Pufuleti2010 (71) - Bravo Larisel!!!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Decenuela si eu sunt categoric de acord cu tine. Bine mie imi e si fff frica de ace, motiv pt care nici nu vreau sa aud de epidurala .

Eu totusi cred ca femeile care aleg cezariana, desi nu sunt motive medicale, aleg cezariana in cunostinta de cauza, asa ca isi asuma si riscurile adiacente: ca vine laptele mai greu, ca doare mai tare dupa etc.

Catalutza 30+ Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolcris22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

fetelor...va rog f mult sa nu-mi dati in cap....adik cele care au hotarat sa nasca prin cezariana.

insa neuronul meu nu poate sa asocieze niste informatii de genul...

"buna maria...ce mai faci nu te-am vz ce 100 de ani...ce zici ne vedem si noi la o cafea duminica?"
"sambata e mai bine...duminica nu pot ca am programare la 2...."
"la coafor?"
"o draga nu mai esti la curent...sunt gravida si la 2 tre sa ma duc sa nasc..."

va rog sa ma iertati , pe bune....insa fac comparatie intre cele 2 nasteri de la noi din odisee....am tremurat toata la andrelina....pe cand la larisel...m-am bucurat enorm ca e bine si bblinele la fel...insa parca a lipsit emotia.

sunt 100% de acord cu cezariana...daca este cazul...ca nu stii niciodata ce se intampla...dar de ce majoritatea o aleg pur si simplu..????

sa nu-mi sariti in cap plsssss

34+ LUCA

Da, si mie mi se pare la fel...parca lipseste emotia!!!!
Am o prietena care a nascut pe 30 nov la euroclinic...doctorul a avertizat-o a nu va putea naste natural ca are bazinul turtit, retrovers...in fine...totusi ea s-a incapatanat sa nasca natural si pana la urma nu a reusit si au bagat-o la cezariana.Si ii parea rau ca nu a ascultat...mi-a spus ca a trecut prin tot travaliul....
Eu sper ca-mi va spune si mie doctora dk pot sau nu sa nasc natural....am auzit ca se masoara bazinul ca la un control obisnuit numai ca masaoara cu degetele...cumva...doar de asta mi-e frica sa nu ma chinui in zadar....tare mult mi-as dori sa pot sa nasc natural. Nu as alege cezariana asa din senin...numai cand ma gandesc la anestezie, apoi ca-ti taie uterul...ca te refaci greu...a nu-ti vezi copilul decat a doua zi!!!

33+ ANDREI ....ne mai gandim la al doilea prenume...
AMR 7 saptamani!!!
http://community.webshots.com/user/nicolcris22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Alexia eu trebuie sa fac ceezariana si-mi face anestezie rahie peridurala mi-a zis sa cumpar anestezicul pt ca nu au in spital. Mi-a recomandat sa cumpar Escopan de la Braun.
Catalutza din cate stiu cel mai mare nr de paturi intr-un slon estte de 6. Dpdv al formulei nu tb sa-ti faci nicio pb, dr Culcer care e sefa sectiei de neonatologie e sustinatoare infocata a alaptarii. Mie la Toma la 5 min dupa ce m-am trezit din anestezie (atunci am facut anestezie totala) mi-a adus copilul sa mi-l puna la san.
Despre asistente, atunci cand l-am nascut pe Toma, asistentele de la neonatologie au fost foarte dragute, m-au invatat f multe de la cum tb alaptat coopilul, la igiena copilului. Erau si multe tot timpul erau prin salon.
Acum insa am fost dezamagita de asistentele de la ginecologie, adica erau foarte putine, multe paciente, era greu sa dai de vreuna si daca avei norocul sa-ti vina in salon erau f grabite.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 35+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Din cate vad eu, s-ar putea sa va intalniti o groaza de burtici la spitalul municipal. M-am ingrozit cand am vazut ce se intampla in spitalele din Bucuresti: nu primesc prematuri, se inchid pt zilele libere, etc. Cred ca nu e usor sa iti alegi spitalul la care nasti. In Timisoara e mult mai simplu: sunt 2 maternitati de stat. In functie de doctorul pe care ti l-ai ales sa te asiste la nastere automat ai ales si maternitatea. In general, femeile se feresc sa aleaga pt monitorizarea sarcinii ginecologi care nu lucreaza intr-unul din cele 2 spitale. Ambele au si sectie de prematuri, asa ca nu prea stai pe ganduri cand vrei sa iti alegi spitalul.

