Baita - o trauma?
Raspunsuri - Pagina 3
carla2005 spune:
Am avut si noi problema asta si am rezolvat-o asa:
- am asteptat-o in toane bune si am lasat-o doar sa se joace in apa prima data,
- am intrat cu ea in baie si am lasat-o sa ma spele pe cap,
- i-am o jucarie pe care o spala ea pe cap in timp ce eu o spalam,
- am lasat-o sa se spele singura cum poate,
- la clatit tin un prosop langa mine pe care ea si-l pune la ochi...deja clatitul e cea mai mare ditractie ca la final prosopul e fleasca si il ia il spala, il face in toate felurile,
- cred ca m-a vazut pe mine cum stau cu capul pe spate cand ma clatesc ( cand am facut baie cu ea i-am aratat ce si cum) si a invatat sa tina capul pe spate daca ii spun,
- spalatul propriu zis dureaza 5-10 minute iar baia cu toata distractia vreo ora!
Acum dupa ea ar face baie zilnic, asta dupa ce a avut o perioada cand 3 saptamani nu s-a apropiat de baie , o spalam pe bucati , o stergeam pe corp cu prosop ud is servetele umede ca nu mai stiam ce sa-i fac!
Iti trebuie mult calm si rabdare!
anangel_lexi spune:
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, le-am retinut si voi incerca sa le pun pe toate in aplicare pana cand gasesc solutia potrivita pentru copilul meu.
Laureta, am avut si noi "cozoroc" din acela dar nu a vrut sa-l tina pe cap.
Ralu, m-ar interesa si pe mine cartea Irinei Petrea, eventual sa o copiez undeva.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
AMR 15 zile
vlahos spune:
nu stiu daca merge dar intra tu cu ea in baie si spala numai pe corpu. culc-o din cind in cind pe picioarele tale pina cind prinde ea incredera ca tu ii tii capul afara din apa si incet, incet umezestei parul.foloseste un shampon "fara lacrimi" dar ea sa nu stie.nu o limpezi cu dusul, copii au frica de dus, maseaz usor pielea capului cind o clatesti cu apa din cada.