Cata independenta? In Bucuresti

Cata independenta? In Bucuresti | Autor: eunice78

Link direct la acest mesaj

Azi vorbind cu mama, imi zice ea ca nepotica mea care e in clasa I vine singura acasa de la scoala (cam 800 m, prin oras de provincie cu 2 strazi de traversat). Si ca o lasa si la magazinul din cartier sa faca niscaiva cumparaturi. Fetita va implini 8 ani in decembrie.
Imi aduc ff bine aminte ca eu faceam aceleasi lucruri la varsta de 8 ani.
Acum insa urmeaza dilema: baiatul meu cel mare are 6 ani si 4 luni. Va merge la anul la scoala. Din start este exclus sa il las sa mearga singur, scoala fiind departe. Dar eu nu l/am lasat nici la magazin singur. Adevarul e ca ar trebui sa traverseze ditamai bulevardul. Deci situatiile celor 2 copii nu sunt comparabile din cauza oraselor in care locuiesc.
Si va intreb pe voi, mamici, cum ati procedat voi cu independenta asta a copiilor in exteriorul casei. Cand au inceput sa mearga singuri la magazin, la scoala? Cand ati inceput sa ii lasati singuri in casa?Eu as vrea sa il las sa se descurce, dar ..stiti voi ..mi se strange stomacul ghem, sa nu pateasca ceva..

Baietzii mei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Nu exista termen de comparatie.Locuiesc intr-un oras mic,intr-un cartier traditionalist in care de la microbuz pana acasa salut pe putin 5 oameni.Nu poate fi comparat cu Bucurestiul unde te lovesc masinile pe trecerea de pietoni.Eu cred ca poti oferi independenta copiilor in vacanta intr-un ora mic,unde isi exeseaza aripile pentru zbor,urmand ca atunci cand ajung in "jungla"sa beneficieze de increderea de sine dobandita in spatii mai potolite.
Eu adult ma tem in Bucuresti de caini,de aurolaci,de masini......daramite un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Pot fi numita paranoica, supra protectoare, inconstienta, closca exagerata, dar ai mei copii nu vor merge singuri pe strada inca multi ani de acum inainte! Si nu discut aspectul asta sub nici o forma!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Robert are 13 ani si a mers singur cei 500m pana la scoala din clasa a treia.
Si da recunosc ca nici acum cand el m-a depasit in inaltime si in greutate ,nu ma simt mai linistita cand il stiu plecat singur.Bucurestiul e o jungla in definitiv si nu cred ca suntem nici noi ,maturii,in sigurantza,dar niste copii.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

La Bucuresti nu iese fara mine/tata/adult din familia apropiata.
La Busteni singura cu gasca pe strazi, la magazinul din colt, e o zona f linistita si sunt copilasi multi care se joaca la 3, 4 strazi mai incolo, merg impreuna etc.
Are 7 ani.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In Bucuresti nu a iesit niciodata singur.
La Busteni/Poiana Tapului il trimit la magazinul din coltul strazii, singur, sa ia paine sau mai stiu eu ce...si in plus sa aiba grija si de fratiorul mai mic pe care-l duce frumos de mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Fiica-mea are 6 ani si 8 luni si iese doar insotita afara. Mama locuieste intr-un orasel de provincie si merge singura la copii, la magazin, dar cum au spus si fetele inainte, este cu totul altceva.
Deocamdata, nu pot sa estimez varsta la care v-a merge singura afara.Toate la timpul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

Hmm, fetelor sinte-ti fericite, noi aici nu avem curajul sa-l lasam pe baiat nici in parcul din fata casei (care e f mic) fara supraveghere Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Noi stam in Buftea. Baietelul meu a inceput sa iasa singur afara (in fata blocului) de asta vara, cand implinise 6 ani. Apoi l-am mai lasat pana la magazin, are de traversat si o strada.. mi-e in grija, dar ma gandesc ca e bine sa il las. In Bucuresti nu l-as lasa singur afara pana in clasa a 7-a pe putin :). Am stat si noi in Bucuresti pana nu demult, asa ca sunt de acord, nu se compara cu un oras de provincie.

Liliana, mamica de minuni Vladut (6 ani) si Alessia (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nu cred ca se poate spune de la ce varsta anume poti lasa copilul sa mearga singur in diferite locuri. pentruca fiecare este diferit si are ritmul si modul lui de a se raporta la ce este in jurul sau.

unii se descurca foarte repede si sunt agili, iar pe altii lumea straina cu care trebuie sa intre in contact ii cam sperie.
trebuie sa capete incredere sa invete sa fie atenti la trecerea strazilor, sa fie responsabili de ceea ce au asupra lor, haine, ghiozdan etc. e dificil de spus cand si cum pot merge singuri pe strada.

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

al meu pitic a ramas singur in casa acum un an si mai bine... trebuia sa fac piata, vremea era urata, rece...
"mami, dar nu vrei tu sa mergi singura la piata? eu nu am chef sa ies pe vremea asta!"
a promis ca sta cuminte, se joaca la pc pana vin eu. si asa a si fost. de atunci l-am lasat frecvent, maxim o ora.

in combinatie cu sora lui nu i-am lasat decat sa cobor in parcare la masina, max. 15 min... pentru ca cea mica de dracu' gol, ii vin mereu idei.

din vara se duce singur la chioscul de langa bloc. de obicei ia paine, o smantana, sau inghetata , lucruri la care poate face si el socoteala.

din toamna va merge la scoala. am ales scoala din spatele blocurilor, ca sa nu traverseze. si ne-a anuntat ca el nu sta la scoala pana la 4, el vine la 12, "ca toti copiii normali". ca o sa-si incalzeasca singur mancarea la mw, si ca o sa stea cuminte pana venim noi. inca nu stim ce-o sa facem... cert e ca nu vrea la after.

am mai facut un experiment cu el, l-am lasat singur de la metrou pana acasa. el stia ca e singur, eu eram pe alta alee, il vedeam. s-a descurcat de minune, n-a vb cu nimeni, nu s-a oprit, atat ca acasa nu a incuiat usa dupa el, cum i-am spus. am batut la usa, si mi-a deschis fara sa intrebe.

nu incurajes sa fie lasati singuri, si mie mi-e frica s-o fac, dar cumva trb incurajati sa se descurce. pentru ca nu stii niciodata in ce situatie se vor gasi, si e mare lucru sa nu intre in panica.

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Încercam sa învatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decât sa câstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce sa agatam singurei in pomul de iarna

Mergi la inceput