Baietelul meu nu e generos :(

Baietelul meu nu e generos :( | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Eu am urmatoarea problema: vreau sa il conving pe Vladut sa dea din jucariile lui altor copii si el nu vrea deloc. Cred ca din cauza ca taica-so il ameninta ca da jucariile altor copii ca pedeapsa daca nu e cuminte (ma rog, tati zice ca nu e asa).

Am facut cu el din cirpe un om de zapada sa il dam la alti copii si am pus o trompeta mica de-a lui ca matura, mi-o cere inapoi in fiecare zi. Zice ca e a lui si ca el vrea sa se joace cu toate jucariile lui

Cum sa fac sa il conving sa fie generos?

Nu pot sa ii spun sa dam jucarii pe care sa le primeasca alti copii de la Mos Craciun pentru ca pentru el Mos Craciun nu sintem noi.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulia se lasa convinsa usor ca asa e felul ei, nu e afectinata de nimeni si nimic mult timp.

Dar, in aceasta perioada de exemplu, cand e sa facem dar din dar, ii spun mereu ca noi suntem ajutoarele lui Mos Craciun, ca si noi aducem zambete pe fetele unor copii care nu au. Mereu pregateste si hainute ce nu-i mai vin, le dam prietenelor sau le ducem jos langa tomberon.
Ultima data si-a cedat un catel (era de la Real) la argumentul meu ca ea mai are 2 pe langa si i s-a parut logic.
Insa nu o fortez niciodata sa cedeze ceva care ii e drag sau care pe moment i se pare ceva important.
Si pana la urma, daca nu vrea sa le dea, e dreptul lui, doar le-a primit el, nu ? Sunt proprietatea lui, nu ?

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dar de ce incerci sa-l convingi sa dea jucariile? Tu dai masina din dotare altor adulti? Dar poseta? Dar rujul?

Parerea mea e ca trebuie sa-i explici doar ca daca nu doreste sa dea jucarii la joaca nici pe el nu-l vor lasa copiii ceilalti sa se joace cu jucariile lor. Si atat. Iar daca va vrea sa se joace cu jucaria altui copil sa-i explici notiunea de schimb. Iar daca nu vrea si nu vrea sa-l lasi in pace, cum spuneam nici noi nu dam propriile "jucarii" nu vad de ce le cerem lor asta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Diana mea e generoasa in general si chiar daca se mai intampla sa fie posesiva cu cate ceva, e usor de convins.Dar putini copii mici sunt generosi din ce vad in jur.Poate e prea devreme sa incerci sa il convingi ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Lasa-i un pic de timp, inca e prea micut. Multi copii sunt foarte posesivi cu jucariile lor. Insa copiii care au fratiori sau surioare vor invata cu timpul sa mai renunte. Ai sa vezi cand mai creste Monica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

De ce ar fi generos? este fix la varsta cand i se dezvolta simtul proprietatii si, vorba cuiva de mai sus, tu ce este dispusa sa dai din lucrurile TALE?
Am citit undeva despre lipsa de putere si frustrarile care decurg de aici - caracteristice copilariei. Nu mi se pare ok sa incerci sa-l convingi sa dea pt ca oricum nu cred ca intelege mare lucru din suferinta si lipsurile altora. Are timp sa invete ce este generozitatea - mai ales din puterea exemplului (de la voi in primul rand), va invata puterea schimbului si magia "darului".
Da-i timp si nu mai fi nemultumita de copilul tau....

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Cand dai ceva teoretic iesi pe minus. E normal sa refuzi sa iesi in pierdere si el e prea mic sa vada plusurile abstracte (a oferi cuiva o bucurie de exemplu). Schimbul concret il accepta? De la asta ar trebui plecat...apoi poti sa-l inveti incet incet sa vada plusul intr-un zambet, intr-un pupic, intr-un multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

OK m-ati convins. Am sa ii dau trompeta inapoi.

Si o sa il intreb daca vrea sa fie ajutorul lui Mos Craciun, si daca vrea sa aleaga el ce jucarii vrea sa dea.

Si mai incercam si anul viitor

Apropos de jucariile mele, eu mai dau...
Nu masina, evident

Am blog si poze in album

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie
Cum sa fac sa il conving sa fie generos?

generozitatea e o trasatura de temperament (ai sau nu inima buna), dar se poate educa, din fericire. in nici un caz cu forta - iti iau trompeta si-o dau altui copil, iar tu trebuie sa accepti asta. cea mai simpla metoda si cea mai eficienta este exemplu personal. continua tu sa fii generoasa, in caz ca esti, va prinde si Vladut gustul, atunci cand va intelege. ideea de rasplata ar trebui sa lipseasca din practicarea generozitatii, ca nu mai e deloc generozitate, ci schimb - imi dai, iti dau; iti dau, deci trebuie sa-mi dai. inveti sa dai pentru ca vrei sa faci pe cineva fericit, atat. nici o alta implicatie. plus ca publicitatea faptului (laude din partea familiei) ar trebui exclusa si asta - nu daruim ca sa devenim faimosi pentru cat de buni suntem.

cam asa vad eu lucrurile.

Mergi la inceput

multumesc frumos pentru raspunsuri!

nu cred ca functioneaza puterea exemplului pentru ca e prea mic, nu intelege de ce e un exemplu bun sa dai bani. la fel nu intelege ca sint si copii saraci, pentru ei totul se invirte in jurul lor.

noi mai avem si BB mic cu care nu vrea sa isi imparta jucariile. trebuie sa mai muncim, poate e si din cauza asta.

Am blog si poze in album

Despre Andrei

Mergi la inceput

Edit: i-am dat trompeta inapoi. S-a jucat 4 minute cu ea, acum a uitat de ea. sau cel putin nu mai pomeneste de ea si nici nu o cere sa se joace cu ea

poate trebuie sa astept sa mai creasca putin.

Am blog si poze in album

Despre Andrei

Mergi la inceput