Sezatoarea canadiana (164)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Ktrinel eu eu.

175 gr unt
un ou si un galbenus
1/2 lingurita praf de copt
2 cani faina
200 gr zahar

aluatul iese sfarmicios, il tii 20 min in frigider ca lucrezi mai mine cu el. Se coc la 350F cam 10 min.
ies buuuuuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Uf, vad ca doar Nelia a inteles despre ce untura vorbeam. Se vede ca e din aceeasi zona geografica. La noi, in centrul Moldovei, nimeni nu manaca untura pe paine
Se pune in aluat
Sorry ca v-am indus in eroare si v-am starnit poftele.

Dana, Drum Bun si vreme frumoasa in Romania!!!

Pucku, mai stii robotul? L-am vazut la Sears, la Laurier, dar cand am vazut pretul.... http://www.sears.ca/product/wowwee-remote-controlled-tribot-robot/06806700?ptag=1

Sper ca fratele meu a dat mai putin la Winners....
Deci ai ajuns la insulina, imi pare rau. Poate reusim sa mai vorbim la telefon zilele astea. Incerc sa te sun eu maine in vacanta de pranz....poate asa o sa ma abtin sa ajung la Benjo
Olga, pai e bestial clipul. Il arat si la servici maine.

Eu la cumparaturi, imi dau demisia. Azi am schimbat 3 autobuze sa ajung la Winners, care m-a si dezamagit, ca nu prea mai era nimic la jucarii. Si cu frigul asta cred ca nu mai astept reducerile si-mi iau haina pe care am ochit-o... chiar daa e 300 cad. Azi s-a resimtit -25 in timp ce ieri era 1 grad

De curiozitate, voi lucrati pe 24, 31 si 4?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui casandra

ange, am gasit aici articolul pe care l-am citit aseara:
http://www.pagesorthodoxes.net/foi-orthodoxe/credo-levgillet.htm

Citindu-l, eu am inteles, in sfarsit, cum suntem noi facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. In fiecare dintre noi, coexista trupul, sufletul si mintea, nedespartite, dar totusi distincte. Nu poti confunda sufletul cu mintea, sau trupul cu mintea,....

ptr site

ange, e bun site-ul, insa eu citesc mereu, cu scrisul stau mai rau

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OlgaTarziu

Ktrinel eu eu.

175 gr unt
un ou si un galbenus
1/2 lingurita praf de copt
2 cani faina
200 gr zahar

aluatul iese sfarmicios, il tii 20 min in frigider ca lucrezi mai mine cu el. Se coc la 350F cam 10 min.
ies buuuuuni

Olga

Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta.
Albert Schweitzer

neaparat o incerc si eu, forme am cumparat de mult, cautam reteta, acu' sper sa ma tin si sa ajung sa facem biscuiti, eu si soricelul

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Multumesc de urari... Mikiion vreme frumoasa imi doream si eu pina mi-a zis azi soacramea ca a nins rau si anunta pe weekend -12

ma duc sa-mi mai bag in valiza ceva pulovere si sa scot alea de-mi imaginam eu ca le voi purta acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Untura pentru gatit este la aproape orice magazin de alimente, se numeste LARD! Nu e de-aia de uns pe paine ca la ardeal, e de-aia alba, grasa si yuck. :D

Simi, imi place mult semnatura ta, ce idee!

Dana, drum bun si o reintalnire fericita cu romania si cei de-acolo. Sa aveti fun!

Olga, io vin daca se-aduna gashca, oriunde se poate expune un boob si o bunica. Tu te uiti la videourile favorite ale lui fiu-miu si gashtii lui, vi le share-uiti?

M-amuz de numai cum a paralizat romania si nervii cetatenilor ei o zapada, haha. Stiu ca nu-i frumos, nah... Imi amintesc acum 3 ani, a cazut in Amsterdam 1 cm de zapada, au anulat toate zborurile, is de groaza...

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Mqqm, poti sa te mai amuzi o data daca vrei si nu trebuie sa te uiti chiar asa departe, numa' inspre west...asa...noi am primit saptamina trecuta de la scoala un notice prin care ni se punea in vedere ca s-ar putea sa inchida scolile din district saptamina asta pentru ca se anunta un snowfall de...atentie...intre 5 si 15 cm. Copiii erau pregatiti si "suparati" ca s-ar putea sa stea acasa, colegii de munca urmareau cu infocare forecast-ul pe urmatoarele ore si plecau sa-si faca cumparaturi de mincare, am primit email prin care ni se explica cu lux de amanunte in ce conditii vom fi platiti daca nu aparem pe "scena"...ca in final snowfall-ul anuntat sa fie concretizat intr-un strat mic de zapada (cred ca intre 5 si 10 cm, nu-i asa Dana?) urmat de ploaie ...si de luni seara ploua si ploua si parca nu se mai opreste. Chiar nu vreau sa fiu rautacioasa ...dar sunt asa de figuri cu ingrijorarea lor...ca nu ma pot abtine.

Mihaela, tu intrebai...eu lucrez pe 24 si apoi am concediu pina pe 4, dar daca nu as lucra si pe 31 si pe 4. Oficial alea sunt zile de munca, practic cica se pleaca mai repede...acum sper ca nu numai cu 1/2 ora mai repede.

Nu mai stiu cine intreba de Vancouver, Ana, parca ... suntem si noi pe aici, dar cu reprezentanta mai slaba.Mai usor cu cititul si mai greu cu postatul. Jonglam intre viata de zi cu zi si concerte de Craciun , de data asta la amindoi, ba la scoala, ba la gradinita , ba pe la diverse activitati. Pina cacum am reusit sa si duc copilul care trebuia unde trebuia, dar nu m-as mira sa mai si gresesc.
Am vazut si iarna adevarata, incercind sa luam pulsul olimpiadei la fata locului, acolo da zapada... si frig...pe masura. Ce mi s-a parut interesant e ca majoritatea angajatilor din servicii cu care am vorbit, erau din Noua Zeelanda, Australia sau Africa de Sud. Faina experienta, sunt venit cu contracte pe 6 luni ptr olimpics , dar erau tare incintati de iarna si de peisaj.

"La multi ani! " copilasilor care si-au sarbatorit zilele de nastere. Sa fie sanatosi si norocosi, ca pozele ne arata ca destepti sunt!

Nelia si Pitilache, felicitari (intirziate, dar poate se primesc si asa) pentru rezultatele la scoala! Pitilache, bafta sa-ti gasesti job-ul dorit.

DanaP, vacanta placuta in Romania, sa va simtiti bine alaturi de cei dragi!

Ana, succes din plin miine !

Noapte buna, fetele!

Vreau sa trimit si niste poze mai recente cu piticii, sper sa si reusesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Bine v-am mai gasit, fetelor!!!
Am fost cam incarcata de "activitati diverse" in ultima perioada, dar v-am urmarit, cand si cand...din umbra.
Deci, s-o iau cu inceputul:
Am fost plecata in Romania, de urgenta, ca mama s-a operat, tot de urgenta la un san (adica i l-au scos de tot, doctorii ) pe motiv de o tumoare canceroasa. Nu comentez aspectele operatiei pentru ca a fost totul de la superlativ in sus si asta pentru ca s-a operat...intr-un spital privat Dar comentez faptul ca nu i s-a facut biopsie inainte, iar la consultul preliminar, doctorul, in fata mea i-a spus ca are acea tumoare de...10 ani...cum naiba o fi aia tumoare canceroasa care sa nu creasca mai mare de 1 cm in 10 ani...nu stiu...raman , insa, la convingerea mea ,poate gresita, (Doamne, iarta-ma daca e asa) ca operatia a fost strict o afacere de altfel taaaare banoasa pentru doctorul in cauza si...atat. Mai ales ca, dupa biopsia facuta dupa operatie, se pare ca...nici nu are nevoie de chimioterapie...no comments.
In rest, am "trait" acolo timp de 2 saptamani (pt cat imi luasem biletul) numai si numai numarand zilele pana la intoarcere. Nu vreau sa creez nici o disputa pro si contra Ro aici, dar, pur si simplu, pe mine m-a ingrozit numai gandul unei eventuale intoarceri. Nu mi-a placut nimic, dar nimic. Pana si vestita branza telemea, dupa care "plangeam" pe aici mi s-a parut mai proasta decat ce iau de la magazinele grecesti. E adevarat ca pe mine nu ma mai leaga nimic de Ro. O am pe mama acolo dar nu am o relatie ...prea stralucita cu ea, frati si surori nu am, tata a murit, cu socrii (care traiesc) aveam doar relatii "cordiale", iar prietenii sunt toti raspanditi prin lumea larga. Una peste alta, vreme de 1 saptamana dupa ce m-am intors, zi de zi, am umblat cu masina pe strazi, plangand (la propriu)de fericire si multumindu-i Domnului ca ne-a dat sansa de a trai AICI.

Apoi, am fost in vacanta, numai eu cu sotul, in Cancun ca sa sarbatorim cei 20 de ani de la casatorie. A fost SUPER. Am cautat mult unde sa mergem si am ales putin cu frica resortul Dreams Riviera Cancun pentru ca e un resort fff nou, deschis pe 1 octombrie 2009. Insa , cum se zice, asteptarile nu mi-au fost inselate: cele mai bune servicii intalnite de mine in vreun resort all inclussive de 5 stele, pana acuma, cele mai sofisticate mancaruri, incepand cu foie gras si terminand cu toate sorturile de sea food, masaj de mare calitate intr-o spa dementiala, internet free, siiiiiii o camera ce nu am intalnit pana acum in nici un loc din lume pe unde am fost. O camera octogonala cu un fel de baie deschisa, cu jacuzzi si inauntru si pe balcon, cu dus si wc separate ;cu serviciu de turndown...ce mai ...o nebunie. O sa trimit niste poze pe cont .
O singura problema am avut, si anume ca am facut o reactie alergica, se pare la...sunscreen. Am luat un sunblock de fapt, de la L'oreal si am facut o dermatita alergica de contact...de toate frumusetea...de cand am venit ma tratez cu Prednison si cu crema cu hidrocortizon...dar se pare ca-si face efectul ca sunt din ce in ce mai bine si pot,in sfarsit sa ma ocup de pregatitul pentru sarbatori ca nici brad nu am luat inca.
Thea este ff bine, manaca destul de bine si e din ce in ce mai cuminte si mai intelegatoare...ptiu, ptiu sa n-o deochi..
Il asteapta pe Santa cu maaare nerabdare.
Si eu astept Craciunul...e sarbatoarea mea preferata. In weekend o sa incepem cu pregatirile: carnati, toba, sarmale si...alte cele.

Va las acum, fetelor si, daca nu mai intru, va urez la toate sarbatori fericite sa va dea Domnul numai din cele bune si sa va lase sub brad numai dorinte implinite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

-22
Mi-a fost groaznic de frig. Vina e a mea ca 1: nu mi-am cumparat haina lunga pe care mi-am promis-o, pana la glezne.. si 2. N-am luat pantalonii de ski pentru ca mi-a fost lene sa car pantaloni de schimb . Ieri mi-am luat niste inzmanute , cica pentru ski, din alea foarte colante, dar luat de la Aubanarie ca nu m-am indurat sa dau 70 cad de la Sport expert. Si mi s-a parut ca mi-a tinut mai frig. Sau a fost mai frig ca ieri? Aveam trei straturi pe mine si tot am inghetat: ciorapi de bumbac, plus pantalonii aia mulati gen izmene,
plus pantaloni de oras care au o dublura fina. Si deci la Vancouver ploua?

Dana, vezi ca eu topic pe forum la generale cu iarna din Romania si dezapezirea. Dar stii ca la noi nu tine zapada prea mult. In ce oras te duci?

Inapot sa spun ca am trecut prin aceeasi chestia ca mama ta un an inainte de a veni in Canada. Numai ca eu n-am avut spital privat si pana si banii de mita mi i-a dat tata..... Partea buna e ca eu am refuzat sa-mi taie sanul pana nu are rezultatele biopsiei .Care s-au dovedit bune. Mai spun ca eu am facut biopsie care a iesit nerelevanta? Iar doctorita de aici m-a intrebat daca sunt eu sigura ca am avut diagnosticul ala, cu o privire care spunea multe.... Cred ca toata afacerea asta mi-a dat forta sa emigrez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ina chiar ma gindeam la tine. Sa va fie de bine vacanta (in cancun) si sa mai sarbatoriti multi ani de acum incolo. Neaparat poze, sa tinem si noi minte resortul ptr o viitoare vacanta.

Cu Romania eu ma pronunt la intoarcere. Deja am pielea de gaina....

Va pup pe toate si mai intru eu pina plec.

Mergi la inceput