la ce ora adormiti copiii seara?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Mi-am amintit de concediul in Turcia si de faptul ca cina incepea la 19 si totusi era plin de nemti si englezi, majoritatea cu copii (Kamelya World pt cine vrea sa verifice vreodata). Probabuil ca s-au adaptat si ei climei si ritmului.
Noi eram devrem pe plaja, in jur de 8 iar cand noi plecam la 11 ei veneau sub umbrela. Ne reintorceam pe la 17, ei plecau rand pe rand si la 19 cand era mai placut si mai racoare ramaneam mai mult romani si rusi. Spectacolele de seara incepeau la 21, inclusiv karaoke pt copii si iarasi plin. E drept am vazut si copii marisori (inclusiv o fetita ce avea sutien din 2 piese)dormimd in carut.
Inca de la aeroport se vad diferentele cand aterizeaza la 40 grade turisti in geci (de, cum plecasera si ei din tara mai pe racoare)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui octopusu

Eu am o curiozitate. Cand spune-ti ca, puiuti vostri se culca la 9- 9,30, vorbiti si despre vara? Pt ca la mine ar fi imposibil, din moment ce noi stam afara pana la 9 -9,30 chiar si 10 seara...

eu, da.

Sabina, tu intrebai daca ii trezim vreodata din somn. raspunsul meu e "nu", chiar daca planificasem ceva la anumita ora. am tot avut probleme din cauza asta cu restul lumii, pentru ca raspunsul meu e invariabil acelasi: somnul e mai important decat orice. si daca inca doarme, inseamna ca organismul ei are nevoie de somn, nu de whatever ce era planificat. o singura data in 3 ani am trezit-o, ca aveam programare la medic, atat. dar pana si la asta m-am invatat minte si le programez cand stiu sigur ca va fi treaza.

aseara n-am putut-o dezlipi de la pictat pana la 10:00 PM si nu e prima oara cand se intampla. recordul a fost de 5 ore de pictat, cu pauza de cina. ei, cand are pasiuni dintr-astea, nici nu indraznesc sa respir, daramite sa pomenesc cuvantul "nani", atat de pierduta e in ce face. in general, insa, incerc sa-i ofer o rutina zilnica, ii confera sentimentul de siguranta, mi se pare important. fara sa fiu zbir sau sa tin cu dintii de "program", inteleg exceptiile si nu fac caz, ne ajustam amandoua din mers, ca nici mie nu mi-ar conveni sa-mi ia cineva cartea din mana ca e 9 fix, tocmai cand e actiunea mai importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Acum nu va imaginati (mamitzica & co.), ca daca ai mei copii adorm la ora 23 (deci Filip al meu iar imi spune povesti acum ) nu au un program zilnic, dar nu tin cu dintii de el. Adica daca intr-o zi e nevoie de o schimbare in program, se poate face fara probleme (din partea copiilor ma refer, adica fara sa fie maraiti sau mai stiu eu ce )

Eu am inteles f bine ce a vrut sa spuna Cristina.
Cristina

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu cred ca nu are importanta la ce ora merg la culcare copiii, ci cate ore pe zi dorm, sa fie un nr de ore adecvat varstei lor. Ca fapt divers, al meu are ora de culcare 21, ajungem in pat la 21.30 si se trezeste dimineata la 7.30. Deci 10 ore de somn, la aproape 8 ani. Cand era mai bb, inainte sa inceapa cu scoala/gradinita, mergea la culcare la ora 23 si bineinteles ca dormea pana mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

acum serios, chiar nu ati vazut copii care nu se culca nici fortati decat atunci cand le e somn ?
Niciodata copilul vostru nu a sarit peste somnul de pranz ?
Vorbesc de copii de 4 ani plus, da ? Care deja stiu ce vor si cum sa-si atinga telul

hahaha sa-ti dau un citat: "eu nu ma culc, pentru ca daca ma culc, adorm"

si Matei, tot asa, in miscare browniana mereu. daca tb sa ajunga dintr-o camera in alta, alearga.
a dormit mereu minimul necesar, n-am putut nicodata sa-l in adorm daca nu i-a fost somn.
nu stiu daca are vreo legatura, dar eu dorm cam 6 ore si functionez f bine.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Comparatia cu viitorii copii drogati, nu va suparati, e de toata jena

Sa reluam problema nesomnului
Si ieri dupa`masa fi`mea nu a dormit pentru ca picta ...
Iar aseara pe la 10 a adormit intr-un minut, cuibarita`n capul meu cu catel cu tot
Interesanta observatia Cristinei, intr-adevar, nu avem absolut nicio problema in schimbatul programului/climatului.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

