la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 18
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamitzica Cred ca depinde si cum functioneaza societatea.Asta vara in Ro,eu fiind matinala,am observat ca la ora 6 era o liniste mormintala pe strazi;acolo agitatia incepe intre 8-9,pe cind aici la 6 dimineata autostrazile sint deja pline de masini. Dupa cum scolile aici au alt program-de la 8.30 pina la 3.30 si pina ajunge acasa se face 4 sau 5 si uite cum toata familia cade in cap seara la 8. |
Da da. Exact.
Cristina_OR spune:
imi dau si eu cu parerea aici, desi nu prea imi place sa ma bag in polemici din-astea.copilul meu este din tabara celor care adorm greu, insa consider ca doarme suficient, pentru ca isi regleaza singur programul.in functie de programul din saptamana respectiva, isi alege singur ora de culcare, sau daca doarme ori ba la pranz, bineinteles in limte rezonabile.adica nu mai tarziu de 23, iar ziua daca nu adoarme pana la 14 nu il mai las deloc.
Denis are 5 ani si jumatate.
ce vroiam eu de fapt sa remarc, este diferenta dintre un copil care intotdeauna si-a adaptat singur programul, fata de un copil care are o rutina dusa la extrem.astfel de copii, care au fost lasati cu un program mai lejer, au o putere foarte mare de adaptabilitate la situatii extreme, se acomodeaza foarte repede la un alt program si nu sunt foarte afectati .in schimb, cei a caror rutina este dusa la extrem, organizati la fractiune de secunda, sunt efectiv dati peste cap cateva zile chiar, atunci cand intervine o cat de mica schimbare in program.
sper sa nu ma judecati prea tare, fiecare face cum crede, nu cred ca e cazul sa dam cu rosii in niciuna din tabere, nici o mama nu cred ca vrea raul copilului ei, si fiecare il creste dupa cum ii spune inima.atat timp cat copiii sunt sanatosi si fericiti, nu cred ca e cazul sa ne judecam una pe alta.trebuie sa acceptam ca oamenii si, implicit, copiii, sunt foarte diferiti.
Cristina, mamica lui Denis Mare
DONATI 2 EURO PRINTR-UN SMS LA 879 PT ALINA DONESCU
octopusu spune:
Eu am o curiozitate. Cand spune-ti ca, puiuti vostri se culca la 9- 9,30, vorbiti si despre vara? Pt ca la mine ar fi imposibil, din moment ce noi stam afara pana la 9 -9,30 chiar si 10 seara...
ioanadara spune:
Eu vorbesc de programul din timpul scolii.Pentru ca bineinteles este altceva daca plecam in concediu sau daca nu se mai scoala dimineata
Si am mai uitat ceva: se pare ca cei care se culca tarziu nu se scoala noaptea.De bebei vorbesc acum.Deci tot e ceva bunaici.Eu am perioade in care desi se culca la 9 seara ma scoala noaptea pt supt, dinti, pisu sau efectiv degeaba doar pupici de n ori.
monica70 spune:
citat din mesajul lui ioanadara Si am mai uitat ceva: se pare ca cei care se culca tarziu nu se scoala noaptea.De bebei vorbesc acum.Deci tot e ceva bunaici.Eu am perioade in care desi se culca la 9 seara ma scoala noaptea pt supt, dinti, pisu sau efectiv degeaba doar pupici de n ori. |
Da,la mine e valabila chestia asta la amandoi pana acum .
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
monica70 spune:
citat din mesajul lui Cristina_OR ce vroiam eu de fapt sa remarc, este diferenta dintre un copil care intotdeauna si-a adaptat singur programul, fata de un copil care are o rutina dusa la extrem.astfel de copii, care au fost lasati cu un program mai lejer, au o putere foarte mare de adaptabilitate la situatii extreme, se acomodeaza foarte repede la un alt program si nu sunt foarte afectati .in schimb, cei a caror rutina este dusa la extrem, organizati la fractiune de secunda, sunt efectiv dati peste cap cateva zile chiar, atunci cand intervine o cat de mica schimbare in program. |
Interesanta observatie.Si asta e valabil la fetita mea - e super adaptabila in toate privintele.La baiat inca nu stiu ca are doar 4 luni,dar presupun ca la fel o fi.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
roli25 spune:
citat din mesajul lui octopusu Eu am o curiozitate. Cand spune-ti ca, puiuti vostri se culca la 9- 9,30, vorbiti si despre vara? Pt ca la mine ar fi imposibil, din moment ce noi stam afara pana la 9 -9,30 chiar si 10 seara... |
Mai ales cand peste zi sunt 40 de grade si nu poti iesi din casa pana la 6-7 seara si abia astepti sa vina seara sa poti respira putin.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
monica70 spune:
Din toate paginile astea sfatul cel mai bun mi se pare cel cu decalatul orei de culcare cu cate jumatate de ora.Probabil ca la majoritatea va merge.Eu am tot incercat si asta,dar la noi nu prea e ora fixa de adormit,se intampla rar sa adoarma si pe la 22,30 dar se ajunge si la 23,30.Deci media e ora 23.Eu una as fi multumita ca ora de culcare macar iarna sa fie ora 22,iar vara ora 23.Numai ca nu ne prea iese ... si aseara a adormit abia la 23,30 fetita si pe la 23 bebe.
Mai e si mirarea celor de-afara ca de ce ii culcam la amiaza.Pai nu stiti ca la italieni si adultii trag un pui de somnic la amiaza? Suntem mai "sudici" cum zicea careva.Dar eu nu neaparat o culc,cat la amiaza cade ea singura lata de oboseala,cum nu se prea intampla seara.Acum are doar 4 ani ,dar cred ca cel putin ea, va mai dormi la amiaza chiar pana pe la 8 ani.
mamitzica spune:
Si copii din afara dorm dupa masa;al meu si ceilalti dormeau la day care si pina pe la 4 ani si 3 luni dormea dupa masa 1-2 ore.
Faptul ca ii fac un program si nu il cresc cu inima cum spunea o duduie cred ca e responsabilitatea mea de parinte.Concluzia la mesajul ei ar fii ca ea il pregateste pentru schimbari ulterioare in viata cind va fii adolescent si va pierde noptile mai bine decit aia cu program fix.
Dupa cum daca copilul va cere droguri la 14 ani tot cu inima o sa-i spun ca nu.
Bineinteles ca fiecare isi creste copilul cum vrea,dar intotdeauna am considerat ca asta inseamna a fii parinte sa il indrumi pe calea cea buna si sa nu-l lasi dupa capul lui.
Pur si simplu anumite pareri ma fac sa iau foc...
Cristina_OR spune:
mamitzica, banuiesc ca la mine te refereai in mesajul tau.
si pe mine ma face sa iau foc un astfel de mesaj.in primul rand ca mesajul acesta este atac la persoana, si imi pare rau sa-ti spun ca nu-ti face cinste deloc, mai ales cuvantul "duduie".
in al doilea rand , presupunerile despre viitorul copilului meu sunt total jignitoare, ceea ce ar putea sa ma faca sa te raportez.nu o fac, deoarece am venit cu inima deschisa pe acest forum, si nu vreau sa am divergente cu nimeni.imi pare rau doar de situatia creata.
iti spun doar sa te gandesti ca sunt copii, ca al meu de ex, care ar putea sa aiba nevoie sa se trezeasca la anumite ore pt o analiza, o perfuzie sau un consult.de aceea iti spun ca ma bucur ca se adapteaza f bine la exceptiile de la regula.imi pare rau ca ma judeci fara sa cunosti situatia.si nici nu-ti doresc sa treci prin nopti de-astea..
Cristina, mamica lui Denis Mare
DONATI 2 EURO PRINTR-UN SMS LA 879 PT ALINA DONESCU