Pufuleti2010 (71) - Bravo Larisel!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

Am zis sa ma bag si eu in seama cu naturala vs cezariana ca deh e interesant.

Sa va spun povestea mea pe scurt.

M-am pregatit ptr nastere normala si fara epidurala ca deh asa e normal si cel mai bine. Ma distrez cum ajung marii cercetatori la concluzii evidente dupa f multe si elaborate studii, asta si apropo de alaptare (laptele de mama e cel mai bun - si cat le-a trebuit "desopere" tb asta) Deci pentru ca e un proces normal, fiziologic as zice, nici nu-ti trebuie multa carte sa iti dai seama ca normal,fara anestezie si alte taieturi este cel mai bine. Asa vroiam si eu ... numai ca in general o idee iti faci despre cum o sa nasti si alta se intampla in realitate. Ca e mai devreme decat trebuia, ca e mai tarziu decat trebuia, ca in loc de un travaliu scurt e unul f lung, ca travaliul a fost f scurt si era sa nasti in masina, ca e cezariana si tb naturala, ca tb naturala si a fost cezariana, ca nu a venit dr tau si ai nascut cu dr de garda, ca s-au purtat urat cu tine la spital, ca nu a avut nimeni grija de sentimentele tale de tanara mamica nestiutoare si toata lumea te-a repezit, ca Doamne fereste tu sau bebe ati avut probleme la nastere sau in timpul nasterii si lista poate contiuna... La mine bebe a avut dubla circulara de cordon (nu se face cezariana doar ptr asta - 30% se nasc asa) dar tot speram sa nasc natural. La 6 dim mi s-a rupt apa, la spital contractiile m-au apucat pe la 3 dupaamiaza si nu aveam dilatatie decat 3, dr meu a venit la pranz si mi-a spus ca nasc a doua zi. Dr de garda mi-a spus ca e mai "safe" sa imi faca cezariana si eu nu am comentat. S-a declarat ca e fatul in suferinta fetala ca sa ma poata opera dar sincer nu am obiectat(nici o mamica nu cred ca putea face asta). Ideea e ca la 9 seara m-a operat si a fost f bine ptr ca matza mea avea cordonul de 4 ori in jurul gatului si sigur ar fi fost probleme la nasterea normala. Probleme pe care le-as fi pus pe seama faptului ca m-am incapatanat eu sa nasc normal. Cezariana de care mie mi-a fost f frica (nu m-am operat de nimic in viata mea inainte) s-a vindecat f repede si eu mi-am revenit nesperat de bine. A doua zi urcam si coboram scari.

Am scris atat sa pot concluziona ca din pacate nu stim ce ne rezerva viitorul. Fiti pregatite pentru surprize. Si sa nu va intereseze decat ca voi si bebe veti fi sanatosi. Este foarte clar ca e bine (daca va intreba cineva) sa optati ptr naturala. Este f normal sa nu te taie ptr ca asa vor ei si sa poti sa faci anestezie la cerere ta daca dr iti permite. Realitatea este in unele cazuri alta ... Este foarte normal sa nu te impotrivesti cand dr iti spune ca tb sa faci cezariana si sa o faci (poti cere lamuriri, de ce si in ce fel) dar se presupune ca neavand pregatirea lor ei stiu mai bine ce tb ptr ca mama si copilul sa fie bine in final.
Nu sunt deacord nici cu cezariana la rece, nici nu nastrea provocata - ptr ca iar este o chestie "nenormala" dar si aici se poate discuta pana maine.

Deasemeni nu judec fetele care vor si au posibilitatea sa aleaga cezariana doar pentru ca le e frica de durere, este perfect alegerea lor in cunostinta de cauza.

Ideea e ca oricum ar fi nasterea in sine (naturala sau cezariana) e f naspa dupa parerea mea dar se compenseaza si nu se compara cu nimic atunci cand iti vezi copilul. Probabil ca mame tb sa trecem prin aceste sacrificii sa avem dreptul la minunea de dupa.

Xela, mamica de Andreea (11.08.2007) si 32+ Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_mario spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

fetelor...va rog f mult sa nu-mi dati in cap....adik cele care au hotarat sa nasca prin cezariana.

insa neuronul meu nu poate sa asocieze niste informatii de genul...

"buna maria...ce mai faci nu te-am vz ce 100 de ani...ce zici ne vedem si noi la o cafea duminica?"
"sambata e mai bine...duminica nu pot ca am programare la 2...."
"la coafor?"
"o draga nu mai esti la curent...sunt gravida si la 2 tre sa ma duc sa nasc..."

va rog sa ma iertati , pe bune....insa fac comparatie intre cele 2 nasteri de la noi din odisee....am tremurat toata la andrelina....pe cand la larisel...m-am bucurat enorm ca e bine si bblinele la fel...insa parca a lipsit emotia.

sunt 100% de acord cu cezariana...daca este cazul...ca nu stii niciodata ce se intampla...dar de ce majoritatea o aleg pur si simplu..????

sa nu-mi sariti in cap plsssss

34+ LUCA

Doamne cata dreptatea ai....sincer

Andreea 29+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Annaiss

O rugaminte, daca aveti informatii mai multe despre spitalul Filantropia
care sunt conditiile sau ce ati mai aflat despre personalul de acolo, poate ma ajutati si pe mine

Irina 31 + Miruna Arya

in primul rand bn ai vnt la noi

eu nasc la Filantropia cu dr cotiga cristian...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolcris22 spune:

Si noua la cursul de puericultura ne-a spus sa nu plecam setate pe un tip de nastere ca nu se stie ce se intampla pe parcurs...asa cum a spus si xela...daca suntem pregatite si pt una si pt alta o sa fie mult mai usor.