inainte de a scrie ceva referitor la programul de somn al copiilor mei, trebnuie sa spun ca am ramas surprinsa sa remarc ca ton general al acestei discutii o ironie oarecum la adresa mamelor din Romania; din postarile fetelor de afara reiese ca aici in tara suntem dezorganizate, lalaite (scria cineva ca in Anglia serviciul incepe intre 7 si 9 si, vezi Doamne, de aia nu ne stresam cu culcatul copiilor mai devreme, ca nici nu trebuie sa se scoale devreme; sa vina in Bucuresti sa vada cat e de aglomerat pe strazi exact intre 7 si 9, mai ales ca sunt distante mari pana la locul de munca si lumea pleaca mai devreme ca sa evite ambuteiajele & co), n-avem niciun program cu cei mici, ii culcam pe la ce ore apucam, ii culcam la pranz, cand n-ar avea rost sa mai facem asta, etc.
fetele mele au 2 ani si o luna si 3 ani jumate, se culca seara pe la 22.30, se scoala la 9. la pranz se culca pe la 2 si se scoala la 5. nu merg inca la gradinita/cresa, eu stau acasa cu ele de cand s-a nascut prima fetita, DAR, lucrez de acasa de cand avea prima fetita 3 luni, asa ca stiu foarte bine ce inseamna gestionarea timpului si cate lucruri am de facut. mie imi prinde f bine pauza de 3 ore de la pranz pt ca imi fac jumatate din treburile pt serviciu, restul fac seara, dupa ce se culca ele. ma culc in medie la 1 noaptea, uneori reusesc sa termin treaba pe la 12 si un pic, alteori si pe la 2-2.30. plus ca ele daca nu dorm la pranz sunt maraite, plang, seara pe la 8 nu te mai intelegi cu ele, dar nici nu le pot culca atunci ca sunt prea obosite sa adoarma, iar daca, totusi, printr-o minune se culca la 8.30, se scoala la 5-6 dimineata si nu se mai culca deloc. asa ca sincer mie imi convine acest program, si pentru ca ele se simt f bine asa, si pt ca reusesc si eu sa fac si celelelate treburi domestice intre timp, mancare, curatenie, etc.
nu mai spun ca daca vrem sa mergem undeva dupa amiaza, il asteptam pe tati de la serviciu, ca sa mergem cu masina, si in bucuresti pierzi f mult in trafic. asa ca mai devreme de ora 9 nu te poti intoarce acasa, in conditile in care pleci pe la 5.30-6.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Pana cand nu au mers la gradi/scoala ...in jur de 22 ,30 maxim erau in pat fara prea multe discutii. Asta depindea ff mult de ora de culcare de la amiaza ..adica daca se culcau la 13 adormeau seara in jur de 21 daca se trezeau pe la 18 era normal ca nu se putau adormi la aceeasi ora.
Acum cand, pruncii au program de gradinita, scoala , alte activitati extrascolare...la 21 ,30 maxim dorm fara rugaminti.Si daca ar fi rugamniti se stinge becul la maxim 22.Se stie ca somnul cel mai adihnitor este intre 22-00 ,,,asa ca vreau sa-l prinda.De multe ori mai cer lasati la tv..dar regula este regula calr si fara prea multe negocieri.Toata lumea stie ca la mine dupa ora 21 se pregateste trupa de somn.Pe mine nu ma intereseaza altii cum fac ,cu copiii mei am aceesi regula fie vara fie iarna.Nici in vacanta nu este abatere de la regula...n-au ce sa stea noaptea la tv sau sa fuga prin casa .
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Off topic :

Mamagiuliei jur ca daca ai mei ar cere si ar si manca fructe inainte de culcare jur ca nu m-as supara ca "intarzie" ora de culcare
Din pacate o sa vad asta cand o sa imi vad ceafa
Asa ca spune "merci"

Offtopic la offtopic : in serile cand nu se lasa chip culcata,Sophia imi serveste placa cu succes garantat : "Mami, am foame de blocoli". Si ii fac. Si il mananca. Mai nou asta cere si dimineata cand se scoala prea devreme (5.45 , de exemplu), functioneaza excelent, nimic nu ma motiveaza mai mult ca sa ma ridic din pat...

Eu am o alta intrebare, copiii vostri se mai trezesc noaptea? Sophia (2 ani) e alaptata si doarme cu noi in pat. Atunci cand doarme devreme (de la 20.00) se trezeste din jumate in jumate de ora pana ma culc si eu langa ea. Daca ar dormi fara sa se trezeasca as intelege si eu ceva din timpul asa zis disponibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Cand era bebelus Ilana dormea f. putin ziua, maxim 1 ora in 2 reprize si seara o culcam la 20.30, maxim-maxim 21.00.
De pe la 1 an si 7-8 luni, dar mai ales de cand se innopteaza f. devreme doarme 2 ore la pranz si nu mai reusesc s-o adorm seara inainte de 22.30. Imi pare tare bine de orele de somn de la pranz, dar nu-mi convine deloc ora de culcare seara.
Adevarul e ca fiind intuneric si eu ajungand de la munca la 19.30, nu ma mai trage inima sa iesim, iar ea probabil nu-si consuma energia. Ce sa fac? Le impac si eu pe toate cum stiu si pot mai bine...De cele mai multe ori adoarme la 23.00, desi e in pat la 22.15-22.30...Eu atipesc si ma trezesc de vreo 2 ori pana adoarme ea (dupa ce "citim" si povestim)...Din punctul meu de vedere ii ofer conditii de somn: are un program stabil, ma joc cu ea, cantam, povestim in surdina, semi-intuneric...dar ea nu adoarme!
Si eu cred ca depinde mult de copil, de programul familiei, si ca important e nr de ore dormite in 24 ore.
Exista diferente de la tara la tara, de la zona la zona, de la familie la familie. Sunt mentalitati si puncte de vedere diferite. Nu cred ca unele mame sunt mai bune decat altele. Fiecare e cea mai buna mama pentru copilul ei

Mergi la inceput