La multi ani!Clopotei ianfeb '08 in sarbatoare 243
Raspunsuri - Pagina 20
roli25 spune:
Ceska, bine ca s-a sfarsit totul bine pt copil. E vinovat 100%, merita perdaful din plin, dar cu siguranta a tras si o spaima si o invatatura. Si eu zic la fel ca Lala, ca trebuie sa-l lasi cat mai des. Nu are exercitiu, e aerian...dar a doua oara sigur nu va mai face din astea, macar de frica.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Si noi am patit faza cu balconul asta vara. Eram amandoi pe balcon si ne-a incuiat Marc. Dar am avut noroc ca a urmat tot ce i-am spus si a reusit sa ne deschida. Nu aveam nici un telefon...nu stiu ce am fi facut...noi stam la 2...de sarit nu putea fi vorba.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Laura Ioana spune:
LauriciD am crezut ca mor de ras Doamneee, bietul om ce disperat era Si bebe, micuta, e super tare, ziceai ca face intentionat
Alina ba sa stii ca nu-s suparata deloc si chiar mi-e rusine ca sufar de lene cronica si de asta nu prea scriu SI tot cu rusine iti spun ca vreau de o caruta de vreme sa te felicit pt realizarile tale, ptc faci ceva atat de frumos si care-ti place atat de mult! Imi pare tare rau de Anita, biata de ea prin ce chin trece Multa sanatate si cat mai repede
Miri sanatate multa, ai grija mare de tine!
Ramo si mie-mi place tare mult sa citesc despre Razvi cel frumos Dupa cum am mai spus, eu nu prea raspund ptc nu tzin minte ce si cui voiam sa spun ceva si ma ia cate-o lene de ma doare cand tre sa pun osu la treaba Plus ca daca-i Thea prin preajma nu am vreo sansa sa scriu ceva, ca sta calare pe mine si vrea sa butoneze! Sta singurel la masa si papa? Hmm, cred ca nici nu-i place scaunelul Chiar ca-i un strop de zapada la voi...la noi e asa de frumooos, e ca-n povesti, dar e belea la mersul cu masina! Am fost cu Thea cu saniuta si i-a placut extraordinar! Si-i place sa se tranteasca in zapada si nu ma lasa sa o ridic
Am vazut si filmuletul cu Razvi imi vine sa-l pap! Vorbaret mai e si tzopaie fix ca Thea, cred ca asta-i stilul lor de dans
Ceska vreau sa iti spun ca eu am ras de numa, imaginandu-mi-l pe al tau sotz invelindu-se cu patura catzelului Cred ca si-a invatat lectia si va gandi de mai multe ori inainte sa faca ceva
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
La mare - iulie '09
La mare - sept '09
ceska777 spune:
Buna dimineata,
cafeaua vine, vineeeeee!
Azi noapte am visat ca au venit pompierii (statia de pompieri e cam peste drum de noi) sa ii salveze pe baietii mei, mai bine zis pe tati de la balcon, et. 1.
Ramo, LalaD, Ven, Laura_Ioana, Roli, fetelor,
am inteles demult ca un barbat/tata se poarta altfel cu un copil, chiar propriul copil, decat o face mama. Si copilul stiu prea bine are nevoie si de aceasta relatie ca sa se dezvolte ok. Mamele sunt grijulii si cocolosesc copiii, ii controleaza si ii dirijeaza iar tatii sunt "libertatea", coolness-ul si ofera o alfel de perspectiva asupra lucrurilor decat o mama. Si copilul are nevoie de ei, cu modul lor de a rezolva situatiile sau de a le incurca uneori. Numai ca unora dintre barbatii le e frica de propriul copil, adica pastreaza o oarecare distanta pe care am inteles-o cand era vorba de un bebelus. Cum sa ii tin capul, daca vomita, i-am pus pampersul bine?, de ce nu tace la mine in brate etc. Si am asteptat. Un copil de 6 luni e oricum mai haios decat un nou nascut, se taraste, apuca lucruri rade uneori si daca tu te incrunti etc. La 1 an poate fi obositor cand invata sa mearga si ia totul la cercetat. La 18 luni cand nu mai e nimic sigur dar cand incepe sa se joace cu nisip sau masinute poate gasesc si barbatii un mod de comunicare macar ludic cu copiii. La 2 ani cand copilul vorbeste, se exprima, cere si arata ce vrea, il poate invata pe un barbat cum sa se joace adultul cu el.
Am asteptat 2 ani. Daca vedeam ca tati se apropie de el din proprie initiativa ( nu sa creada ca il pedepsesc lasandu-l cu copilul) ca isi da silinta nu deveneam poate asa stresata. Tati refuza sa il schimbe daca e kk in pampers. RE-FU-ZA! Culmea e ca daca cainele a avut indigestie si a vomitat a strans dupa el la fel si cand a avut B ultima oara entero si a vomita o zi si-o noapte. Si nu cred ca nu poti invata sa te stapanesti 3-5 min cat dureaza sa pui un pampers nou. La fel am eu voie sa il hranesc aproape exclusiv fiindca asta e iar o treaba ce o fac eu mai bine. Nu tine sa ii spun ca perseverand o poate si el face, chiar mai bine ca mine daca vrea. La joaca (culmea!) iar avem probleme: impinge masinutele 15 min apoi nu-i mai trece nimic prin minte. Si cum Doamne sa nu te poti juca cu un copil de 2 ani. Ajunge sa te strambi la el sa il gadili sa il fugaresti si harjonesti. O fac si ei dar mi se pare atat de .... scurt. Si apoi tati sfarseste iar pe canapea la tv iar gaza se joaca un pic singurel apoi trage de mine. Avem plastelina, creioane colorate, masini, jucarii, jocuri, masinuta mare de iesit afara etc.
Ziua de ieri mi-a deschis ochii: exista barbati care nu sunt facuti sa fie tati. Sper ca b sa se acomodeze usor la gradi si sa-mi pot vedea de program cat e el dimineata acolo. O sa mai incerc sa ii las si singuri dar nu asa curand. Nu-mi dau seama ce a invatat sotul din intamplarea de ieri. Stiu ca se putea intampla oricui dar stiu ca poti actiona si altfel. Putea sa strige dupa ajutor. Eu una daca B disparea din campul meu vizual (asa cat puteam vedea inchisa pe balcon) spargeam geamul. Sunam apoi la geamgiu si poate era reparat la loc pana se intorcea consortul! Sau saream de la etaj. Sau.... Nu imi fac iluzii ca sotul il cunoaste pe B ca nu face tampenii doar tocmai il inchisese afara pe balcon. Si acuma poate intelege ca nu sunt exagerata cand ii spun ca nu te poti baza pe un copil de 2 ani ca e cuminte, sa il lasi singur. TRece si asta!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Lala_D spune:
Ceska o ultima constatare si promit ca nu mai insist
- pana nu va fi lasat singur cu baiatul sa fie nevoit sa il schimbe/ sa-i dea sa manance/ sa se joace cu el / sa interactioneze fara a avea siguranta ca esti prin preajma safaci TU lucrurile astea cu pustiul nu o va face de buna voie. Daca era sa o faca o facea pana acum.
La primul copil Costin a preferat varianta joaca/plimbare/ baie si nu trebuirile "tehnice ". Asta i s-a parut mai natural, mai usor. Apoi sporturi. lectii etc.
La al doilea restul problemelor s-au rezolvat natural, stia cu ce se "mananca" un bebe mic, nu mai avea inhibitii.
El nu face treburi casnice decat daca ii spun eu ca nu pot/ sunt bolnava, cazuri de forta majora si aici ma refer strict la chestii gospodaresti gen facut mancare ( nu o friptura/ omleta ci mancare adevarata) , spalat/aspirat/ calcat etc. Stie ca le fac eu si doar in cazuri extreme face el.
Insa cand am fost internata in spital, in doua cazuri si a stat o saptamana singur si apoi inca una doar el cu Bogdan a facut de toate, de la A la Z fara greseala/ cracnire. Deci stiu sigur ca poate sa se ocupe de ei fix la fel ca mine in cazul in care e nevoit.
Pe pariu ca si la voi se va intampla la fel in caz de urgenta.
Eu stiu ca pot pleca in delegatie o luna si baietii vor fi ok. Am deplina incredere.
Si tu trebuie sa dezvolti usor, usor aceasta incredere.
Eu prefer sa il deleg pe tati cu lucrurile care ii plac : sa plece de acasa cu baietii la plimbare, joaca la greu, lectii cu cel mare, baie, cumparaturi si sa las maruntisurile ce nu-i plac gen aspirat, vase, mancare , convins piticania sa manance in seama mea.
Mi se pare ok asa.
Cum spui tu de sotul tau e cumnatul meu. Care desi are si el 2 baieti a relationat greoi cu ei. Cel mai probabil deoarece cumnata mea a stat 7 ani acasa cu ei asa incat " nu a avut loc" efectiv sa faca ceva cu ei.
Acum cand lucreaza cumnata si el sta mult mai mult cu baietii relatia a evoluat spectaculos.
Nu este legatura afectiva atat de stransa ca la noi unde Costin chiar si-a dorit baietii si s-a implicat din prima zi insa si cumnatul, actualmente se descurca minunat.
Deci se poate.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
alina023 spune:
Buna dimineata!
Ramo, ce baietel dulce ai!!! Vezi, uitasem cat de scump e! Ce haios danseaza si ce frumos vorbeste..."ata dia!" cretulinul!
Si-mi plac mult rafturile pentru camera lui! F faine!
Ceskule...eu am avut un sentiment la limita dintre panica si amuzament, citind isprava sotului tau. Insa la fel ca si Lala iti spun ca se vede ca este la primul copil. Lasa-l cu el! Nu te descuraja din cauza acestui esec!
Sa-ti spun cum al meu sot a iesit cu Luca (tot vreo 2 ani avea) in plina iarna, zapada afara, Luca pe tricicleta, insa fara ghete in picioruse?! Iar domnul sot nu a observat asta! I-a atras atentia o vanzatoare de la libraria la care intrasera ca sa se uite la carti. Si in timp ce mersesera, Luca punea frana in zapada cu picioarele incaltat doar in sosete! Ei!? Imi venea sa-i sparg capul cand am auzit, insa acum ma amuz amintindu-mi!
Lasa-l sa invete ce inseamna responsabilitatea de a ingriji un copil!
Ven, ce omulet de zapada serios!!! Tare dulci erau toti!
Cat despre crize...si Ana a inceput asa...timid, dar pentru ca este in covalscenta dupa viroza asta urata, ii facem toate poftele. Vom intra apoi la reeducare.
Laura I ma bucur ca nu esti suparata si este doar lenea de vina.
Va pup si va doresc o zi reusita!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Ven spune:
Ceska, te simt amarata. Stiu ce simti, poate fetele ai caror soti sunt implicati si se descurca cu copiii nu pot pricepe cat de frustrant si de trist e cand propriul tau partener, cel cu care ai conceput copilul si care e (aparent) la fel de 'adult' si de matur ca tine sa nu fie in stare sa ingrijeasca copilul. Ce ingrijit, sa se joace macar cu el......
Dar ti-am spus, chiar daca sunt de acord ca unii barbati nu-s nascuti sa fie tati, iti spun ca se educa! Chiar si cu pretul unor certuri si suparari......poate nu veti fi de acord, dar unoeri ai de ales: fie vei fi pt totdeauna si mama si tata pt copil/copii, fie sacrifici un pic din relatia dintre parinti (adica niste certuri si reprosuri) pt a imbunatati relatia dintre tata si copii. And it worked! In ambele sensuri
Adica acum, in sfarsit, la al doilea copil, mai exact in ultimele 6 luni, sa zic, schimba si el pamapers daca suntem amandoi cu copiii acasa si Mathias a facut kk. Daca e singur cu el (ceea ce nu s-a intamplat, cred, nici de 2 ori de cand avem 2 copii), il schimba automat, stie ce urat as face daca ar lasa copilul cu kk la fund (a facut-o de cate ori l-am lasat cu Markus mic acasa! a pretins ca n-a 'mirosit' nimic, de aia nu l-a schimbat).
La mancat nu se baga, la fel considera ca eu si tanti suntem sefe aici. Bineinteles ca nici nu ar manca de la el copilul, tocmai pt ca nu e obisnuit, i s-ar parea ceva.......ciudat!
Cu toate astea, m-ar bate Dzeu daca as zice ca nu-i iubeste pe copii. Sau pe mine. Ne iubeste in felul lui, munceste pt. noi, nu merge la baute (nu radeti, stiu ca sunt criterii cam....de baza, dar importante de numa' pt noi), nu are nici el, cum nu am nici eu, nici o distractie (in afara de baschetul de 2 x sapt., pe care il face de vreo 7 ani si la care as fi rea daca i-as cere sa renunte - de fapt, nu am de ce sa-i cer asta) - pentru ca nu avem bunici aproape.
Stii, stateam si ma gandeam intr-o zi cat ne iubeam inainte sa avem copiii, si nu ne certam niciodata pt. nimic. Certuri, frustrari si frecusuri au aparut de cand au aparut copiii, datorita faptului ca n-avem ajutoare si, probabil, am fost luati pe nepregatite (ca drumarii nostri, in fiecare iarna ) de amploarea problemei
Eu banuiesc ca atunci cand vor fi copiii mari ne vom intoarce la armonia de la inceput (sper din suflet!).
Insa pana atunci nu cred ca e o idee buna sa-l las deoparte, asa cum ar vrea el sa stea, sa fie spectator la cresterea propriilor copii...
Hai ca am facut o prea mare filosofie. Ar fi timpul sa ma imbrac sa plec la coafor, sa-mi vopsesc sutele de fire albe (aparute, apropos, de cand am nascut primul copil!)
Capul sus si nu lasa stindardul jos!
ginnette spune:
Neata,
Am admirat copii frumosi:
Ramo, ai un pui dulce foc Sun indragostita iremediabil de el (de fapt, am fost de la inceput si nu neaparat, pt c-a semanat o perioada, cu Adela)
Ven, am vazut mai multe poze - nu numai cele cu minunile tale; cele de 'familie' mi s-au parut de milioane
Si arati demential (a propos eu n-am vazut fire albe).
Si decoratiunea mi-a placut foarte mult!
Ceska, off , imi pare tare rau c-ai trecut printr-o asfel de experienta; am vazut ca fetele ti-au dat sfaturi cum sa faci; eu cred ca depinde de la familie la familie, ce metode sa aplici (la noi a functionat ignorarea - eu sunt 'maestra' la luat pozitia mutului si la dus razboiul nervilor zile intregi - cum tac, cum incepe sa se-agite, sa imi intre in voie, mai ales ca-l lasa se se 'chinuie' singur sa descopere unde a gresit si sa-si faca sute de procese de constiinta).
Una peste alta, bine ca Benji n-a patit nimik (a propos, eu am inchis-o pe bunica mea - stateau la curte - in magazia de lemne, si stat saraca acolo o zi intreaga, pana a venit bunicul de la munca; eu plecasem la o vecina sa ma joc [:) - aveam 3 ani]
Scuzati fluturarea de stegulete pe campii!
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 2 ani
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
grati.ela spune:
"La multi ani!" urez cu intarziere mamicilor sarbatorite: Eladea, Cyntia si Stoisor!
"La muuuulti muuulti anisori!" printesei Bia de mami Lala20!
despre noi pe scurt: Dudu a inceput sa vorbeasca...scurt si pe limba lui dar macar zice din proprie initiativa; Ozi s-a calificat la romana la faza pe municipiu; eu ma lupt cu aceeasi urticarie - cred deja ca ne-am plictisit una de alta
ceska777 spune:
Lala, Ven,
inteleg ce spuneti voi. Acuma ca B e mai maricel o sa ii mai las singuri daca o fi nevoie. Sper ca s-or descurca cumva si B va supravietui.
LalaD, nici eu nu il vreau gospodarul casei sa faca tort si sa calce rufe. Dar poate sa stranga prin casa (nu pune nimic la loc, nu ridica din drum o jucarie, nimic), sa ofere ajutor la una alta, sa se joace cu copilul, sa il tina ocupat, sa iasa la plimbare ei doi, sa ii citeasca. Nu cred ca statul la tv se considera activitate impreuna!
Si noi ne-am inteles perfect in doi: gateam chestii complicate, stateam la un pahar de vin, mergeam in nopti cu luna la plimbare cu cainele tinandu-ne de mana, mergeam la film, la cumparaturi, jucam badminton, mergeam la sauna si bazin. Eram cuplu parteneri. Stiu ca un copil reaseaza o relatie dar ma asteptam sa ne revenim mai repede la normal sa impartim si grelele. Mi-e ciuda ca trebuie sa spund espre copil ca e un hop in relatia noastra ca adulti, ca parinti. POate ne ia mai mult timp sa devenim o familie decat biologic din momentul nasterii copilului. Om vedea.
Ginette,
tactica ta nu o pot adopta ca ma bate cu armele mele:tace si el mai adanc si mai lung.
Adevarul e ca am opbosti deja sunt in cursa cu obstacole de doi ani dar imi spun ca o fac pentru copil si ca merita.
Acuma l-am rugat sa nu deschida tv-ul sa-si treaca altfel timpul cu baiatul. O sa fie un concediu lung si greu pt el mai ales ca vine si familionul meu in vizita, in ianuarie o sa fie bucuros ca merge iar la lucru.
Promit sa fie ultimul mesaj cu problemele mele, ma bucur ca ati ascultat si ati venit cu experientele voastre si un sfat bun.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra