Puiuti de Randunici 2008!! (341)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Aoleu, Luny Sfinte Dumnezeule mi s-a strans stomacul cand am citit ar putea sa se prapadeasca pe drum...
Slava Domnului ca sunteti acasa si sunteti bine!!!!!

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Doamne, Luny, ce povestesti tu acolo...
Am picat si eu cu link-ul meu ca musca in lapte

Slava Domnului ca v-ati intors acasa cu bine.

Incearca sa nu te mai gandesti la ce ai lasat in urma. Nu zic ca e usor, dar e important ca tu sa ai un psihic bun pt Mufa. Nu sunt o insensibila, crede-ma...stiu ca e foarte greu....Si eu incerc sa fac acelasi lucru.
Eu cand am nascut acum am fost internata in salon cu o fata tanara, la prima ei sarcina (deci fara avorturi),educata, nu o oarecare, si facuse N analize in sarcina, tot ce se putea, dar care nascuse o fetita cu malformatii cardiace. La eco vazusera ceva dar nu banuiau ca e asa grav ci ca-si va reveni de la sine fara operatie dupa nastere. (Drama ei mi-a reamintit propriile spaime de cand eram insarcinata cu Maria.) La 2 zile dupa ce nascuse, dupa ce totul parea sa decurga normal, au internat fetita la Terapie Intensiva si au descoperit ca e f grav cu inima, ca are si un rinichi nedezvoltat si al doilea cu alte probleme...Se framantau sa aduca ecograf performant ca pe ala din SUUB nu era suficient de bun si nu a reusit sa aduca pe nimeni, nu a vrut nimeni sa vine faceau planuri sa o duca la Tg Mures dar li s-a zis ca e nedeplasabila... Saraca era toata ziua mai mult la TI, langa fetita...iar eu ma simteam aiurea ca eram cu bebe lg mine (il aveam in camera) bine si sanatos si voinic, primeam telefoane de felictare, eram fericita... iar patutul de langa ea era gol si ea se chinuia sa se mulga pt fetita. Odata erau in vizita sotii amndurora...si simteam si traiam sufleteste regretul lor ca nu sunt ca si noi cu bebelusul langa ei. Din nefericire fetita lor s-a stins la 4 zile si fix 6 ore. Nici eu nu ma pot impiedica sa-mi amintesc numele ei, sau ca fost botezata in graba de tatal ei (s-a stins cu o ora inainte sa vina preotul) ca era nascuta chiar pe 17, de ziua mea, ca am imbratisat-o si am plans cu colega de salon in seara aia desi eram doar doua straine... Uneori regret ca nu i-am cerut nr de tel sa pot sa ma bucur cand va avea un bebe sanatos dar alteori ma gandesc ca pentru ea e mai bine fiindca eu nu as face decat sa ii reamintesc de tragedia traita.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
si a lui Matei Catalin
Albumul printesei mele Vacantza de vara 2009 Maria - diverse nazbatii
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Kya, la BMF e dr. Silaghi, e f bun si...lucru f rar: nu primeste spaga! E cunoscut pt asta ca un cal breaz. Pe mine m-a operat in 2004 de sinuzita maxilara. Nu stiu daca mai e acolo dar nu strica sa il cauti.

Elara, fericita mamica
si a lui Matei Catalin
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

partea a doua....

Pe sistemul ‘timpul trece, leafa merge’, zic ‘hai ca tre sa rezist eu, ca-s maleeee’…si din a doua zi, incep sa apara ‘minunatele’ asistente, mereu alta, si alta, si alta, dar 99%, cum deschideau usa, cum latrau, bufneau, faceau observatii, ba chiar vorbeau urat, pe ton de superioritate, sa se impuna si sa sperie..ma rog, pe cine tinea, ca pe mine nu ma impresionau, eu le-o taiam scurt mereu!…Drept ptr care am decis sa nu dau un leu nimanui, ptr ca era clar ca indiferent ca le dadeam sau nu, la fel se comporta, ceea ce mi-au confirmat ulterior alte mamici…Aveam o singura asistenta mai draguta, in varsta, creia i-am dat cate 5 lei in 2 randuri, o data sa-mi fiarba bibele, si apoi sa-mi schimbe o pilota infecta..a doua zi i-am zis iubului sa-mi aduca lenjerie de pat de acasa, ca nu se putea altfel, la cum aratau alea..na, ca de ce mi-era frica nu scap..merg pe ideea ca cel mai important este ca Mufa e tot mai bine, isi revine, cu tot circul de rigoare pe care-l facea p-acolo, in special in prima noapte, am uitat sa zic in prima parte.. i-au pus perfuzia cu glucoza peste noapte, si pe la ora 3, incepe aia sa bipaie tare si urat, de-mi sare inima..ma duc dupa o asistenta sa vada care-i treaba, si dupa ce intru pe la ele p-acolo, in vreo 2 cabinete, nu gasesc pe nimeni!! Insist, ma invart pe hol, descopar in al treilea loc una, care sforaia!! O trezesc, vine, repara urlatoarea, si-l trage de mana pe Muf sa vada cum sta branula.. asta se trezeste, se enerveaza, incepe sa planga tare, sa se zbata, vroia sa coboare din pat cu orice pret. Evident ca era exclus, asa ca am fost nevoita sa-l tin cu forta, ceea ce-l isteriza tot mai rau..si asa am tinut-o aproape jumate de ora, mi-am luat capete in fata, picioare, eram fleaaasca, plangeam de mila noastra, Muffy suferea, eu nu-l puteam linisti.. se uita lumea aia din salon la noi, ca deja nu mai dormea nimeni…si toata perioada spitalizarii am simtit cum se minuneaza lumea de ce fel e copilul meu, ca nu-l strunesc, ca e rau /rasfatat/isteric/nervos/etc, si eu sunt vinovata..
Revin..dupa 2 nopti la TI, ne muta intr-un alt salon, mic, in mod normal ptr 2 paturi, dar erau 4, 2 de o persoana si 2 patuturi tarc din fier, de bebe…am noroc de pat noarmal, erau doar 2 paturi ocupate, o tigancusa de 1 an frumoasa foc, de l-a cucerit pe Mufa, o pupa asta si o striga non stop ‘Arrrrreee’(Andreea), si un Edy de 10 luni, care dormea cu mama lui intr-un tarc d-ala…. Asa bine s-au inteles copii astia 3, se jucau, se chiraiau, devenea totul mai usor ptr noi. Initial nu ii lasam impreuna ca ne era frica, si vorbeam cu mamica lui Edy ca ne era teama sa nu schimbe carcaiasii intre ei, desi aveau toti 3 pneumonii. L-am tinut si eu pe Mufarin cat de departe s-a putut... tigancusa era insotita de o matusa caci mama era ‘ocupata’ cu restul de 7 copii, sa-I scoata la cersit, dar atata bun simt avea femeia asta, m-a uimit! Curatica, saritoare, facea curat in baie(ah, baia! Aici era doar un dus infect, fara toaleta, aia era pe hol la comun, si nimeni nu a venit sa faca curat!!), in camera, ne aducea ce aveam nevoie, vorbea chiar ok, desi nu avea scoala, se prindea la glumele noastre si se amuza, ca tot o tineam intr-o caterinca despre toate ‘ororile’, sa n-o luam razna..si iubea fata aia asa de tare, mai ceva ca pe copiii ei! Desi nu avea bani, din putinul ei, ii cumpara, cate ceva de mancare, pampersi, etc.. ma-sa nu a dat p-acolo sa aduca nimic, si cica bani din cersit facea! Asa mila mi-era de copila..cum Muf nu manca mare lucru, la ea ajungea cam tot, lingea orice pitica!
Ieri dimineata, ne scoala la ora 6 sa facem aerosolii(pe hol normal, cu copilul in brate pe un scaun infect), facem, ne bagam in pat, (Mufa a dormit numai lipit de mine, luandu-ma de gat si mangaindu-ma, in fiecare noapte) si nani la loc.. dar ce sa vezi??? La ora 7, cineva da cu usa de perete, aprinde toate neoanele cu lumina ireal de puternica, si striga la noi ‘hai mamicile, scularea!! Faceti-va paturile, faceti ordine, curatenie, ca se paropie vizita si domn doctor nu intra in saloane daca nu e curat!’ Am crezut ca mor, jur! Ma ridic din pat, asta tocmai iesea din camera, sting lumina, si ea din hol ‘hai, hai, ca nu sunteti la pensiune aici!’…atat mi-a trebuit..ies dupa ea si tip efectiv ‘auzi, cucoana, dar cum iti permiti sa tipi tu in salon, unde sunt copii mici care dorm, bolnavi??? Si ce te face sa crezi ca eu sunt femeie de serviciu aici?? Unde te crezi, ai cumva senzatia ca faci militarie cu noi, crezi ca am venit aici ca nu aveam unde merge sau ce face?’ nesimtita vocifera p-acolo, i-am tipat inapoi si eu, ca sa ne intelegem pe acelasi ‘nivel’, ca daca da dracu’ sa mi se trezeasca copilul speriat, o ia mama naibii, sa-si bage mintile in cap cu tampeniile asta si sa nu mai intre in salonul meu ca nu stiu ce fac cu ea! Si am trantit si usa! Culmea, ca prin minune, niciun copil nu s-a trezit! Am dormit inca o ora!
In fiecare dimineata venea alt dr la vizita, si eu eram luata la intrebari cum a fost cu refuzul internarii, si evident ca vazand acreala pe fata lor, exact la fel si in 2 peri le si raspundeam, fara prea multe detalii…normal ca fiecare avea tendinta de a-I lua apararea dobitocului ..asa sila mi-era… cand imi amintesc, imi creste tensiune..ce ton aveau!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Elara...nu mai am putere sa comentez...caci urmeaza partea a treia..
Kya, operatie mah?... sanatate si tie..
acum sper sa fiu eu paranoica, dar parca simt si eu 'ceva' in gat!!! am stat numa bot in bot cu Memelutz, si pe langa asta, am oroare sa nu fi luat altele de acolo, eu ca eu, dau mai ales el...

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Luny, BINE I-AI ZIS-O! Ce idioata!!!!

Elara, fericita mamica
si a lui Matei Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mimo, Elara merci de informatii, sa vad cat de rapid o sa pot sa rezolv maine.

Luny hai ca nu ma culc (si-asa ma capiaza durerea de masea), astept si partea a 3-a!

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Kya, multa santate!!!

Eu nu am ce barfi despre conditiile din spital, de la SUUB. S-au purtat excelent de la cap la coada. Acum insa nu stiu daca numai deoarece sefa sectiei, Culcer, ma indrageste si ele stiau asta, sau asa sunt de felul lor. Cand am nascut prima data am fost la et 4 dar nu-mi amintesc sa se fi purtat rau doar ca nu ne invatau sa alptam cum era aici.
Deci barfe nu am dar in schimb as povesti cum am primit lectii de alptare in N pozitii intr-o noapte (ramasesem sg in salon) de la o asistenta f rabdatoare si bb nu se culca chip! Pana la 4 dimineatza am tinut-o noi doua asa cu 2 doze de glucoza la interval de 1 ora, cu plecari se reveniri ale ei, cu sfaturi "mamico esti tensionata si bb te simte", cu "de la cafea se trage" (aveam voie cafea pt durerile de cap).
Intr-un final, la ora 4, epuizata de somn (ca si ziua fusese aidoma dar nu ma plansesem ca stiam ca suptul des stimuleaza lactatia) am convins-o sa ii dea lapte praf si mi-a dat dar era convinsa ca nu va dormi nici acum...ca "ia uite, a baut si totusi uite ce agitat e si cum respira..parca a alergat in jurul spitalului" Eu insa il vedeam ca e somnoros si tracasat saracul...
Ea zicea ca de la mine i se trage copilului (ca-s panicata si ma baut cafea) dar apoi a dormit bebe dus pana spre ora 8 ca deja plecase asistenta Stiam eu, imi zicea instinctul, ce voinic fomist am numai ea nu ma asculta. Ca doar i-am zis ca la fel patisem si cu Maria pana sa-mi vina lapticul, caci colostrul nu o satura si voia doar atarnata de tzitzi.

Si hai sa ma laud: eu si Maria aparem in brosurica pro-alaptare scoasa de dr. Culcer care se da gratuit mamicilor la externare (Ursu, daca nasti tot acolo si inca se va mai distribui cred ca ai sa ma recunosti; e o poza unde Maria avea vreo 7 luni si sugea clarindu-ma cu un piciorus pe umar).

Elara, fericita mamica
si a lui Matei Catalin

Mergi la inceput

Imi mai amintesc de asistenta:
"Usor, doamna, usor..miscati degetul cu finete, mana moale..pe piept, sustineti sanul parca tineti un buchet de flori...Usooor....departati sanul de barbitza copilului...Usooor!!! Mereu uitati: am sa va scriu pe san cuvantul usor. Degetul drept nu incovrigat, si spatele asa, bratul asa...nuuu...nu asa ca aluneca capsorul...cotul la 90 de grade,nu va aplecati prea mult..., perna sa stea asa...si nu lasati mana pe pieptul copilului ca oboseste...dar umarul sa fie asa...nu va cocarjati..DAR FITI RELAXATA, doamna... ca e copil nu bomba..."

Pai la atatea indicatii "coregrafice" numai relaxata nu eram
Dar una peste alta ea era o dragutza. Numai episodul a fost comic..pacat ca ma durea groaznic capul si eram lesinata de somn ca altfel era haios... Iar eu zambeam si o lasam sa-si tina cursul ..cu speranta ca se va convinge singura ca se inseala...si ni se trage nu de la tehnica proasta ci de la insuficienta papica.

Elara, fericita mamica
si a lui Matei Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Luny bine ati revenit acasa! sa dea DD sa nu mai aveti nevoie vreodata de internari! e groaznic ce povestesti si ma bucur ca i-ai zis-o aleia! ma doare sufletul si de restul copilasilor de care ai povestit.. off Doamne ca nu merita niciun pui de om sa treaca prin asa ceva ..

eu astept si partea 3..

Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput