Sezatoarea canadiana (164)
Raspunsuri - Pagina 18
ange spune:
miki,-29 (cu vant) la Mtl.Daca minte "meteomedia",mint si eu
Dana,asculta la mine:Romania este frumoasa daca ai bani in buzunar si daca stii sa traiesti!Eu la cum va stiu pe voi ma indoiesc sa nu va placa si la cat stai tu in Ro nu ai cum sa te "impiedici" de lucrurile neplacute de pe acolo.
Si eu am zambit cand am vazut aseara la stiri ce nebunie era in tara din cauza unui cm de zapada.
katrinel,biscuitii modelati cu formele ii poti face din aluat de cornulete.Nu am incercat dar ma gandesc ca ar merge.de ce nu?!
ai emotii pt maine seara?
nici eu nu mi-am facut cumparaturile pt Craciun...mi-am zis ca de maine dar la cata nebunie spuneti ca este prin magazine...!!!
nelia,sunt "speedy gonzales"ma descurc cu toate ce naiba sa fac ca doar nu am de ales.doar am si ajutoare de cand a venit soacramea(face rebus,se uita la romani toataaaa ziulica si asteapta sa i se puna masa) na, ca m-am descarcat!
eu am liber si pe 24 si pe 31 si inca de pe acum am job lejer.cate 2 max 3 amici intra pe zi.restul sunt deja in vacanta.
o zi buna.
nelia spune:
Am zis ca astazi dimineata imi beau cafeaua cu voi, ca nu se mai poate. Am nevoie de sanatoriu, Marule, pe unde umbli, vad ca nu mai spui nimic, ce e cu tine!?! M-am distrat cu filmuletel Olgai, te inteleg perfec, nici copiii mei nu sint departe de cei din filmulet, si nici eu de tine...
Mikiion, si aici e frig! Si parca nimic din ce am pe mine nu tine de cald, ori sint eu prea obosita, ori pur si simplu nu mai suport frigul. Si nici macar frumos nu e, a fost atunci, cind a nins in prima seara de am stat afara citeva ore si ne-am jucat, acum e... iarna si atit!
Despre noi nu prea multe... am avut si inca mai avem competitia (fara medalie, dar suportat bine acest lucru), concert de pian, petrecere de Craciun, aniversari, spectacol micut pentru parinti la balet&jazz... ocupati rau, ce mai! Octav e in vacanta si nu-i vine sa creada, doarme intr-una, cind nu se ocupa de copii... iar eu... la mine e deprimanta situatia, nu-mi doresc decit sa termin la timp ce am si sa... fac curatenie, cozonaci, sarmale etc. Parca vad ca dupa ce le predau pe toate si inchei sesiunea, imi va fi dor de invatat si nu voi avea nici un chef de lucruri gospodaresti.
Mi-am permis si eu luxul sa ma uit la poze... multe... toate, ca nu am stiut pe care sa le las.
Ina, imi pare bine ca ne-a mai scris si sa-i urez sanatate mamei... iar cu vacanta, sot, 20 de ani... totul... e de vis!!! Superbe pozele!
Ktrinel, nu ma pot abtine sa nu ma gindesc la tata si fiica, oare cum va putea trai in Romania departe de obrajorii aia cu gropite atit de dulci!?! Ca mai departe nu vreau sa merg... Sinteti superbe amindoua!
Am vazut si pozele lui Denisam, superbi copiii, sora mai mare la fel, Ema a crescut si s-a facut o domnisoara in toata regula, iar fratiorul sa nu-l mai recunosc... De ce nu ne mai scrii, sinteti bine cu totii?
Ca sa nu mai spun de Cristi al Doniei, nu l-as fi recunoscut daca nu stiam la ce poze ma uit! Nu ma e bebelus, intr-adevar, dar deloc... In schimb e un fecioras adevarat, ca si al meu de altfel.
Am vazut... nu stiu ce sa spun intii ca am vazut, o mamica cu doi puiuti la schi... sau muntii care se vedeau in zare! Superbe pozele, Roxana! Nu i-am mai vazut de mult timp pe copiii tai si acum mi se par atit de schimbati! Cel putin Luca... pai era micut si in scaunel, mofturos ca nu voia sa pape... si acum are cravata! Chiar, de unde i-ai luat cravata? Caut pentru Lisandru si nu gasesc.
La Dana nu mai are rost sa comentez pozele, ca-i cunoastem, superbi ca intotdeauna! Va doresc vacanta placuta, hai, ca va fi bine, sint convinsa de asta, nu plecati cu ochi critic, nu va asteptati la minuni, ginditi-va ca va intoarceti in casa parinteasca dupa ani si ani de zile, dintr-o altfel de lume, si atunci totul vi se va parea minunat, induiosator si... ca acasa, casa copilariei. Aveti bilete dus-intors, asa ca nu aveti de ce sa fiti atinsi de restul! Drum bun, sarbatori fericite si multumim pentru proiectul laptic si restul.
Am mai vazut poze cu motanei si pisoi, stim noi ai cui. Daiopri, cum mai esti, ce mai faci, mai intareste-ne cu mesajele tale optimiste.
Si poze cu cel mai dulce bebelus, Mara! Mi-a placut atit de mult poza in care sta pe ginduri, e foarte reusita, banuiesc ca sint facute la un studio foto. Si m-am uitat si la cele in care era mai micuta... inca o data, nu ma mai opresc din mirare: ce repede ne cresc copilasii!!!
Ange, bafta multa la scoala, credeam ca ai renuntat pentru ca nu ai mai spus nimic despre scoala, ne lasi numai pe noi, celelalte scolarite, sa ne plingem aici... sau sa ne laudam cind lucrurile merg bine. Stiu ca le faci pe toate, stii parerea mea (dar mai ales a lui Octav) despre tine: femeie adevarata, dom'le. Mi-a placut cum te ajuta soacra, asa da ajutor, nu ca altele...
Sper ca nu am uitat pe nimeni, va pe toate!
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikiion Uf, vad ca doar Nelia a inteles despre ce untura vorbeam. Se vede ca e din aceeasi zona geografica. La noi, in centrul Moldovei, nimeni nu manaca untura pe paine Se pune in aluat Sorry ca v-am indus in eroare si v-am starnit poftele. |
Uf, uite-asa ma trezesc eu vorbind cind ar trebui sa-mi vad de untura mea... aia care nu se pune in aluat.
columbiana spune:
eu n-am citit nimic ca nu reusesc in pauza, doar va scriu (chiar daca nu va intere ) ca am scapat cu bine azi, se pare ca am fost la inaltime; ma gindesc la sticla de vin inceputa din frigo, e cam departe
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe eu n-am citit nimic ca nu reusesc in pauza, doar va scriu (chiar daca nu va intere ) ca am scapat cu bine azi, se pare ca am fost la inaltime; ma gindesc la sticla de vin inceputa din frigo, e cam departe http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
felicitari ana!!
mamaana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Simonna
Uf, uite-asa ma trezesc eu vorbind cind ar trebui sa-mi vad de untura mea... aia care nu se pune in aluat. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
da' diferenta dintre untura si osanza o stii?
nelia spune:
Mamaana, stiam eu ca am uitat pe cineva... pe tine! Acum imi dau seama ca nu am scris nimic de pozele tale, desi le-am vazut, si pe fetite la cei trei anisori si pe flacau... of, dar ce mari sint toti! Asa va fi si al meu, nu-i asa? Parea surprins cind i-ai adus tortul, nu stia!?!
Untura - eu nu folosesc untura decit la cornulete... in rest numai unt de buna calitate, adica mai gras. Nu folosesc niciodata margarina, nici nu mincam, desi, cind eram mica, eu nu mincam decit piine neagra cu margarina si magiun dimineata, nu-mi placea nici untul si nici altceva si sint relativ in regula. Am reteta clasica de cornulete cu untura, daca o vrea cineva... cred ca o voi face, dar cu unt, ca prea am vorbit de ea.
Mamaana, da, stiu diferenta dintre untura si osinza, cum sa nu? Ca doar vin din Moldova, unde porcul se gospodarea pina la ultima bucatica de sorici... ah!
De fapt, stiu diferenta invatata in copilaria mea, in Bucovina, nu stiu in alte zone care este. Acolo, untura era grasimea lasata din slanina de porc pusa pe foc, la topit (care era de doua feluri: una sarata, din slanina pusa la sare sau chiar la afumat - v. baconul afumat din ziua de astazi si din discutiile de mai sus si pe care o foloseau la mincare; iar alta era grasimea topita din slanina cruda, proaspata, strecurata, care se folosea la prajituri - toate prajiturile pe vremuri se faceau numai cu grasime naturala si ce bune erau!).
Osinza era slanina (grasimea cruda). De fapt, osinza ii spunea bunica-mea la grasimea cea mai nasoala de pe burta porcului pe care o impartea in doua categorii: una mai putin nasoala pe care o punea nu stiu cum bine si ungea tigaile (pentru piine, placinte, cozonaci, colaci) cu ea si ce mai era de uns la casa omului, pe post de vaselina adica... iar cea nasoala de tot o folosea la facut sapunul de casa. Na, ca facui si analiza critica si construnctiva a diferentei dintre untura si ozinza, cunoscuta in partea de nord a Roamaniei, in acea zona minunata care se numeste Bucovina si perceputa de ochii si mintea mea de copil intre 0 si 5 ani!
ange spune:
ana,un brat de floricele pt tinesi pastreaza bine sticla aia de vin ca sa o bem impreuna
mamaana,pai untura e grasimea(tesutul adipos) topita si osanza este grasimea de porc netopita.zic bine? hai ca eu am crescut la tzara si-mi aduc aminte cu drag de prajiturile bunicii
simona,nu esti singura care citeste pe diagonala.lasa ca si eu patescsi cand ma uit in urma la ce perle dau ca raspuns care nu au nici o legatura cu subiectul ma apuca plansul.Dar voi ca niste doamne ce sunteti ma lasati in plata mea
casandra spune:
nelia, eu vreau reteta pentru cornulete.
In facultate, aveam o colega din Ardeal care facea niste cornulete (cu untura) asa de bune ....
ange spune:
nelia,am raspuns in acelasi timp
vai ce explicatie detaliata ai dat!imi ploua in gura de pofta
stii ca si aici poti sa-ti faci porcul ca acasa? daca suntei inteesate va dau numele si adresa fermei unde se taie porcii ca in Ro.Pe mine nu ma incanta ideea pt ca nu suntem mari devoratori de carne de porc.Pot sa spun ca nu mancam decat la gratar sau la cuptor si asta rar.Insa,anul trecut l-a taiat pe Ghitza(la ferma) un amic de al nostru si mi-a adus sorici.Moamaaaaa doamne ce bun a fost! anul asta m-a invitat sa merg sa-mi tai si eu un Ghita no merci!