Bobocei de sept-oct 2008 (228)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

neata
multi cui mi-a trimis mesaj aseara(era sub acoperire sept-oct)
am dormit binisor dar numai dupa 12 ca atunci a avut Cipri chef de
CD ma bucur ca e bine samburelu'. mai cerceteaza in legatura cu fibromul. tin pumnii sa fie bine.
azi sunt programata la pap, in sfarsit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

neatza si si de la noi!

Claudinna, foarte echilibrat postul tau... ai dreptate. De toate, cu moderatie.

Nu ma pot opri din a fi ingrijorata totusi... in ce-l priveste pe Teo cel putin.
Anul trecut nu cred ca am iesit macar odata la locurile de joaca, unde sa se fi jucat cu alti copii, fara sa raceasca dupa aceasta expunere.
In anul 2008 deci, l-am avut racit luna de luna. Nu se mai termina cosmarul meu. In 2009 s-au mai rarit, dar tot ce se intampla, e la dublu... Teo aduce si Radu preia la cateva zile dupa.
Am lucrat din greu cu imunizante (de ex echinacee... ei bine, dr. a zis ca nu ar fi potrivita pentru el, si acum ne-a dat altceva) si am reusit sa nu mai luam antibiotic de la Craciunul trecut, ceea ce e ceva.
Teo merge sambata o ora, la FTK deci in colectivitate - 8 copii intre patru pereti + 2 educatoare si parintii. A racit si de acolo de vreo 3 ori din septembrie de cand am inceput (de fapt masor clasele pe care le-a pierdut, neputand merge de febra sau tuse)

Ma uit in jur. Toti copilasii au muci. Si sunt peste tot. Incep sa cred ca sunt singura nebuna care considera ca atunci cand copiii mei sunt bolnavi trebuie sa-i tin mai de-oparte, ca sa nu imbolnaveasca pe ceilalti.
Ceilalti o considera IMUNIZARE... ok, sa exerseze pe pielea lor, eu cand vad copiii plini de muci la locul de joca imi iau copilul si plec. Chiar daca par nebuna sau mai stiu eu ce.

Observ ca si adultii se comporta lipsit de responsabilitate. Se vorbeste zilnic in media despre gripa porcina, pandemie, scoli si spitale in carantina. Nu zic sa ne panicam, nu e util nimanui.

Cei bolnavi insa nu poarta masti, "n-am nimic, tusesc putin" - pentru ca "arata nasol, ce sunt nebuna sa umblu pe strada cu aia la gura?!" si in metrou sau in tramvai esti literalmente scuipat, tusit si stranutat cu nesimtire.
Nu am inteles acest comportament... n-o sa-l inteleg niciodata si n-o sa-l aprob.
La mine la munca e lege. Nu conteaza cat de bolnav esti. Vii si zaci la birou, iti tusesti plamanii in jur, iti tragi mucii in sedinta si te duci la client asa cum esti, agenda e mai importanta decat respectul pentru ceilalti, decat sanatatea.

Daca iti iei liber pentru a nu raspandi virusi, esti lenes, te eschivezi de la munca si nu prea mai esti potrivit cu idealul de angajat.
Banuiesc ca e la fel peste tot, nu odata m-am dus la sedinte cu diversi clienti care erau in ultimul hal de gripa. Iar eu eram, in afara de paranoica, gravida.

Asta e... scapa cine poate, nu?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Pentru intarirea imunitatii dr ne-a recomandat ca fiind foarte bun Bronho-vaxom. Eu nu i-am dat lui Matei inca...ii voi da mai tarziu ca deocamdata sunt multumita de sistemul lui imunitar, insa am luat eu si sotul. De la mine se transmite si la Matei el fiind inca alaptat. Sotul lucreaza intr-o gradinita. Anul trecut a racit in iarna de 3 ori. Anul asta deloc.
Singurul lucru mai putin bun la bronho-vaxom este ca e cam scump...in rest se pare ca are efect f bun.

Alexa

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Neatza si de la noi!

Am fost de vineri plecata la mama, ne-am intors abia azi-noapte, asa ca am ramas in urma cu urarile, cu cititul (am citit 2 capitole si evident ca nu mai stiu nimic ).
Asa ca urez si eu sarbatoritilor La multi ani!! cu intarziere. Nikole, un pupic special, sa indreptati sarma aia odata!!
Anamona, sa-ti traiasca cele doua persoane foarte speciale!!
Vazut si eu poze de copii frumosi, nu mai nominalizez ca sigur uit pe careva.

Sa zic si eu de fi'mea si capitolul vorbire. Zice cu intentie apa, pa-pa (si face cu mana), bebe, 'ampa (lampa). Dar apa, bebe si ampa pot fi si o gramada de alte chestii, ce-i vine ei in momentul ala. In rest imita onomatopee, astea ii plac ei: ooooooo, aaaaaaa, aiaiaia, plaplapleple......
Sambata am fost in vizita la o prietena care are un catel de dimensiuni mici, nu ca al nostru . Si la un moment dat fi'mea a gasit prin casa lesa catelului, pe care a luat-o la studiu. Cainele, ca orice caine, cand si-a vazut lesa a inceput sa se bucure ca iese afara. Nu va spun ca fi'mea s-a prins in mai putin de 1 min ca daca ii arata lesa pe la nas catelului, ala vine dupa ea. Si uite asa l-a alergat pe saracul prin toata casa, de ajunsese cu limba de un cot. Fugea cativa pasi, se uita in urma sa vada daca vine dupa ea... daca ala nu venea, se intorcea si ii mai flutura lesa pe la nas nitel si fugea iar. Eu am ramas masca, sincer.

babytza imi pare rau sincer pt pierderea catelului, stiu cum e, am trecut si eu de 2 ori prin asta. Nu e usor nici cand esti copil, nici cand esti adult

Cine e, dom'le, persoana pt care ne pregatim sa facem galerie, ce asteapta II??

Ma duc sa mai meditez la ce voiam sa mai zic, revin

_
Our future determines our past

bobocica Maia(28.08.2008)
Poze
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna dimineata!

Hai sa-mi dau sie u cu parerea referitor la chestia asta cu racelile/expunerea la virusi si alti microbi.

Eu cred ca nu e musai sa cautam sa-i imbolnavim pe copii doar ca sa-si intareasca imunitatea insa nici sa-i ferim de expunere cu pretul de a-i tine doar in casa, singurei daca se poate.

Sa va spun cum a fost la mine. Stefan, primul copil a fost mai mult singur (noi am fost primii cu copii din grupul de prieteni); ieseam cu el aproape zilnic afara dar nu prea ma duceam prin parcuri caci nu-s o persoana care sa socializeze usor cu oricine si ma cam enervau multe din mamicile de prin parcuri. La 20 de luni a inceput sa mearga la gradinita si vreo 6 luni a tinut-o tot intr-o viroza mai mult sau mai putin grava. N-am putut sa-l feresc, a trebuit sa-l duc la gradinita. Pana la varsta respectiva nu avusese nici macar o raceala banala. Acum, Lucia, fiind al doilea copil, a avut contact cu copiii de la nastere, avand un frate mai mare care merge la gradinita si aduce toti virusii de acolo. Asa ca ea a avut prima viroza la 5 luni. Si de atunci inca vreo 2, plus o infectie care a necesitat antibiotic. Ce-as fi putut sa fac? sa nu-l mai duc pe fratele ei la gradinita? Si pe ea o duc la cresa de la 13 luni; e o grupa mica de 9 copii de varste apropiate. Le mai curg si lor mucii, mai tusesc putin, trece. Experienta ei de acolo insa cred ca e de neinlocuit. Merge 3 ore pe zi si ramane cu placere. Odata ce am ajuns in hol, dupa ce o dezbrac, pleaca in viteza in camera de joaca fara sa se uite inapoi dupa mine.
Eu sunt de parere ca e bine sa-i protejam pe copii dar nu cu pretul de a-i tine departe de tot ce inseamna o viata normala. Cat de bine reusim sa obtinem echilibrul intre cele doua extrme... nu stiu, important e sa incercam. Stiu ca fiecare mama face tot ce poate incercand sa faca cea mai buna alegere pentru copilul ei. Asta e cel mai important.

O zi faina tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

neatza!

multam fain fetelor care m-au incurajat privind greutatea hunilor! posibil sa nu fi masurat eu bine.... sunt f multumita de cum se prezinta, nu am de ce sa fac investigatii, poate doar ptr giardia, am eu un pitic cu cearcanele lui Edi... vom vedea.

aseara au adormit la 21.00, nici nu mai stiu de cand n-au mai adormit asa devreme... pana la 05.00 n-am avut nicio trezire!, iar Robi a dormit snur, de la 21.00 pana la 08.00. asa da, monser!

claudinna, ca de obicei, mi se pare ca ai pus punctul de i, in special in ceea ce priveste socializarea la varsta copiiilor nostri.

ada, ce-ai sa faci cand il duci pe Teo la gradi? eu iti inteleg fff bine punctul de vedere, dar nu stiu cat de mult ai de ales, poate nu acum, ci pe viitor. trebuie sa fie un echilibru in toate, adevarul e undeva la mijloc... eu o sa-i feresc pe cat posibil pe huni de raceli/boli pe care le pot lua din colectivitati, dar nu o sa renunt la a-i duce in parcuri, in locuri cu copii, inca de la varsta asta (de fapt, o fac de mai devreme), pentru ca socializarea mi se pare extrem de importanta. si cum nu avem prieteni/rude cu copii de varsta alor mei...
de asta am si ales sa-i dau la cresa, din aprilie-mai, desi eu tot in CIC o sa fiu...

alexa, ma bucur ca mai treci pe aici!
f frumos arata patul, iar de posesorul lui, ce sa mai zic! e un scump, nu-l mai vazusem demult, a crescut, e baietel in toata regula! roscovanul!

Cd, ma bucur ca e bine samburica! sanatate multa!

alinuta, bafta la doctor azi!

claudia

va spuneam acum cateva zile ca Robi incearca sa se urce si in pat, dupa reusita cu fotoliul. va spuneam ca it's just a matter of days pana cand se va intampla... ei bine, those days are gone!

asa, inca una si ma duc, sa stiti ca am acasa doua maimutici, se numesc Edi si Robi. Edi merge singur prin casa cu ochii inchisi (mai nou cu pernuta in brate, pana pe ochi, sa fie acoperiti bine). de ieri si Robi face acelasi lucru, deocamdata fara pernuta. maimutica draga...

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

bine-i cu bona da' uneori imi vine sa o iau de par!!
am auzit-o pe maria plangand si am fugit repede sa vad ce e. cazuze de pe canapea si plangea cum nu mi-a plans niciodata!! vreo 5 minute nu am reusit sa o linistesc. cred ca s-a aruncat spre margine si asa a cazut. am verificat nu are niciun cucui...

babymom, te invidiez fiind cadru medical esti norocoasa ca sti exact despre ce e vorba si ce se poate intampla. mai googlelesc si eu dar nu-mi raspunde nici el mereu la intrebari asa cum as vrea. imi pare rau ca a cazut dragos pe scari acum cateva zile; eu daca eram in locul tau cred ca cel putin o zi nu mai eram om.

nocom as vrea si eu jucaria daca se poate. nici nu stiam ca la selgros tre' sa ai legitimatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

CD felicitari pt samburel! iti doresc sarcina usoara si bebe sanatos!

luminita
ce te mai distrezi tu cu hunii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

neatza!

pe aici suntem Babytza, !

Suntem bine, crestem, tot duracell

aseara am tras o spaima de numa': am venit acasa, am intrat in dormitor sa ma schimb, D-na Vio a iesit cu Fox, Vlad misuna prin sufragerie. aud usa de la intrare, scartaind, ca si cum intra cineva si strig, crezand ca-i D-na Vio: ati uitat ceva? nimic... strig: Tu esti? crezand ca-i sotul, iar nimic.... Ies din dormitor si apuc sa-i vad izmenele portocalii ale lui Vlad disparand pe usa Am zburat efectiv, in chiloti, si l-am recuperat de pe palier
Ce face: de cand ii pun tenisi (sa nu-si mai scoata sosetele) se inalta pe varfuri, ca pe poante, ajunge la clanta si se lasa cu toata greutatea pe ea, pana o deschide

Plus ca daca aude apa curgand in cada, s-a terminat, urla pana il bagi in apa, nu conteaza ca de-abia a iesit din cada, am ajuns sa facem dus, baie facem pe ascuns de el sau noaptea

Este obsedat de intrerupatoare, aprinde toate luminile din casa (plus terase) spre disperarea lui ta-su care de-abia a platit o recalculare la lumina pe 6 luni, fix perioada de vara cu aerele conditionate

in rest sanatos, voinic, mancacios si...... argint viu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

salutari de la Moldova!!!!
Am intrat repede pe calculator sa scriu mai usor. Am o tema de gandire si vreau sa ma adresez in special mamicilor care au deja puiuti mai mari.
De cateva saptamani, din cauza de somn foarte agitat, Elena doarme de la o bucata de noapte cu noi in pat. Si asta pentru ca nu imi mai gasesc puterea sa ma ambitionez sa o duc de fiecare data dupa ce o adorm (de 4-5 ori pe noapte) la ea in camaruta.
Imi e mai usor sa o las cu noi si mi se pare ca si ea doarme un pic mai legat.
Problema e ca ma tem sa nu se obisnuiasca (daca nu deja a facut-o- spun asta pentru ca deja nu mai pot sa o adorm la ea in camera- imi arata usa si se linisteste cand ajungem in dormitorul nostru).

Si acum rugamintea: pot sa mai continuii asa pana ajunge cutitul la os si mai tarziu sa incep munca de lamurire? Sa incep de pe acum sa "fortez" nota? Exista trucuri de reobisnuire sa doarma la ea in patut?
Nu stiu daca sunt coerenta....

Lumi te pup dulce. Intru mai des pentru ca intru de pe telefon. Singurul dezavantaj e ca nu vad pozicile si filmuletele si taaaare imi lipsesc. Dar pentru mine e ok si asa pentru ca ma simt tare bine alaturi de voi.

pup pe toti

Mergi la inceput