Lumi, mi se pare mie sau
a ramas nebaut ieri??
Laura, da, la noi a nins, insa nu l-am scos ieri pe Razvan afara, ca eram cam obosita si am avut si ceva treaba prin casa. azi vad ca s-a asezat un pic si sigur iesim sa facem cunostinta! a admirat-o ieri de la fereastra. incercam sa-l invatz sa zica "ninge" si el zicea "da!"![]()
Laureta, este bine, multumesc! i-am dat ieri ceai de menta si morcov fiert de dimineata. la pranz am facut ciorbita dintr-un piept de pui si seara mere coapte.
toata ziua mi-a cerut apa si papa...la un moment dat i-am dat mamaliga goala, paine goala...ca era ciorba fierbinte si era cu mainile lipite de marginea mesei cerand de mancare
ultimul kk a fost pe la pranz...sper sa fie bine in continuare
babytza, bine ca s-a incheiat cu bine povestea asta! sanatate multa mamei tale si tie putere multa!!
anamona, cu siguranta este o caracateristica a varstei. e interesanta strategia adoptata de Muhh si nici eu nu as sta cu mainile in san, cred...(judecand lucrurile dupa cum a spus Muhh, daca privim din celalalt unghi ar suna cam asha "eu de ce sa vreau jucaria altui copil, daca n-as da-o pe a mea?...ori un copil mic nu poate gandi asha...dar Alexei e ceva mai mare)
asta in primul rand pentru ca nu e tocmai bine atunci cand ti se ia jucaria din mana si un copil poate fi de oricare parte a baricadei.
cred ca e bine sa-i invatam pe copii sa imparta jucariile pentru a scapa de frustrare, de crizele cauzate de frustrare
eu fac de ceva vreme cu Razvan un joc pe care l-am numit :"multumesc-poftim"
i-am zis asha si nu invers, pentru a fi pus in postura de a da.
el are obiectul, eu intind mana si spun "multumesc". el imi intinde obiectul (la inceput nu-i dadea drumul din mana), eu ma prefac ca il iau si apoi i-l dau, spunandu-i "poftim". acum, de cele mai multe ori imi da obiectul, eu il tin putin si apoi i-l inapoiez, spunandu-i "poftim"
rezultatul este ca atunci cand un copil ii ia jucaria, ii spun "pofim" si el are impresia ca a dat-o de bunavoie (sa nu credeti ca da el jucarii sau altceva din proprie initiativa), dar il ajuta mult sa prevada ca atunci cand un copil vine cu mana intinsa catre el, clar vrea ceva: jucaria. in situatia asta el stie deja cum sa reactioneze iar cand vrea ceva de la alt copil, chiar daca acel copil are jucaria lui, ii indrept atentia catre altceva, facand ca acel ceva sa para ceva extraordinar (evitam o criza sau un scandal)
o alta strategie de a-i invata sa imprumute jucariile este de a te juca si tu in grupul de copiii, fiind un fel de mediator, ca sa zic asha sau invatandu-i cum sa se joace impreuna..
sper ca am fost coerenta![]()
www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
Paula-Laura spune:
neata!
Multumim de
, e tare buna ![]()
La noi chestia cu impartitul e asa: ce e al meu e al meu / ce e al tau e si al meu ![]()
Am incercat sa il invata schimbul (trocul) si prin urmare atunci cand nu poate obtine jucaria de la alt copil , incearca schimbul (ii intinde jucaria lui). Din pacate nu merge prea bine pt ca nu gaseste copii cooperanti ![]()
Ce ma ingrijoreaza mai tare este ca de multe ori trage sa ia jucariile cu forta
Si mai are o faza, a vazut baietii mai mari prin parc cum se tavalesc unul pe altul si se joaca la fel si el cu copii de varsta lui. Ma perpelesc acum cum sa ii explic ca nu e frumos sa traneasca copii pe jos
Ia uitati aici www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9fa482def31c3b6db329a1" target="_blank">
mostra de joaca cu varul lui Bineinteles, nu ajuta deloc faptul ca celalat nu protesteaza deloc ![]()
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
angelynna82 spune:
Neatza,
Babytza ma bucur sa aud ca e mai bine 
Anamona la fel face si Crina cu jucariile 
Felicic am aruncat si eu o gramada de jucarii care mi se par periculoase sau stricate...deja era nebunie la ele 
Laureta
am galustile si pe tine
Clau la fel fac si eu cu pitica, daca imi da ceva ii zic multumesc, daca ii dau poftim si tot asa....cert e ca vine singurica si ne da din mancarea ei, bauturile ei dar nu jucarii
. Multa sanatate si sper sa fiti bine
Nocom 
Paula ce dragalasi sunt 
Crina mea umbla tare mandra cu lenjeria lui tacsu de data asta
de
Crina Alexandra
www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
angelynna82 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Paula-Laura un site care m-a marcat http://www.nuepoveste.ro/ sper sa nu stiti pe nimeni in aceasta situatie, dar daca stiti...poate ajuta Mami de Mihnea (09.10.2008) poze www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete |

de
Crina Alexandra
www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRINAtat de mare sunt
anamona spune:
Claudinna, exact asa incerc si eu sa o invat pe Thea cu poftim - multumesc. La noi deocamdata chiar functioneaza, iar cand vad ca nu ii convine ii distrag atentia si salvez cu succes situatia.
Eu una nu vad de ce jucariile ar fi atat de importante incat sa nu isi lase prietenii sa se joace cu ele. In fond sunt niste obiecte, iar in viata nu obiectele sunt importante. In plus, copiii care iti vin in vizita nu isi pot aduce toate jucariile de acasa si s-ar simti frustrati ca ei sa se joace cu o jucarie adusa de acasa iar Thea cu toate jucariile ei.
E drept, comportamentul Theiei este determinat si de faptul ca ea nu interactioneaza zilnic cu copiii, asa ca puterea exemplului negativ nu se aplica si la ea. Tot din cauza ca nu interactioneaza zilnic, isi doreste foarte mult sa se joace cu copiii indiferent de mijloace...deci si-ar da si jucariile pentru asta![]()
Nocom spune:
paula-laura si la noi cam tot asa arata joaca intre frati...
http://www.youtube.com/watch?v=sU_6CakyabU
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei Tudor (11.07.2004)