32+ (Amaris-Stefania)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

decenuela. Eu altceva nu inteleg. Cum sa iti fie frica de nasterea naturala si sa nu iti fie frica de cezariana...? Nu vreau sa supar dar eu sunt de-a dreptul paralizata la gandul ca va trebui cezariana. Ma rog la toti sfintii sa se intoarca voinicul, stau in 4 labe, ma plimb, ma rog de el sa se aseze pe pozitie doar doar oi scapa. Nu sunt deloc impotriva cezarienei dar cred ca ai nevoie de mult mai mult curaj sa alegi cezariana decat sa nasti normal iar eu sunt o fricoasa.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 33+ Sebastian Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudetz spune:

Mi-e frica de durere, de eventuale "surprize" (nu le pot numi acum.....dar ma gandesc la complicatii)....de neprevazut in general. Cezariana, chiar daca e lipsita de emotie, mi se pare oarecum mai "controlabila".....anestezie partiala...nu totala....il vezi pe bebe imediat. Taie intradevar ....dar si coase si se reface
Mai mi-e frica de zapada.....(sa nu sariti pe mine!). De cand am aflat ca sunt insarcinata asta mi-a fost cel mai mare cosmar....ca o sa nasc iarna, ca o sa ma apuce durerile si o sa fie niste zapezi....de nu ajung la spital.....Doamne fereste!!!!

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudetz

nu sarim :)
sau eu cel putin....
Ma gandesc la cezariana pt ca pare mai comod si pt ca poate nu sunt ff bine informata ref la beneficiile clare nasterii naturale vs cezariana. Eu am avut o sarcina fara probleme si teoretic in mom asta nu ar fi nici un risc pt nastere vaginala. Am tot citit ca este mult mai sanatoasa o nastere naturala dar nici cezariana nu e de lasat deoparte. Pt ca riscuri pot aparea la ambele.

29+

oare nu sunt de vina doctotii la care mergem? bine , nu trebuie sa generalizez? de ce gravidele nu sunt informate despre beneficiile nasterii naturale si evident riscurile care exista pt amndoua? de nu nu ni se spune ca anestezia scurteaza din viata noastra 2 ani? ei ne intreaba cum vrei sa nasti..de parca esti la piata. si te programeaza cand sunt ei de garda....sau poate pt ca la o cezariana se incaseaza mai binisor????? nu stiu fetelor....mi se pare ca fugim de durere desi am inteles ca la naturala poate fi evitata....nu ne informam....ne lasam asa duse de val...sau ca e la moda...

eu ce sa zic..recunosc nu sunt informata in acest sens....am ales naturala pt ca de-a lungul timpului asa au nascut femeile si ca e mai bine pt bb. vikinga ne povestea despre ceea ce se intampla in strainatate...referitor la cezariana...ca e aleasa doar daca este cazul...iar femeile sunt incurajate sa nasca natural....nu...cum vreai sa nasti...of doctorii astia

34+ LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

nikole,

alexutzzza, eu zic sa o lasi mai usor cu inflacararea si curajul

nici mie sa nu-mi sariti in cap , dar sunt de acord cu deceunela referitor la nastere naturala vs cezariana

Petra mamica de Alma (20.08.2007) si 36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudetz spune:

medicul meu ma incurajeaza pt nastere normala.
Cand i-am spus ca mi-e frica de durere mi-a raspuns ca ultimele noutati in materie de medicina se numesc anestezii
De fapt nici eu nu stiu de ce mi-e frica. Dar e clar ca mi-e frica!
Cred ca de necunoscut, de cum o sa fie "dansa" dupa....
Tropaie hormonii in mine am impresia.....

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Si eu am aceeasi parere despre nasterea naturala vs cezariana. Prefer travaluil unei taieturi pe burta. Si apoi, nasterea naturala e mult mai sanatoasa si pentru bebe. Luni vorbesc si eu cu dr. meu despre subiectul asta si sper din tot sufletul sa nu fiu nevoita, din cauze medicale, sa fac cezariana.

32+ (Amaris-Stefania)

poze

Mergi la inceput