la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 16
anca74 spune:
Simona, este perfecta explicatia ta de mai sus.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monica70
Vara in ultimii ani mai ales ,doar dupa ora 20 e aerul respirabil ! Asta mai e unul din motive vara - canicula.Si nici dimineata nu prea apuci sa iesi la plimbare ca la 10 deja te sufoci! Asta e unul din motivele pentru care vara orele de joaca pe-afara sunt intre 19 si 22 Asta pentru lamurirea celor ce locuiesc in alt climat si probabil au fost oripilate cand am zis ca vara abia pe la ora 21-22 vine strumfa acasa de la joaca. |
sonia s-a nascut in florida si-acum locuim in california. ea face 3 ani in ianuarie si climatul nu are nici o legatura cu rutina ei de viata. eu m-am adaptat la nevoile ei, nu pe ea la ale mele. afara noaptea se poate juca atunci cand mai creste, acum mai important e somnul.
cred ca pe-aici se isca discutii si pentru ca vorbim despre copii de varste diferite...
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilse Chiar asa pana la ce ora tine o zi de scoala primara in ro, poate ma dumiresc cu chestia asta cu dormitul dupa-amiaza la varste d-astea mai mari? |
Scolile de stat, fara after school : 12.00 cand au 4 ore si 13.00 cand au 5 ore.
Cu after school pana la 17.00.
Al meu scolar inca de cand era "gradinar", de la varsta de 3-4 ani si-a scos somnul de pranz asa ca la 21.00 pica lat oricum. Acum la 9 ani duce lejer pana la 22.00 sculat dimineata la 07.00.
iulia_b spune:
Ilse, baiatul meu este in grupa pregatitoare la program scurt, la 12 vine acasa. El e genu' care traieste mai intens, e mai zbuciumat, am avut zile cand nu a dormit la pranz. S-a intamplat ca in serile acelea sa aiba cosmaruri (NUMAI cand n-a dormit la pranz). Nu stiu de fapt ce sunt, nu plange, dar cam la o ora dupa ce adoarme se ridica in fund si vorbeste despre ceva din timpul zilei. Daca in Belgia sunt obligati copiii sa nu doarma zic multumesc ca nu-s acolo, ca am posibilitatea sa fie la pranz acasa. Pentru ca el desi are peste 6 ani, are nevoie de asta. Si fetita la fel, desi ea este genul mai linistit. Si tinand cont de asta si la scoala va fi acasa la pranz si daca va avea nevoie si va vrea va dormi. Nu inteleg cum poti interzice unui copil sa faca ceea ce are nevoie. Uite, eu sunt curioasa care este programul unui copil de 4 ani la scoala. Are vreun moment in care se poate relaxa? Sincer mie chestia asta cade lat parca nu-mi suna bine. Nu zic ca ar trebui sa se foiasca o ora pana adoarme, dar parca mai merge o poveste in pat, sau de ce nu o harjoneala intre frati. Poate-s eu mai romantata dar pentru ca eu am crescut intr-o familie cu reguli stricte, le urasc (nu poti insa scapa de toate). Imi plac serile de iarna "la gura sobei" , cu copiii, impreuna, dupa un sanius, apoi o baie..Toate astea din pacate dupa ora 17. Daca am vrea, insa am fi parinti de weekend..
Lala_D spune:
cade lat = se duce la nani fara a mai spune " mai stau 5 minute " si se foieste maxim 15 minute
Cel putin asa se traduce la noi expresia pe care recunosc, am folosit-o.
Mindy spune:
s-a culcat fatuca mea (appx 3 ani) la ora 10:00, cam asta e ora ei de somn.
Pe la 8:40 incepem pregatirea in ideea ca la 9 ar fi in pat, yeah right ca baita e mereu lunga si cu distractie si spume multe (isi face barba, sufla spume prin baie, zice ca ea e delfin si cand vreau sa o scot, ea: mai vreaaaaaau), uscat par, luat pijamaua (operatie care dureaza ceva pt ca fuge in curuletzu' gol prin casa). Eu am observat ca pe ea baita o energizeaza, devine f treaza si cu chef de joaca. Dup'aia in pat la povesti, rugaciune, mangaieri si dezmierdari, vorbit despre cum a trecut ziua, vreo 2 povesti la care pune ff multe intrebari, facut masaj la talpi. Trezirea e pe la 8, 8:30 dimineata. Dupa tabelul de mai jos doarme suficient. Nu da semne de oboseala cronica sau iritabilitate.
Astia cu statisticile zic ca daca vrei sa vezi daca copilul e sleep deprived, sa il pui la culcare cu o ora inainte de ora obisnuita si daca observi ceva performante (mai calm, mai fericit, mai atent etc) inseamna ca nu dormea suficient.
_
Between Birth-Six Months, children need 16-20 hours
Between Six-Twelve Months, children need 14-15 hours
Between Ages 1-3, children need 10-13 hours
Between Ages 3-10, children need 10-12 hours
Between Ages 11-12, children need about 10 hours
Teenagers need about 9 hours of sleep per night
corinadana spune:
Mie mi se pare cam mare range ul 3 ani la 10 ani! Cum sa doarma un copil de 10 ani 12 ore??? Eu citisem ca 10 sunt suficiente.
La parintii mei in tara daca ai geamurile dormitorului spre scara este imposibil sa faci nani inainte de ora 24. Vara. Doar daca folosesti dopuri de urechi altfel NU ai nici o sansa.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Sabina spune:
scoala primara in Ro tine pana la maxim 12.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita cred ca pe-aici se isca discutii si pentru ca vorbim despre copii de varste diferite... |
O, da.
Si pentru ca fiecare e atat de chitit sa demonstreze superioritatea 'teoretica' a propriei pozitii, incat uita ca bagam in aceeasi oala copii de varste si temperamente diferite, situatii si contexte diferite.
Postul initial cerea o parere si eventual un sfat. Parerea mea: daca e ceva in neregula cu opinia pediatrului (ceea ce, evident, e cazul), schimba-l. Sfaturi pentru culcat copilul mai devreme ai primit si toate sunt legate de rutina de somn, care e, intr-adevar, foarte importanta.
Si ca sa dau si un exemplu concret, rutina noastra e urmatoarea: baia (mama+tata), laptele (tata), povestea (mama), stingerea.
Daca restul participantelor la discutie mi-ar ingadui, as mai spune doar ceva ce-am invatat de la domniile lor, studentii mei. Daca le spun 'E inacceptabil sa sustii o astfel de parere', nu numai ca reusesc doar sa-i oftic ingrozitor, dar scopul meu nu e atins, adica nu invata nimic. Nu afla nimic, in afara de faptul ca eu consider ca e inacceptabil. Daca le spun 'Da, dar....bla bla bla', le dau gaura-n cap si nici nu simt. (Gaura e pentru turnat cunostinte despre lume si viata acolosha)
Despre restul conflictelor mai mult sau mai putin latente (working moms vs. stay-at-home moms, diaspora moms vs. native moms etc etc etc) n-am nimic de spus:D.
Trouve avant de chercher
Nicoleta spune:
Ce as vrea eu: sa adoarma la 8 seara si la 6.30 sa fie ok amandoi dimineata, Stefan fiind in clasa 1 si la 8 trebuind el sa fie la scoala... Ce se intampla: adorm intre 8 si 9.30, uneori o lungim noi, alteori ei... cert este ca dimineata Stefan este cam obosit daca nu a dormit 10 ore... Somnul de pranz foarte rar la Stefan, in fiecare zi la Matei (1 an si 8). Exclus medicamente pentru a-i seta sa doarma la ora dorita de noi!!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei