la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 17
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina scoala primara in Ro tine pana la maxim 12. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Nope, maximul este 13.00.
Pustiul meu a avut cate 5 ore inca din clasa I , minim 2 zile pe saptamana, acum e a patra si are in 4 zile cate 5 ore.
Sabina spune:
serios? da de ce fac 5 ore?
la noi se termina mega devreme...la 11.40....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Lala_D spune:
Sabina, probabil ca invatatoarea lor a mers mereu pe numarul maxim de ore admise, ei au o marja, de exemplu, la clasa a patra matematica maxim 5 minim 3 ore pe saptamana. Noi avem 5. Idem la romana. Plus engleza din cl I. Asa ca programul scolar e mai aglomerat.
Sabina spune:
si la noi e engleza din clasa 1...uite ca nu stiam asta cu nr de ore variabil pt o disciplina.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
szivarvany spune:
Teoretic la 21,30 pm am fost in pat, da ? Cu toate facute; baut lapte, spalat pe dinti.
Dupa care fi`mea, 5 ani si 4 luni, a plecat si si-a curatat 4 clementine. Si le-a mancat la lumina veiozei, dupa care si-a pupat catelusa de noapte buna, s-a aruncat peste mine, a mai mers la baie, a mai baut apa, ea singura fara sa ma deranjeze, ca ma faceam ca dorm
Ghiciti cine a dat desteptarea la 6 juma` ca vrea lapte ?
Dupa care a pictat, s-a echipat si am mers sa cumparam reviste
Daca va dormi la pranz ? Probabil nu. Daca va adormi mai repde de orele 22,00 ? Probabil nu.
Si nu consuma niciun energizant
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
Lala_D spune:
Off topic :
Mamagiuliei jur ca daca ai mei ar cere si ar si manca fructe inainte de culcare jur ca nu m-as supara ca "intarzie" ora de culcare
Din pacate o sa vad asta cand o sa imi vad ceafa
Asa ca spune "merci"
szivarvany spune:
Si-a amintit de clementine sa aiba energie sa mergem repede dimineata dupa revista deci cu un motiv bine intemeiat
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
ioanadara spune:
Am citit doar prima postare sii inca vreo doua deci probabil ca s-a mai scris insa chiar mi s-a parut de legat pediatra asta a voastra.Deci, :
1- nu este posibil sa-i dai copilului somnifere fara nici un motiv serios si oricum cred ca ar adormi doar in zilele acelea, dupa care si-ar relua vechile obiceiuri daca in casa nu se schimba nimic esential.Adica in programul zilnic.
@- da, si eu cred ca ai putea sa-i culci mai devreme.De ex(si abia acum cred ca raspund la intrebare) copiii mei indiferent daca au 13 ani sau 2 ani merg la culcare la ora 9. Este adevarat ca cel de 2 ani adoarme imediat pe cand cei mai mari mai citesc putin dar intinsi in pat la veioza lor.In pijamale fiind, cu dintii curati, etc.
Cea mare uneori citeste pana pe la 11 cand intru eu in camera si inchid tot chiar daca nu prea vrea.Uneori este adevarat ca nu apuca saraca sa citeasca "pentru ea" adica in afara lectiilor decat atunci in pat pentru ca peste zi are multe lectii.OK, inteleg dar nu mai mult de 11 noaptea .
La varste intermediare daca dorm la pranz apuca sa citeasca
vreo jumatate de ora cel mult o ora dupa care se culca , daca nu dorm insa la pranz pica instanteneu.
mamitzica spune:
Cred ca depinde si cum functioneaza societatea.Asta vara in Ro,eu fiind matinala,am observat ca la ora 6 era o liniste mormintala pe strazi;acolo agitatia incepe intre 8-9,pe cind aici la 6 dimineata autostrazile sint deja pline de masini.
Dupa cum scolile aici au alt program-de la 8.30 pina la 3.30 si pina ajunge acasa se face 4 sau 5 si uite cum toata familia cade in cap seara la 8.
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamitzica Cred ca depinde si cum functioneaza societatea.Asta vara in Ro,eu fiind matinala,am observat ca la ora 6 era o liniste mormintala pe strazi;acolo agitatia incepe intre 8-9,pe cind aici la 6 dimineata autostrazile sint deja pline de masini. Dupa cum scolile aici au alt program-de la 8.30 pina la 3.30 si pina ajunge acasa se face 4 sau 5 si uite cum toata familia cade in cap seara la 8. |
Da si mai e si chestie de distanta pana la locul de munca/scoli/gradinite.Gradinita la noi e in spatele blocului,facem 3 minute de mers pe jos.Iar la toate locurile mele de munca ajungeam in maxim 15-20 de minute cu tramvaiul,sau 5-10 minute cu masina.
Deci nu ne stresam sa ne trezim prea devreme nici din cauza asta,ci doar in jur de ora 7,30.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"