33+ ANDREI ....ne mai gandim la al doilea prenume...
AMR 7 saptamani!!!
http://community.webshots.com/user/nicolcris22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

danasoreu am nascut cu dr SCHAAS prima data-nu era neaparat o somitate, ba chiar a fost de garda cand am nascut dar tot nu a avut timp sa treaca sa ma vada.Si pt mine a fost o mare mirare pt ca la inceputul sarcinii trecute cand am stat vreo 6 saptamani in sp[ital a avut f mare grija de mine.Acum sunt la Dr Mihaila tot de la Cuza Voda

legat de cezariana eu am nascut-o pe Daria prin cezariana ca afost in pozitie pelvina.Dar atunci eram oricum hotarata pt operatie.si nu neaparat pt ca imi era frica de durere.Dar cumnata mea aavut probleme f mari la o nastere naturala iar copilul a avut fff mari probleme.Nu vreau sa va sperii dar eu il vedeam zilnic pe acest nepotel
acum altfel privesc lucrurile pt ca de mai bine de jumatate de an e a devenit un ingeras.....iar faptul ca nu-l mai vad zilnic imi da sansa sa uit.
Acum insa dr nu e dispus sa ma asiste la o nastere naturala dupa ceza, zice ca-s prea batrana pt asta

scuze nu vreau sa va intristez sau sa va sperii si nu stiu cat de clara am fost dar sunt pe fuga

Mihaela 33+ Miruna si Daria-Stafania-16.11.2006

asa creste Daria

creste burtica

Chiar fina mea a nascut acum doua saptamani cu ea, nastere naturala, si a fost foarte multumita de ea, a venit si dupa nastere si a vazut-o, oricum am inteles ca e serioasa, cine stie ce s-a intamplat atunci...
De doctorul la care esti nu am auzit, dar important e sa ai tu incredere in el.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annaiss spune:

cris_mario multumesc
Casa de piatra iti urez si eu
chiar daca azi scriu pt prima oara va urmaresc de mai mult timp

eu voi naste cu dr. Pana Stelian ( sper)
daca ai mai multe informatii despre spital si personalul de acolo poate ma pui si pe mine in tema

Irina 31 + Miruna Arya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

CRIS MARIO felicitari pentru vestile bune de la eco.

32+ (Amaris-Stefania)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Dragele mele, e adevarat ca ce e natural pe lumea asta e cel mai sanatos, dar nici noi nu facem lucrurile chiar natural... adica natural ar fi sa nastem prima data pe la 20 de ani cand altfel se adapteaza un organism tanar, dar cand treci de 30 si ceva e un pic mai greu, pentru prima nastere.
Nu sunt pentru cezariana, dar sunt situatii cand se impune, si sincer ma cam sperie argumentele aduse de voi contra cezariana. Consider ca in ambele cazuri exista riscuri si sa speram ca avem un doctor capabil sa ia cea mai buna decizie pentru sanatatea noastra si a copilului.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Imi place f mult subiectul pe care l-ati abordat si ma bucur ca exista tot felul de pareri.

claudetz in ceea ce priveste epiziotomia nu am auzit pe nimeni sa se planga de ea .. Toate fetele cu care am vb au zis asa cum ti-a zis si mariucasara ca au avut parte de a doua dezvirginare si ca s-au refacut f repede .. (bn .. nu zic exista si cazuri mai urate dar nu trebuie sa ne gandim acum la ce e mai rau)
xela ai vb ff frumos! Este f adevarat ce spui tu .. Eu imi doresc din tot sufletul sa nasc natural si fara epidurala.. Dar daca Doamne-Doamne vrea altfel asta este ne supunem .. Orice numai sa-i fie baiatului bine
Annais imi place f mult user-ul(numele) tau si numele pe care i-l vei pune comorii tale .. Sa ai o sarcina usoara si bebelina sanatoasa si ma bucur ca ti-ai facut curaj sa intrii sa vb cu noi

30+ Yannis Andrei

Poze

Mergi la inceput

cristies,chiar m-am amuzat sincer...lol...

cris.dogarel bn mkr k ai limite si te-ai putut opri....ai tmp sa le iei

onitza imi pare rau k nu te-ai int cu nici un dr azi

elefantica

anaiss ms...despre personal nu stiu ce sa-ti spun..mie la Mario mi s-a parut ok toata lumea,am fost multumita,eu eram si foarte mica si tuturor le era drag sa ma invete cate cv..in schimb akm nici nu mai stiu cum arata spitalul,ptr k eu am mers doar al cabinetul lui

Mergi la inceput