Sezatoarea canadiana (164)
Raspunsuri - Pagina 9
Ktrinel spune:
LA MULTI ANI CRISTINEL GINEREL !!! Donia & comp, sa va traiasca, sa fiti fericiti cu totii!!
pitilache spune:
Donia La multi ani pentru Cristi! Multa sanatate si numai bucurii! Sa va umple case numai de fericire!
nelia spune:
Ah, Diana, inseamna ca nu am inteles eu, poate si pentru ca la mine nu exista scoala privata ca optiune, cel putin nu pina la secundara. Eu nu am completat nici un formular cind am inscris-o pe Agata, era doar o linie in care intreba ce limbi vorbeste... si secretara m-a intrebat daca vorbeste franceza, nici nu era Agata cu mine. Dar la clasa de accueil nu ti-o da scoala, de asta stiu sigur, e musai sa treaca pe la comisia scolara, pentru ca numai ei impart copiii in aceste clase... la scoala Agatei este o romanca invatatoare la clasa de accueil si stiu de la ea.
Pai, la voi e simplu, mai sint pe aici care au facut asa (Simi, Mimitete), il lasi la gradinita, apoi il duci la 5 ani la scoala de care apartii si la 6 il duci la scoala privata pe care o vizezi. Pe mine, de fapt, ce ma ingrijoreaza mai mult, este schimbarea pe care o va aduce scoala in viata Tudorei... si faptul ca va fi nevoita sa invete o a treia limba, in conditiile in care ea abia face fata cu doua... si inca nu destul de bine.
columbiana spune:
Mihaela, de ce nu lasi doar la framintat cozonacul in masina, il scoti, il umpli cu ce vrei (eu fac mai multe variante: cu brinza si stafide, cu nuca, cu rahat-asta mai rar); mie nu-mi place panetone deloc (de fapt nu-mi plac prajiturile sau torturile cumparate);
cu mutatul cred ca ti-e greu, eu mi-as lua cimpii intr-un oras si mai quebecos decit asta, mie-mi placea schimbatul caselor (culmea ca si lui Tudor ii place sa schimbam case, conditia lui e doar sa aiba piscina unde se muta-copilul asta vara devine peste )..., acum mi s-a cam luat la gindul ca daca cumparam casa veche( si asta e cam singura optiune, sau un townhouse dar mai rar gasesc cu curte proprie) iarasi bricolam citiva ani buni la ea, dupa doua case (pus parchet, peisagistica, vopsit, acum bucataria-proiectata de noi, montat dulapuri tot de noi, etc)si geamuri;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
aura_m spune:
Buna fetelor,
Va tot citesc aici pe forum. Vin sarbatorile si am o stare foarte nasoala...imi vine sa plang mereu, poate ca sunt departe de casa, ca nu sunt cu membrii familiei, dar nu stiu de ce ma simt asa? Anul trecut nu am simtit sarbatorile ptr ca abia venisem, am fost prinsi cu inchiriatul, cu actele, au trecut sarbatorile f repede, am considerat ca le-am facut si noi departe de casa, ca si cum am fi intr-o excursie. Anul acesta, dupa ce ne-am aranjat si noi cu un curs, cu un serviciu, cu planuri de viitor, acum am inceput sa ne dam si noi seama cam cum merg treburile pe aici, parca imi lipseste atmosfera de acasa si inca o data ma intreb de ce? Ptr ca, ptr mine sarbatorile erau f obositoare. Serviciu, vino acasa si pregateste cate ceva de sarbatori, apoi prima zi de Craciun, Paste, Revelion, mergi la socrii, dupa 2005- a doua zi mergi la nasi. Era o problema cu transportul cand mergeam la socrii ptr ca ei stau pe langa Bucuresti, o periaoada nu mai aveau autobuze, erau decat maxi-taxiu-uri care si astea nu circulau in ziua de sarbatori, nu de dimineata, dupa amiaza aveam cu ce sa ne intoarcem, ia taxiul-intr-adevar decontat de soacra mea sau vorbeste din timp cu cumnatul sa nu bea de dimineata de la prima ora sa vina sa ne ia, cand erau autobuzele, foarte rar si trebuia sa te incadrezi in fusul orar, ptr ca noi vroiam sa fim pana la ora 13.oo in vizita, sa mai stam de vorba, ziceam sa iesim in oras, distanta nu era mare, cu masina-autobuzul,. faceam 15-20 minute, dar asteptatul te omora, plecam incarcati de la socrii, trebuia sa trecem pe acasa sa lasam bagajele, ghiftuiti, nu mai aveam chef sa iesim, apoi a doua zi la nasi, la fel, ei stateau in bucuresti, dar trebuia sa fim atenti cand circula ultimul autobuz, ca stateam pana noaptea, nu ne lasau sa plecam, si uite asa trecea sarbatoarea si timp ptr noi...ioc. Oricum, mama nu sta in bucuresti, doar telefoane de "La multi ani!", dar mie imi lipsesc sarbatorile cand eram eu in orasul natal, cand mergeam pe la unchiul si matusa sau la tzara la bunica, era o alta atmosfera, cand nu ma apasa nici o grija.
