Bobocei de sept-oct 2008 (228)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

cucu!

si eu sunt paranoia cu colectivitatea. Cand iesim in parc, stam de-oparte si ne ferim de orice muc. Asa sunt eu... don't shoot me.
Oricum ce se intampla e prea mult pentru mine.
Radu in 4 labe pe tartan... apoi cu un deget in gura... apoi cu limba pe leagan... apoi cu limba pe balustrada de la tobogan... apoi cu manutzele alea doua a mancat un covrig... ma rog intre timp l-am sters pe maini de nustiucate ori....

cand am fost la pediatra (Paula ) ne-a zis "doamna, mai lasati copiii sa puna mana/gura pe ce au ei de pus... nu-i mai spalati atata, nu-i mai stergeti... au imunitate puternica si se auto ataca daca nu au cu ce lupta"
Dupa acest discurs Teo a insfacat mousepad-ul de pe masa ei si l-a varat in gura. "nici chiar asa"... a zis d-na dr

eu tot paranoia sunt, cum spuneam

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Multumesc de pont fetelor. O sa ii luam si noi cu siguranta. Eu sigur o sa ma joc cu ea Dar cred ca si el, ca azi ii luase cheile de la masina lui tati si le baga acolo unde trebuie ( ma rog, mai mult zgaria pe acolo )

Felicicaaaaaaaaaaaa unde esti ? Miss you

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

'neata , anyone?

Multumim tuturor pentru aprecieri

Cred ca la noi din pacate se anunta o raceala, Carla a avut nasul infundat azi noapte, nu tuseste dar ... asa incepe la ea. Ce pot sa-i dau azi rapid pentru a inlatura simptomele si pentru a nu se agrava? Se simte ca are si in gat secretii, febra nu pare sa aiba (inca doarme). Pls

Babytza, soricel scump

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

neata! clda, aburinda, pentru toata lumea!!
noi am avut o noapte farte bune

CD, ce frumos tr sa fie sa vezi din nou ca burtica ta are o noua viata in ea!

babytza, ce dulce e David! azi o sa ma uit la film si cu sonor, dupa ce se trezeste Razva, ca-s curioasa si de ce spune

despre scos copilul la plimbare: trecand peste faptul cu socializarea, care nu inseamna a fi in contact direct cu alti copii, a se juca neaparat cu ei...(voi reveni si la asta), o sa va spun ceva de genul ce a zic dr. Adei: copilul tr sa intre in contact cu ceilalti pentru a-si intari imunitatea. nu-s dr, dar mai citesc ce-mi pica in mana, mai urmaresc o emisiune cu tema medicala, mai ales daca este despre copii.
la CENTROFARM se dau niste reviste gratuite. stransesem vreo 2 prin masina, dar nu apucasem sa le rasfoiesc pana acum 2 luni, cand la drum lung, nu aveam ce face. mi s-au parut super interesante si documentate!! daca mai ajung pe la Centrofarm, cu siguranta mai cer si alte numere!
acolo era un articol despre imunitatea la copii si dr acela zicea ce a zis dr Adei, plus de asta a mai spus si faptul ca la copil, 5-6 raceli si ceva la ureche/an sunt absolut normale si ajuta la intarirea imunitatii, pregteste copilul pt intrea in colectivitatea.
acuma, cu gripa asta este normal sa ne ingrijoram, sa limitam contactele copilului, mai ales ca al nostru e mititel...dar nu dus la extrema, adica nu-l duc in parc sa nu se imbolnaveasca...

pe partea cu socializarea, eu vad asa lucrurile: copiii nostri sunt inca mici. prea multi stimuli deodata, sa se succeada cu viteza (cum ar fi masinile pe strada, galagia, oamenii care merg si vorbesc...) cu siguranta ca nu le fac prea bine, mai ales ca atentia lor distributiva inca e in scutece si e prea mult.
pe de alta parte, socializarea eu nu o vad ca pe un contact direct cu ceilalti copii, adica sa se joace efectiv...vad de la Razvan ca nu se duce in gramada de copii acum, el vrea sa mearga, sa exploreze, sa traga dupa el rata sau calutul, sa dea cu piciorul in minge, dar si sa observe ce fac altii ( si asta este foarte important pt ei, observarea celorlati copii, mai mari de obicei, in joc, pentru ca acum incep sa se formeze scheme comportamentale...ma rog, spre 2 ani), natura...acum este momentul sa le spunem ce e aia, ce e ailalta...

