La multi ani!Clopotei ianfeb '08 in sarbatoare 243
Raspunsuri - Pagina 11
roli25 spune:
La multi ani Stoisor! Sa fii fericita langa familia ta frumoasa! Ce tinerica esti !
Va multumim pt aprecieri!
Ven, e curata gradinita, dar acum dupa 2 luni nu pot spune ca sunt multumita, mai ales ca am ca termen de comparatie cealalta gradi. Gradinita asta e Waldorf si nu-mi place deloc sistemul asta. E drept ca noi eram stransi cu usa cand l-am mutat, era deja septembrie si nu ne-ar fi primit nici o gradinita de stat la vremea aia. Aici, am avut pe cineva care ne-a ajutat. De particulara nu mai avem finante...dar vad ca acest sistem sau educatoarea...nu stiu unde e buba, pt. Marc nu-i ok. El inainte era un copil vesel, euxuberant, imi povestea tot timpul de la gradi, o iubea pe "Mariana lui" (educatoarea). Aici, a devenit cam trist si cam posac, iar acasa cand vine refuleaza. Posaca e si educatoarea, pe care n-o vad niciodata zambind, desi e tanara. E rece. Iar sistemul presupune ca nu sunt grupe pe varsta, ci la gramada, mari si mici. Mi se pare o prostie, ca nu stiu cum pot avea activitati comune. Imi spune ca e suparat ca el nu poate sa faca betisoare si bastonase (ce au de facut cei mari care vor merge la scoala). Si nici nu are cum sa inteleaga ca treaba lui la 3 ani e sa se joace, nu sa scrie...dar asta e rezultatul grupelor la comun, mari si mici.
Ii cam tine in lesa, nu-i lasa sa zburde, sa se joace liber. La astia micuti le trebuie si ore de joaca libera.
In fine, sunt cam amarata pe tema asta. Si mi-e tare mila de el, ca e asa cuminte si intelegator, nu zice ca nu mai vrea la gradi, doar ca nu-i place educatoarea.
Am gasit o gradinita normala, unde am vorbit deja, dar nu mi-l ia decat la toamna. Asa ca mai avem de suferit aici.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Lala_D spune:
La multi ani fericiti Stoisor !
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze
Design blog
Laura Ioana spune:
Elle sa aveti o zi minunata, o noua crestina cumintica si o surioara mai mare ascultatoare!
Stoisor sa fii fericita! Sanatate multa si tie si Saritei
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
La mare - iulie '09
La mare - sept '09
ramonab spune:
LA MULTI ANI, STOISOR! MULTA SANATATE SI FERICIRE ALATURI DE CEI DRAGI!!!
LA MULTI ANI, ELADEA!!!MULTA FERICIRE, SI IMPLINIRI!!
LA MULTI ANI, CYNTHIA! SA FII FERICITA ALATURI DE CEI DRAGI!!!
RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA MARE 2009
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
Of viata-blog
www.youtube.com/watch?v=uNKkE_xHcdI" target="_blank">AM 1 ANISOR (slideshow)
laura_dimitris spune:
STOISOR
ELADEEA
CYNTIA
LA MULTI ANI, SANATATE SI FERICIRE ALTURI DE FAMILIILE VOASTRE!!
Roli, wow ce am citit despre gradinita asta.... eu aveam o cu totul alta parere despre sistemul acesta dar imi dau seama ca habar n-aveam ce inseamna si ca-mi placea doar denumirea ca este "straina"
mentalitate de pe vremea comunistilor... tot ce-i din afara este mai bun ca al nostru total gresit.
In fine, eu iti doresc, ii doresc copilului sa treaca cat mai usor peste anul ce a mai ramas si din toamna sa ajungeti la o gradinita normala
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
iarna2009-2010
ceska777 spune:
Buna seara.
Stoisor,
la multi ani!
Ellenutza,
felicitari pentru increstinarea Annei Sophia!
Ven,
i-am admirat pe baietii tai!!! Markus e baiat mare, scolar scrie pe fruntea lui sub freza de arici care ii sta f bine, ii da un are cool de scolarel cum ziceam. Iar Mathias e o minune, cum invarte pe deget doua doamne.....
Roli25,
am deschis pozele, fug imediat sa ma uit la baietii tai. NU stiam ca Marc merge la o gradi Waldorf. Eu cred ca nu e bine aplicat sistemul Waldorf acolo, nu ca e total gresit. Si B va merge la o gradi care nu are decat doua grupe: adica doua sali de clasa, copiii nu sunt impartiti pe varsta. Cea de-a doua gradi din sat are grupe de varsta, acolo merge vecinul nostru Felix. Am rumegat si eu treaba asta si cred ca e totusi bine (pt firea lui B-sper sa nu ma insel dupa o vreme la gradi) asa. O sa invete sa se impuna si in fata altora mai mari, o sa invete multe de la cei mai mari. Directoarea cu care am vorbit a zis ca ei au avut numai experiente pozitive cu sistemul asta, B nu va fi singurul copil de 2 ani intre copii pana la 6 ani. Sa vedem din ianuarie cum va arata realitatea noastra.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
godzila spune:
Stoisor, La multi ani si insanatosire grabnica
Elle, sa-ti traiasca crestina. Cred ca ai fost tare ocupata azi.
Roli si la gradi de stat sa practica metoda asta. E o grupa care se numeste "step by step" si amesteca copiii de toate varstele. Cred ca e mai usor pt educatoare caci pregatesc mai putin copii(mari) in acelasi timp. Se zice ca sistemul asta lasa copilul sa invete in ritmul lui. Dar intre noi fie vorba poate fi folosit si ca scuza pentru a avea ele mai mult timp liber. Mie la gradi asta de stat (caci am probat si una particulara) nu imi place pentru ca se folosesc tonuri inalte, sunt convinsa ca se si altoiesc copiii si ca ii pun prea des la TV. Asa ii las asa ii gasesc cu ochii in tembelizor. Iulia imi spune ca educatoarea ii lasa deseori singuri si ca ii pune sa se uite la TV (ea nu prea sta acasa la el).
roli25 spune:
Ceska, sunt absolut convinsa ca in Romania nu se aplica asa cum se aplica in Germania sistemul. Nu stiu de fapt cum o fi sistemul asta, dar nici nu ma mai intereseaza, atata timp cat imi iau copilul trist de la gradi si nu numai atat, dar faptul ca s-a inchis in el si o vad zi de zi pe educatoarea aia acra ca un castravete,ca nu e capabila sa zambeasca copilasilor mi se pare de neacceptat.
Vera, asta cu TV-ul e o mare porcarie in unele gradinite ...sa se relaxeze si educatoarele putin...off doamne ce tara .
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
laura_dimitris spune:
Buna dimineataaaa !!!
proaspata pentru toata lumea, sa ogasiti gata facuta atunci cand veti intra sa cititi
Eu, bineinteles, la "datorie" sculat la 5, baut cafeaua pana la ora asta si intrat cu nerabdare pe DC sa va citesc.
Din pacate nu prea am avut ce sa citesc
si uite asa,... m-am apucat sa citesc din odiseea noastra...
am nimerit un capitol de prin ianuarie 2008...
imi vine sa ...
de emotie dar si un pic de tristete ca nu mai suntem cum eram atunci...
ellenuta se pregatea de mare inatlnire... la semnatura trona mare AMR 1 zi.... bine, acum stiu ca urma sa fie mult mai multe zile pana la intalnirea cu evita...
astazi... evita este o fetita mare, frumoasa si mai are si o surioara superba
isidora tocmai posta primul ei mesaj si ne anunta ca ne place si ne citeste de mult ... isidora... ce mult imi placea sa-ti citesc mesajele...
irinuka ii replica ca este bine venita si marturisea ca si noi ne placem tare mult si ca suntem si tare modeste.... si uite asa... din nou imi dau lacrimile cand imi amintesc mesajele pline de umor, de veselie, de voie buna ale irinukai.... taaaare ce-mi placea de irinuka si taaaare ce m-as bucura sa ne scrie din nou...
larisuk schimba impresii despre operatiunea cosmetizarea lui fofo cu elle, cu ereena....
monica-doc.... wow... pai te citeam pe "nerasuflate" ca sa spun asa... intotdeauna la obiect, intotdeauna cu explicatii, inttodeauna cu vorbe mestesugite la tine...in capitolul citit tocmai trecusei de o alarma falsa...
si, strans legat, mi-e tare dor de gasca vesela din constanta... wow.... ce dulce, cu cata iubire vorbea angi de "iubitul ei"...martus\risesc acum ca atunci aveam senzatia ca este prospata indragostita, ca o fi ramasinsarcinata cu baiatul acela imediat dupa ce s-au cunoascut de era atata dragostea intre ei... cand colo... ei erau casatoriti de ceva vreme dar asa de indragostiti...
si tinna... care a cazut saraca gravida fiind si nimeni nu se apleca sa o ridice de pe gheata...
mirikule... iti priveam cu nesat fotografiile cu frumosul de bruno iar acum mai avem putin si vom vedea o fotografie cu o mami fericita inconjurata de 3 baieti minunati
atunci, tocamai facusei obaie, ne anuntai ca mirosi a flori de portocal si ca ti-este mare foame
lalad anunta ca viitorul pletosel a primit primul 10 din viata lui... fusese medicul in vizita si ne-a reprodus sfaturile primite...minuntate, ca si altele care ne-au ajutat de atatea ori in cei 2 ani+9 luni
offff
ma duc sa fumez o tigara
uite si o chestie buna ( pentru mine ) pe care o am acum si nu o aveam atunci....tigara
ma pregatesc de scularea fetitei si sa o tin cumva in liniste sa il lase pe frate-sau sa mai doarma si el.
o sa mai aberez pe aici....
Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze
povestea nasterii lui eleni
iarna2009-2010
ceska777 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Vera, asta cu TV-ul e o mare porcarie in unele gradinite ...sa se relaxeze si educatoarele putin...off doamne ce tara . Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006) |
UF! Sper sa nu ma pripesc dar eu n-am vazut TV aici in gradinite. Mi se pare o tampenie mare, adica ma rog poate fi util ca material didactic dar nu poate sa tina locul educatoarei!
Cred ca e greu sá-l vezi pe Marc ca vine trist de la gradi cand inainte era plin de elan. Unele persoane ar trebui din cand in cand sa isi reevalueze optiunile profesionale si daca nu le mai place ce fac sa se reorienteze. Mi se pare foarte important cu cine lasam o parte din zi copiii, sa fie persoane responsabile. Nu stiu cum Dumnezeu poti fi asa acru cand ai in preajma atatia copii... Viata
nu-i usoara, salariul precis nu e grozav dar nu e fair sa simta copiii asta.
Nu poti vorbi cu directoarea? Am inteles ca va mutati din toamna viitoare dar mai e totusi mult timp in care merge Marc acolo la gradi si e pacat sa fie atata vreme trist.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra