Doar pt. americance: public, private, alternative?
Raspunsuri - Pagina 3
Ramona J spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Andrada Cunosc o familie care se chinuie in 2 dormitoare mititele numai ca fetele sa aiba sansa sa se duca la al 12 liceu pe America. In schimb fetita imi spunea ca la liceu o striga Walmart colegii. Diferenta de nivel de trai e evidenta. Asta poate lasa urme sau poate fi un sut in fund. Who knows? Fiecare face deciziile bazate pe conditiile locale si personale, dar eu nu cred ca raspunsul scurt e "ai bani, da-l la privata". |
In final raspunsul e ca depinde foarte mult de copil. "Walmart" asta poate sa mearga either way, cine poate sti?
conchita spune:
| citat din mesajul lui ruxij Dar unde gasiti voi clasificarile astea nationale, al 12 liceu, al 100lea etc? |
uite aici la HS:
http://www.usnews.com/articles/education/high-schools/2009/12/09/americas-best-high-schools-gold-medal-list.html
si aici la cele mai bune univ. din lume:
http://www.usnews.com/articles/education/worlds-best-universities/2009/10/20/worlds-best-universities-top-200.html
ruxij spune:
Merci!
Ha, e si Purdue pe lista universitatilor alora, nr 87. Liceul nostru e silver medal, dar sunt multumita, ca silver medal sunt sub 5% dintre licee, asa ca nu e chiar asa rau. Doar un liceu din tot statul Indiana e gold medal si ala e prin Evansville, nu cred ca ma mut acolo
Sper sa ramanem prin zona, ca merge.
Bic, eu stiu ce sa zic, pui o problema interesanta, dc face fata copilul la tranzitie. Nu stiam ca scolile private sunt chiar asa avansate, adica cu un an inainte. Cred ca solutia e sa iti dopezi copilul sa fie mereu cu un an inainte, sau daca nu, as zice sa il dai la privata dintr-a 5a deja. Fi-miu de ex e cu un an inainte doar la mate si asta dat. Kumonului aluia. Si ce inseamna la tine bune/asa si asa ref. la scoli. Ce ratings au pe bestschools?
Carmenbr spune:
Ruxyj, unde ai vazut tu clasificarea la silver hs? Ca eu vad doar top 100 gold, charter hs, magnet hs, nu vad si silver si bronze hs?
ruxij spune:
Eu amt search by state. Mai gasii o statistica, cica gold sunt doar 0.5% din total, silver up to 5%.
josefine spune:
mai e o varianta, pe care mi-a sugerat-o o tipa de la harvard. public all the way, un an de charter school dupa liceu (exeter, parca).
la mine nu s-a pus problema - 40k/an :D:D
parerea mea este ca mai bine un liceu bun, public, sa fii fruntas la liceul ala, decat mediocru la un liceu foarte bun. mai bine pregatit in particular, SAT-uri, facut cat mai multe extracurricular activities, din astea interesante, samd.
iar daca e copilul talentat la un sport, asta e un bilet de intrare la o facultate privata f buna. il am exemplu pe frate-miu, tot timpul vorbeste cu antrenorii, are invitatii sa se inscrie la nu stiu ce facultate (nu vorbim de ivy league, pentru ca astia nu au nici burse sportive).
pana la urma, un copil constient isi va face treaba foarte bine oriunde.
de exemplu, eu am fost la un liceu care nu avea prea multe ap-uri. oferta lor a fost ca pot sa ma duc la un alt liceu sau facultate si sa iau acolo cursuri gratuit. se gasesc portite, nu neaparat ca le stim noi dinainte ca sa planuim cum va fi bine, dar in functie de situatie se poate "lucra".
www.razvanphotography.com
Bic spune:
Ruxij, nu stiu de best schools, eu ma uit pe Caliofornia API sau pe psk12, dar acolo nu iti arata decit statisticle de acum zece ani, daca esti vizitator, si nu membru platitor.
Deci, dupa API, scoala cea mai buna din oras are vreo 910, iar cea mai proasta, cea de la mine din cartier, 770, din care albii au 890, iar populatia latino - care e majoritara la scoala asta - are in jur de 630. Dupa cum spuneam, mai sint doua scoli la citeva mile departare, care nu sint in districtul nostru, cu populatie exclusiv anglo, iar aia au cam 910-920, deci tot nu se compara cu scolile din Bay Area care au pe la 960.
Concluzia statisticilor este ca albii in general au scoruri similare, pe la upper eight hundreds- nine hundreds. De unde deduc ca intr-adevar daca te ocupi de copil, va merge bine la scoala.
Problema pe care mi-o pun este intr-adevar de mediu. Cine ii sint prietenii de la scoala.
Dar pe de alta parte, asa cum spuneati voi, mediul conteaza mai mult la middle school si liceu. Dar imi pun problema mediului si pe partea cealalta. Daca la privata sint numai copii de bani gata...
Cit despre statisticle acelea date de voi, asa cum stiam: liceul acela preparatoriu este numarul 7 in tara. Problema e ca se intra doar cu loterie si este singurul public excelent. In rest, topul 50 este presarat cu licee din Bay Area, unde noi nu am vrea sa ne mutam.
Oricum, sa stiti ca discutia asta ma ajuta enorm.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
ruxij spune:
Auzi apropos de topul 50 sau 100, eu sunt acum ca vulpea care nu ajunge la struguri, ca va zisei ca noi in Indiana avem un singur liceu in top 100 si ala nu la mine in oras, la mine liceul e silver. Deci chiar ne trebuie liceu gold, ala inseamna top 100 din 18,000 (optispemii si ceva) de licee evaluate. Acu' dc. e in top 500 sau chiar top 1000 tot nu e asa rau, zic eu ![]()
buflea spune:
| citat din mesajul lui Andrada Buflea, nu inteleg...utilitati/mortgage platesti si-n zone proaste si alea bune...cu deosebirea ca in zonele cu scoli bune se pastreaza valoarea casei. |
Da, doar ca dupa mine, nu se merita sa mai platesti casa cu tot ce vine ea (marime, utilitati, taxe, intretinere) cand copiii pleaca de acasa. Cumperi un 3 bedroom, in zona buna, o tii 4 ani ca sa fie langa liceul bun si apoi raman 2 persoane sa plateasca ce ? Spatiu, intrerinerea, taxele si liceul care oricum nu iti mai trebuie.
Cu alte cuvinte - nu se merita sa cumperi casa numai pentru cei 4 ani de liceu (asa cum sugera Andrada). Casa este benefica cand copiii sunt mici, cand au curte sa zburde, cand nu sar in capul nimanui, cand nu-i aude nimeni ca urla, cand au scoli bune unde sa se formeze ...etc. Dupa ce copiii pleaca de acasa, eu nu mai vad ratiunea ca 2 adulti batraniori sa care in spate (financiar si fizic) casa cumparata pentru a acoperi nevoile unei familii cu copii ... si sa vinzi casa dupa 4 ani este pierdere de bani.
Andrada spune:
Casa e in mod normal o investitie. Dar si asta depinde cind, unde, cum o cumperi. Chiria nu pare o idee buna in general, dar pot fi situatii.
Dar de ex casa in zona cu liceul cel mai bun din NJ nu-mi pot permite decit de 12 metri patrati:).
Si ptr noi cred ca e public pina in college, poate liceul intr-un oras pe-aproape "un pic mai bun" dar tot public.
Dar la noi Harvard nu e pe lista de preferinte
. Nu zic ca mi-ar rupe inima, dar mi-ar place altele![]()