Voi pe unde aterizati de sarbatori? Noi- adika sotul cu mine, asteptam programul sa vedem cum lucram, dar daca nu lucram de Craciun, sigur de Revelion lucram. Ziceam ca daca nu lucram de una din sarbatori, vom iesi putin prin oras, voi face putina mancare traditionala, abia astept sa ma inscriu la facultate, sa am un alt program, m-am saturat sa pierd noptile la serviciu, ziua sa dormi, nu poti face nimic, de ceva vreme lucram numai in week-end, oricum nu vreau sa raman la nivelul acesta.
De la o vreme intru f rar ptr ca nu mai am timp, ba nu-mi merge internetul, daca nu ne mai intalnim pe aici, eu va zic de pe acum "SArbatori fericite!" si un an plin de bucurii si impliniri.
AURA
nelia spune:
Donia, uitasem: la multi ani lui Cristi! Sa fie sanatos si sa aiba o viata frumoasa! Nici al tau nu mai e bebelusul de la 1000 de insule, nu-i asa?
Aura, bine ai venit! Aoleu, pai eu am obosit numai cit am citit ce faceai tu de sarbatori! Si noua ne lipsesc, asa, in mare, atmosfera sarbatorilor din Romania, dar ceea ce spui tu acolo este atmosfera sarbatorilor din copilarie, cu care nu te vei intilni nici daca ai fi acolo, in Romania. Banuiesc ca nu aveti copii inca, pentru ca atunci cind ii ai, odata cu ei, prin ochii lor, si de multe ori fara sa-ti dati seama, veti creea propria voastra atmosfera de sarbatori, pe care, la fel ca voi - fostii copii - copiii vostri nu o vor uita niciodata. Cel putin mie nu imi mai lipseste de citiva ani buni atmosfera anterioara de Sarbatori, pentru ca o avem pe a noastra... depinde de voi, de tine si de sotul tau sa v-o creati!
aura_m spune:
Sotzul meu nu are nici o treaba, eu sunt cea emotiva, dar cum spui tu, cand vom avea copii, situatia se va schimba, dar imi lipseste si atmosfera care era cand mergeam la socrii- nasi, chiar daca nasul bea cam mult, dar bine ca sotzul nu-i tinea isonul sau de sarbatori, in special Craciun, socrul meu lucra, cumnatul ateriza pe nu-stiu-unde, era doar soacra acasa, asta in ultimii 2 ani, ca discutam de aceleasi lucruri, de vecini, rude, ce a mai facut cutarita, dar cand sunt departe, acum realizez ca imi lipsesc, atunci ptr mine erau un calvar, vroiam sa fac si altceva de sarbatori, nu numai vizite si mancare cat cuprinde.
AURA
columbiana spune:
Aura, nu esti singura; si mie imi lipseste atmosfera de Craciun de la job, relatiile calde si amicale intre noi, etc (am editat, ca-mi fac singe rau singura amintindu-mi)
apoi era cozonacul si placintele mamei scoase din cuptor, mirosul cocaturilor, <porcariile> preparate de parinti si de socri, drumul tg-mures-piatra iarna, o splendoare, casa plina de frati, nepoti, prieteni si la noi si la socrii, etc;
pot spune ca unsprazece luni pe an sunt fericita aici si una nefericita, si ma linistesc la gindul ca nu puteam trai in Romania doar pentru atmosfera de sarbatori.
delphin spune:
Salutare dragelor!
Vin si eu sa ma mai bag pe la voi...Nuuu, nu am intrebari de pus, vroiam doar sa va spun ca-mi place tare mult atmosfera de la voi in pragul sarbatorilor...Fiecare povesteste ce si cum face...mai o idee de prajitura, mai o injuratura ca a nins!...Sper sa ramana aceeasi atmosfera cand vom ajunge si noi.
O mica nedumerire...pana sa citesc aici la voi, nicaieri pe vre-un alt site de "canadezi" noi veniti nu am citit de furturi. Cel putin in comunitatea fr. nu au pomenit. Ma intreb eu asaoare se ascund sau oare nu exista?
tuturor!
columbiana spune:
Delphin, tot eu (sunt de serviciu , ninge tare afara si n-am curaj sa bintui magazinele:))
furturile sunt mai frecvente in Montreal si in jur- de ce sa nu spunem cinstit- in zonele de imigranti, si in zonele mai rau-famate din Montreal (Montreal-nord, est, CDN); cu toate astea nu se poate afirma ca doar imigrantii fura, as spune ca au mai mult curaj