cred ca un copil are nevoie sa fie ocrotit, dar nu cocolosit, are nevoie sa fie ferit de cei ce l-ar putea imbolnavi, dar nu izolat, are nevoie de aer curat si liniste, dar si de zgomotele firesti ale mediului, tocmai pt ca la un moment dat va trebui sa mearga in colectivitate si impactul atunci poate fi puternic, adaptarea greoaie si zgomotoasa, cand se putea realiza lent
sper ca nu am suparat pe nimeni, mi-am exprimat doar punctul de vedere

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
www.okey.ro/claudette/index.php/mare-concurs-mare-un-vot-va-rog.html" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

No offense, dar chestia asta cu 5-6 raceli/an pentru a-si intari imunitatea pe mine clar ma dispera. Adica pentru mine si mai ales pentru copilul meu e un chin sa fie bolnav, chiar si o banala raceala. Prefer sa-i intaresc imunitatea altfel si sa o feresc de raceli. Asta nu inseamna evident ca nu merge in comunitate, dimpotriva, o scot afara in fiecare zi cand vremea o permite dar nu o las in permanenta in apropierea altor copii, ne plimbam cu caruciorul, pe jos etc. Sambata de exemplu a fost neaparat nevoie sa mergem la cumparaturi in Real, n-am avut cu cine sa o las asa ... asta e, a fost expusa.

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

era vorba de raceli usoare, am uitat sa precizez, iar asta nu implica neaparat sa raceasca copilul ci doar spune ca nu tr sa ne sperie
si pe mine ma sperie asta, dar asha functioneaza treaba cu imunitatea...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
www.okey.ro/claudette/index.php/mare-concurs-mare-un-vot-va-rog.html" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

buna dimineata!

anca, am tot vrut sa-ti spun, ce frumoasa e Carla! are nise ochi superbi. si par asa lung...eu am tuns-o pe maria ca avea parul mereu plin de iaurt, mar, mai cate-un strop de cascaval...

ada si eu o sterg pe manute sau as vrea sa o sterg mereu, mai ales ca ea isi suge degetul. dar bineinteles ca nu-s pe faza tot timpul si atunci ma gandesc si imi imaginez toti crocobaurii din lume misunand acolo unde a apucat sa puna ea mana...noroc ca n-am prea mult timp sa ma gandesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neata,

Avem nopti din ce in ce mai linistite, se apropie vremea "fara treziri noaptea".. simt!!

CD sigur ca ramane valabila oferta! Cine mai doreste? Ca m-as duce azi......
Dar va rog, mai aratati-mi o data poza ca sa mi-o amintesc bine!!! Multumesc!

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei Tudor (11.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Buna fetelor...

La multi ani sarbatoritilor!

Va multumesc din suflet ca v-ati gandit si la noi de Sf Matei si Gabriel!!! Imi cer mii de scuze fata de voi ca sunt atat de absenta.

Am vazut ca vorbeati de patuturi..eu i-am facut lui Matei pat de 200/90cm de la 1 an si ii place tare. Ca sa nu cada i-am luat aparatoare din Ikea, insa era mult prea mica (la noi si salteaua este mai inalta si nu mai ramane decat putin din aparatoare peste saltea) asa ca am cumparat din brico parca o bucata de scandura de 40/200cm si am pus sistemul de prindere de la aparatoarea din Ikea pe scandura asta si dorm linistita noaptea.

asa e fara aparatoare: http://picasaweb.google.com/alexandra.ilie/LunaA12A#5372337891231091698
si asa cu aparatoare: http://picasaweb.google.com/alexandra.ilie/Decembrie2009#5412766730231891106

Poate va ajuta!

Iar in legatura cu racelile de control...pentru sporirea imunitatii ...parerea mea este ca nu sunt obligatorii. Este important cel mult sa intre in contact cu diferiti factori nu si sa faca boala. Matei nu a fost bolnav nici o zi in mica lui viata ... asta inseamna ca nu are imunitate buna? Eu zic ca este chiar din contra. Ma mosteneste pe mine. Eu am racit ultima oara acum 3 ani si inainte de asta cu nu stiu cat timp in urma...f rar oricum. In concluzie, NU cred ca trebuie sa raceasca un copil ca sa isi sporeasca imunitatea. Adica mi se pare exagerat sa mergi special intr-o colctivitate cu copilul ca sa intre in contact cu virusi.

Sanatate tuturor!

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nocom, www.smoby.com/cotoons/1er-eveil/liste/maison-des-formes" target="_blank"> asta e jucarica.Am incercat sa gasesc o poza si cu cutia dar nu imi iese si nu sunt acasa sa ii fac eu o poza.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput