Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (60)
Raspunsuri - Pagina 16
freedelia spune:
Raportez inca un copil bolnav
, Jodie pare un pic mai bine, eu desi mi s-a rupt tusea, tusesc in continuare mult si ma doare tot corpul si capul. John e clar ca are ce am si eu, tuseste rau, are febra... si, colac peste pupaza, m-a sunat sotul sa imi spuna ca tatal lui este in spital, are un abces pe creier de la o sinuzita urata si e suspect de meningita. Asteapta vesti si daca e grav, o sa plece direct de unde e acum, in America la taica-su. Va dati seama ca ma rog sa fie totul bine si sa nu fie nevoie sa plece...mi-e frica sa nu patim si noi ceva si el sa fie in partea opusa a globului...dar nici nu pot sa ii spun sa nu se duca...
Ioana -- sfatul meu este sa pui patul lui bebe in camera lui Alex si sa nu schimbi rutina voastra de culcare. Dupa ce adoarme Alex, te poti muta cu bebe cu tot in dormitor la tine si cand te cheama Alex te duci la el -- daca bebe e treaz cu tot cu bebe, daca bebe nu e treaz, fara bebe si il aduci pe bebe cand se trezeste.
Mie mi se pare foarte grea situatia asta, cand mama doarme in camera copilului. E mult mai usor cand doarme copilul in camera parintilor. Mult mai usor si pentru cand vrei sa il muti in camera lui si pentru situatia in care apare un nou bebe.
Va pup si pe mai tarziu...
26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
dayanara spune:
freedelia mie mi se pare mai greu invers , sa doarma copilul de mic cu amandoi , mai ales cat a fost mic, a plans, s.a trezit etc, de ce sa ne trezim amandoi , mai ales ca sotul trebuie sa plece dimineata la munca....
plus ca ivan doarme in orice camera indiferent ca e a lui sau in cea a sotului, important e sa fie cu unul din noi
roxana
24
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
ioanaa28 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Raportez inca un copil bolnav , Jodie pare un pic mai bine, eu desi mi s-a rupt tusea, tusesc in continuare mult si ma doare tot corpul si capul. John e clar ca are ce am si eu, tuseste rau, are febra... si, colac peste pupaza, m-a sunat sotul sa imi spuna ca tatal lui este in spital, are un abces pe creier de la o sinuzita urata si e suspect de meningita. Asteapta vesti si daca e grav, o sa plece direct de unde e acum, in America la taica-su. Va dati seama ca ma rog sa fie totul bine si sa nu fie nevoie sa plece...mi-e frica sa nu patim si noi ceva si el sa fie in partea opusa a globului...dar nici nu pot sa ii spun sa nu se duca...Ioana -- sfatul meu este sa pui patul lui bebe in camera lui Alex si sa nu schimbi rutina voastra de culcare. Dupa ce adoarme Alex, te poti muta cu bebe cu tot in dormitor la tine si cand te cheama Alex te duci la el -- daca bebe e treaz cu tot cu bebe, daca bebe nu e treaz, fara bebe si il aduci pe bebe cand se trezeste. Mie mi se pare foarte grea situatia asta, cand mama doarme in camera copilului. E mult mai usor cand doarme copilul in camera parintilor. Mult mai usor si pentru cand vrei sa il muti in camera lui si pentru situatia in care apare un nou bebe. Va pup si pe mai tarziu... 26+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)POZE |
multumesc Delia
...sa va faceti bine cu totii cat mai curand !!! sanatate socrului si tati vostru sa vina acasa !! Doamne da pe voi chiar v-a lovit raceala asta nu gluma....sa treaca toate sa nu mai aveti parte !!

Ioana,
26+ , si Alexandru ,07.04.2006.noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE...in burtica..
CoriMami spune:
Buna mamici,
eu cochetez cu concediul, prenatal, sau ce o fi el.
Nu mai pot, am o burta mare, ma aplec greu dupa sertare si nu mai am chef...
Dar pana la prenatal mai e ...ca l-as putea lua de pe 18 ian din calculele mele.
Medicul de famile mi-a zis ca-mi poate da 14 zile de medical. Dar oare o poate face de 2 ori in aceeasi luna? Adica un medical dupa altul?
Pup
26+
Elisa Valentina
Mami si tati o asteapta pe printesica lor cu drag!
andira spune:
Uraaa, sunt acasa!!! Si cred ca s-a cam terminat cu serviciul pana nasc. Am fost azi la spital la dr meu, cu rezultatul de la eco, si mi-a spus ca de aratat arata totul ok, colul are 3cm si e inchis, dar daca eu simt presiunea aia (eu simt aproape ca scap copilul) trebie neaparat sa ma odihnesc, la orizontala.
Asa ca acum sunt in study leave pana miercuri inclusiv, iar apoi intru in medical. Si mai vedem in ianuarie cum fac, ca sa pot intra din feb in prenatal.
Vestea buna e ca bb e bine, in grafic, iar placenta a urcat, deci nu mai e jos inserata. Numai ca iar are circulara de cordon, of, sa vedem cum o mai rezolv si pe asta. Si m-am trezit cu un fibrom descoperit la eco, de 6 cm. Cam mare, iar dr meu zice ca la mana nu-l simte, desi la dimensiunea asta ar trebui sa-l simta. Nu stiu ce sa zic, o sa mai vedem. Mai naspa e ca e exact pe linia unde ar trebui taiat pentru cezariana, daca nu voi putea naste natural. In fine, vom mai vedea.
Acum stau cu laptopul in brate si va scriu, ce bine e acasa!
Sa va raspund din ce imi aduc aminte:
Ioanaa – si eu imi pun aceeasi problema, cum vom dormi cand vine bb.
Ideea e ca eu adorm in fiecare seara copilele, nu vor sa doarma cu numai cu tati, dar sunt bucuroase daca vine si el langa noi.
Teama mea e legata de faptul ca bb se va trezi sa manance, va plange etc, si mi-e sa nu trezeasca toata casa, si sa se duca somnul tuturor, daca o sa fim toate intr-o camera.
Irina si Nati - mai ales Nati – se trezesc si noaptea sa verifice daca sunt langa ele, si daca lipsesc, scancesc nitel, iar apoi plang de-a binelea. Nu stiu cum o sa rezolv, probabil voi gasi solutia atunci.
Pot sa-ti spun ca dupa nasterea lui Nati, Irina n-a mai vrut sa doarma singurica, si era si normal, pentru ca Nati era tot timpul lipita de mine. Asa ca e foarte posibil sa ajungi sa dormi cu amandoi ![]()
Oana - multa sanatate, si sa-ti treaca repede infectia urinara!
Oanka80 - eu n-am facut clisma nici la prima, nici la a doua nastere.
La prima n-au mai apucat, desi inteleg ca la Elias se face, iar la Municipal nu mi-a spus nimeni sa fac, deci banuiesc ca se poate si fara.
Rebiana - esti o scumpa ca de obicei
castelanaC spune:
Draga ioanaa28, nu sunt mama dar imi permit daca se poate sa-mi dau cu parerea.
mmm dupa parerea mea totul se poate rezolva prin dialog si perseverenta multa.
In fiecare seara trebuie sa discutati, mai ales ca el trebuie sa preia rolul fratelui mai mare: care e si independent, care poate sa faca multe lucruri singurel: sa se imbrace, ca se descalte, sa te ajute la adus ceva (exemple sunt multe si tu stii ce ii place lui sa faca sa te ajute) si poate bineinteles sa doarma singurel.
In perspectiva apropiatelor sarbatori cu povesti cu tot lui trebuie sa-i repetati ca poate si este capabil sa doarma singurel, ca tu mami trebuie sa dormi cu tati.
cand vine puiul mic ... din ce am vazut la prietenele mele cu 2-3 copii, lucrurile s-au petrecut asa: au avut patutul in camera lor 2-3 saptamani, timp in care s-au tinut tari pana i-au facut programul de papa si somn cat mai stabil, cu riscul de a parea insensibile si apoi au transfeta cand micutul avea o luna cu fratiorul mai mare care preluase el rolul de mare protector.
cand micutul avea 3-4 luni deja aveau program comun de somn si totul era perfect, chiar daca prietena cu pricina imi zicea ca nopti de-a randul a stat la usa pandindu-i daca cel mic plange cu rost, daca cel mare s-a trezit. In felul acesta cel mic a intrat in viata celui mare si nu avut de impartit decat camera, nu si mama.
Dar pregatirea de informare, daca-mi amintesc eu bine, a inceut cu mult inainte.
Cel mare devenise ajutorul mamei si discutau de toate cele (el avea 3 ani cand i-a aparut fratiorul)
Acum depinde de fiecare copil si de perseverenta parintelui..
bafta!
te pup si scuze ca mi-am dat cu parerea dar eu deja am stabilit ca al meu va dormi singur de cand ne intoarcem acasa de la spital.
sa vedem si daca-mi iese...![]()
castelana fericita
23+ 
bianka1 spune:
Child
multumesc pt vot
Camilecu abia asteptam poze de la serbare.....sigur o sa iasa totul ff bine.
Oana bafta la medic si la cumparaturi.
ca sa iti revii si sa treci peste starea asta de indispozitie.
Freedelia multa sanatate tie, copiilor si socrului.
Bianca
26+
mamica de iepuras Eric Andrei
http://moscraciun.eva.ro/cadouri-pentru-bianka1.html, multumim pentru voturi
camilecu spune:
Mie fetelor mi se pare tare grea situatia cand copilul doarme atat in camera parintilor cat si situatia in care mama tre sa doarma in camera copilului . Larissa a doarmit dintodeauna in patutul ei , in primele luni cu noi in camera , iar de la 4 luni iam facut camera ei, unde doarme singura . II spun ca este ora de culcare si o duc la ea in camera , avem ritual spalat pe dinti , pijama , poveste si rugaciunea . Nu s-a intamplat de multe ori sa se culce peste ora 21. Eu asa am invatat-o cu programul si mie imi este usor pot sa mai fac si eu treaba prin casa , mai stau si cu sotul ( bine acum nu este cazul fiindca avem abstinenta totala , recomandata de medic
). In plus eu cred ca copilul isi formeaza personalitatea in felul asta .
Vreau sa va spun ca atunci cand vreau sa doarma cu noi in pat nu vrea , nu se odihneste bine cred. Spune ca sta numai putin fiindca o asteapta camera ei.
Si asa recomand la toate mamicile
21 + mami de Vlad
http://picasaweb.google.ro/camelia200977/UntitledAlbum#
dayanara spune:
camilecu daca e vorba de sex, eu il practic dupa ce adoarme copilul in alte camere , nu e vorba ca daca dorm cu copilul nu mai fac sex
mie nici prin cap nu.mi trece sa fac sex in aceeasi camera unde doarme copilul
roxana
24
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
andira spune:
Aoleu, cum se prezenta mesajul anterior...
l-am corectat.
Sa continui.
Partea proasta e ca iar m-a apucat tusitul, si tusesc de-mi sar plamanii. Farmacista mi-a zis ca tot ce pot sa iau e Stodal, 3 linguri pe zi, in timp ce mie imi vine sad au pe gat toata sticla!!
Freedelia, Dayanara – serios ca la noi medicii au pus 3 femei (din ce am vazut la stiri de cateva luni incoace) sa renunte la sarcina, din cauza imbolnavirii cu gripa. Una avea 17 sapt, alta 22 si cealalta nu mai stiu, parca era mai pe la inceput.
Ma gandeam cu groaza ce s-ar intampla daca m-as imbolnavi, cum sa renunti la copil la 22 de saptamani, doar din cauza gripei??
Tocmai am auzit de o cunostinta care s-a imbolnavit (n-am nici un contact cu ea, nu ne vedem nici macar o data pe an, e cunostinta unei prietene), si ea si prietenul ei, si au zis ca au facut o forma foarte usoara, n-a fost nimic de speriat.
Sper sa n-am nici o surpriza pana la nastere.
Cori - medicul de familie poate sa-ti dea 14 zile odata, si apoi te duci sa-ti mai dea inca 14 zile, in continuare. Poate sa faca asta fara probleme.
Freedelia - ti-au spus si fetele, acid folic de 5mg, o data pe zi. Mie insa dr mi-a zis sa-l iau numai pana la 11 saptamani, ceea ce am si facut. Acum mai iau doar utrogestanul.