Baita - o trauma?
Raspunsuri - Pagina 2
_Ralu_ spune:
lexi, si alexia era speriata de baie. dar numai de spalatul parului. in rest i-a placut mereu. cum o bagam in cada, incepea: "la cap nu!!! nu-mi faci si la cap, da?".
am rezolvat pana la urma, tinandu-i eu un prosop gros pe ochisori, si, atentie...si degetele in urechi. asta e foaaarte neplacut! sa iti intre jet de apa de la dus in urechi. in timpul asta sotul o clateste cu dusul. si nu o atinge nicio picatura de apa la ochisori.
dar cand se joaca in cada, isi da apa in ochi fara retineri, si n-are probleme.
ps: am eu cartea irinei petrea, daca vrei ti-o imprumut cand veniti.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Lorikay spune:
Nici Erica nu suporta sa o spal pe cap cu dusul. Asa ca pe parul di spate o clatesc cu apa luata in pumni. La cel din fata o pun sa stea cu capul in jos si ochii inchisi si ii pun apa tot cu mana. Daca sta indeajuns de aplecat nici nu ii ajunge apa la fata.
monica70 spune:
Nici Diana mea pe la 3 ani nu ii placea sa o spal pe cap mai ales ca sa nu ii intre apa in ochi,nu prea suporta nici la mare/piscina sa fie stropita de la gat in sus.Asa ca de destule ori s-a lasat si la noi cu urlete ca nu vrea sa o spal si pe cap.
Am folosit doua metode care au functionat:
1. Am facut-o sa se joace in apa "plutind" mai pe burta,mai pe spate ... pana s-a udat treptat pe par si apoi am spalat-o finutz si abia la sfarsit am dat tot finutz cu dusul fara presiune sa o clatesc.
2. Du-o la coafor cand mergi (sau mergi special) sa vada cum sunt spalate pe cap acolo femeile.Eu am spalat-o si asa,cand ne-am jucat de-a coaforul Am pus-o in fata vanii pe scaunel,cu capul aplecat pe spate sprijinit pe vana (am pus un prosop rulat sa stea mai comoda) si am spalat-o cu dusul.A fost incantata.(Iar la baie ii prind de multe ori parul sus,ca nu chiar la fiecare baie o spal si pe cap)
Acum cand e pe cale sa implineasca 4 ani,nu mai avem probleme cu asta,se lasa spalata la baie normal.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Optimismul, speranta sunt cele mai bune investitii dintr-o viata. Oamenii sunt efemeri si schimbatori. La sfarsitul unei vieti vezi ca, afara de cateva ganduri frumoase si de cateva inchipuiri, cu nimic nu te-ai ales."
Ileana Vulpescu în "Arta Compromisului"
laureta spune:
Poate va ajuta una din asta
http://www.bebeconfort.com/collection-2009/UK/maison_toilette_accessoires_chapodo.htm
SEBI!
de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole
sanziana72 spune:
Incearca sa ii pregatesti baia ca pe un bazin si las-o sa se joace in ea ca la mare, fara sa o speli.
Fiica mea isi ia toate jucariile care nu se strica in apa, adica o gramada de caluti si de sirene si o las sa se joace. De obicei, dupa un timp, s-a udat deja singura pe cap (si pe jos).
Cand nu are intradevar chef de baie stam de vorba cu dusul care e var cu dusul de la mare si o intreaba ce mai face. Eu vorbesc in locul dusului si ea raspunde. Oricat de suparata e, tot se prinde in joc. Dusul poate fi sarpele argintiu de mare care vrea sa ii dea un pup pe obraz si sa o mangaie pe manuta sau sa o gadile pe burtica.
Ca sa o clatesc pe cap, repetam pluta pe spate.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
mami_alexia spune:
Da, si noi avem oarecum problema asta. Pana la 1 an nu a avut nimic, dupa aceea, brusc, a inceput sa planga la baie. Acum Alexia are 2 ani si aproape 8 luni. Metoda de spalat--> In cada intra, de curand am reusit sa o facem sa stea in fundulet (dar jumatate de an, i-am facut baie doar stand in picioare) iar cand vine faza spalatului pe cap o facem incet, cu calm si rabdare, cand ii vine apa in ochi tati sterge cu prosopul, tati vorbeste cu ea, eu dau cu apa / sampon pe cap..si uite asa ne lungim cam 10 minute numai cu spalatul pe cap. Am avut cateva momente groanzice la baie, cand urla cat o tineau plamanii dar mi-am zis ca oricat ar dura, sa nu mai ajungem la momente din acelea.
Mult succes!
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
mirela.d spune:
Am trecut si noi prin asa ceva si o perioada i-am facut doar dus. Nu am mai pus apa in cada. Si acum are o preferinta pentru dus si avand in vedere ca si noi tot dusul in preferam si nu imbaiatul in cada plina cu apa, nu il pot condamna. Iar cu spalatul pe cap, eu am o metoda, sotul alta metoda. Eu il pun sa dea capul pe spate ca sa il clatesc iar sotul il pune sa inchida ochii. Mie, varianta mea mi se pare mai buna pentru ca nu ochii sunt problema ci nasul or nasul nu are cum sa-l inchida.
darisa spune:
am patzit si eu acum 1 luna faza cu baita. baietelului meu i-a placut baitza de mic, am avut grija sa fie o placere pentru el, sa nu il speriu si sa o perceapa ca pe o joaca.intodeauna facea baie cu taica-so iar eu il scoteam si il pregateam de somn. intr-o zi trebuia neaparat sa plec undeva seara, chiar la momentul baitzei. l-am dus in baie la sotz si am plecat crezand ca ma intorc pana ies ei din baie si cum ma grabeam nu i-am mai explicat ca plec si nici nu l-am salutat. de a doua zi nu a mai vrut sa faca baie, nici in urmatoarele zile, l-am tot chestionat pe sotz crezand ca a picat copilu in baie sau s-a oparit cu apa dar degeaba....abia dupa cateva zile discutand amandoi ne-am prins...daca il duceam in baie la taica-so accepta sa se dezbrace dar cand vroiam sa-l bag in apa nu se dezlipea de mine, atunci am inteles ca de fapt asocia baitza cu plecarea mea. am reusit cam in 2 saptamani, cu multa rabdare si stand si eu in baie cu ei doi sa-l conving ca mama nu pleaca nicaieri. a fost greu, stateam in baie langa ei si ii distrageam atentia cu tot felul dar am resusit. deci vorba lui leana: exista o explicatie! trebuie doar sa ne dam seama.
alexmom spune:
Si eu aveam probleme mari cu baietelul meu cand trebuia sa-l spal pe cap, nu suporta sa-i intre o picatura de apa in ochi sau urechi. Desi eram ajutata de sot, de fiecare data spalatul pe cap era un chin. Insa am gasit solutia: am cumparat un lighean oval mai mare (de la Ikea), in care pun un covoras de baie moale, din acela cu ventuze de se pune in cada sa nu aluneci, pun ligheanul in cada il umplu cu apa, asez copilul aplecat pe spate ca la coafor, cu gatul pe una din laturile ligheanului peste care este asezat o parte din covoras. Eu il spal cu dusul cu jet redus, daca totusi se intampla sa-i curga putina apa pe fata am un prosopel mereu pregatit pe umar si el se sterge singur.
De cand am adoptat metoda asta, spalatul pe cap este floare la ureche, plus ca nu mai am nevoie de ajutorul sotului.
Ligheanul il folosesc numai cand trebuie sa-l spal pe cap, in rest folosim cada sau dusul.
anaemi spune:
si noi am patit-o cu Anastasia. Ei i s-a traas de la faptul ca tati i-a pregatit o data baita putin mai prea calda decat in mod obisnuit (ea prefera apa spre calaie, ce e mai calda de atat nu suporta). Eu nu am mai verificat apa si am bagat-o direct. Si de atunci ceva timp cand vedea ca o pregatesc de baie si in baie, urla cat o tinea...Pana cand m-am gandit sa intru cu ea in cada (in pantaloni scurti ) si ma jucam cu ea si asa si-a revenit.
Si a mai avut un episod, cand am zis sa-i fac o surpriza si sa-i fac spuma multa in cada. L-am luat spumant pt copilasi si le-am facut multa spuma, si cand am bagat-o pe Anastasia in cada s-a speriat asa tare de spuma aia si a inceput sa planga si s-a agatat de mine si nu a mai vrut sa intre decat dupa ce am schimbat apa si nu a mai ramas nici urma de spuma.
Incearca sa intri cu ea in cadita, eventual sa o tii in brate in timpul baitei si de la baita la baita sa te "dezlipesti" de ea.
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...